Opětovné tření kaprů.

Už jsem si toho všiml předloni, kdy jsme v říjnu tahali kapry, ze kterých teklo mlíčí a letos se to znovu opakuje. Je možné, že by šli podruhé do tření. Díky za postřehy.
Autor diskuse: nej.vydra - Profil , 1.10.2012 kaprařina - příhody, kuriozity

Shiro Utsuri - Profil | Út 2.10.2012 20:42:22

nofish >> okouni jsou nej:-)

nofish - Profil | Út 2.10.2012 20:37:05

Shiro Utsuri >> Já radši okouna a ty žeru jenom na podzim :-) Jinak je mi to jedno, bo vím, že blbé maso se dá dobře udělat, stejně tak se dá dobré maso zkur*it :-)

Shiro Utsuri - Profil | Út 2.10.2012 20:32:24

nofish >> no nechci ti odporovat ale já radej toho mlíčáka:-)

nofish - Profil | Út 2.10.2012 20:27:57

Shiro Utsuri >> obchodní řetězce necchtějí platit, nikdo jim neprodává nic kvalitního :-) Přece si nebudem lhát ne :-)
(jinak jikernačka z výtěru má normální maso, zkoušeno)

Shiro Utsuri - Profil | Út 2.10.2012 20:22:01

nofish >> tož prodávat vytřené jikernačky na žrádlo. Ta ryba zrovna nevypadá vábně . Prázdné břicho, nekvalitní maso.

nofish - Profil | Út 2.10.2012 20:17:15

Shiro Utsuri >> čísla nejsou pro mě. Dvacet mlíčáků se mi teda nezdá, teda pokud budou pěkní tak třaba i jo.Někde děláš to, někde tamto. Nebudem si nic nalhávat, je to i hodně o rukou co to dělají :-)
Zpracovnou jsem myslel to, že když prostě víš, že musíš dodat kuchané ryby a můžeš zamrazovat, tak je ti celkem jedno jaké je přežití po výtěru. Samozřejmě to není rybařina, ale prasečina, to je pravda. Jenže kšeft je kšeft no...

šumava - Profil | Út 2.10.2012 20:02:13

tupac >> je to reálné, u okouna dokonce dost běžné. Mlíčák se tře dokonce již v druhém roce života a velikost +- 10cm je tedy vcelku normální. Já jsem se s takovými okouními nadrženci několikrát setkal na jaře, kdy se sami zamotávali skřelemi do oček vezírku, jak se tam snažili dostat na uvězněné ryby, bo si mysleli že se třou. Už jsem to sice řadu let neviděl, bo vezírek už dlouho nepoužívám, ale nemám důvod nevěřit že to tak není stále:-) teda na vodách kde je okounů dost a těch je bohužel méně než dřív.

Shiro Utsuri - Profil | Út 2.10.2012 20:01:21

nofish >> výtěry ve velkém. 50kg Šj je v malém nebo velkém?

Shiro Utsuri - Profil | Út 2.10.2012 19:59:35

nofish >> zpracovnu na 500 000 Šr zabiješ postupně 20 mlíčáků na to nepotřebuješ zpracovnu a odbyt v tescu.. Candoše jsem videl letos a není to tak složité jak se zdá..

nofish - Profil | Út 2.10.2012 19:53:55

Shiro Utsuri >> Praxe je holt praxe.Každý máme jiné zkušenosti. S tím přežitím jsem myslel prokazatelné dlouhodobé přežití při výtěrech ve velkém, ne dva dny po výtěru.
Ale beru to. Jsem přívržencem jak uspávání ryb, tak snahy o co nejvyšší přežití. Na druhou stranu, když máš například odbyt na kuchané ryby a vlasní, nebo partnerskou zpracovnu, tak to neřešíš. A to ne jenom u štik. Prostě "dají a jdou do pultu v tescu". I tkahle se to dělá.
Spíš by mě zajímalo, kdo dotáhl do konce výtěr candoše.

Shiro Utsuri - Profil | Út 2.10.2012 19:46:41

nofish >> kurna jikernačky přežívají na 99%. Nevím, jakým způsobem je mňágáte, ale zkus si ji dát na chvíli do anestetika a pak ji v klidu vytřeš. štika pouští jikry témeř sama bez násilí. A na 20kg zabít 4 mlíčáky není zas tak hrozné než jích pomačkat 20 a ztoho ti jich 15 skape

Shiro Utsuri - Profil | Út 2.10.2012 19:42:57

nofish >> kde proboha deláš?

nofish - Profil | Út 2.10.2012 19:41:15

Shiro Utsuri >> nemusíš hypofyzovat. Sluníčko je nejlepší štičí afrodiziakum :-) Ale je pravda, že ne vždy se daří tak, že máš dostatek mlíčáků. Tuplem né v době kdy je vedlejší ryba nutnost k exportu a každé kilo na prodej se hodí.

nofish - Profil | Út 2.10.2012 19:39:16

MichalU >> přežije. Teda pokud nezabíjíš, protože jich máš málo. U štiky dopadne hůř jikernačka než mlíčák. Ale tak i tak je to u štik komplikované. Mají jinou styvbu těla, daleko rychleji je zraníš, úmrtnost je vysoká, to jo...

Popisuju zkušenosti, ne teorii. Můžeš mít jiné zkušenosti, to beru. V rybařině není nic nemožné a nic jisté, tuplem v líhni.

