Také vám vadí velmi pochybné příspěvky do inzerátů?

Také vám vadí pochybní prodavači, kteří mají na Mrku dva příspěvky, dvacet inzerátů a velmi často na nové věci. Co si o tom myslíte?
Autor diskuse: retrívr - Profil , 1.11.2012 všeobecné - ostatní

retrívr - Profil | So 10.11.2012 10:50:06

Tady asi není co dodat. asi to musím zavřít.

venca1 - Profil | So 3.11.2012 22:35:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

voz >> Opět blábol, veřejnou zabíjačku nepořádám, a proto je můžu podarovat komu chci. Nikdo mi nedokáže, zda jsem je koupil, nebo vyrobil. A ten berňák, který ví všechno nejlíp, je moje dcera. Ale asi ty daňové zákony zná, jinak by ji tam nezaměstnávali. :-)

voz - Profil | So 3.11.2012 22:10:56

venca1 >> Tak se ho zeptejte , než někoho osočíte že blábolí. Ale asi u Vás víte všechno nejlíp, kór když máte berňáka v rodině.
A s těma jitrnicema asi takhle
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/160889-kon​ec-tradicnich-zabijacek-za-verejne-hody-pokuta-300-​tisic/
Jo kdyžtak pane retrívr to po mě promažte, nechtěl jsem to tu zas.rat potvrzováním něčeho co se stalo kvůli nějakým blábolilům...

venca1 - Profil | So 3.11.2012 21:56:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

voz >> Opět blábol, jitrnice můžu podarovat komukoliv. A pokud jde o prodej movitého majetku, jehož jsem vlastníkem, což se týká sbirek známek, nábytku a taky rybařiny za několik stovek tisíc, atd, tak nic z toho při prodeji nepodléhá zdanění, pokud jsem to nekoupil týden před prodejem za účelem zisku. Ale to by chtělo sem tam něco přečíst a nastudovat, než začnu plkat. Na FU se dotazovat nemusím, jednoho takového výběrčího daní s právníckým vzděláním a pracujícím na FU, mám v rodině.:-)

voz - Profil | So 3.11.2012 21:15:00

venca1 >> Bláboly jsou ty Vaše jitrnice. Navíc jsem někde slyšel, že pokud jsou z domácí porážky, tak je podle směrnic EU je nesmíte nikomu ani darovat. :-))
Jde prostě snadno dohledat komu balík přišel a zeptat se ho co v něm bylo. Věřte tomu, že většina lidí vyklopí pravdu. A pokud někdo třeba rozprodává svou rybářskou výbavu, která může bý klidně v ceně desítek tisíc, tak překročil roční nezdaněný prodej. O nic nejde...pokud se po Vás nechce někdo povozit..... A tím končím, jelikož Vám nepotřebuji nic dokazovat. Prostě to byl kamarádův případ. Zkuste se příště poptat na FU, a pak označujte něco jako bláboly.

venca1 - Profil | So 3.11.2012 20:56:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

voz >> Zase blábol.pokud podnikám v nákup a prodej zboží, a odvádím daně, tak se nic neděje, ale pokud jsem vyčůránek a na Aukru každý týden něco koupím , a další týden se stoprocentním ziskem prodám, a neodvedu daň, tak se nesmím divit, že si na mne finančák posvítí. A pošta ta s tím nemá vůbec nic společného, protože nejde dohledat, zda jsem poslal 10kg šmeliny v hodnotě desítek tisíc, nebo 10kg jelit a jitrnic, pokud to bylo placené předem na účet a zasláno jako normální balík.

voz - Profil | So 3.11.2012 20:32:41

venca1 >> Pane kolego ten blábol s kontrolou u České pošty je tvrdá pravda. A divil by jste se jak lidé co ty balíky odebrali, pak úřadům přesně definovali co jim kamarád poslal. U každého balíku je i váha, cena pojištění atd. Věřte tomu, že pokud podnikáte a má na Vás někdo pifku, tak Vás dokáže "voblíct do smutku" a přidělat Vám starosti.
Z jiného soudku.: Před dvěma lety jsem dostal předvolání na policii. Dotaz zněl: koupil jste od XY na aukru v té a té době soustružnický držák SK plátků za cca 1000,- Kč?? Borec si jich totiž u zaměstnavatele hrst "vypůjčil" a prodal. Tak mu to spočítali. I s úrokem.
Buďte rád, že se Vás ještě nic nepotkalo.

