Vrácení vánočního kapra zpět do vody

Jsou tu zase Vánoce a otázka,která tu již byla určitě několikrát diskutovaná,ale možná jsou nové poznatky k danému tématu.Kdy je poslední možnost vrátit kapra z kádě zpět do přírody.Letošní zima je dost mírná.Tak co,letos by to šlo??????????
Autor diskuse: tonda1953 - Profil , 19.12.2012 všeobecné - ostatní

WR-9 (štuker) - Profil | Po 24.12.2012 15:03:55

Martin M. >> já tomu nevěřím, myslím si že je to možné, ale je fatk, že ne každej kapr na to má aby to zvládnul.

Anýzový dědek - Profil | Po 24.12.2012 14:04:38

Makrelobíjec >> Chlope , kaj ty na to chodíš to sa mosí zažít, aby jeden došel na taký příběh.
A podat to v hantecu to už je kumšt.
Krásné svátky přeju a ať Tě humor neopouští aní příští rok.
Děkuju

tonda1953 - Profil | Po 24.12.2012 13:52:55

Takhle vracet kapra je z ekologickýho hlediska nejlepší!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vash - Profil | Po 24.12.2012 13:18:57

Makrelobíjec >> Jo škoda ho!! Ale ty to dobře dáváš!!! Dobrá povídečka. Ta vaše svahilština tomu dává ten správnej šmrnc.. :o)

Makrelobíjec - Profil | Po 24.12.2012 12:47:10

Vash >> jj Kocourek ten už to odbubnoval .Ted je hlavní náčelník Honza Hlaváček.

Makrelobíjec - Profil | Po 24.12.2012 12:39:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Anýzový dědek >> když je ten velkej radovanec tak tady máš eště jednu o vánocích :) aj sté každej fišlař musí gómat ,že se vánoční fišla nepouští .

Jakési konópek kdysi békl, že Vánoce só svátky klidu a míru. Chtěl bych tutáč hantýrovat ,že né pokaždý tomu musí bejt tak.

Jár po vánočním zážitku s kaprálem se matka posichrovala a kópila fotrovi porcované kus kaprála, protože je skalní a vostatním fyšlový kolky. To ale negómala, co bude následovat. Startovačku to hodilo vlastně morgen. Eklovalo se mě chálovat žvanec s medem a matka se nakrkla, že večer nezgómnu goldnový čuně. Lapl jsem myslivnu, že to musim nějak srovnat do latě a tak zatím co mutra fachčila kauf v obchoďáku, hodil jsem helfku s cukrovím. Nějak se to ale zdrblo, takže když byla z vobchoďáku zurig, s půlkou cukroví se dal tak akorát sypat chodník.

Jediný co přežilo byly perníky. Tak jsem se radši vodsunul do vobejváku namašlit pometlo. Fotrovi se zdálo nějaký long, ale ja hlásil:

"Klídek sokolíku, mám to zgómnutý." Jenže jak jsem ho mázl do kříža, vzala špica po babce ňák vo strop a byl z ní tak akorát binec. Fotra málem kleplo a jak s ním clómala hercna, házel na mě takový nejmy, že ty tady hantýrovat nemůžu. To už mutra supěla z kuchyně jak pacifické expres. Gómal sem na vobzoru mlatu a vyklízel pole. Jenže jak jsem v tý rychlosti klapal aus, nezmerkl jsem bedny z baňkama a hodil do nich skobu. Střepů jak ve sklárně. Tak sem se radši dekoval z kvartýru nakópit nějaký dárky.Měl jsem to už progómaný. Fotr hodil skobu s károu na zkaltněný vasrůvcel, tak sem mu kópil tekutý řetězy. Švici lak na hára a mutře ksichtovó masku ve špricu. Pré nějaká novinka. Celé řičné sem doklapal dom. Mutra už ječela kde pré su. Tak sem to fofrem zamachloval a poškrábal. Následovala chálka, kdy po švicině hlášce, že čočka je tvrdá jak broky, proběhla rodinná hádka na téma kvality chálky. Radši jsem držel klapačku a dekoval se k sobě do cimry a vylezl až po šesté večer.

