Jak uchovat chyceného duháka když je vedro.

Jak uchováváte chycené duháky(které se chcete ponechat) na přívlač když je parno ? Předpokládám že takovou rybu šetrně usmrtíte,očistíte a pak kam s ní ?
Autor diskuse: Zydar - Profil , 6.3.2013 dravci - ostatní

masař00 - Profil | Út 12.3.2013 21:11:54

Zydar - >> do kopřiv

Cloud - Profil | Út 12.3.2013 21:11:06

Sven >> Do vidliček odkládám jen s plovoucí šnůrou.

Rastislaf - Profil | Út 12.3.2013 21:05:52

Sven >> Tak to je pecka =) "lov s mušákem na položenou" Třeba z toho bude nová diskuse =D

čokoládový lanýž - Profil | Út 12.3.2013 20:57:26

Sven >> když tak na ten obrázek koukám, tak je to celkem vtipný

Sven - Profil | Út 12.3.2013 20:53:12

čokoládový lanýž >> :-)))

čokoládový lanýž - Profil | Út 12.3.2013 20:52:33

Sven >> aha ale stejně by to šlo :D, ale je to rebelie

Sven - Profil | Út 12.3.2013 20:49:38

čokoládový lanýž >> ne to nejsem já a ani jsem to nefotil.
To byl jen vtípek jednoho kamaráda, který už bohužel není mezi námi. No ale to si nemohl vědět...
V pohodě :-)

čokoládový lanýž - Profil | Út 12.3.2013 20:43:44

Sven >> já to tak nemyslel, ale vypadá to fakt divně, to tam máš normální šňůru? nebo vlasec?

Sven - Profil | Út 12.3.2013 20:34:19

čokoládový lanýž >> proč tak silný výraz ? Kupříkladu mě se to líbí.

čokoládový lanýž - Profil | Út 12.3.2013 20:29:28

Sven >> to je teda pěkná prasárna :D

Sven - Profil | Út 12.3.2013 20:21:14

čokoládový lanýž >> no samozřejmě

čokoládový lanýž - Profil | Út 12.3.2013 20:01:43

Sven >> s muškařskou šňůrou a vydličkama jo?

Sven - Profil | Út 12.3.2013 20:00:14

čokoládový lanýž >> ale tak se běžně duháci chytají. To si ještě neviděl ?

Northwolf - Profil | Út 12.3.2013 19:15:06

Laďa K >> Láďo, k tomu co již k tématu odepsal kolega Tarn se jen zeptám: Kde já píšu že Ty píšeš že se ryba nemá vykrvovat ?
S Tvým původním příspěvkem v zásadě souhlasím, jen o pravdivosti výroku o konzervačních schopnostech krve mám vážné pochybnosti.
Láďo, já když bych zpochybňoval něčí schopnost číst, musel bych si být nejdřív jist tou svojí. A na rovinu, ta Tvá moc super nevypadá.
Citát1:
Hlavně zabitou rybu zbytečně nemáčej, břišní dutinu pouze vytři - krev částečně Konzervuje.Pokud máš úlovků víc, neměly by se dotýkat. V igelitu se ti zapaří.
Citát2:
zjistíš, že jsem psal o tom, že se vnitřek ryby má pouze vytřít, nevyplachovat nebo nemáčet ve vodě. Poté uložit třeba do kopřiv, ale tak, aby se ryby, nebo jejich části NEDOTÝKALY. Nic víc, nic míň.
Konec citátu.
Láďo ? Nic víc, nic míň ? Já si nemůžu pomoct, já tam prostě něco víc vidím. Jak to tedy je ? Máš potíže se zrakem, nebo se nám tu snažíš vědomě lhát ?

Carolina del Norte - Profil | Út 12.3.2013 18:45:04

machacek.pepa >> To vím, podobný mi uplaval.

čokoládový lanýž - Profil | Út 12.3.2013 18:40:19

Sven >> taky pravda... šlo by to jen težko, že by sis vzal mušák a vydličky, nahodil a čekal na záběr.

machacek.pepa - Profil | Út 12.3.2013 18:30:45

Carolina del Norte >> jj , je plovoucí:-)

Carolina del Norte - Profil | Út 12.3.2013 18:24:36

Když je parno, na ryby většinou nechodím. Ve vodě je málo kyslíku a ryby jsou rády, že přežijí. Duhák je sice méně náročný, jako potočák, ale i tak.
Když budeš pročítat starší literaturu, setkáš se s listy lopuchu, kopřivy a pod.
Jak to dělal třeba Zdeněk Šimek, když nachytal na Oravě či Váhu v létě ryby a potom s nimi jel v noci vlakem do Prahy, netuším. Nikde jsem nečetl, že by je konzumoval na místě. Možná si je nechávali s manželkou připravit v nějaké hospodě.

