Jak byste pochopily tohle omezeni na svazovem reviru ?

zdravim vas rybari a rybarky,mam na vas otazku...navstevuji svazovy revir 471207 lysky 1A s timto omezenim : 2 dochazky tydne a 2 kapri tydne viz.foto a v mistence na tento revir je take uvedeno,ze po uloveni 2ks kapra konci tydenni lov,coz znamena,kdyz prijdu na revir treba v pondeli a chytnu 2 kapry,ktere si ponecham,tak muzu na revir zase az dalsi pondeli !!,ale vas se ptam a jsem zvedav na reakce,kdyz prijdu v pondeli a chytnu např. 2 amury,ktere si ponecham,coz neni nijak omezeno aspon podle toho co je psano (co je psano to plati),tak muzu prijit i v utery a chytnout si treba zase 2 amury a ted teprve konci muj lov na tomto reviru,ale jen z toho duvodu,protoze jsem jiz vycerpal 2 dochazky na tenhle revir,tak si myslim nemelo by tam byt uvedeno misto 2 ks kapra tydne......2 ks uslechtilych ryb ????,aby to neslo nijak obchazet ??
Autor diskuse: PETLOV - Profil , 26.4.2013 kaprařina - RŘ, MO, svazy

PETLOV - Profil | Po 29.4.2013 13:42:55

Tak panove myslim,ze nastal cas diskusi ukoncit,vse podstatne ohledne tematu uz zde bylo probrano a porad se to jen opakuje,tak dekuji vsem za ucast.Petruv zdar

tuzemak - Profil | Po 29.4.2013 11:52:29

(o)_(o) >> máš pravdu,můj čas je drahý,až to pochopíš o čem píšu dej vědět po SZ,dám tě do škatulky...

ctvrtmile - Profil | Po 29.4.2013 11:34:27

Na místence je psáno 2x docházka 2ks kapra a to platí pro každého držitele této místeky,kterou já bych zdražil min.na litr.....

(o)_(o) - Profil | Po 29.4.2013 10:44:52

tuzemak >> To snad není ani možný, tady snad nejde o to komu to vadí, ale snad čemu to vadí. Je zbytečnost s tebou ztrácet čas.

tuzemak - Profil | Po 29.4.2013 10:14:35

(o)_(o) >> no někdy to líp připevnit nejde,zabetonovat sloupek a dát tam cedulu je zbytečný,vždy se najde ......kterýmu to bude vadit.

(o)_(o) - Profil | Po 29.4.2013 10:10:03

tuzemak >> Způsob upevnění tabule také o mnohém napovídá...

tuzemak - Profil | Po 29.4.2013 10:04:05

CHaP >> pokud to tam dal někdo jen tak,aby se ta voda neplundrovala,místní rybář,mělo by to odstranit MO který patří tato voda.

CHaP - Profil | Po 29.4.2013 9:56:22

tuzemak >> už jsem to jednu řešilu nás na rybníku s porybným , a i s porybným jsme se schodli , že tabulku o přisvojení jednoho kapra od 40-65cm , jednoho kapra na denně tam dal nějaký jiný rybář, aby se to tak neplundrovalo.

tuzemak - Profil | Po 29.4.2013 9:36:26

CHaP >> vše v RŘ napsáno být nemusíí,stačí na dodatkový tabulce přímo u revíru,je vidět kolik jako ty rybářů chodí k vodě,pak to tak vypadá.....

Zajda - Profil | Po 29.4.2013 9:33:48

CHaP >> A měl bys povolenku v prdely...Teda v prdeli...

Mrknato - Profil | Po 29.4.2013 9:01:39

Turňa >> To závodění je jen špička ledovce. Zásadní je to, že MO (až na Vás) nejsou uživateli územních revírů, ale začínají být uživateli svých, bez jakékoliv vazby na území rybolov a i přes to musí jeden každý člen věnovat nějaké té MO daleko víc peněz a prostředků než tomu, proč je rybářem.
Rybářská sdružení mně nevadí, ale vadí mě parazitování na územním rybolovu a bohužel toto parazitování je smyslem existence územního rybolovu. Kdyby nakrásně prozíravý ÚS odřízl MO od povinného řádného členství, brigád a členských těch rybářů, kteří loví na územních revírech, tak MO mají páky jak to zvrátit, pokud je i stát, jako vlastník revírů nečinný.

Pstruh27 - Profil | Po 29.4.2013 8:44:09

PETLOV - >> Podľa mňa sú povolené len 2 dochádzky za týždeň, pokiaľ ktorých si môžeš zobrať 2 kaprov - píšu len o kaproch takže šťuky, amury, zubáče, sumce by si si mohol privlastniť 4 ks / týždeň. Problém bude asi v tom, že tými rybami to tu nebude asi zrovna oplývať a teda nehrozí :-)

CHaP - Profil | Po 29.4.2013 8:28:32

pokud to není napsané v rybářském řádu, tak bych nějakou ceduly neřešil!