Shiro Utsuri - Profil | Út 2.10.2012 19:37:32

nofish >> ty jsi videl hypof. štiky? není jednoduší ji jebnou po hlave vyndat gonády a přes punčuchu vymačkat mlíčí a máš po starostech a možná to vyjde i levnej než ta hypofíza.

nofish - Profil | Út 2.10.2012 19:36:46

Shiro Utsuri >> Když nedá, ta si vezmu ne? (mlíčák) :-) A pak ještě peču, udím atd.... Ale jo, víme o co jde, rozumíme si, je to spíš subjektivní. Třeba u kapra když jsem vytíral já, jsem trval na o největším množství mlíčí. Prostě pro ten dobrý pocit. Zase třeba barevní karasi a líheň mi moc nejdou dohromady, když vím, že se to dá udělat i bez práce i když to má i svá negativa, ve kterých vidím pozitivní věci :-)

MichalU - Profil | Út 2.10.2012 19:35:33

nofish >> u stik je to problem tam mlicak umely vyter neprezije jen taka perlicka kde je to problemovejsi s mlicakem

MichalU - Profil | Út 2.10.2012 19:33:35

Shiro Utsuri >> mozna se pletu ale i pri vyberu ryb na vyter se s mlicakama nedela taka veda

nofish - Profil | Út 2.10.2012 19:32:33

MichalU >> jsem to napsal nesrozumitelně. S mlíčákama nejsou problémy, až na to že teda jsou, takže teorie padla. Zažil jsem jak štiky (klasika) tak kapry, kdy byl problém s nedostatkem mlíčí. I když nedostatek je relativní pojem a píchnout hypofýzu mlíčákům kapra na dvakrát to vyřešilo.

Shiro Utsuri - Profil | Út 2.10.2012 19:29:49

nofish >> v tom množství máš pravdu, ale k oplodnění kila jiker stačí pár kapek. Ale jinak má michal pravdu, že problém jak s dozráním jiker, vypuzením a oplodněním je spíše u jikernaček. Mlíčák dá skoro vždy..

MichalU - Profil | Út 2.10.2012 19:28:52

nofish >> spis chodis na mista kde se vyskytuje vic mlicaku.-)

nofish - Profil | Út 2.10.2012 19:27:54

tupac >> nerozhoduje velikost ryby, ale stáří. I malí lidi chtějí šu*at, ryby to mají stejné :-)

Ano je to reálné, jsou místa kde je třeba okounů hodně, ale jsou malí. Akorát u okouna jsem si toho nikdy nevšim, na druhou stranu jsem to ani nezkoušel. Tedy teoreticky to možné je, pohlavně zralá ryba to klidně může být.

tupac - Profil | Út 2.10.2012 19:25:25

sice je to mimo mísu , ale nevím kde bych se zeptal . Chytl jsem okounka cca 8-10 cm , a vyteklo s něho tak 5 kapek (asi mlíčí) chtěl bych se zeptat , jestli je to reálné

nofish - Profil | Út 2.10.2012 19:21:30

MichalU >> větší problémy jsou s mlíčákama, hlavně teda v množství. Ale to je myšleno obecně, ne jen kapr :-)

nofish - Profil | Út 2.10.2012 19:20:26

Shiro Utsuri >> tak moc nemačkej. Na vánoce bude chybět. Tuplem v praze, kde se "pod pultem" dá prodat dráž než kaviár :-)

Shiro Utsuri - Profil | Út 2.10.2012 19:03:30

MichalU >> třeba :-)

MichalU - Profil | Út 2.10.2012 18:52:40

Shiro Utsuri >> ryb?

Shiro Utsuri - Profil | Út 2.10.2012 18:50:57

MichalU >> to je asi u všech druhů stejné...

MichalU - Profil | Út 2.10.2012 18:46:23

Shiro Utsuri >> to me asi nenapadlo. sam jako pracovnik lihne vis ze z mlicakama pri vyteru nejsou take problemy jak s jikernackama.

Jovánek - Profil | Út 2.10.2012 18:45:31

nej.vydra - >> To byl asi kapr erotoman, kterýmu to nestačí jen jednou v květnu :)))

Shiro Utsuri - Profil | Út 2.10.2012 18:35:35

MichalU >> No, ale my se bavíme o rybách :-)

MichalU - Profil | Út 2.10.2012 18:32:31

Shiro Utsuri >> logicky snad jo je to normalni vec a hotovo..

Shiro Utsuri - Profil | Út 2.10.2012 18:31:57

Tak mlíčí teklo. Ještě ted jsem od toho ulepený. Po konzultaci s řadou odborníků bylo řečeno, že důležité je že teče když má nebo je potřeba a to stačí. Podle mě je to způsobené stlačením gonád při manipulaci. Hold někdo to má hustější a někdo zase řidší:-)

Shiro Utsuri - Profil | Út 2.10.2012 18:30:29

MichalU >> Nedělej si tady z toho pi... Sám jsi mi nedokázal logicky odpovědět.

piskothonza - Profil | Út 2.10.2012 18:09:15

bych to moc nedramatizoval,kdyby nám příroda nadělila místo rukou ploutve,tak by to z nás taky teklo,teda aspon z některejch...)))

viceroy - Profil | Út 2.10.2012 17:08:12

nofish >> plne s tebou souhlasim napsal jsi to naprosto vystizne

MichalU - Profil | Út 2.10.2012 16:57:45

taky sem slysel ze se trou amuri na jednom rybniku:-)

nofish - Profil | Út 2.10.2012 16:45:57

Netipa - poslední hrdina MRKu >> njn, ale zas když nepouští. tak je nikdy ani nepozná... to bude složitější. Tu hranici by měl někdo určit, ať už vím, jestli jsem kaprař, masař, nebo prostá ostuda rybařiny....

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 2.10.2012 16:42:33

nofish >> masař nezná moderní trendy EU, takže v trdlišti nechytá.