Obecní rybníčky - pokec

Taky máte v obci rybníček, nebo nádrž o které se hezky staráte? Pokec, fotky, rady......
Autor diskuse: redhead - Profil , 27.1.2013 všeobecné - revíry, cestování

donald5 - Profil | Po 28.1.2013 15:40:48

el.ou >> amen

Paulus - Profil | Po 28.1.2013 15:22:01

el.ou >> Klobouček - to se četlo samo ...

redhead - Profil | Po 28.1.2013 15:21:36

Tenhle mam chvilku.

redhead - Profil | Po 28.1.2013 15:19:35

O tento se starám druhým rokem.

redhead - Profil | Po 28.1.2013 15:15:41

cinen >>
Já jsem to udělal jednoduše. Jak mi začali pytlačit, slovil jsem ryby, nasadil jsem tolstolobiky a ostatní ryby jen malé. Ty jsme potom slovil každý rok a měli po srandě. Odvezl jsem si potom ryby tam, kde se uměli chovat. Teď mam 17 obecních rybníčků, celkem za ně platím 17,-Kč ročně. Každých 14 dní sekam trávu, krmím a nasazuji ryby a vysazuju stromky. Opravdu mě to baví a naplňuje, ale je pravda že občas narazím na blbce taky.

Vitali - Profil | Po 28.1.2013 14:47:41

redhead - >> Mám štěstí, že mohu chytat na obecním rybníčku v nedaleké vesnici, před mým příchodem ryby s největší pravděpodobností nedotčené boiliesem...chvilku to trvalo, ale teď už je na ty zázračné kuličky chytám jak na běžícím pásu....Z 99% to bude kapřík okolo 40-50cm, ale pár kapřích profesorů tam taky je, jen se jim moc nechce na břeh :-)

cinen - Profil | Po 28.1.2013 10:22:44

ja asi pred 8 lety dostal obecni rybnicek na starost vysadil kapriky jen lisce po dvou letech jsem si krasne zacal chytat moc pekny ryby pak ale prisli pytlaci mladi co kolem delali jen bordel.tak jsem rybnik slovil asi 60% ryb u pytlaceno no nasadil novy prirustek trenim ryb byl vynikajici chtel jsem slovit znovu a dat aspon pulku ryb jinam by se neuzivili i pri zakrmovani.najednou zakaz rybnik me vzali nedovolili slovit a za dva mesice si tam udelali obecni detsky zavody ve finale jsem slysel nevim jestli je to uplne pravda ze jsem tam prej ja vysitoval ryby pak neco delejte lidi jsou a budou svine (ted mam novej u tchyne :)

redhead - Profil | Po 28.1.2013 10:02:26

Vždycky mě mrzí, když jedu po nějaké malé vesnici a vidím neudržovaný obecní rybníček. Určitě by se našel někdo, kdo by se o něj chtěl starat a zarybnit, ale většinou je chyba na straně obcí. Nechtějí, aby si někdo nedej bože vydělal prodejem povolenek nebo ryb. Ale nechápou, že o tom to není.
Každý rybář sní o tom, že jednou bude mít svůj rybníček, nebo hasičskou nádrž, kterou si bude obhospodařovat. Postaví si tam třeba chatičku, a bude tam jezdit s dětma nebo vnoučatama. To jsou potom zážitky na celej život.

bremic - Profil | Po 28.1.2013 5:20:30

redhead - >> miloval jsem rybník v Přerově. Tam jsem získával postupně ostruhy a zářezy na rukojeti mého bambusového biče. Obrostlý třešněmi za zahradami a u rybářské boudy (pamatuji jak se stavěla nová) obrovské kolo leknínů. Taky zarostlý později travou kdy se dalo nahazovat do protrhaných ok. Taky na pár starých a ostřílených rybářů. Teď už je bohužel téměř uprostřed sídliště. Co naplat.

el.ou - Profil | Po 28.1.2013 1:54:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

redhead - >> Psal se rok 1976 a já jako začínající a neúspěšný rybář jsem byl seznámen s člověkem, který se stal mým Proškem. Na jedné návsi byla požární nádrž a tuto obhospodařoval můj o čtyřicet let starší kamarád a učitel, který mě do světa rybářů uvedl. Nádrž nebyla rybářským revírem. Zarybňována byla pouze jím a jeho synem. On pracoval na nedaleké pískovně. Na lodi měl čtyřmetrový čeřen a po ukončení těžby vždy nachytal něco ryb. Tyto pak na pionýru v kýblu dovezl do ,,své,, nádrže. Nebyl vybíravý od perlínků přes okouny a línky i nějaké menší kapry. Kousek za vesnicí tekl potok a při srážce vždy vyrážel jeho syn také s čeřenem a také zarybňoval. Před jejich domem byla nepoužívaná cesta a za ní nádrž. Na břehu udržovaný trávník s břízkami a zlatým deštěm. Pod keřem posed pro dva a pouliční lampa, která osvětlovala loviště do noci. V rybníku měl vysazené leknínové pole a mezi lekníny jsme chytali. Pár metrů od břehu na bílo modré korkové splávky s vápnem natřeným brčkem. Tady jsem prožil nejkrásnější chvíle u vody. Zde jsem byl seznámen s prvním línem, karasem, kaprem i candátem. Úlovky byly každodenní a četné. Z dnešního pohledu by ti dva byli nazváni pytláky, co si založili soukromák. Z toho mého to byli hospodáři, kteří se starali o kus krásné vody o kterou tehdy neměl nikdo zájem. Sekali led, sázeli stromy, starali se o přítok, odtok…Věnovali jí hodiny práce a dokázali se o ni podělit. Byli na ni hrdi a uměli o ní vyprávět. Jel jsem tam před několika lety, když jsem se dozvěděl o jeho smrti. Sedl jsem si na protější břeh a díval se na jeho dům. Nahodil jsem jen tak jeden prut do míst kde jsme kdysi spolu lovili. Vzpomínal jsem a v duchu poděkoval. Vytáhl jsem krásného lína. Možná poslední pozdrav od něj... Jsem v jeho věku. Měli bychom žít tak, aby i na nás takto vzpomínali. Ale není to tak lehké.