Turňa - Profil | Po 29.4.2013 8:21:28

Mrknato >> Jo, tomu rozumím, taky mě to docela štve, jak je to uspořádáno.
Taky mě ale dost vadí, že za naše peníze si pořádají partičky bafuňářů a jejich dětiček "závodníků" výletky na všechny možné ligy a mistrovství světa. Přitom sportovní rybaření je v České republice taková popelka, tak nevýznamný sport - jestli to sport vůbec je, naši činovníci nemají ve sportovním světě takřka žádnou váhu, i ten kriket je líp zastoupen než 250 tisíc duší rybářských.

Přitom je příklad, který se vymyká, z těch plavačkářských přívlačových a feederových závodů, ale kterým všichni nadávate. Kaprařům svaz neudělá žádnou soutěž, a když si uspořádají závody - všechno hradí závodník - pokud nemá firmu za sponzora.
Ale to nic, jen tak dáo., směle k privatizaci, aspoň by utřeli strýci hubu - a my ostatní....

Mrknato - Profil | Po 29.4.2013 0:44:37

Turňa >> Jirko, Váš "prostor" pro rybařinu ve Stč. je atypický. Dekrety nedrží ÚS, ale MO. Proto to, co píšu na Váš "prostor" nesedí, nemůže. Já začal chytat ryby krátce před tím, než dekrety přešly z MO na ÚS. Rozdíl byl obrovský. Dřív jsi si kupoval povolenku na jeden, nebo pár revírů a po roce jsi mohl lovit za skoro stejné peníze na území celého kraje (ÚS). Ryb bylo mraky, všechny prostředky šly do revírů, kde lovili všichi. Pak ale někdo rozhodl, že bude možno si koupit povolenku na celé Čechy a Moravu. To se už některým MO nelíbilo, báli se pepiků a tak jim byl proveden ústupek a MO si mohly vyčlenit část revíru pouze pro lov svých členů, kam pepici nemohli. Byly to nevýznamné vodní plochy u pár MO v kraji, ale přes to někomu po r.89 začalo vadit, že si některé MO sypou většinu ryb do svých vod, kterým se začalo říkat RMV. Rozhodlo se tedy, že tyto místní revíry si budou MO zarybňovat ze svého. Pak ale přišel zákon 99/2004, který jasně říká, že podnájem revíru je zakázán a tak po pár letech platnosti nového zákona se z RMV staly soukromáky MO, nebo se vrátili pod původní revír. Současný stav je asi takový, že své soukromáky má asi 50% MO v našem ÚS a stále jich přibývá. Ryby si do nich sice možná platí, ale brigády používají ku prospěchu svých soukromáků, v Praze zase brigády ponížili na minimum, ryby se přestaly přirozeně množit a tak se dnes z velké části musí vysazovat a na to chybí peníze, které si z brigád konzumují MO pro své potřeby. Tu na ryby do soukromáků, tu na nákup revírů, tu na závody a MO které nemají soukromáky si z peněz dotují rybochovy, skoro ze stejného důvodu jako si mafiáni pořizují herny, kde si čistí špinavé peníze, platí zaměstnance, pořizují kvelby, restaurace...... O SHMO se už nemluví, protože každá MO se soukromáky se pro ÚS "stará" o jeho nějaký jeho revír a začíná se svazohodovat na účet státních revírů. Proto se hovoří o fenoménovi, hodí se do krámu predátoři, kaprochtiví důchodci, K70, sucho, aby každý věděl, že jsou v tom svazočilimníci úplně nevinně...... A vo tom to je, vo tom tady celý roky píšu. Že by si toho nikdo jinej nevšim?
A co na to územní rybolov? Ten už hošku skoro nikoho nezajímá......

Efis9 - Profil | Ne 28.4.2013 23:57:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Myslím si, že omezovat počet docházek k vodě je totální kravina. S úlovkama prosím, myslím, že trošku omezit masaření, alespoň jistým pokusem může být ku prospěchu. Nicméně by tam porybnej musel být nonstop, aby se to dalo uhlídat. Tohle spíš povede k riskování s nezapsaním docházky či úlovku.

Kesam - Profil | Ne 28.4.2013 23:46:26

To maj dát všude! To vám nestačí 2 kapři týdně?Mě přijde když tak poslouchám v práci masařky že ty ryby žerou snad i když spí kolik toho natahaj.

rover - Profil | Ne 28.4.2013 21:25:26

PETLOV >> Nechtěl jsem se tě nijak dotknout, ...pouze jsem interpretoval svůj názor. Já už dávno nechodím na ryby kvůli "nim", ale kvůli sobě. Také časem určitě dozraješ :-)

PETLOV - Profil | Ne 28.4.2013 21:19:55

rover >> ohledne pravopisu si najdi jinou diskusi,diky a mej se.

