kvašení ovoce na vnadeni

chci se zeptat jestli nekdo nechytá na kvašený ovoce?

tuzemak - Profil | Ne 3.3.2013 17:43:12

bremic >> no tak na to chutě zrovna nemám.o))))

candát 820 - Profil | Ne 3.3.2013 17:40:02

Millhouse23 >> nevim

Millhouse23 - Profil | Ne 3.3.2013 6:11:05

candát 820 - >> Není to v MRS trestný?

bremic - Profil | Ne 3.3.2013 5:47:47

tuzemak >> jj



úplně všechno :)

jirkast - Profil | So 2.3.2013 22:33:48

Rusman >> pravá švestka má pecku zploštělou,mirabelka oválněpodlouhlou divoká slivka skoro kulatou.

tuzemak - Profil | Čt 28.2.2013 9:49:18

donald5 >> vše de zkapalnit Tome.o)))))

donald5 - Profil | St 27.2.2013 15:14:52

tuzemak >> ahoj Rumíku, ty by jsi zkapalněl i Bobkovej list, kdyby to šlo :-))))

cvajda - Profil | St 27.2.2013 11:08:26

tuzemak >> tjn. na rybách se to ani skazit nestačí.

tuzemak - Profil | St 27.2.2013 11:06:20

cvajda >> rozinky tam dávám už moře let,nikdo si nikdy nestěžoval,že by to se nějak zkazilo.

cvajda - Profil | St 27.2.2013 11:03:16

kamarád se chtěl zbavit hroznýho harmašáku, tak mi dovezl 2l. na košt. Hrůza, ale hrozinky z toho udělali (zázrak).

cvajda - Profil | St 27.2.2013 10:58:42

to můžeš i stěmi rozinky

tuzemak - Profil | St 27.2.2013 10:57:26

bremic >> docela tomu věřím..

tuzemak - Profil | St 27.2.2013 10:56:23

cvajda >> nedávám rozinky ztoho důvodu abych pár dní po vypálení to už chlemstál..

cvajda - Profil | St 27.2.2013 10:52:21

Pokud je někdo nedočkavej, nebo chamtivej, jak už to tu bylo řečeno, tak rozinky moc dobrá volba.

bremic - Profil | St 27.2.2013 10:48:35

Rusman >> Jasný to je on...nejlepší je po Merlotu ale ten se mi nepodařilo sehnat. Vypálený mám doma všechny.

Rusman - Profil | St 27.2.2013 10:45:26

bremic >>Klasický dubový sud, ale vevnitř to je vypálené. Používá se na výrobu vína ( měl by se použít jen třikrát ) a po dožití se v něm dělá třeba ještě rum, whisky, atd.

bremic - Profil | St 27.2.2013 10:39:40

Rusman >> normální soudek s ventilem naležato...nevím co je to ten barrique :))

bremic - Profil | St 27.2.2013 10:37:58

tuzemak >> Kdo jednou ochutnal už nechtěl jinak :)

Rusman - Profil | St 27.2.2013 10:35:28

bremic >> Klasický sud, nebo barrique ?? Ten bych aj sehnal za pusu, to by mohlo být taky zajímavý.

tuzemak - Profil | St 27.2.2013 10:32:57

bremic >> ale švestkovej sud na slivku??safra to by mohlo být pak pitíčko.o))))

bremic - Profil | St 27.2.2013 10:31:41

Rusman >> Ovoce už nedávám...je to výborný pití ale bolehlav kvůli cukru. Zkus to ze sudem. Obyč dubovej jde koupit už kolem dvou tisíc. Já začínal ze švestkovým dřevem v demižonu. Chtěl jsem celošvestkovej sud ale to bych se nedoplatil.

tuzemak - Profil | St 27.2.2013 10:29:47

Rusman >> rozinkama nic nezkazíš,nechej to tam nějaký čas,pak to přeceď přes hadru,já ti ručím za dobrý výsledek.o))))