Při večerní žranici byli všichni už nabróšení jak břitvy. Chálovali sme fišlový kolky se salátem a fotr žvékal porcovanýho kaprála. Fest dusná atmoška. Tak jsem se ju snažil rozpródit. Házel sem jednu hlášku za druhó, až fotr békl, abych držel klapačku a jak tak vystartoval zaeklovala se mu kost vod kaprála a začal lapat luft. Fofrem sme mu hodili helfku. Jenže matka rozlila vajnoš, švica natrhla ubrus a já hňápl do voleja vod smažení. Dyž sme mu vysókali kost a vypucovali binec v kuchyni, klapalo se na dárky. Fakt už byla po tom celým dnu vypružená nálada. A tak nikdo nedával majzla, co vybaluje. Každé tomu druhýmu hlásil, co to je a vod koho.

Tak nastal goldnové laťák večera. Mutra málem přišla vo augle, když si našplíchala lak na hára do ksichtu v domění, že jde vo masku ve špricu, fotr chcel vyzkóšet tekutý řetězy a tak si namatlal šuflata matčiným krémem na masku a hrnul to vyzkóšet aus. Dostal se ale akorát na schodiště, kde hodil takovýho čápa, že si vorajbloval kotník a švici skoro slezly hára hodinu po tom, co si je napajcovala tekutéma řeťazama.

Já vyvázl v pohodě. Když nepočítám ten buchec, co sem nakópil za to, že su mošna, protože neumím podškrábnót ani dárky.

A pak, že Vánoce só svátky klidu a míru.

Vash - Profil | Po 24.12.2012 12:39:31

Makrelobíjec >> Dobře ty! Sem se dost bagebil! Mam fotra v Brně tak troche rozumim té vaší "svahilštině". Hodně mi baví Franta Kocourek!

Berserk - Jo tam přesně Asie začíná. Koukám, že má někdo stejný názvy. :o))

Jináč nic proti asiatům nemam!!! :o)
Kapra na vánoce namam takže nejni co pouštět.....

Poušťák - Profil | Po 24.12.2012 12:18:25

Dejte pokoj aspon o vánocích buzny !!!

Berserk - Profil | Po 24.12.2012 12:15:44

To jo,50 km na východ od Prahy hold začíná Asie.

Makrelobíjec - Profil | Po 24.12.2012 12:07:29

tonda1953 >> a co teprve v Cajzlákově tam teprva nic negómou ani ťuk :) hold Švédáci :)

Tomáš - Tom - Profil | Po 24.12.2012 11:58:58

Možnost vrátit kapra z kádě je jako utrhnout hřib a pak ho zasadit zpátky.Rozhodně to nedopoučuji.

tonda1953 - Profil | Po 24.12.2012 11:37:24

Makrelobíjec >> Paráda!Akorát škoda,že za Brněnskýma hranicema tomu bude málokdo rozumět a za Vysočinó už asi nikdo.

Makrelobíjec - Profil | Po 24.12.2012 11:35:56

unudle >> ty to moc negoumeš :)

unudle - Profil | Po 24.12.2012 11:29:52

Makrelobíjec >> Nejspíš svahilština.

Anýzový dědek - Profil | Po 24.12.2012 10:49:22

Makrelobíjec >> 1 ******
To je božské a moc děkuju za krásnou povídku v hantecu....-)))

Makrelobíjec - Profil | Po 24.12.2012 10:32:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tonda1953 - >> ahoj kapra nepouštím a už je na pánvici :) byla to ,ale fuška ho zamordovat :)

Old trable s fišlama só ne jak je šňapnót, ale jak je zkróhnót. Ten trabl u nás probíhá vo vánocách. Kromě fotra sme nikdy nikoho nezkróhli.Chcu tém hantýrovat, že kromě fotra, které zařezává, sme nikdonic nezkróhli. Máme peří. Fotr má taky old peří, ale ten zařezává z módru. Kdyby toho kaprála nezkróhl, házeli bysme čekanku, až zkape sám. (kaprál) Ale von chce dlabat vo šesti. (fotr) U nás je z toho old kino. Loni fotr lapl hamr, šóstl kaprála do bódy a já jsem omdlel. Fotr hulákal : "Už je tuhé!" (kaprál) a "pote ho vomét!" (konópka). Dyž to zgómli sósedi, mysleli, že šóstl aji mě, hodili barikádu v kérech a drát na fízlárnu a do nemálu. Mezitím jsem byl O.K. a mutra se švicó začly kuchat kaprála.

