Vaše nejlepší nástrahy a návnady na lov bílých ryb

Pište pište jaké jsou Vaše nej nástrahy a návnady na lov bílých ryb.Předem děkuji za odpovědi

Obrfišlař - Profil | So 12.1.2013 14:34:21

muškař - >> u feederu se mi nejvíce osvědčil rohlík a masné červy a vnadění klasická krmítkovka. Pokud chci menší "nástražní" rybky tak chytám se splávkem na plavanou na strouhanku, kterou i vnadím.

Mr.Mepps - Profil | So 12.1.2013 14:17:22

Ze začátku dávám vždycky jen jednoho podle toho jak to bere tak červíky přidávám :))

noční ryba - Profil | So 12.1.2013 14:15:20

splavek >> jejda zdravím!!! Přeji vše nej do nového roku a aj paní manželce... . Jak se daří...
Jo a s tou kukuřicí s tím nádechem to je pravda, nejlepší je, když se někde zapomene a ta vůně prostě tomu přidá grády....

xxlrybář - Profil | So 12.1.2013 14:14:44

muškař - >> Přece žížalky :-))))

Mr.Mepps - Profil | So 12.1.2013 14:09:57

Nejradši mám hnojáky a červíky :))

SAHIB - Profil | So 5.1.2013 18:20:19

splavek >>
ahojky,
to mi povídej,takle vonící "kukuška",to je žrádlo-))a míš i dost místa okolo-)hihi
to bych mosel řéct ogarom,až k nám pojedó z olmika,aby mi kópily nějaké té desítke-))

splavek - Profil | So 5.1.2013 18:10:42

SAHIB >> Te konzum z těmi kroupami č.10 je u nás v Úsově,je to napůl cestě mezi Mohelnicí a Uničovem.Krupičné těsto má stejnou výhodu jak kroupy,kolínka,rýže...atd...Obarvíš,ochutíš dle vlastní libovůle a chuti ryb.Pamatuju se když jsme na to chytali jako kluci,tak nechytlavější bylo druhý až třetí den(záleželo na teplotě,v létě to šlo rychle),kdy poctivě zabalené v igelitovém pytlíku od mléka,dostalo takový ten lihový odér.Přesně jako když začne ovoce v bečce kvasit.Vlastně jsme už tenkrát používali fermentovanou nástrahu,řečeno dnešní terminologií.Stejně dobře mi takhle funguje bonduelka,nechám ji otevřenou a nejlepší chytání je když už tak lepí a má tu vůni.

SAHIB - Profil | Pá 4.1.2013 22:28:15

No rýža,...-)
Tu jsem loni zkoušel jako náhradu,i na vnadění..
A obrovskou výhodu,že ze sebe ve vodě dokáže uvolňovat to ,co nejvíce potřebujeme a ani nemusíme moc nějak dochucovat,a dá se i na háček,pokud je velkozrná..-))ale neškodí ju prosipat skořící,i já bych si dal-)hihi

SAHIB - Profil | Pá 4.1.2013 22:25:07

splavek >>
ty bláho..- a to je kde?..-)
Tady zese jsou č.5,č.7 a nebo perličky..
A ty 7 ky vydávají jako kroupy velké...
A těsto z krupice? I ty brute,po letech deš do toho?..-)Mne to napadlo před svátky,když jsem ležel ve špitále a měli jsme dietu!-))hihih

osprey - Profil | Pá 4.1.2013 20:38:20

KóĎA >> Tak to koukám, že jdu i u toho feederu proti trendům. Jako vždy a všude. A já proč si furt nabíjím tu hubu... :-))

Za mě Le Rochlique a kukuhrůza na háčku. Mít ji na vlasu, tak bych se z bílé ryby zbláznil:-)

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 20:33:10

splavek >> Díky moc, jdu na to hned :-)))

splavek - Profil | Pá 4.1.2013 20:32:04

Rybatorstr >>http://splavek.mrk.cz/?cid=4 Tady jsou mé zkušenosti z játry na tlouště,pokud chceš tak si to pro inspiraci přečti,nechce se mi to tu rozepisovat,jsem nějak línej.

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 20:02:29

Petan600 >> Brambor jsem se přiznám nezkoušel, neb se bojím, že ho neuvařím akorát....
Jinak rohlíček mám rád...... to jóó :-))

Petan600 - Profil | Pá 4.1.2013 20:00:39

Rybatorstr >> já vím,chytam převážně na kolínka ,rohlík,brambor.