esoxboy - Profil | So 3.11.2012 15:06:41

ja jsem párkrát nakoupil i prodal hlavně mě spíš drtěj lidi který to dokonce i předražujou koupěj někde od dědků za pívo někdy mě to tak připadá

Dulf - Profil | So 3.11.2012 14:49:16

venca1 >> no,osobně bych to nepodceňoval.Příbuzný taky můžou být různí.

Sintrix - Profil | So 3.11.2012 13:39:44

Pár věcí jsem si od tud koupil. Pouze jednou jsem narazil na prevíta od Suchdola, co si nechal zaplatit a nic neposlal. Doufám, že ho život za jeho sviňárny doatatečně přiskřípne.
Kdyby náhodou tak pozor na něj - Pavel Školka / Skolip

venca1 - Profil | So 3.11.2012 13:35:19

voz >> Pane kolego ten blábol s kontrolou u České pošty jistě nemyslíte vážně. Jak mi finančák dokáže to že jsem poslal šmelinu v hodnotě desítek tisíc, předem zaplacenou na účet s poštovným 100,-Kč nebo zda jsem poslal deset kilo jitrnic a jelit ze zabíjačky svým příbuzným za stejnou cenu poštovného. Prostě nesmíte věřit všemu, co Vám kdo nakuká. :-)

Metax - Profil | So 3.11.2012 13:24:11

Ano, vadí. Mrk je ještě zlatej. Mnohem horší jsou inzeráty aut, motorek, aukro a podobně.

retrívr - Profil | So 3.11.2012 12:55:49

Mrknato >> Já Ti nic nevyvracím, v bazaru jsem kupoval drobnosti pro děti a vždy super zkušenost.Šlo mi jen o to co jsem již psal dole.Když si hajzlů nebudeme všímat, tak se rozlezou jinde a jinam.

Mrknato - Profil | So 3.11.2012 10:54:56

retrívr >> Pěkně to níže napsal hraji. Já jsem v bazaru nic nekoupil a nic neprodal a ani se k tomu nechystám. Musela by to být opravdu věc zajímavá, nebo potřebná. Jestliže někdo chce mermomocí v bazaru kupovat, nebo prodávat, je to jejich věc a rozhodně bych se do toho nepletl.......

Dave ZR-7 - Profil | So 3.11.2012 10:30:28

ahoj, já jen za sebe na to co se mi nezdá nereaguji a ignoruji nabídky ,které mi přijdou nefér...měl jsem zatím vždy štěstí na férové jednání prodávajících za co jim patří dík. Dnešní doba nahrává všelijakým vych...ům.,a na ty je dobře upozornit a to je taky fajn , že se to děje a nenechávají si to ostatní pro sebe díky jim za to!

retrívr - Profil | So 3.11.2012 10:17:28

voz >> Až tak složité to nevidím, jak jsem psal, šlo jen spíš o " upozornění". Co se týče MM a jeho úkolu v této otázce, považuji za nesmysl a ani bych se tím nezabýval.

voz - Profil | So 3.11.2012 10:07:12

Začal bych tím, že: " každé zboží má svého kupce, je to jen otázka ceny" a koupě na bazaru je vždy trochu loterie. Ať tedy každý používá náplň své lebky a bude to o moc lepší.
Po MM nechtějte cenzuru. Jeho příjmy jsou přímo úměrné spokojenosti těch, kdo platí za ty blikající bannery všude na ploše. A aby tu ty obrázky byly, potřebujete vysokou návštěvnost a ta je vyšší když je na webu vše zdarma.
Jediný kdo si může registrace vymoct, je finanční úřad, pro kontrolu kolik kdo čeho prodává. Každý totiž bez zdanění může prodat jen do určité částky ročně.

