Method feeder z jara ?

Zdravím ,chytýte někdo na method feeder už na jaře tj. březen až duben ?? :) I když nechytáte byl bych rád za vaše fotky od vody ,zážitky a rady. :) díky ;)
Autor diskuse: ADAM.J - Profil , 28.1.2013 feeder - techniky lovu

mipa - Profil | Pá 1.2.2013 18:17:14

ADAM.J - >> nbeda ))) neboj se, těžší gramáže se dělají ... http://www.formybrno.cz/method-feeder/method-feeder​ ... a dá se i pomoci "brzdou" - pop nejty, el. páska ... atd :-)))

Vláďa K. - Profil | Pá 1.2.2013 11:24:39

ADAM.J - Ahoj.K tvé otázce-na method feeder se dá chytat celoročně(teda pokud není voda zamrzlá).Na jaře(a nejen na jaře) má velký vliv na výsledek rybaření hlavně to, jaké si pro rybolov zvolíš místo,krmení nebo nástrahu.Je trošku škoda že je u nás MF spojován hlavně s kapry,přitom v zahraničí na něj rybáři cíleně loví i jiné druhy ryb(cejn,lín,plotice,jesen,atd) a to často v trofejních velikostech.Pro jaro bych ti dal tip-pokud budeš chytat na červíky tak k nim píchni na háček trošku nějakého vznášivé materiálu(kulička polystyrenu) a celé sousto normálně "schovej" do formičky s krmením.Až se bude kmení na dně rozpadat tak se celé sousto bude vznášet těsně nad krmítkem.

axel82 - Profil | Čt 31.1.2013 20:16:29

nbeda >> na to je jednoduchá rada. pokat nemáš věčí gramáž tak se to řeší klasikou. stahovací pásek a tím kocem dolů a zkrátit. prostě ten konec ať je pod krmítkem. je tu i článek vypráví o tom M. Tychler. a krmení dej lepivější.

nbeda - Profil | Čt 31.1.2013 16:30:18

Chlapi chystám se na Labe,ale ma m obavy,že MF krmítka mají malou gramáž a bude mi to hodně zplavávat..A tím jak se to bude posouvat po dně,že odpadá z krmidla tem method mix,případně šrot..Máte nějaké zkušenosti??

blackfish - Profil | Út 29.1.2013 19:36:17

ADAM.J >> Montáž hraje velkou roli, musíš se umět přizpůsobit situaci...

ADAM.J - Profil | Út 29.1.2013 16:26:54

OK určitě to vyzkouším :))) díky za rady kolegové ;-) Ono je asi fakt pravda že ta montáž tam roli nehraje ,nejvíc asi nastraha ,haček a popř tlouštka návazcového silonu nebo pletenky...

JJanekk - Profil | Út 29.1.2013 16:00:50

mipa >> mno já to myslel hlavně tak, že method je přeci jen dost specifická technika, kraťoučký návazec atd. a nejlíp účinkuje na ryby, které hledají na dně hlavou dolu a s nasátým soustem se zvednou (taky mají háček většinou ve spodním patře). Ale na reofilní druhy, které hledají i ve slouci (ten tloušť třeba) to tak dobře nefunguje a klasický feeder s delším návazcem je podle mě lepší. Taky s klasickým feederem na pelety normálně tlouště chytám, i když jich teda není moc.
Ale máš pravdu, že až zkusím třeba červy, možná mě to překvapí.

mipa - Profil | Út 29.1.2013 15:50:06

JJanekk >> method feederem si vůbec žádné spektrum ryb neomezuji ... je to o tom, jak píši v příspěvku níže ... co použiješ !
spíš ty sám používáš nejčastější kombinaci a to pouze rozmočené peletky a na háček peletky a nebo mini boilí ... pak se nediv, že z 90% lovíš kapříky a cejny - v tom je problém, trochu variability neuškodí :-)))))

JJanekk - Profil | Út 29.1.2013 13:59:58

mipa >> souhlasím, že method je použitelný po celý rok, ale ne už že je tak univerzální. Nebo alespoň oproti klasickému feederu si podle mě omezuješ spektrum ryb, které můžeš chytit. Tím myslím třeba jelce, hlavně tlouště - v místech kde jsou jsem je na method vůbec nechytal.
Ale určitě pro ryby, na které je to primárně určené (kapři, cejni) je to možná nejúčinější montáž.

JJanekk - Profil | Út 29.1.2013 13:53:48

nbeda >> jo, loni na podzim jsem chytal skoro jenom method a vždycky na řece, na stojáku nechytám vůbec. Všechno funguje naprosto bez problémů. Používal jsem rozmočené peletky do krmítka a malé peletky nebo miniboilies pod háček. Chytal jsem z 90% kapry, zbytek tvořili cejni a přišlo i několik parádních plotic, z těch jsem měl asi největší radost. Návazce jsem dával krátké, tak do 10 cm. Podle mě je method s peletou asi nejúčinější montáž na kapry.
Letos zkusím chytat s methodem i na červy, i když nevím co od toho čekat.

nbeda - Profil | Po 28.1.2013 20:26:08

Chystám se to vyzkoušet poprvé,hned z jara.Tak by mě také zajímali nějaké tipy,postřehy atd..Chytátě někdo na MF i na řece??

mipa - Profil | Po 28.1.2013 18:48:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ADAM.J - >> na method feeder klidně chytej z jara, v létě ... na podzim, prostě celý rok, protože to je jen o tom, co do toho method krmítka dáš a čím to ve finále "vyšperkuješ" na háčku .....
nehledej v tom vědu - je to univerzální metoda použitelná po celý rok a jediný rozdíl je v "malinko jiné" konstrukci krmítka ... :-)))
edit : se srkačkou to taky nikdo nikdy neřešil a borci to mastí celoročně !!! - což je něco podobného ...

fydr - Profil | Po 28.1.2013 17:56:43

Pepé - Vsetín >> Dávám ti " stobodou" za pasáž v tvém příspěvku o manipulaci s rybou.Dnes nějak ubývá kolegů,kteří by takovou ohleduplnost brali za své.
Zdravím tě a ať se daří.

Pepé - Vsetín - Profil | Po 28.1.2013 17:35:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ahoj,
když najdeš volnou vodu, tak bych se toho nebál klidně už teď, ať už jde o MF nebo "klasiku", důležité je akorát minimalizování manipulace s rybou na břehu pro její bezpečnější navrácení vodě. Rybky žerou rakticky pořád, i když teď třeba v omezené míře. Pokud to budeš zkoušet, tak vol sladkou bázi vnadící směsi, v této studené vodě by měla lépe fungovat.