Lov parem pomocí aromatického sýru

Zkoušeli jste někdy aromatický sýr vložit do uzavíratelného krmítka a vložit do mrazničky a následně na něj chytat? Nebo nadrobit třeba romadůr do uzavíratelného krmítka společně s červi a poté jej nasadit na sestavu a hodit do proudu? I průběžné olovo obalené třeba taveným sýrem a zmražené, může být zajímavá návnada. Přiznám se, že na sýr jsem byl úspěšný jen na dírkách.
Autor diskuse: Shafi - Profil , 2.4.2013 feeder - nástrahy, návnady

Shafi - Profil | St 14.8.2013 23:29:30

Nedávno jsem našel v mražáku romadůrové těsto z dubna:). Jelikož se mi podařilo najít místo s výskytem pěkných parem, rozhodl jsem se ho tam vyzkoušet. Za 4 měsíce ,,vonělo" stále kvalitně. Zalíbilo se mi chytat s feederem na cit. Stát v proudu, průběžka a prut v rukou. Záběry od parem jsou velmi razantní. Zkusil jsem místo malé kapky dát krmítko na červy, aby těsto dlouho vydrželo v proudu a pouštělo co nejdéle pachovou stopu. Bohužel vydrželo jen jeden nához a ztratil jsem spodek krmítka.I tak velmi rychlý záběr a malý tloušť byl na háčku. Doma jsem udělal malou úpravu krmítka. Za dva dny jsem se dostal zase na ryby, ale na jiné místo. Tam jsem zjistil, že jsem zapoměl vyndat romadůrové těsto z báglu:). Povedla se jen malá parma. Brzy se pokusím toto těsto vyzkoušet opět na svém top místě.

Shafi - Profil | Po 6.5.2013 11:03:17

tuzemak >> V pohodě, diskuze jsou o výměně názorů. Na mě je to udržet co nejblíž tématu.

tuzemak - Profil | Po 6.5.2013 9:25:25

Shafi - >> sory,nešlo o hádku.

tucnak11 - Profil | Po 6.5.2013 9:08:48

Shafi >> take Přydavam česnek jen hranulovy no spiše jak si psal drceny jen mi vice braly cejny maji to radi.Ja kupuji ten nejtvrdši taveny syr, rohlik namočim vymačkam vodu přes hadřyk a vymiham to s tavenym sirem,mam ktmeni syrove tak přes jemne sitko na nudle přesypu a ještě přydam do těsta ač je pevnějši

Shafi - Profil | Ne 5.5.2013 22:14:17

bremic >> To slýchám, když chci rozkrájet třeba kuřecí maso na nudličky , nebo vepřové pomlét v mlýnku. Stejně ho pak sním:))) A třeba romadůr za dvacku. Stejná cena jak za červy. Za pivo taky dám třeba stejnou cenu. Dnes jsem měl v hospůdce nakládané tvarůžky a věřím, že bych si je udělal levněji a dle své chuti:))). Ale jinak souhlas, lhal bych, kdybych nepřemýšlel, že bych je mohl zbodnout:))).

Shafi - Profil | Ne 5.5.2013 22:08:17

tucnak11 >> Tavený sýr mi byl doporučován na dírkách a v zimě. Je fakt, že optický efekt udělá jakýkoliv sýr, ať už taveňák, nebo eidam, který mléko ani neviděl. Já jim ale moc nevěřím. Spoléhám i na pachovou stopu. Výborně mi takto funguje drcený česnek, který cítí i kolega 3 metry ode mě.

tucnak11 - Profil | Ne 5.5.2013 10:42:11

promin mini košiček ot Korum

tucnak11 - Profil | Ne 5.5.2013 8:54:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Shafi >> Spraně si to vyžešil,a do tema ,na parmy většinou dělam těsto s tavenego siru malo použivam tvrdy no take na lačmin , chytam na mimovlas s pružinkou a nebo specialny mini košiček na mačkanii těsta ot prestonu aby v proudě nevyvleklol se tak brzo je tosuper věc.

bremic - Profil | Ne 5.5.2013 6:50:08

Shafi >> kvalitního sýru přeci :) Žížala je žížala....nebo chodím ještě na řeku s kroupama s badyánem.

