Lov na silně zarostlých vodách.

Má někdo zkušenosti s lovem na silně zarostlých revírech? Poradí někdo vhodnou techniku? Popis revíru: stojatá voda, hloubka strmé klesání už od břehu do cca 20 metrů. Celé dno pokrývají vodní rostliny, dorůstají do výšky 1 metru. Ryby se zdržují dále od břehu a spíš u dna.
Autor diskuse: Vydra77 - Profil , 10.2.2013 všeobecné - techniky lovu

P.R.E.D.A.T.O.R - Profil | Ne 10.2.2013 16:27:58

Vydra77 - >> nejsem zrovna doma, ale v jednom rybářství o tom byl celkem zajímavý článek, přesně jak píše "loveckaprů" tak by bylo dobrý najít nějaký místa kde ty rostliny tolik nejsou, potom to tu vložím

loveckaprů - Profil | Ne 10.2.2013 12:40:23

Vydra77 - >> zkusil bych projet echem dno a najít přesně to místo, kde by rostliny nebyly vůbec, nebo by jich tam bylo jen velmi málo. Jinak z toho nemusíš mít strach, ryba tvé boilies najde i přes zarostlé dno, spíš by mohl být problém při zdolávačce, takže určitě bych doporučil minimálně posledních 10-20 metrů šňůru, která hustý porost proseče lépe než silon :))

Fidisak - Profil | Ne 10.2.2013 12:36:03

Vydra77 - >> To nelze přesně určit. Já mám svůj revír (nebudu prozrazovat), kde jsou, když sedíš na fleku vlevo rákosy a napravo spadenej strom do vody. Řekněme, když chytám kapry tzn. tvrdší udice, boilisový návazec a tak, tak používám hodně silný kmenový silon, protože jsem si jistý, že návazec z pletenky mi nepraskne. Je tam všude hodně popadaných větví, pařezů, stromů a občas i slávky.

Chytám cca. 2 - 4 metry od břehu a asi necelýho půl metru od padlého stromu, nebo rákosí. Montáž proto mám normálně se splávkem, kde si přesně nastavím hloubku 1 udici na dno, druhou metr nad dno a zkouším, kde ryby aktuálně jsou. Když mám záběr, tak je to buď a nebo, protože na zdolávání je málo místa a nesmím rybu nechat zajet do žádné z vázek (proto silný kmenový vlasec).

Po každé vytažené rybě dokrmuji, protože je to dost malý flek ryby se hned při zvýšeném hlasu, nebo dupnutí, či zdolávání poplaší. Hodně používám třeba plovoucí kuličky.

Na letošní sezónu si plánuji experiment s takovýmto návazcem. Rád chytám v blízkosti břehu a na místech, kde se málo lidí dostane tzn. popřípadě si vyšlapat vlastní místo. Výdy se mi to oplatilo, že právě tam se větší a opatrnější ryby zdržují. Hodně si dávám záležet, aby koryto, nebo hrana byla přesně na tom místě, kde chytám to je 50% úspěchu.

Snad si z toho vytáhneš vše potřebné.

kosvi - Profil | Ne 10.2.2013 12:26:24

Dalším způsobem je použití klasické motáže a k návazci přidat PVA punčochu naplněnou peleta, nebo drceným boilies, zabrání se tak zamotání háčku do vodních travin a nástrahu bude ležet na nadrceném boili. Jako návnadu je dobré použít spod mix z rozdrceného boilies, pelet a partiklu. Částečky mixu zlehka klesají na dno a nezaboří se tak hluboko, jako klasická těžká koule.

kosvi - Profil | Ne 10.2.2013 12:16:22

Jedním z řešení je Chod rig s plovoucí nástrahou. Háček je lepší schovat do PVA pěny, nebo do klasické aršídové krupky, svůj účel to splní stejně.

sativa - Profil | Ne 10.2.2013 12:11:47

asi tě zajímá kaprařina bych řekl ? ..jestli jo určitě pomocí plavoucích boilies na delších návazcích a pva sačky.., nebo pomocí plavané kde nástrahu navěsíš nad rostliny