A jak tedy postupovat s přivlastněným úlovkem?
Můj osvědčený postup: rybu ihned vyvrhnout, samozřejmě zbavit žaber a ledviny pod páteří, nemáčet ji ve vodě (!!!) , zabalit do čisté suché bavlněné dětské plíny (perfektně saje, nakoupil jsem jich balík jen na tento účel). Nejlíp je každou zvlášť.A šup s ní do vzdušného košíku. Držet rybí maso v suchu, je důležité! Jinak se množí bakterie ideálně. Naučili mne to kdysi starší rybáři a funguje to asi nejlíp (pokud pomineme nějaké chladící zařízení).

retrívr - Profil | Út 12.3.2013 18:23:36

Zydar - >> Dnes pstruhy nechytám ale v mládí jsme je balili do lopuchových listů.

Carolina del Norte - Profil | Út 12.3.2013 18:15:41

machacek.pepa >> Ten termobox je výborný především na brodění.

Sven - Profil | Út 12.3.2013 18:05:52

čokoládový lanýž >> asi těžko si bude někdo s mušákem nebo vláčákem vyhrazovat místo k lovu :-)

čokoládový lanýž - Profil | Út 12.3.2013 17:55:32

Sven >> to je sice pravda, ale když si založíš oheň a prut opřeš o strom, tak ti nemůže někdo říct, že si vyhrazuješ místo na rybolov

Tarn - Profil | Út 12.3.2013 17:38:36

Laďa K >> no a jak chápat toto ?
Laďa K - ® Čt 7.3.2013 4:48:27
Líbí: 0 Nelíbí: 0
Hlavně zabitou rybu zbytečně nemáčej, břišní dutinu pouze vytři - krev částečně konzervuje.Pokud máš úlovků víc, neměly by se dotýkat. V igelitu se ti zapaří.

Když budeš jak teď píšeš vykrvovat, tak k čemu zmínka o tom že krev konzervuje ? Co bude konzervovat, když nebude v rybě ?

P.S. Jakou má souvislost vyplnění karty s právem na diskusi ?

Laďa K - Profil | Út 12.3.2013 17:34:28

Northwolf >> Tak abychom si rozumněli: nikde jsem nepsal, že se ryba po zabití nemá vykrvit, až se naučíš číst, zjistíš, že jsem psal o tom, že se vnitřek ryby má pouze vytřít, nevyplachovat nebo nemáčet ve vodě. Poté uložit třeba do kopřiv, ale tak, aby se ryby, nebo jejich části NEDOTÝKALY. Nic víc, nic míň. Pana Štěpničky si vážím, ale ten s tím nemá co dělat.Až si řádně vyplníš kartu, tak se můžem pobavit...

brach - Profil | Út 12.3.2013 17:28:55

Jaké uchovávání?
Ty, které si chci vzít, chytnu těsně před koncem lovu, miknu je a jdu domů.

aleš vavřina - Profil | Út 12.3.2013 10:49:33

met >> k tesco-dravci patří jedině baby tesco plínka a máš to vyladěné

Pstruh27 - Profil | Út 12.3.2013 10:44:57

Pedro1 >> No tak to už je iná vec :-)

Pedro1 - Profil | Út 12.3.2013 10:35:37

Pstruh27 >> Nás jezdí na ryby hodně,tak se o velkého lososa podělíme:-)

Pstruh27 - Profil | Út 12.3.2013 10:32:55

Pedro1 >> Tak ale Losos je veľký - Duháka "slupneš" aj za surova - ako mnich
:-)

Honzasl. - Profil | Út 12.3.2013 10:29:19

Mr.Mepps >> Ty raději mlč, toto je normální diskuze která o něčem je, až jednou dostaneš otravu rybou kvůlli tomu že si jí měl ve vedru, tak to ti nepřeju..Je to horší než když sežereš pukavec.

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Út 12.3.2013 10:27:00

Zydar - >> hned vykuchat, a hlavně vyžíznout žábry pečlivě vymýt ledvinu, a nechat v košíku nejlíp na kopřivách. Stejně to dělám i s potočákem, lipanem a sivenem a funguje to na ně taky.

Pedro1 - Profil | Út 12.3.2013 10:24:30

Reznik76 >> Mirek to umí,to je pravda.
Loni řekl "ještě jim dáme půl hodiny".Během 25 minut jsme měli oba venku sumce a jelo se domů:-)))

Pedro1 - Profil | Út 12.3.2013 10:22:44

Pstruh27 >> Až se budou místo duhácí sypat lososi,pak to půjde a budu sebou nosit k vodě limetky a hrubozrnou sůl:-)))

Reznik76 - Profil | Út 12.3.2013 10:22:12

Pedro1 >> to je úplně normální, Mirek zavelí 10minut a jedem. 3x nahodim mám candoše a jedem domu :-)))

Pstruh27 - Profil | Út 12.3.2013 10:21:28

Pedro1 >> Alebo ho hneď po ulovení zožrať. Uchovaný v hrubom čreve sa už nepokazí :-D

Pedro1 - Profil | Út 12.3.2013 10:15:37

Tarn >> Přesně tak.A nebo musíš být hodně dobrej a tu rybu ke konzumaci si chytit až ve chvíly,když už chceš jít domů.
Takže si řekněš posledních 10 náhozů,na ty chytneš tři duhácí a jdeš.