Rybářský řád a kontrola RS

Můžu po ulovení a řádném zapsání rybu naporcovat, eventuelně skonzumovat přímo u vody? Může RS požadovat, že chce tuto rybu ukázat ? Je o tom někde v ryb. řádu zmínka ?
Autor diskuse: žaba - Profil , 16.1.2013 všeobecné - RŘ, MO, svazy

tuzemak - Profil | Út 22.1.2013 19:40:03

SAHIB >> a máš svatý pokoj...

SAHIB - Profil | Út 22.1.2013 19:39:02

tuzemak >>
jojo,to bylo v plánu úžžžžžžžžžžžžžžžžž-))

tuzemak - Profil | Út 22.1.2013 19:35:46

SAHIB >> dej si ho do ignorů a máš klid,řepa jako řepa.o))

SAHIB - Profil | Út 22.1.2013 19:33:19

tuzemak >>
vopraudu,..dlouho jsem nezažil...
Ať plkneš cokoliv,(a mezi sebou) ,.v ničem nemáš pravdu,jen ON sám,jeho Veličenstvo ješitnost,..má prvadu,jde do knížectví Ignora..-))
jinak jsem dělal hokus pokus s nějakou zcela novou!!!luštěninou a je ti to celkem zajímavý!-))hihi

Mrknato - Profil | Út 22.1.2013 19:33:06

SAHIB >> Jestli si tady chceš s někým špitat separé do ouška, tak si špitej, MRK ty možnosti má, ale když tady na veřejném vebu bude někdo psát kraviny, nebo silně tendenční hesla, tak se ozvu.
Když si svazy z nějakého důvodu mohou dělat co je napadne a má to negativní dopad do stavu revíru, tak by jak RS, tak hospodář, měli konat a ne kolaborovat a vymýšlet vnitřního nepřítele a zřizovat pro to II.správu (profiRS)..... To je podle mě daleko horší, než nějaký ten přestupek vyhoukaného rybáře.

tuzemak - Profil | Út 22.1.2013 19:28:13

SAHIB >> mě už řepa nenasére,nemá cenu vykládat volovi o sobotě,když ho vezou v pátek na porážku,nemět kamaráda gůgla,tak se ani nenajíí.....

SAHIB - Profil | Út 22.1.2013 19:18:47

Mrknato >>
Ty už si nás přestaň všímat,urážet nás..My Ti nenadáváme,mi si zde mezi ssebou vyměňovali názory,Ty jsi do nás začal šťourat(jakožto do každého,kdo nemá a nehájí Tvé stanovsiko),kdo s Tebou nesouhlasí...
Když Ti tak ležíme v žaludku,nevšímej si nás,jak my Tebe..Houwgh...
My nesjme na schůzi "vybraných"odborníků,kteří ví vše,řeší vše ke spokojennosti vše,a jsou Nej,Nej,"...-)což jsi jen a pouze Ty zde... my dle Tvých příspěvků jsem jen tupci..takže si svůj názor nech,zabublej si ho do lavóru-mě nazajímají Tvé pichlavé,jízlivé,.skrytě urážlivé výroky,.a hluboká Ignorace z mé strany ,Vaše Nejchytřejší blahorodí,kdož to nesmí mít vlastní názor..Houwgh!

Mrknato - Profil | Út 22.1.2013 19:08:11

Sven >> Ano, RS má nejen oprávnění, jak jsi zde napsal, ale také povinosti, které stanovuje hned další paragraf a ty jsou ještě výživnější a kontroverznější vůči uživateli revíru. Nevím proč se tu zmiňují MO, které ve společném rybolovu provádí jen ty činnosti, ke kterým je uživatel zmocní (mimo Stč.).

Nedobrý stav v rybařině nezpůsobují obyčejní rybáři, kteří si občas vezmou menší rybu, nebo nějakou navíc. Nesmí se to, ale škoda je zanedbatelná. Daleko větší škodu revíru právě způsobují výbory svazu, které nehospodaří tak, jak by dle zákona měly a montují svazové rozhodování do hospodaření, ke kterému je nikdo nezmocnil. Kdo by měl toto kontrolovat? RO sedí v kanclu a listuje jen ve výsledcích hospodaření, které mu donese rybářský hospodář, což je spíše jen evidence, kde se mění letopočet..... Podle mě je toto parketa nezávislé RS a nezávislého hospodáře. Když na revír dorazí hnědočeši, nebo UKáčka, tak na ně nevyrukují ani policajti, natož RS. RS uživatel mít musí a tak ji má zadarmo a i tak funguje. Podle mě to je dostatečné a nikdo (stát) to nikdy za nedostatečné neoznačil. To jen pár šťourů, co chtějí být zajímaví a důležití, tento pseudoproblém chějí do omrzení řešit.