Shafi - Profil | So 4.5.2013 22:20:08

Kolegové tuzemák a tucnák11. Chápu vaší rozepři, ale prosím, abyste to neřešili tady. Ptal jsem se na zkušenosti s lovem parem na sýr. Pokud vás parma popuzuje, zkuste popsat lov amurů, nebo tloušťu na řekách a budu jen rád. Pokud víte jak nalákat hejno ostroretek, budu taky moc rád, ale tyto spory smazávám. I tak děkuji za reakce.

Shafi - Profil | So 4.5.2013 22:13:29

bremic >> Čeho škoda?

bremic - Profil | So 4.5.2013 19:01:20

Shafi - >> a není to škoda?

PTR - Profil | Čt 2.5.2013 13:09:31

šmudla007 >> Nechci řešit co je a co není cílený lov ryb. To ať každý rozhodne sám za sebe a za své svědomí. Jen bych rád řekl svou zkušenost s lovem na sýr na řece. Osobně ho nepovažuji za nástrahu primárně určenou parmě, spíš na něj ulovím cejna nebo ostroretku ( alespoň podle mých zkušeností). Samozřejmě, že na parmu je vyhlášenou nástrahou, ale i pro ostatní druhy ryb je velkou motivací. A jen doplním, že parma je pro mě top rybou.

šmudla007 - Profil | Čt 2.5.2013 12:50:59

Jovánek >> lidé těžko pochopí že na sýr na řece se cíleně loví především parma(když chci chytit parmu a nic jiného= napíchnu tam sýr), Když chci chytit na řece cíleně tlouště tak tam napíchnu třešní/špendlík/švestku/játra/střívka v zimě. Stejně tak nepochopí co je špatného na tom chytat cíleně parmu v době hájení..nebo lovit tlouště v době hájení na třešni ..a obkecávat to že pod splavem na třešni loví amury .. a lovit úhoře a líny na pletenku 60kg a řeznický hák a svazek rousnic.

Shafi: pokud podporuješ cílené lovení "chráněných vzácných" ryb v době hájení tak je naprosto v pořádku že jsi smazal co jsem napsal. Pro mě parma vzácná ryba není.
RŘ platí i pro pouštěče a sportovce. Když chcu něco chránit a zároveň to bez omezení kdykoliv jakkoliv lovit..to je trochu schizofrenická motivace.

Shafi - Profil | St 1.5.2013 20:53:31

Milda >> Takhle by to šlo na tlouště a amury s třešněma. Sem tam nějakou rozmáčknout a do zavřeného krmítka.

atawa - Profil | St 1.5.2013 20:40:52

Jovánek >> U nás je parma hájená celoročně tloušt ne,pěkně to napsal 1Mara níže.a diskuze je přece o něčem jiném,dopadlo to přesně jako ve většině jiných zajímavých diskuzí..

Jovánek - Profil | St 1.5.2013 5:57:57

atawa >> Chytat cíleně tlouště a ona Ti na to skočí parma? Proč tedy rovnou nechytáš ty parmy? Nebo myslíš, že tloušt není hájený? No a zrovna na potvoru ve stejnou dobu jako parma.

rybomil - Profil | Út 30.4.2013 23:12:04

Shafi >> Ok, když jsi smáznul to co se některým, včetně tebe jaksi nepozdávalo, ani mi nic jiného nezbývá. Aspoň,že máš snahu pochopit, o co jako tedy mi jde, viz můj zápis 22:45:12

Shafi - Profil | Út 30.4.2013 23:08:58

rybomil >> Někdy mi příjde, že MRK je odvozen od slova ,,MRavoKárci". S něčím s tebou souhlasím a s něčím ne, fajn, ale k tématu otázky si tu nenapsal nic. Takže prosím tě, drž se tématu.