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 19:59:04

Petan600 >> Je to opravdu léty prověřená nástraha.

Petan600 - Profil | Pá 4.1.2013 19:57:46

Rybatorstr >> Taky nedam dopustit na kolínka,ryby je milujou...:-)

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 19:54:55

splavek >> Se vetřu, játra jsem zkoušel u nás na řece na tlouště a byl jsem tam jen jako divák.... Nějak mi to asi nejde, nebo nevím....

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 19:53:56

SAHIB >> K nezaplacení :-))

splavek - Profil | Pá 4.1.2013 19:39:11

SAHIB >> U nás v COOP konzumu,zase jiné kroupy než č.10 nejsou.Já to nejčastěji řeším tak že kroupama vnadím a na kolínka chytám a sem tam jich trochu přihodím a když nemám kroupy,tak uvařím na vnadění rýži je to to samé v bleděmodrém.Ty kroupy,kolínka,rýži používám v plné sezoně,jak se ochladí tak nedám dopustit na červy a hnojáky,nebo játra na tlouště.Letos jsem si dal předsevzetí,že po letech zase uvařím krupičné těsto.

SAHIB - Profil | Pá 4.1.2013 19:30:18

Rybatorstr >>
ale di ty,-)Michale
To jsou jen zkušennosti za 42 let chytání-))

Rybatorstr - Profil | Pá 4.1.2013 19:28:22

SAHIB >> Kolínka jsou super, dávám trochu medu a do strouhanky přimíchávám také perníkové koření a šlape mi to dobře :-)) Ale co vás budu učit, takové kapacity :-))

SAHIB - Profil | Pá 4.1.2013 19:25:16

splavek >>
přesně jak píšeš...
To je to IN na ně-)) a to perníkový koření používám zase na jiný,a to kupuju od Avokáda,vyjímečně Kotányi..páčto jsou si silně co se týče vůně-esence,trvalivosti a kvality podobné...
A s tou melasou- máš pravdu,že je to vychytávka..
kroupy když vařím-tak přidám vanilkovou esenci,..to je pak u vody jak v cukrárně,opravdu jsou dost dobrým nosičem zároveň ,jen je těžko velké sehnat..
Všade píší - velké kroupy,ale jsou to jen střední,č.7..
Alevelké-zabijačkové č.10 nejsou k sehnání,kdyby ses rozkrájel..-)

splavek - Profil | Pá 4.1.2013 19:16:53

SAHIB >> Já mám zase v oblibě perníkové koření a obalit ve strouhance.Jak kroupy,tak kolínka.Kolinka a kroupy mají tu výhodu,že dobře přijímají vůně,takže invenci se meze nekladou,zkoušel jsem všelicos od medu,perníkové koření magii....atd ..až k česneku,ale ten mi nějak nefungoval.Nejvíc mi fungovaly kolínka uvařená ve vodě z melasou a obalená tím perníkovým kořením,pokapaná melasou a aby se nelepily a neklouzaly v prstech,tak obalená ve strouhance.V teplé vodě to fungovalo skvěle.

dvorák - Profil | Pá 4.1.2013 19:13:57

muškař - >> Čerstvej trhanej rohlík. Při lovu na plavanou zátěž rozdělit tak,aby propadal pěkně pomalu. Při mé smůle na to často vlítne i ryba domácí,v zimě na řece i pstruh a lipan.
Návnadu téměř nepoužívám.

SAHIB - Profil | Pá 4.1.2013 19:04:30

splavek >>
jak píšeš-)
Kroupy,kroupy..-)a kolínka,kolínka..-))za sebe bych přidal eště makaron(ve vnitř)zasunutá špageta,obalená za tepla,když je ještě mokrá v čerstvě nastrouhaným perníku...a nechat pěkně zaschnout-))
t je síla pak-)

