Rybářské křeslo s nosností 150kg +

Ahoj,chtěli by jsme poradit s výběrem rybářského křesla s nosností 150kg +. Zaujali nás křesla značky Sona a Komet Kopecký. Máte někdo odzkoušené, popřípadě i výrobky jiných výrobců. Děkuji

Milda - Profil | St 20.2.2013 19:47:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rybářova žena >> A já bych ti z vlastních zkušeností ten Komet nedoporučoval.Měl jsem(a doposud mám) od nich to "hi-tech" křeslo do 160kg(bývalo značeno "16 C").Možná tu váhu unese,ale nikde není psáno, jak dlouho.
Křeslo se mi líbilo,i když se mi zdála kratší sedací část,ale i tak jsem ho vzal.Nebylo ani tak pro mě, jako pro tátu,který se špatně pohybuje a je pro něj lepší pohodlné křeslo s područkami.
Ty područky jsou opravdu jen na opření rukou v sedě.Nosný materiál je hliník a slabá trubka uchycená krátkými šrouby.Ty područky "šly do kopru" při první výpravě.Tak jsem to oželel,že to jako někdy spravím a použiju silnější materiál.
Pak jsem to křeslo měl párkrát na kratší vycházky u vody a problém nebyl.Jenže pak se mi první den výpravy ve Francii ustřihl šroub,co drží jednu z noh vzadu, já udělal kotoul dozadu skoro jako legendární gymnasta Němov a celou výpravu odseděl na posteli nebo na pařezu,protože sebou opravdu náhradní šrouby nevozím.
Přitom jsem zjistil,že se mi ohnul plíšek,co je u nohy a kterým je noha ke konstrukci připevněna.Až mě překvapilo, jak slabý materiál to je a bez větší námahy ten plíšek ohnu v prstech.
Tak po návratu domů jsem dal druhý šroub a byl chvílu klid.
Jenže po trochu delším užívání se projevil další nešvar a slabina tohoto křesla.Začaly se mi prohýbat nosné trubky sedací části,a to tak,že měly po dnu sezení tvar luku.Pokaždé jsem je musel doma rovnat.Snad ani nemusím psát,že v případě prohnutí pak nešlo křeslo pořádně složit a zabralo spoustu místa.
Ono je totiž u té konstrukce několik problémů,které nikdo při výrobě nezohlednil.Ty nosné trubky sedací části jsou příliš dlouhé a slabé.No a při vysunutí nohou je pak na ně při sezení vyvíjen přiliš velký tlak a je jen otázkou času,kdy se prohnou.A pak se už prohýbají pořád.
Ještě se mě stalo to,že jsem měl loni křeslo trochu z kopce,vyjelo mi uchycení sedací části vpředu z jedné té trubky a tím se z poloviny protrhlo.Ale to se dá říct je má chyba,protože jsem neměl křeslo v rovině.
Nicméně nedej na řeči typu,že tam je duralový kloub ap.A k čemu vlastně je,když z tvrzeného plastu poslouží stejně dobře,když jsou zaklesnuty čelisti do sebe? Varující by měla být i váha.Prostě křeslo této kategorie vážit něco bude,když se udělá ze silnějšího materiálu.Ona je ta váha u Kometu sice líbivá,ale je to slabý materiál a časem to odejde, jak jsem popisoval výše.
Takže jsem na Vánoce tátovi koupil křeslo od Nashe a tam je ta konstrukce někde jinde.O područky se můžeš opřít plnou váhou a stejně s klidem vytáhnout nohy,aniž by se člověk obával prohnutí.Ano, je pomalu jednou tak těžké,ale jak jsem psal,křeslo takové kategorie cosi vážit bude,pokud má vydržet větší váhy.
Nenechat se nalákat na líbivé řeči o českém výrobku a duralových kloubech,tak jsem ušetřil pěkný peníz a mohl ty křesla od Nashe mít už 2.Nu což,chybami se člověk učí, jen ty chyby někdy stojí dost peněz...
Takže pokud bych byl na tvém místě,tak bych bral asi toho Big Daddyho od Nashe,co ti tu byl už několikráte doporučován- http://www.carpproduct.cz/nash/nash-kreslo-indulgen​ce-big-daddy-4480
Já bral verzi Longlegs,protože se tátovi z vyšího posedu lépe vstává k prutům- http://www.carpproduct.cz/nash/nash-kreslo-indulgen​ce-daddy-longlegs-4479
>> Stránka diskuse