1Mara - Profil | Út 30.4.2013 22:51:59

rybomil >> To je jako bys zakázal chytat na žížalu , žere to jak parma tak plotice . Myslím si že když někdo chytá na sýra , je to stejný jako žížala , nebo se mýlím ? Sýra žere kapr, karas,parma, tloušť, jesen, cejn . Nebo je to jinak ?

rybomil - Profil | Út 30.4.2013 22:45:12

atawa >> Víš, vysvětlit těm parmám to asi nepůjde. Jen možná ty by jsi mohl pochopit. Je to jako když vysvětluješ někomu, kdo lape např. na malý rybky okyše a žerou to i malý candoši a furt to tam háže. Na některých vodách jsou hodně malý sumáci nebo úhoříčci a přijdou tam borci, lapaji na žoužel a furt je tahaji zažraný až doprdele a nedaji si říct, naopak se ještě chlubí kolik jich vytáhli.
Stejně tak to může být s maličkýma okyškama, stejně jako tahání nasazenejch kudliček na pidi rybky nebo vláčecí nástrahy pořád dokola. apod. Zakázaný to taky není.... no udělejte si úsudek každý sám.

Kdo tohle nepochopí, s tím nemá asi cenu dál......

cca za 14 dnů se snad potkám s někým, kdo by dal patřičné info, jak to tedy ten orgán vydávající tu celoroční ochranu hájením myslel. Pokud to tedy je tak jak si někteří myslíte, půjdu možná klidně cíleně na sumce v květnu.Pořídím maxikoule a vyrazím, budu tvrdit, že cíleně lapu kapř 30kg +
Nakonec prý jsou ( hlavně proti těm parmám ) přemnožený :§)

atawa - Profil | Út 30.4.2013 21:09:34

rybomil >> Jestli umíš číst tak sis určitě přečet že v mém příspěvku není a ni slovo o cíleném lovu parem ono se bohužel někdy stane,když chytám na sýr cíleně tlouště tak se parma chytne,nevim jak jim to mam vysvětlit že jsou hájený,aby ten sejra nežraly a toho joudu si nech v diskuzi šlo pouze o to doporučit kolegovi druh sýra a to jsem udělal a docela by mě zajímalo jak bys mě dokázal jako RS že parmy lovím cíleně

Jovánek - Profil | Út 30.4.2013 17:01:19

Milda >> Díky, šlo mi vlastně jen o dipování při lovu parem. Takže takhle je to vyřešeno.

Dr.happy - Profil | Út 30.4.2013 15:50:57

šmudla007 >>kamaráde já mám větší uctu k rybám než ty!!!a jak,kde,kdy a na co chytáš ty šmudlo mě je osobně jedno a u samé řiti........já třeba v životě parmu nesežral ty asi jo a mraky...tak tady nemel srance....
u nas je parem hodně a to takovích,že takovou misku doma nemáš osle tak jestli cheš dojeď udělej si pár fotek v mističce ať si máš nad čím potom u PC ostřit hrot...maj sa na ty tvoje p.... už nebudu reagovat

Milda - Profil | Út 30.4.2013 15:49:50

Shafi - >> Jen tak pro zajímavost-našel jsem fotky z předloňska,kdy jsem na jednom lovu zkoušel hrozny.Ty jsem namačkal do krmítka,aby nevypadávaly,ale zase ne tak moc,abych z nich nevymačkal všechnu šťávu.Dával jsem i na háček,ale ta bobule mi tam moc nedržela, jelikož jsem házel trochu dále a těžší krmítko do silného proudu.Tak jsem pak dával malý třešňový boilies pod háček a hrozny jen do krmítka.A nějaký ten krásný tloušť se povedl.

Milda - Profil | Út 30.4.2013 15:44:18

Jovánek >> Ono na tom asi až tak nesejde.Prostě nějakou "rybinu" ap(klidně třeba jen nějaký rybí olej).Loni jsem používal často booster 3XL od Nikla,protože jsem používal bobule stejné příchutě pod háček.Používal jsem je hlavně proto,protože mezi menšími bobulemi(tady konkrétně 11mm) není až takový výběr,tedy mezi těmi,kterým bych plně důvěřoval.Ale nedipuji vždy.Pelety při lovu parem nedipuji vůbec.

Dr.happy - Profil | Út 30.4.2013 13:07:56

MAXXSKATER >> jj sry já si to nečet všechno.....prostě chuděry parmy.((((

MAXXSKATER - Profil | Út 30.4.2013 13:04:22

Dr.happy >> To mi je jasný, jsem to i říkal a jestli jsi četl i to, co jsem psal, že můžeš vlastně na jaře chytat na pletenku, sumčí háček a na tom svazek rousnic, tak to musí bejt vlastně jasný, že můžeš chytat na sýr, pokud to není přímo zakázáno v RŘ nebo BP. Já se taky nechci hádat, není důvod, je vidět, že jsi rozumnej podle toho, co a jak píšeš. :-) Když člověk může chytat v podstatě s montáží na sumce bez rizika v době jeho hájení a tření, tak za směs na chytání Ti nemůže vzít papíry nikdo, to buďme zase upřímní. Takže když někdo okecá tohle, tak necílený lov parem obkecá každej.