Kamarád již takovou kontrolu zažil. A Česká pošta ochotně vydala soupis jím poslaných balíků za několik posledních let. Pak následovala křížová kontrola u těch kdo zboží odebral. Nedělám si pr.el. Dost mu lepilo a byl v tu dobu na mašli. Tu kontrolu mu zařídila jeho konkurence. Tak bacha !

retrívr - Profil | So 3.11.2012 9:27:24

Mrknato >> Věta : Každý se musí nějak živit, mi na Tebe vůbec nesedí. Nicméně s ostatním souhlasím, je to tak.Ale myslím, že šlo v tomto případě o to, že se navzájem uporníme, že společně dáme " menší prostor skupině ho..d".Nic víc, nic míň. Nevidím v tom světoborný problém ani geniální myšlenku, jen třeba trocha zlepšení pro lidi, které to tu baví, či tu hledají pomoc.

Pvl - Profil | So 3.11.2012 8:37:28

Mrknato >> Nevím , ale stále zde opakovat jedny a ty samé věci ,týkající se čilimníků , můček , samoseků , bolelíz .... atd. atd. Mám dojem ,že kdyby 100 lidí, ať už se jedná o věci okolo rybařiny nebo jiné, mělo stejný názor ,tak ty budeš mít zákonitě odlišný :o§))))) Za tu dobu co se tak nějak "známe" jsem od tebe snad neslyšel nějakou pozitivní reakci . (ani netýkajíci se rybařiny ) Nebo jich bylo tak málo ,že se v těch opačných úplně zapadly :o§) Jak jsem psal, vytáhni do boje a určitě se ostatní připojí :o§)) EDIT : to by bylo pro dnešek a v této otázce,asi tak vše .

Mrknato - Profil | So 3.11.2012 8:22:12

Pvl >> Tady jde o názory, ne o boj.... Těžko bojovat (mimo MRK) s čilimníky, pro které je současý systém výhodný a v podstatě i pro MO, které mají své revíry. Mohou urvat a také to dělají, něco ze "společného" pro své členi, kteří jim jsou za to vděční. Kapř zůstane doma domácím členi a ne pepikům v mražácích....

EDit : ani systém CS rybolovu není pro čilimniky marný.... Jestlipak víš, co se děje se zlaťáky, které se vrátí zpět?

krusell - Profil | So 3.11.2012 8:04:28

Jak píše Vendys 65,já jsem se 2x spálil a od té doby trvám jenom na osobním předání,i když si tam zajedu za své.Tím samozřejmě nechci říct že všichni co prodávají na bazaru jsou lumpové, ale můžou za to prodejci jako byl profil Hanačka,atd.,na to tady potom doplácí slušní lidé, kteří nemají postraní úmysly.

Pvl - Profil | So 3.11.2012 7:53:53

Mrknato >> Rozhodně nejsi sám komu se věci nelíbí .Dej do hromady družinu a můžeš vyrazit do boje . Tady toho moc nezměníš :o§)))))) EDIT ona by to nebyla žádná legrace ... tady je to pohodlnější :o§)

Mrknato - Profil | So 3.11.2012 7:46:47

retrívr - >> Každý se musí nějak živit. Mně daleko více vadí jiné věci, než tady a MRKu..... třeba pochybní prodavači povolenek na územní revíry a cena za tento "prodej"......

