Hotová konzervová jídla

Jaké máte zkušenosti s těmito "produkty" na delší výpravy? Popř. napište značku,kde se to dá koupit,cenu atd. Děkuji
Autor diskuse: Millhouse23 - Profil , 27.3.2013 kaprařina - ostatní

cuchak - Profil | Ne 7.12.2014 19:48:05

burt od labe2 >> recept by byl ....

Kaprňák - Profil | Ne 7.12.2014 11:05:59

Millhouse23 - >> Já zavařuji v mikrovlnce. Nandám připravené maso trochu socu převrátím vzhůru nohama a zavařuji dvě minuty a je hotovo. Vyndám a postavím normálně a počkám než vychládne. Pak uskladním.

burt od labe2 - Profil | Ne 7.12.2014 10:24:43

Domáci poctivej vepř.lunchmeat

Petr.L - Profil | Pá 19.9.2014 20:19:49

dost dobry je hotovky.cz,mam vyzkoušene,jak domaci,a super cena

Tomajo - Profil | Čt 18.9.2014 20:06:01

mám takovej dojem že i tohle byl guláš od Pikoku a nebyl vůbec špatnej :-)

p.lorenc - Profil | Čt 18.9.2014 18:10:07

cuchak >> maso dělám v pařáku a vařím cca 3 h. Ostatní jako okurky atd dělám v zavařovacím hrnci, po otci mě zbyl i teploměr takže já mám vyřešeno:-)))) Jináč to samozřejmě jde. Třeba houby jsem zavařoval v troubě.

cuchak - Profil | Čt 18.9.2014 14:44:18

p.lorenc >> zavařovací hrnec ani teploměr nepotřebuješ ....., stačí normální hrnec, dát na dno i kolem sklenic utěrky a dvakrát po třech hoďkach nechat projít varem ....

tuzemak - Profil | Čt 18.9.2014 14:09:26

p.lorenc >> určitě to funguje,i oharky na zavařování vtom čistí,zohnal to za štamprlu,skoro novou z pozůstalosti někde,tož nevem to.-))))

p.lorenc - Profil | Čt 18.9.2014 14:07:11

tuzemak >> to je hodně zajímavý a věřím že fo funguje, ale raději bych koupil hrnec a teploměr :-)

p.lorenc - Profil | Čt 18.9.2014 14:04:11

Tak ta slíbená konzerva :-)

beni - Profil | Čt 18.9.2014 12:32:42

Souhlasim Lidl dobry...dneska jsem zkousel tohle zatim dobry...počkame co to udela do vecera:'):-).

Luger46 - Profil | Čt 18.9.2014 12:01:14

Tomajo >> jak říkám jediné co v Lídlu kupuji, mají tam ty konzervy pro Skopčáky, Pikok a Tulip. Už sem ale tak zhýčkalej, že bereme už i gril :)

vionek - Profil | Čt 18.9.2014 8:55:36

Taky kupuji vepřovku od Pikoku,uvařím rýži,přidám k tomu tuhle vepřovku,smíchám to dohromady a je z toho dobrý oběd u vody a za chvilku hotový.

Tomajo - Profil | Čt 18.9.2014 5:36:55

Luger46 >> souhlasim ze veci od Pikoku jsou perfektni. Ono celove nejlepsi jsou konzervy z Lidlu.

kodl79 - Profil | St 17.9.2014 23:57:27

Ahoj jak zavařujete,máte nějaký postup? bohužel nemám teploměr ani zavařovací hrnec.. Někde jsem se dozvěděl ,že jde zavařovat i v myčce..

p.lorenc - Profil | St 17.9.2014 23:53:12

Až naskočí signál tak možná pošlu foto :-(

p.lorenc - Profil | St 17.9.2014 23:45:43

Nej konzerva je ta domácí, vepřové ve vlastní šťávě ;-)

Blue - Profil | St 17.9.2014 23:07:55

No takhle ti to povim na delší výpravy kde daleko nikde nic není se musíš řídit příslovím hlad je nejlepší kuchař a u vody vyhladne akord za letních dní kdy není možné tahat sebou zásoby uzenin:-)
Od vitany dělám hrachovku i doma a bud to nemám chut nebo je opravdu dobrá mě teda chutná rozhodně nemám nic proti instantním jídlům,,ale co si budem říkat u vody se dá sníst všechno i včerejší totálně oschlej smažák kolikrát příjde k chuti a ještě si člověk říká jaká to je delikatesa :-)

paia - Profil | St 17.9.2014 23:06:25

Luger46 >> když už konzervu, tak kupuju Tulipa, jednu dobu jsem jel na veselých pastýřkách, ale pak jsem si pozorněji přečetl složení a děkuji, už nechci.