Za chvílu zazvonili lapiduši a somrovali, kde je raněné. Fotr hlásil : "Sejmul jsem ho načisto, není raněné!" - myslel kaprála. Felčar zbledl a somroval kde leží. Fotr ho lapl pod křídlo a dotlačil ho před kaprála. Felčar se uprdl a hókl, že nás ta prča přinde draho. Fotr hókl, že ne, že za kilo lepil 14 bólí. V tým do kéru vtrukli šilci a hledali vraha. Zgómli fotra vod krve, s hamrem v pazóře, tak mu mázli železa na perutě. Ten se cukal, hókal, že ve svým kéru může zabíjet, kdy chce.Myslel totiž, že ho zašili kvůli temu, že zabíjí po policejní hodině. Dyž se pak všecko prolátlo, tak fotra pustili z šutru aji s hamrem. Tenkrát u nás místo koled frčely zvonky, jak to probíhá v kameňu. Jár na to jsem to měl progómaný a dohókali jsme se s fotrem, že sejmem kaprála šalinó. Fotr ho vomotal drátem, šópl ho na rošt, aby měl kontakt, já jsem ho držel pohrabáčem, aby se necukal a fotr vtrukl drát do zásuvky.

Co pak proběhlo, bylo jak dyž šóstla Etna v 23. járu. Fotr zabékal jak postřelené buvol, ze zdi vyběhlo kilo jisker, mě kopla ňáká hajtra, všade zhaslo a vybóchl šporhelt. Všeci byli jak vopaření, enem kaprál byl živé jak nikdy předtím. Asi si rozpródil krev. Pak se fotr vypružil za betló, lapl plát ze šporhelta a mázl kaprála v takovým stylu, že žábra byly až v linoleu. Pak ho lapl a vyhodil ho z fenstru aus, jak na sviňu zavřeným, a ve vasilu vyběhl z kéru. Hókali sme na něho : "Hoď zurig, přiklape tetka!", ale to už se vracel s fišló v pazóře a hantýroval, že chtěl, aby kaprál načisto zagrebnoval. Mutře se z toho vyrazil opar, švica si vyvrátila vanilku a sósedi se ptali, esli už můžó začít futrovat. Tak to u nás probíhalo vo vánocách.

tonda1953 - Profil | Ne 23.12.2012 23:09:46

.Jsem rád,že se mně podařilo vyvolat diskusi k danému tématu a jsem rád,že toho kapra můžu sežrat.Jenom blbec by pustil zpátky kapra a potom trpěl hladem a šel na večeři na Armádu spásy.Děkuji Vám za příspěvky k danému tématu a všechno nej do roku 2013.Ať Vám to hrčí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bremic - Profil | Ne 23.12.2012 3:15:45

nofish >> já myslím že příchuť uzená makrela bude hitem příštího roku, což pro kapra bude mít fatální následky . I já bych se po ní utlouk :))

tomsa - Profil | So 22.12.2012 20:00:23

Filla >> Ikdyž máme každý svůj, zcela odlišný názor, přeji Tobě a všem kolem co zde svůj názor uvedli příjemné a pohodové svátky se vším co k tomu patří.
Petrův zdar

Anýzový dědek - Profil | So 22.12.2012 16:36:55

nofish >> Dík.

nofish - Profil | So 22.12.2012 16:31:31

bremic >> uzená už ztratila schonost plavat ve vodě. Ta už umí plavat maximálně v oleji ne? :-)

bremic - Profil | So 22.12.2012 16:30:26

nofish >> zejména pak uzená :))

bremic - Profil | So 22.12.2012 16:28:04

Kdo si chce pustit kapra tak prosím u mně v Morberu do nádrže vedle schodů na dolní zahradu. Do udírny je toz tama co by kamenem dohodil..