Výběr surovin (rybích mouček) do domácího boilie

Po internetu je spousta receptů a spousta mouček a jiných surovin v nabídkách prodejců, až si člověk někdy nemůže vybrat...
Bílá rybí, lososová, herinková, redfish, LT 94, olihňová, GLM, ančovičková, krevetová, různé předtrávené moučky atd... Ale s podrobnějšíma informacema o jednotlivých surovinách už to taková sláva není.
Chtěl bych trošku rozvinout debatu o tom, jak a podle čeho si kdo vybírá "ty svoje" suroviny, hlavně rybí a jiné živočišné moučky do svých domácích bobulí. Proč zrovna tu nebo tamtu moučku, takovou nebo onakou jejich kombinaci, proč více či méně druhů mouček do jednoho mixu, či proč zrovna tohle raděj ne.
Doufám, že to tady bude přínosem pro všechny míň zkušené a prosím o vyjadřování k tématu, bez urážek atd... :-)
Autor diskuse: megalodon - Profil , 22.10.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

Jaká moučka je podle vás ta "ideální" ?

A) lososová20%

B) olihňová23%

C) tuňáková6%

D) LT 9424%

E) herinková4%

F) redfish3%

G) játrová4%

H) ančovičková4%

I) GLM10%

J) krevetová4%

Od 22.10.2012 hlasovalo 113 čtenářů.

meďo1 - Profil | Ne 15.11.2015 8:39:03

Čík >> Aj ja by som ti odporucil vynechat kukuricnu muku a nahradit ju napr. suseným mliekom pre vacsiu atraktivitu boilies. Robim nieco podobne a roluje sa to dobre.

Čík - Profil | So 14.11.2015 9:51:21

Straspytlik69 >> Z jakého důvodu,co se tím zlepší?

Straspytlik69 - Profil | So 14.11.2015 4:38:05

Čík >> misto kukuricne mouky bych dal susena syrovatka

Čík - Profil | Pá 13.11.2015 18:42:40

Pánové,můžu požádat o váš názor na tento jednoduchý boilie mix?Bude to dobře pojit a půjde to rolovat?
15% mleté pstruží pelety
20% rybí moučka 72%
15% ptačí zob(nectarblend)
15% pšeničná krupice
15% kukuřičná mouka
10% pšeničné klíčky
10% atraktory(robin red,pivovarské kvasnice apod.)

dukin - Profil | So 12.9.2015 19:31:20

kobr.d >> Ahoj a je ještě i jiná možnost, hledal jsem a našel jsem prd :o( Díky

dukin - Profil | Po 6.7.2015 11:18:18

kobr.d >> Aha, já to měl blbě napsané proto jsem to nemohl nikde na netu najít, děkuju :o)

dukin - Profil | Ne 5.7.2015 6:44:49

Ahoj, nechci zakladat novou diskuzi. Zajimalo by me co je to ovocny palatan. Nevite nekdo? Pripadne kde ho sehnat. Diky.

Šlapeto - Profil | Po 30.6.2014 16:03:01

Přátelé, dostal se mi do ruky pytel mléčné syrovátky. Je celkem sladká, takže předpokládám nezbavená cukru. Co s ní? :))) Nahradí mi laktalbumin? případně nějaké vejce? Děkuji za odpověd :)

PYTLAKS - Profil | Ne 20.1.2013 9:33:57

megalodon >> to neznám,nepoužíval jsem to,myslím že to bude zase něco jak syrovátka,jen se to jinak jmenuje,ono zas to není tak dávno co stál laklabumin 70kč půl kila,nevím proč to tak skokově zdražili

megalodon - Profil | So 19.1.2013 21:12:10

PYTLAKS >> Vidím to asi podobně:-) A co laktagel od Mikbaits, s tím nemáš zkušenosti? Je u něj napsáno, že je to levnější náhražka laktalbuminu, že pojí, vytvrzuje, je rozpustnej atd... tak by to taky nemuselo být špatný ho zkusit k té syrovátce.

Slavíček - Profil | So 19.1.2013 9:29:41

PYTLAKS >> trošku nasládlou ale chuť je intenzívní žádný ocas zkrátka sladká .

PYTLAKS - Profil | So 19.1.2013 9:21:49

Slavíček >> má to nějakou vůni?pokud ano k čemu by jsi přirovnal

Slavíček - Profil | So 19.1.2013 9:20:29

PYTLAKS >> Ten sladký je dobrý na oslazení těch zbývajících . Ale i samotný šlape .

PYTLAKS - Profil | So 19.1.2013 8:55:37

Slavíček >> se sladkým nemám žádnou zkušenost,nikdy jsem ho neměl

Slavíček - Profil | So 19.1.2013 8:49:09

PYTLAKS >> Taky je používám všechny 4 jsou výborný do studené vody

PYTLAKS - Profil | So 19.1.2013 8:39:22

Slavíček >> jo,dávám ji větší podíl právě se smet.kouzelníkem,ještě doslazuju

Slavíček - Profil | So 19.1.2013 8:31:37

PYTLAKS >> Veškeré vitamíny mineraly obsahuje v mléce syrovátka . Pokud to budeš brát podle bílkovin tak to není žádný zázrak má pouze kolem 13 % . Tu mléčnou chuť dává tomu ten cukr odborně laktóza .

PYTLAKS - Profil | So 19.1.2013 8:21:22

Slavíček >> tak vesměs taky,dá směsi chuť i vůni,výživová hodnota nebude taky zanedbatelná

Slavíček - Profil | So 19.1.2013 8:18:50

PYTLAKS >> Syrovátku dávám pomalu do všech směsí je zdrojem minerálů a vitamínů má mléčnou chuť . Navíc je výborně rozpustná ve studené vodě tím podporuje unikání aromat . Kasein není rozpustný pouze bobtná je ho v mléce nejvíc a z něj se pomocí zásad vyrábí kaseináty . Laktalbumin je v podstatě syrovátka zbavená mléčného cukru .

PYTLAKS - Profil | Pá 18.1.2013 21:33:59

megalodon >> sušené mléko,už bych se vyprd na ty drahé suroviny,kdysi jsem používal kasein a kaseinát vápenatý,protože ten obsahuje kolem 90%bílkovin,tak se ho nemuselo tam cpát tolik,ale zase ta cena,občas používám lactalbumin,ale jen když jde sehnat za dobrou cenu,stačí suš. mléko nebo telasan a k tomu zmíněnou syrovátku

Machino - Profil | Pá 18.1.2013 19:24:15

PYTLAKS >> ano kasein se nerozpousti ve vodě.

megalodon - Profil | Pá 18.1.2013 19:19:33

PYTLAKS >> A co používáš ty?

PYTLAKS - Profil | Pá 18.1.2013 18:57:09

megalodon >>kasein je už derivát z mléka a potom se z něho ještě odstřeďují kaseináty,sodný a vápenatý,syrovátka je prvo produkt při zpracování mléka,obsahuje hodně cukru,dobře pojí a celkem se i rozpouští,už si nejsem jistý,ale kasein se asi ve vodě nerozpouští na rozdíl od kaseinátů,ale vytvrzuje koule

megalodon - Profil | Pá 18.1.2013 18:05:37

Aleš10 >> Asi to tak udělám. Žádný rozmazlování, stačí že tam budou mít syrovátku+lactegel :-)

Aleš10 - Profil | Pá 18.1.2013 17:58:45

megalodon >> těžko říct co bych vzal kdybych je chtěl asi víc rozmazlovat tak ten od carp b :)