rover - Profil | Ne 28.4.2013 21:09:02

Budu upřímný, tady v "myšlení" jedince rozhodně nevítězí ryba, ... navíc text bez čárek a háčků mi jaksi taktéž vadí, ...což bohužel koresponduje s psaním i MM, ...myšlenkové "zazdívání. To je dnes ale svět :-(

Zajda - Profil | Ne 28.4.2013 20:56:34

terminator >> Zbytečné - maximálně 150 členú z caa 1200, věkový průměr nad 55 let(hodně optimistický odhad) a když uslyší, že bude kapr, tak je všechno OK...

terminator - Profil | Ne 28.4.2013 20:53:19

PETLOV >> Dej vědět až budete mít schúzi,přijedu se podívat:-)))

PETLOV - Profil | Ne 28.4.2013 20:44:39

ctvrtmile >> takze je tam sprostredkovatel ?

ctvrtmile - Profil | Ne 28.4.2013 18:31:16

PETLOV >> Nevěděl jsi to...ta první smlouva mezi VaK a MO skončila před vypršením,výpověď ze strany VaKu-údajně bez možnosti další spolupráce....

Turňa - Profil | Ne 28.4.2013 18:21:46

RST >> Kupoval se koncem minulého století, naše je polovička, druhá půlka je ptáčkařů, kde se nesmí lovit a koupil se od obce za poměrně směšnou částku 2 mil. Kč.
Ovšem tehdy to byly slušné love. Měli nebo máme výhodu, že naše MO má přes 1500 členů, brigády platíme a tak mají poměrně dost prostředků.

Teď pro Mrknata: Pavle co myslíš touto větou: "Zásadní problém vidím v tom, že u celkem malého počtu výměry revírů v držení MO se tak děje na náklady územího rybolovu.". My to vidíme právě opačně, že na územní rybolov doplácíme. Plán zarybňování plníme my a svaz nám sotva pokryje to, co se od vody odnese - resp. vrátí nám to, co se napíše, co se ukradne nevrátí.
Pokud bychom si z toho udělali revír místního významu, tak jsme v pohodě, ale to zatím nechceme, protože to je jediná slušná voda na západ od Prahy.
Ahoj

Slavíček - Profil | Ne 28.4.2013 17:05:21

Osobně bych to zavedl všude 2 ryby za kalendářní týden . Že když člověk vezme 2 ryby v pondělí a zbytek týdne už nemůže k vodě je jiná věc a to poctivosti slušnosti která v naší zemi chybí . Už vidím někoho z lidí který znám jak by druhý den nebo další den pustili rybu jak by vidě že tam nikdo není hned by s ní šel domů . Aspoň by se omezili takové prasárny co se u vody běžně dějí . Jako můj soused ten když udělali omezení na počet kusů za rok prohlásil v žádném případě sí povolenku nekoupím . Když nemá místo v mrazáku ani k vodě nejede . Takové lidi lov ryb nebaví jezdí k vodě pouze pro maso a takových lidí bohužel je hodně .

fotojakes - Profil | Ne 28.4.2013 16:35:37

PETLOV >> na tom není nic divného, je to běžná praxe u velkých společností, nebo státních podniků. Pro ně je to snazší a případná rizika nese vždy ten prostředník.

PETLOV - Profil | Ne 28.4.2013 16:24:31

fotojakes >> ale docela dost pochybuju o tom ze by nekomu vak napsal do smlouvy ze to muze dal pronajimat kdyz by videl za kolik to lze pronajmout a o kolik by vak prichazel penez............(kdo vi jak to je).

PETLOV - Profil | Ne 28.4.2013 16:20:58

fotojakes >> to by me taky zajimalo a prekvapeni to urcite bude jestli vyjde najevo ze prostrednik existuje !!

fotojakes - Profil | Ne 28.4.2013 16:11:47

nofish >> neznám:-)

fotojakes - Profil | Ne 28.4.2013 16:10:48

PETLOV >> není to proti ničemu, tedy pokud má prostředník od VaK v nájemní smlouvě, že ty pozemky může dále pronajímat. Pokud to tak je, zajímalo by mě kdo je ten prostředník. Aby z tohoo nevylezlo nějaké velké překvapení:-)

PETLOV - Profil | Ne 28.4.2013 15:43:45

ctvrtmile >> jestli tam figuruje prostrednik,ktery to ma pronajaty od vaku a pronajima to dal svazu tak to je proti (stanovam a zakonum a nevim co jeste),spravne by to takhle fungovat nemelo !!!!!!!!!!!!!

nofish - Profil | Ne 28.4.2013 15:41:51

fotojakes >> :-D jdu je tak kolem..... Znáš někoho z rozumně myslících, fungujících firem, kdo dá nájem 36000Kč/Ha? :-D Tohle je možné fakt jenom u svazu a soukromém "sportorybolovu" ne?

RST - Profil | Ne 28.4.2013 15:12:47

Turňa >> Kolik vás vyšel ten 70ha revír ???

Červené karty: Magistr