A 200 - Profil | So 3.11.2012 7:02:02

hraji >> To se trochu pleteš. MM zasahuje hrozně rád. Jinak samozřejmě souhlasím. Mělo by jít o obchod mezi dvěma členy. A nematlat se v tom, kdo prodává hodně, kdo málo, kdo nové a kdo staré věci.

mipa - Profil | So 3.11.2012 6:42:26

je úplně normální, že čas od času někdo něco prodává a nebo nakupuje z důvodu modernizace výbavy, změny rybolovné techniky ... nebo třeba dokonce končí ... a tak pár inzerátků prostě uvede v život.
druhá věc je, zda na ně někdo zareaguje a využije nabídku ... což u většiny inzerátů proběhne a pak již stačí nějaká ta "dohoda" a obchod je na světě ... vše je v pohodě, bez problémů, protože normální lidé nechtějí druhou stranu ojebat:), použijí nějaké ty zásady slušného chování a mají v sobě blok, co nedovolí naplno propuknout té trotlí vych*ané povaze ...
jenže konec iluzím, realita je jiné kafe ... v každé společnosti, skupině lidí či zájmovém okruhu se VŽDY najde nějaký ten grázl a rybařina včetně MRKu není vyjímkou ... ona totiž zaslepenost, naivita ... a mnohdy i lenost a vlastní pohodlnost v kombinaci s neinformovaností těmto "podvodníkům a vychcánkům" hraje do karet a pokud jim jejich strategie bude vycházet, tak nemají jediný důvod s ní přestávat!
tím chci říct, že každý je strůjcem svého štěstí a požadovat po někom (redakce, M.M., ...), aby jeho rozhodnutí zareagovat na inzerát a "výhodně" nakoupit ochránil a dokonce při neůspěchu sankcionoval (jak se zde taky objevilo), je holý nesmysl a blud - následky svého počínání si musí každý nést sám se vší parádou a důsledky !!! prostě nic neomezovat, nezakazovat(toho tu bylo dost a dost) ... však on si zákon nabídky a poptávky poradí sám ......a pokud to je čórka či jiné nezákonné počínání, tak to vyřeší jiný zákon a jiná skupina než MRK :-)))
mimochodem, jak níže v zápisu poukazuje bart.bm a nebo mannnik, tak to je síla a zároveň prostor k položení si otázky "... koupím od nich a nebo ne ?..." odpověď si najde zajisté každý sám :-)))))

iPetulak - Profil | Pá 2.11.2012 13:51:22

Souhlasím s Hrajim (až na tu poslední větu - někdy přijde shoda náhod, že zrovna to co chi koupit je nabízeno v kvalitě a za cenu, která je více jak přijatelná - potom neváhám) - ale to není až tak podstatné. Podstatné je podle mě to, co píše Hraji v první části příspěvku - bazar je věc mezi prodávajícím a kupujícím a vyhodnocením příp. rizik na obou stranách. Žádná karta vyplněná od zvrchu až dolů není zárukou ničeho. Chtít po MM, aby dohlížel, kontroloval a příp. garantoval bazar je podle mě nesmysl. Smysl by to možná mělo, pokud by členství na stránkách MRKu, bylo placené příp. pokud by z činnosti bazaru měl MRK přímý profit. Tomu tak ale není a proto nevidím jediný důvod k omezování/kontrolování bazaru (samozřejmě až na extrémní vyjímky). Je to na každém z nás. Jestli si někdo z bazaru dělá živnost mi nevadí. Nikdo mě nabízené zboží nenutí. Podle mě jedinému komu by to mohlo vadit je MRK. Pro mne osobně platí jednoduché pravidlo - chci něco z bazaru - prověřím prodávajícího (v rámci mých možností), snažím se eliminovat rizika spojená s bazarovým obchodem a v neposlední řadě akceptuji rizika spojená s tímto druhem obchodu.

Caty - Profil | Pá 2.11.2012 13:01:03

ahoj, taky přidám svůj názor. Na bazaru jsem nakoupila skoro celou kaprařinu. Pro drahé věci jsem si zajela nebo pokud bylo hooodně solidné jednání přes telefon tak nechala na dobírku (kde je to risk pro oba zůčastněné). Z nákupu na Mrk bazaru jsem spokojená, narazila jsem na dobré prodávající.