SAHIB - Profil | Út 22.1.2013 18:36:00

kucí,..-)
Onop je to všadse jinák..-)
Někde to kompenzují RS tím,že:debil-zadara,benzín(nafta)zadara,povolenka -zadara..
Dle toho,jak no namixují..
Je jen a jen na RS,jak se stím popasuje, jak dokáže využíšt svého jména,svého Já k tomu,aby v klidu,ale polně ke spokojennosti zřizovatele splnila to,co je po ní vyžadováno..
Potažmo bude víc subjektů spokojeno:
protože bude spokoená MO-že má v revíru celkem klid a nemá problémy,RS(porybný) si plní,tedy bude mít i satisfakci ve formě výše uvedených aktiv..-)
Ale pozor!!
Ne vši to dělají prota bonusová Aktiva!!!
A to je základní a zásadní rozdíl!!
A to poznáš už z jeho chováníé jako RS,vystupování..,citu pro daný problém a jeho vyřešení...
Pakli-že jsou vztahy dobré,nemajíce rozpory,obě strany ke spokojennosti,myslím si,že ze strana RS pak nemají problém se "poohlédnout" po nešvarech,na které třeba upozorní MO...

tuzemak - Profil | Út 22.1.2013 18:24:27

Sven >> to nejní tlak od nás na RS,to je upozornění na nekalou cestu pytláka,metr či pean neřešíme,pravda ten půl centimetr raději ano,domluvou,jednou,pak má dotyčný smůlu,páč by toho sakra rychle zneužil a začalo by to hromadně,jenže ona si to každá RS rozmyslí,plnit dle zákona,a mět třeba i tu povolenku zadara,nebo má tak akorát tu placku,a veškerý náklady si hradí ze svýho.

Sven - Profil | Út 22.1.2013 18:17:41

tuzemak >> já tě sice na rozdíl od Sahiba neznám ale nemám důvod nevěřit, že nesloužíš dobře.
Ale velice dobře znám ty tlaky na RS a také to, že jen minimum RS si uvědomuje, že nepodléhá výboru ale RO.
A ješte menší procento se tomu dokáže vzepřít.
Většina aby neměla problémy, volí cestu nejmenšího odporu a raději kontroluje zapomenuté metry a handrkuje se o půl cenťáku míry.
Je to jistota, že si to s nikým nerozhází.
To ovšem neplatí, pokud se pustí do dole uvedených průšvihů a zvlášť pokud je v nich zainteresována mateřská MO nebo obec

Sven - Profil | Út 22.1.2013 18:06:10

SAHIB >> Ahoj :-)
Ano, určitě výbor může svá přáni vyjevit ale je na RS jak se k tomu postaví.
Často jsou daleko závažnejší problémy než násaďáci od ořechu.
A k takové činnosti budeš marně čekat na pokyn výboru:

§ 16
Oprávnění rybářské stráže
Rybářská stráž v rybářském revíru je oprávněna
a) kontrolovat

3. osoby lovící ryby pomocí elektrického proudu, zda vlastní povolení příslušného rybářského
orgánu k tomuto způsobu lovu, jakož i zda vlastní potřebné osvědčení prokazující jejich
způsobilost k práci s elektrickým zařízením při lovu ryb a osvědčení dokladující bezpečnou
použitelnost elektrického zařízení k lovu ryb,

4. užívání jezů, stavidel, zdymadel, výpustí a jiných zařízení z hlediska dodržování právních
předpisů a opatření na ochranu výkonu rybářského práva,

5. způsob a rozsah užívání vod a jejich kvalitu;

e) ukládat a vybírat pokutu v blokovém řízení za spáchání přestupku podle tohoto zákona a podle
zákona o přestupcích.

Sven - Profil | Út 22.1.2013 17:52:34

likin >> tak, tak. A nejen. S tím bych souhlasil na 100% :-))

SAHIB - Profil | Út 22.1.2013 17:48:12

Sven >>
ahojky,¨
ale ju..Tohle nikdo nezpochybňeje...tuzemák jen pls,že MO může dle situace RS dát pokyn,aby při kontrole se nazvěmě to "podívala" na to,nebo ono,na úsek,kde se prý pytlačí..To mi neříkej,že MO nemůže RS stráži říct!
Přece mi nechceš tvrdit,že když budeš vědět(př.jsi RS),že třeba v koutě u "ořechu" berou malé kapry,a vše co lapno,hážo do pytle že je necháš,že se tam ani nepodíváš,protože Ti to Rybářský orgán nenařídil..To ne snad...