splavek - Profil | Pá 4.1.2013 18:47:33

muškař - >> Zrovna jsem přemýšlel,co je moje top nástraha a návnada na bílou rybu.To se asi nedá jednoznačně říct.Spíš záleží na ročním období,vodě na které lovím,obsádce ryb...atd...atd...Když jsem v mládí začínal rybařit,tak jsem si vystačil od jara do podzimu z krupičným těstem,rohlíkem a hnojáky a lovil jsem na to všechno od bílé ryby až po kapra a vnadil jsem strouhankou,kukušrotem,nebo rozmočeným chlebem.Teď kdybych měl vypast,co všechno používám a na co chytám,tak to bude docela dlouhá slohovka.Ale musím se přiznat,že minulou sezonu jsem se vrátil z celkem slušným úspěchem ke kolínkům a kroupám.Hodně návnad a nástrah už tu bylo předemnou popsáno,každý má něco svého nej na háček i na krmení.Chce to zkoušet a zkoušet a hlavně chytat a vychytat se.Mě se líbí tvoje snaha o bílou rybu,protože podle mě,kdo se naučí dobře chytat bílou rybu,jak na plavanou,nebo třeba na feedr,tak má neocenitelný základ v rybařině od kterého se můžeš odpíchnout.

Makrelobíjec - Profil | Pá 4.1.2013 18:05:52

muškař - >> TOP je rousnice ta je úplně na všechno .

rybomil - Profil | Pá 4.1.2013 14:27:50

No už je nachystaný mám, počas by taky byl, dokonce i loňská permice mi platí na pražský vodě až do zítra, ale náběh na chřipku nehodlám zrealizovat.

KóĎA - Profil | Pá 4.1.2013 14:22:06

rybomil >> rákosník je super... znám toho správného fanatika, který je vyndá z lednice i v lednu, když je před barákem -10 :-)))

rybomil - Profil | Pá 4.1.2013 14:12:21

KóĎA >> to je asi pravda, ale v tomhle jsem nikdy snad IN nebyl....ten rákosník pořád nějak vyhrává, taky díky tomu, že v kšeftě nejsou.
Vlastně když to tak vemu, kromě úplně prvních a totálně blbých pokusů jsem na feedru nikdy na vlas nechytal. Je to sic divný, hodně divný, ale je to tak.

KóĎA - Profil | Pá 4.1.2013 14:07:13

rybomil >> nejseš in a trendy... Já mám takový pocit, že bez peletek a kukuřice na vlasu dneska ani chytat na feeder nejde :-)

rybomil - Profil | Pá 4.1.2013 14:03:13

To je jak , kdy a na jaký fišle.
Pozdní podzim, zima až časné jaro - rákosník, čili chrostík na jemné plavče nebo pickerku, většinou bez nebo málo futra, jinak co je zrovna po ruce ( rohlíček aj. většinou používané výmysly alá zmáknu za 5 sec tvrdě, až urputně odmítám ),někdy škvarky, sýr apod. věci ze špajzu.
Pak hnojcle, rákosníci, bílí červi, slimáci.........na jarní podoustve, ostré, cejny hlavně kroupy.
Plná sezona ( cca 05 -10 ) podle druhu a velikosti cílené fišle - pufiny, extrudy, kuchyňské produkty, výjimečně i zrniny, ale třebas taky pijavice, vodní hmyz atp.

Od tvrdých smradlavých kuliček zvaných většinou bolelíz jsem dávno utekl a k podobným zvaným trochu jinak, čili peletkám aj. sra čkám až po různě upravenou či fermentovanou kuku sem ještě nedošel.
Vlastně nebylo nutno, potřeba.

Phantom1987 - Profil | Pá 4.1.2013 13:55:28

do krmítka nejaké krmivo na bielu rybu, občas si vystačím aj s chlebom či strúhankou a šrotom, a na háčik dážďovky, kukurica, kostňáky. Klasika :-)

killer1 - Profil | Pá 4.1.2013 13:25:49

koupená krmítkovka a na háček kostňáci a kukuřička, na jaře pařenej rohlík

bambus11 - Profil | Pá 4.1.2013 12:44:58

Koupim krmítkovu, která tam zrovna je, trochu to říznu strouhankou, příp hlínou, nasypu přiměřeně červíků a kukuřičky podle ročního období, napíchnu něco z toho příp kombinaci na háček a šiju to do jednoho místa

Domino222 - Profil | Pá 4.1.2013 12:40:45

Veď to tu je milión krát písané všade.. v každom videu to je.. od kostňákov, hnojákov, pečiva, cesta až po kukuricu, cestoviny, miniboilie...