Rusman - Profil | St 27.2.2013 10:24:09

tuzemak >> Též sem slyšel, i o tom ovoci jak píše bremic. Budu hold letos zkoušet. :D Ale nevím do čeho to naložím. Dělám ze starým jen trnky a myslím že moooc dobře, tak se mě nechce na pokusy dát ani litr. Zkusím do jablek, anebo když budů slabý hrozny. Pak vám to sem vyfotím. :D

tuzemak - Profil | St 27.2.2013 10:18:31

Rusman >> já dávám pár zrnek rozinek,získá to nepatrnou barvičku,a veškerý neduhy to vytáhne,jednou sem to jedl,nebudu psát jak to dopadlo,ale to má na svědomí moja neteř,že se to tak zvrhlo.o)))))

tuzemak - Profil | St 27.2.2013 10:16:43

bremic >> tož to rád bych ochutnál,děda když umřel,tak mě babička dala pleskačku slivky na ochutnání,prý to měl schovaný na pohřeb,byla hezky nažloutlá,a ta chuť,jedna báseň,takovou snad už nikdy pít nebudu,možná až na svým funuse:o)))))

bremic - Profil | St 27.2.2013 10:10:54

Rusman >> Taky jsem dělával ale vždy jen to ovoce ze kterýho bylo pálený...do slivky sušený švestky, do kalvadosu křížaly atp.

Rusman - Profil | St 27.2.2013 10:07:12

Teď mě jeden znamý poradil, že dává tak do 10l demižonku kořalky hrst fíků a že je to pošušňáníčko. Tak to letos zkusím, ale do kalvádosu, bo slivku ku...t nebudu. :D

bremic - Profil | St 27.2.2013 10:06:03

tuzemak >> Jasný.. ve skle slivovica je i po padesáti letech stejná...v sudu je to o zrání. Takovej ten majsterštych :)) když se někdy potkáme tož Ti dám ochutnat :)

cvajda - Profil | St 27.2.2013 10:05:13

tak vypal ještě tzv. vyháněcí, a budeš mít od kamarádů klid

tuzemak - Profil | St 27.2.2013 9:56:09

bremic >> aha,necháš to vtým dubu dojíd,ale takovej koňak slivka,to může být gůůůůt,takový kamarády-kobylky znám,dokud je,máš problém se jich zbavit,až néní,tak je nepotkáš,též su dajnej,ale včil už jen pocamcát.o)))

bremic - Profil | St 27.2.2013 9:52:55

tuzemak >> Ale já nekvasím ve dřevě....hotovou sllivovici stáčím do dubovýho aby dozrála. Třeba ta na fotce má čtyři roky v sudu. Švestkový dřevo tam dávám kvůli chuti. Samotnej dub z toho dělá skoro koňak...je to potom moc navoněný. Starší ročníky bohužel došly protože kamarádi byli kobylky nenažrané a já su takovej dajnej :))

tuzemak - Profil | St 27.2.2013 9:49:51

Rusman >> trhaný ovoce je na houno,né do kvasu,njn český,nenažraný člověk,dnes pálí kdejaký jouda,pak se divíme co slepců běhá po světě.o)))))

tuzemak - Profil | St 27.2.2013 9:48:37

bremic >> dřív měl děda na kvas jedině dřevěný sudy,bohužel velká voda vše odnesla,o těch špalíčkách slyším poprvý,to zkoušíš nebo to už tak děláš normálně???

Rusman - Profil | St 27.2.2013 9:48:03

tuzemak >> No šak jo !! Tak co chceš na dědině..všecí hampty,hampty ať mám víc jak sůsed. To sa musí sbírat a né trhat. :D

bremic - Profil | St 27.2.2013 9:46:26

tuzemak >> Ta je pro fajnšmekry ...dávám do sudu i dva suché špalíky z každého stromu na kterým ty švestky rostly

tuzemak - Profil | St 27.2.2013 9:44:37

bremic >> to je nádherná barvička,njn sud.o)))