tuzemak - Profil | Út 22.1.2013 17:47:54

Sven >> ty Mrknatovi bláboly mě dojímají k slzám:o)))tu nešlo o kamarádičkování či jiný pytlíkování,když vidím u vody někoho dělat bordel,patřičně zasáhnu,nebo když někdo mě zavolá,tak volám RS,která by mohla být na blízku,pořád lepší aby MO řešila s RS problémy,než aby ta RS nic nedělala.P.S. Sáhib mě zná,on to pochopil jak sem to myslel.

likin - Profil | Út 22.1.2013 17:44:46

Sven >> to jo, protože MO mu dává nebo ne povolenku zdarma, to není povinnost.

tuzemak - Profil | Út 22.1.2013 17:43:36

SAHIB >> zduř Míro,mě taková řepa docela bavíí,o naší MO ví houno,jeho psaní typu koulíz atd. je už jen k smíchu,dělá tu chytrýho,a WC má na hnoju,zrovna sem hodil kousek špeku na desku,trocha křenu přidám,trocha orosenýho ktomu a super véča:o)))

Sven - Profil | Út 22.1.2013 17:42:23

tuzemak >> nojo ale Mrknato má pravdu.
RS jmenuje a odvolává rybářský orgán a jen jemu také podléhá.
MO pouze navrhuje kandidáta ke schválení nebo k odvolání.
Člena RS může RO jmenovat i bez návrhu MO.
RS je při výkonu své služby povinna, řídit se zák.99/2004 a vyhl.197/2004 a nikoli přáními a tím méně příkazy členů výboru.
Jistě, bohužel v řadě MO se takové kamarádíčkování praktikuje. A podle toho to také vypadá .

SAHIB - Profil | Út 22.1.2013 17:38:19

tuzemak >>
Nážďák,
takyprůseráři..hihiiiiiiáááááááááááááááá-))
Taky Ti meje řepu,jako by si mu chodil och..vat jabloně do zahrady?.-))
Já se z něj vyspal,..
To,co napsal jako poslední,to je jako útok na 4% skupinu-kamarádů,kterejch tam mám hodně.."prej..musíme být spolu,o samotě?!"..
Asi tvrdě závidí tu samotu,když je někdo u vody sám,vklidu-))má klídek..-))
Tak si nalej JA-KA_MA_RUS,uřízni si pěkně na 4 prsty cvalíka ze slaninky, kvašáček do papulky a dej se pěkně do žvejkání-))

tuzemak - Profil | Út 22.1.2013 17:30:11

Mrknato >> naše MO je docela v pořádku,páč tam nemáme tak vycvakanýho joudu.....

Mrknato - Profil | Út 22.1.2013 0:28:58

tuzemak >> A vy potřebujete být s kolegou v klidu, o samotě.... tak to pardon za vyrušení. Pak je mi už jasná i ta Vaše MO....... sodoma gomora, ale už vopravdu.

tuzemak - Profil | Po 21.1.2013 17:23:19

Mrknato >> o tom co si píšu s kolegou je ti houno,nevím jak je u vás RS aktivní,ale u nás pokud se fláká a nejní vidět u vody,tak má smolíka,jestli to tvoje makovička přebere je mě šumák,o tom jestli sem či nejsem střízlivé při psaní je pro tebe velká neznámá,ani se ti nedivím,děláš tu chytrýho a WC máte na hnoji,takže brzdi a hledej si sobě rovnýho,nás nechej v klidu!!!!!!!

Mrknato - Profil | Ne 20.1.2013 23:14:36

SAHIB >> Ty pytlačíš? A já to napsal? Pokud by jsi četl pořádně, tak jsem napsal, že si notujete s kolegou v úkolování RS. To ostatní se tě netýká..... ale asi ti to budu marně vysvětlovat, když ti přijde normální kontrola RS ze strany MO.

SAHIB - Profil | Ne 20.1.2013 22:21:53

Mrknato >>
Koho tady obviňeješ,že bereme podmírový ryby!Kdo se tady chválí za to,jak "porušujeme "co se porušit dá a za to že pytlačíme!Koukej se pořádně víš kam,..tam kde si strkáš chleba,než něco takovýho napíšeš!!
Ty jsi nás společně chytil,když jsme "podle tebe"pytlačili,???že náš obviňuješ tady veřejně??
Ty jsi úplně mimo mísu toho,co jsme napsali!
Vzpamatuj se a !A nepleť si nás s pytlákama,který znáš!!!Urážet se nenecháme,a očerňovat naše jména veřejně! Dej si majzla!!!

nofish - Profil | Ne 20.1.2013 22:21:27

Mrknato >> mi se teda nelíbí ani jedno z toho. Větší sranda je, že ony oba "prohřešky" můžou mít i spojitost. Ale to už bych teď večer nerozebíral.
Jen jsem se lekl, že ses praštil do hlavy a přepnul na nějaký "jiný" režim :-)))

Mrknato - Profil | Ne 20.1.2013 22:15:50

nofish >> Právě proto, co psal tuzemák a co je bohužel realitou, mně nepřijde o nic horší, když si někdo nechá za den 4 kapř, nebo 10 potočáků 10-25cm. Každej vnímáme jen jiný druh hnusu.....