Dr.happy - Profil | Út 30.4.2013 13:01:25

rybomil >> nemáš!!!!!!

Dr.happy - Profil | Út 30.4.2013 12:59:20

MAXXSKATER >> svinstvo to je o tom žádná,ale nikomu u vody nedokážeš,že chytá cíleně parmu...to se na mě nezlob ale těžko..i když tam budu mět sýr,tak to neznamená že cíleně chytám parmu...mužu si vymyslet cokoliv....u rybky na dravce je to samozřejmě jiná!!!
nechci se tady s vama hádat,ale nikdo nemuže nikomu dokázat že je chytá cíleně tak max.s 3hačkem a když se třou.............pokaždé kdybych tam měl super hyper směs na parmy tak to neznamená že je chytám...prostě zrovna měl v obchodě jen tuhle směs a basta...prostě to vždycky obkecáš....tím nechci obhajovat pytlaky.bo mě serou taky!!!!parem jsem už chytl mraky a všechny plavou,ale nikomu to nedokažeš ,že je chytá cíleně

MAXXSKATER - Profil | Út 30.4.2013 12:22:11

afjee >> Jj, myslel jsem to tak, jak píšeš, ale napsal jsem to blbě. Moje chyba, díky za korekci. Zajímavé, že v tom dalším příspěvku jsem to už napsal dobře. -_- :-)

afjee - Profil | Út 30.4.2013 12:08:26

rybomil >> Běžně teď z jara chytám na 2-3 rousnice. Úhoře. Já bych ti ty papíry nedal :)

afjee - Profil | Út 30.4.2013 12:07:48

MAXXSKATER >> Dotyčný chtěl chytat na svazek rousnic, ale na jednohák, ne trojháček. Trojhák můžeš používat až od 16.6.

axel82 - Profil | Út 30.4.2013 12:03:48

MAXXSKATER >> jasné chapu te :-) taky by me to stvalo

axel82 - Profil | Út 30.4.2013 12:02:44

rybomil >> nechci se hadat ale je to extrem. ty opravdu nerozhoduješ ktera ryba ti to veme. pokat jsi takhle dusledny klobouk dolů a jsi machr. u nas se rs zmůže jen na to že skáče pod auta. nic vezlem. jsem rad že par takovych jako ty tu je:)

MAXXSKATER - Profil | Út 30.4.2013 12:00:18

axel82 >> Jasný, to já beru, ale přesto bych tam ten sýr nedával, pokud bych věděl, že tam jsou parmy a jsou hájené. Ten dotyčný se taky obhajoval, že mu balíček rousnic na sumčím háčku vezme taky cokoliv, pletenka ani obří splávek též ničemu neodporuje v RŘ ani BP. Vyjadřovala se k tomu tam i RS a údajně mu nic říct nemůžou za to, natož pak vzít povolenku, takže i s tímhle si myslím, že by byl v pohodě před RS, když někomu projde na jaře i jasně prokazatelná sestava na hájeného sumce. Je to na každém z nás, jak se k tomu postaví. Ojebat se dá všechno, to všichni moc dobře víme ...

axel82 - Profil | Út 30.4.2013 11:52:34

MAXXSKATER >> to už je ale extrem. pokat chyas na syr tak ti to veme pomalu kazda ryba kdyz tomu das cervika.

axel82 - Profil | Út 30.4.2013 11:50:04

rybomil >> co tu meles za hovna. si mysliž ze rs ti bude kontrolovat krmeni? nebo háček co tam mas za nastrahu? Kde máš psane v rř ze nesmiš chytat na syr. jelikož je to top nastraha na parmy tak je to zakázané chytat na tuhle navnadu i jiné ryby. si mimo.

Jovánek - Profil | Út 30.4.2013 6:56:45

Milda >> Prosím Tě, jaký dip používáš?