Luger46 - Profil | St 17.9.2014 22:31:37

pokud sebou neberete vařič tak studenou konzervu můžu doporučit značku PIKOK, vepřová konzerva s kousky uzeného kolene, to maso tam opravdu vidíte a stojí 35 kaček, dá se koupit jen v Lídlu a je to pro německý trh takže skopčáky neodrbou.

SwizZ* - Profil | St 17.9.2014 18:59:54

Já teda když jedu na nějakou výpravu, tak si raději něž konzervu vezmu s sebou gril a nějáký to maso nebo klobásu. Ale to co si vždycky beru s sebou a můžu opravdu doporučit je tahle gulášovka od Vitany. Opravdu snad jediná polívka z pytlíku, u který vážně nepoznáte že z toho pytlíku je. Zkuste jí.

tuzemak - Profil | Út 16.9.2014 13:11:34

tbc >> klidně to zkus,věřím,že tam najdeš i pořádnou flákotu masa.o)) HAMÉ do huby nikdy...

tbc - Profil | Út 16.9.2014 13:01:26

tuzemak >> domácí to nevim, ale 25C je pokojová teplota, obvykle při ní jde obvyklá paštika mazat na chleba, tohle jsi ani nenabral na nůž. Ono to nikdy nebylo bůhvíco ale letošní konzervy od Hamé fakt nesnesou srovnání. Když dávam kočce tu její konzervu tak to vypadá i voní líp, asi jí prubnu, horší už to být nemůže.

tuzemak - Profil | Út 16.9.2014 12:48:11

tbc >> ono při 25C se rozpustí i domácí konzerva,ale jo,máš pravdu,HAMÉ- sračka.....

tbc - Profil | Út 16.9.2014 12:40:03

tak jsme si letos vzali na cestu do Švédska pár konzerv, taková ta klasika: májka, drůbeží paštika a tak. Nejim tohle celý rok, ale na cesty si to občas beru - nekazí se to, nijak se to nemusí upravovat a když je hlad, tak se to dá sníst. Ale letos se to fakt nedalo! Neskutečný srač.y - přesolený že to v hubě pálilo, smrdělo to jak mrtvola, při teplotě tak 25C to bylo tekutý. Další konzervy byly krůtí maso s vejci a tuňák s vejci - sice jsou dražší ale doposud to byla jistota, která nezklamala, jenže tentokrát zase neskutečnej humáč - smrad v autě než jsem to dovezl do popelnice. Všechny tyhle laskominy byly od Hamé (takže ne Polsko, už si tady kvalitu umíme dělat sami), fakt by mě zajímalo, jestli tohle někdy ochutnal někdo z managementu firmy. Jediný co se dalo, byly estonské uzené šproty, ale to zase není až takové zpestření mezi rybama, co tam člověk obvykle jí dost často.
kdyby jste náhodou někdo dostal chuť na hovězí tak tady je recenze jednoho výrobku:

Bomber76 - Profil | So 15.2.2014 19:50:06

Tak jsem si právě udělal domácí vepřovky a bohužel mi jedna sklenice po vytažení praskla. Taková škoda. To se mi ještě nikdy nestalo. Takže nakonec čtyři luxusní "konzervy" na ryby. Ale pojedu poprvé až začátkem března, tak doufám, že mi do té doby aspon jedna zbyde. :o)))

Tomajo - Profil | Ne 3.11.2013 17:20:52

žádné konzervanty, éčka, emulgátory...... není nad stravu přímo z vody :-)

Píňas - Profil | Ne 3.11.2013 14:57:55

Některé konzervy jsou celkem dobrý ale není nad to rozdělat si večer grileček a pěkně se navečeřet

Bomber76 - Profil | Ne 3.11.2013 13:23:17

Já raději u vody domácí vepřovky ve sklenici, guláš udělám na místě a pak už jen gril.