-jak píšete, nereaguji na nevyplněné a podezřelé profily
-nákup na bazaru je risk , za který si nesu svou zodpovědnost.
-nevidím důvod v omezování počtu inzerátů, není to vůbec ku prospěchu, vždyt né vždy se daná věc někomu podaří prodávat hned na poprvé, třeba přestřelí cenu či o to momentálně není zájem v danou chvili.

arnošt - Profil | Pá 2.11.2012 12:41:05

Ladineeek >> Tak bohužel každý člověk je jinej.A čím víc lidí,tím větší je naděje,že narazíš na někoho,s kým si fakt nesedneš.Nezbývá než nad takovým chováním mávnout rukou,taky se mi to už stalo...

hraji - Profil | Pá 2.11.2012 9:30:19

Nevadí mi to. Nevadí mi to z toho důvodu, že pokud se rozhodnu něco koupit z bazaru, jako že to nedělám, je to moje věc. Nemá cenu do toho tahat MM a MRK obecně. Je to moje rozhodnutí a záleží jen na mě, jak si vyhodnotím inzerát, prodávajícího a všeobecné riziko plynoucí z takového obchodu.
Myslím, že je zcestné, chtít po MM aby nějak omezoval bazar a příspěvky do něj, aby kontroloval, zda má někdo vyplněnou kartu a má dostatek příspěvků na to, aby byli cenzoři MRKu spokojeni.
Neprodává totiž MRK, potažmo MM, ale dvě osoby, jedna nabízí a druhá chce koupit. Je to vztah těchto dvou lidí, MRKem pouze zprostředkovaný.
Každý je zodpovědný za svoje rozhodnutí do všech důsledků. Pokud se někdo rozhodne nakoupit od osoby, kterou si neprověřil, je to jeho problém.
Osobně, když na něco nemám, abych si to koupil nové, tak to nepotřebuji.

mannnik - Profil | Pá 2.11.2012 9:19:03

Wamp >> Levně koupí, aby mohl dráž prodat, měl asi 4 profily, má už jen 2, ale pochybuju, že je schopen to od něj někdo koupit, když si prohlídne jeho inzerentní historii...

Wamp - Profil | Pá 2.11.2012 9:09:44

GRUPA >> Myslím, že jsi výjimka, ale většinou jsou tato tvrzení pouze marketingovým tahem... :-))

Wamp - Profil | Pá 2.11.2012 9:07:44

mannnik >> cumim jako blázen.... (na ty podvojné inzerenty)

Dawemaster - Profil | Pá 2.11.2012 6:40:21

Mě je to fuk. Většinou když si něco kupuji přes internet, tak si tisíckrát prolustruju daný obchod nebo daného člověka jak to jen jde a když se mi zdá něco jen nepatrně podezřelého,tak jdu raději do jiného eshopu nebo si danou věc koupím raději od jiného člověka. Jak se říká "důveřuj,prověřuj",tak přesně tím se řídí moje nákupy na netu a zatím úspěšně. Nakupuji na netu a přes inzeráty často a ještě se mi nestalo, že by se mnou někdo vydupal.

Ladineeek - Profil | Pá 2.11.2012 6:22:50

arnošt >> Nesouhlas s druhým odstavcem..... Jinak k prvnímu odstavci: Rozumím, že si dojedeš pro tak drahé věci, osobně bych to udělal v této cenové relaci asi taky. Ale dělat cavyky kvůli věci za litra, tak to jako prodávající prodám jinému :-) Jak jsem již psal, nakoupil jsem min. 50x, prodal jsem věci taky tak 50x a když někdo má kompletně vyplněný profil, telefon aktivní, X příspěvků na MRKu a prostě komunikace je na úrovni, nevidím jedinej problém si nedůvěřovat. Slušnej rybář slušnýho nenapálí. Pak jsou tady na MRKu jedinci, co se ozvou na nabízené zboží a s prominutím furt otravujou, nafoť tohle a tohle a tohle a třicet dotazů a nakonec koupím to za 2/3 nabízené ceny nebo přestanou komunikovat, takový mám nejradši. Nebo ti, co se ozvou na naviják střední třídy ve vynikajícím stavu a po návrhu ceny cca 2/3PC se už ani neuráčej odepsat beru/nechci nebo nakonec napíšou, že nemají peníze - proč teda otravujou, to nechápu.