co se zkvašenou kukuřicí

zdravím všechny kolegy, potřeboval bych poradit jestli se dá s lehce nakvašenou kukuřicí, mj. také s jemně oplísněným šrotem..... :D úspěšně chytat, do kanystrů se mi totiž dostala vlhkost a hrozně nerad bych to vyhazoval.
Díky za odpovědi
Autor diskuse: proLogic - Profil , 26.9.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

drvoštěp - Profil | Po 29.8.2016 20:04:47

Můj soudek z loňskou kuku,pšenicí a řepkou-únor 2015

cechura09 - Profil | Po 29.8.2016 16:37:42

Zápach po sirovodíku je ve vinařství nemoc kvasnic.
Dá se jí předejít použitím živných solí /výživa pro kvasinky /, dá se i vyléčit/ provzdušňováním
nebo šleháím metlemi. Vína postížená sirkou vylévá málokdo.
Vína vyléčená ze "sirky" patří obvykle k těm lepším.
Zkušenosti s kvašením kukuřice ale nemám :)

viceroy - Profil | Po 29.8.2016 9:42:25

besnota >> halen ma asi pravdu .....spravne z fermentovana kukurice nebo jakkykoliv partikl by mel pachnout po alkoholu a ne po hnilobe

Halen - Profil | Po 29.8.2016 9:32:39

besnota >> Zkus to nastudovat. https://cs.wikipedia.org/wiki/Sulfan Minerální pramen Anička (vajcovka, gajdovka) má obsah sirovodíku 3,3mg/litr = 3,3ppm. Ale tady nejde o jedovatost sirovodíku, ale o jedovatost HNIJÍCÍ organické hmoty, to jsem měl na mysli. Si odpověz sám, zda si dáš raději kysané zelí (mléčné kvašení, příjemná vůně a chuť) či hnijící zelí (hnití, smrad, odporná chuť). Zkus pár zrnek té tvé kukuřice ochutnat .... než to nasypeš do vody, taky by sis mohl zabít nadlouho flek, rybám také nechutná něco shnilého.

viceroy - Profil | Po 29.8.2016 9:00:41

besnota >> z vajcovky je vyborna káva :-)

besnota - Profil | Po 29.8.2016 6:50:45

Halen >> takže mi tvrdíš že napríklad taká minerálna voda vajcovka je tiež jedovatá?? Lebo smrdi to rovnako len intenzívnejšie

drvoštěp - Profil | Ne 28.8.2016 22:17:10

Halen >> Teď jde o to jestli někdy cítil smrad sirovodíku a to nemluvím o vejcích.Někdy se sám divím i u kolegů s jakou hláškou vyjdou ven ;)))

drvoštěp - Profil | Ne 28.8.2016 22:13:02

NAVI73 >> ;))))

Halen - Profil | Ne 28.8.2016 22:09:55

besnota >> Vyhoď to. Smrad po zkažených vejcích, to je sirovodík. Vzniká při hnilobných procesech bílkovin. Ta kuku nejen že smrdí, ale je i jedovatá díky tomu hnilobnému procesu.

NAVI73 - Profil | Ne 28.8.2016 21:32:16

drvoštěp >> hele neuc rodinu na jidlo. Pak to chtej skoro kazdy den

drvoštěp - Profil | Ne 28.8.2016 21:08:33

NAVI73 >> Mama Merkel doporučuje zásoby.Tak tekutý do mě a zbytek rodině ;))) Hlavně aby mi sud s kuku nezabavila celní správa ;)))

NAVI73 - Profil | Ne 28.8.2016 21:05:06

drvoštěp >> to je mazec co vsechno chlastas u plotu :-))))

drvoštěp - Profil | Ne 28.8.2016 18:55:31

Willow >> Psst.Přečte to kolega od vedle a vyslope to ;)))

Willow - Profil | Ne 28.8.2016 18:02:23

drvoštěp >> Budeš pálit burbon.:-))

drvoštěp - Profil | Ne 28.8.2016 17:03:18

besnota >> Ano.Ale když ji budeš převážet tak bacha na rozlití v autě ;))) Jinak já mám kuku naloženou od února 2015

besnota - Profil | Ne 28.8.2016 15:56:15

drvoštěp >> takze pouzit ju mozem s kludnim svedomim ???

viceroy - Profil | Ne 28.8.2016 14:15:23

drvoštěp >> asi tak :-)

drvoštěp - Profil | Ne 28.8.2016 13:00:14

besnota >> Někomu to bude smrdět ale ten kdo ví vo co gou Ti to schválí.Prostě a jednoduše.Smrdí to neznalým ;)))

besnota - Profil | Ne 28.8.2016 12:20:22

tuzemak >> dik skusim tentokrat s cukrom

besnota - Profil | Ne 28.8.2016 12:19:58

viceroy >> ok dik lebo kuku nesmrdi iba ten nalev

tuzemak - Profil | Ne 28.8.2016 11:48:48

besnota >> nevim jak to smrdi,ale klidně ju vyhoď,pro klid srdička a udělej novou,s cukrem a kefirem,bez sole...

viceroy - Profil | Ne 28.8.2016 11:47:34

besnota >> nalev vylej proplachni to a znovu to naloz ......

besnota - Profil | Ne 28.8.2016 11:34:09

viceroy >> ok a otazne je ci sa teraz ta kuku este da pouzit alebo ju mam vyhodit

viceroy - Profil | Ne 28.8.2016 10:40:00

besnota >> dej misto soli cukr a uvidis ty bomby jak to bude fermentovat

tuzemak - Profil | Ne 28.8.2016 10:36:07

besnota >> ta sul mě tam prostě nesedi-podle mě zbytečnost,ani pipetu nedávám,prostě se to zbytečně komplikuje,mám tu bečku ve dřevárce cely rok,a že to zmrzne?to nevadi..

besnota - Profil | Ne 28.8.2016 9:59:43

tuzemak >> nepochopili sme sa normálne som ju uvaril nechal vychladiť dal do kybla nalial kefír dal soľ (niekde to tu bolo písané že so soľou neprebieha alkoholová fermentácia ) dolial vlažnou vodou aby bola kuku podvodou uzavrel a dal pipetu ako na víno (aby mal kadiaľ unikať vzniknutý plyn a nedostal sa tam vzduch ) spočiatku bolo všetko ok ale dlhodobo som sa na ryby nedostal a teraz keď som to otvoril tak tam bol ten zápach no kuku vypadá byť v poriadku žiadna pieseň nežiaduca ani hniloba len ten zápach

tuzemak - Profil | Ne 28.8.2016 7:57:58

drvoštěp >> njn polskou sul do všeho.D