Věřím, že doma rybáře s takovým úlovkem pochválí, stejně jako se chválí tuzemák se Sáhibem......

nofish - Profil | Ne 20.1.2013 22:07:54

Mrknato >> tvl, už i ty? Neblbni. Ještě řeki že i ty se striktně držíš toho co je psáno a věříš tomu, že to tak funguje a já se fakt radši ožeru... Neříkej, že neznáš, jak je to v reálu...

I když by byla prča, dojít si na úřad (přes nějakého známého radši, aby to vyšlo), nechat si vydat doklady a začít řádit. Bez toho abys byl členem někde v MO a ta se tě snažila ovlivňovat. Prostě dělat jen RS. To by bylo srandy...

Mrknato - Profil | Ne 20.1.2013 22:02:00

tuzemak >> No to co jsi napsal ty : Ne 20.1.2013 18:33:48
".....,vše má v rukou MO,když si neplní svoje povinnosti tak tu povolenku mu zadara nedám,jak jednoduchý.o)))"

nesvědčí o tom, že by jsi psal za střízliva.....

SAHIB - Profil | Ne 20.1.2013 19:50:18

tuzemak >>
sem z5..-)

tuzemak - Profil | Ne 20.1.2013 19:28:35

SAHIB >> jj tak by to mělo být,dobře na žaludku,dobře na dušičce,taky koukám po sekaný kuwááááááááá

SAHIB - Profil | Ne 20.1.2013 19:25:38

tuzemak >>
tak by to mělo byť,sudruzi!
proto se du nabagrovať-))
Za chvilu dondu,jak naladuju bachorjaka-))

tuzemak - Profil | Ne 20.1.2013 19:21:56

SAHIB >> trochu u nás na to více šlapem,pravda je,že to občas zaskřípe,ale to je otázka času,kdy se to podaří,dělá se více kontrol a vo tom to je,takže řepa nebo neřepa,a z hrušky dolů:o))

SAHIB - Profil | Ne 20.1.2013 19:18:48

tuzemak >>
tak by to mělo bejt,ale....
za každou "řepu" ..máš "lóweee"..
Tak jen tak někoho nevylejou nikde,ani za dost velký prohřešky..Vrátěj noty bez problémů..nikde neříkej že už je máš,jezdí týden jinam a pak je to už dobrý..a prašule furt,každá řepa je dobrá..A pokud ale takle jedná RS tak je to víš kde..
A navíc..Nemůže být celý dny u vody...,chodí do hokny,placený to nemá,má rodinu..a zadara...?.ale přesto jsou a dost dobrý!
Ale to jsou ty správný srdcaři,kerým to nejní jedno a jako RS jednají,vystupují,takovejm čest!..

tuzemak - Profil | Ne 20.1.2013 19:10:48

SAHIB >> trocha se to u nás pročistilo,nemáš zájem?máš smolíka,srát se snikým nemá cenu,bordel si může dělat jinde...

SAHIB - Profil | Ne 20.1.2013 19:08:16

tuzemak >>
přesně tak!

Kolikrát to i zabalím a du raději dom,na druhým konci na chvíli ještě sednu a čumím na vodu,kochám se doslova,nebo pokecám s normálním rybářem..

Protože RŘ je jedna věc-jeho dodržování druhá..
RS je jedna věc a její nápň a plnění povinností - druhá věc.
V konečným kontextu jdou souběžne ruku v ruce,ale výsledek maj každá jiný,kterýžto by měl být jednotný!..
Měl b mít stejný směr a cíl,..ale toho se asi fakt nedočkáme...
každý jen chce s RŘ jen v...t a mít z toho co nejvíc,...nekoukaje na okolí a co může a co ne..

tuzemak - Profil | Ne 20.1.2013 19:02:50

SAHIB >> ono je to v podstatě všude stejný,ten nechce stím pracovat,a ten zase stím,takže se nic na schůzích nevyřešíí,u vody toho slyším tolik,že se mě občas i kufr obrátí,ale to se nezlepší.o))