MS plavaná 2012

Uherské Hradiště - řeka Morava 15. - 16.9.2012
http://www.wch2012uh.cz/
http://wch2012.soubojrybaru.cz/
Autor diskuse: Martin M. - Profil , 10.9.2012 plavaná - závodní sektor

Martin M. - Profil | So 19.10.2013 0:34:01


Martin M. - Profil | Po 15.10.2012 13:17:28


Martin M. - Profil | St 3.10.2012 23:19:52


Martin M. - Profil | St 3.10.2012 13:20:49


Martin M. - Profil | St 3.10.2012 13:13:20


Martin M. - Profil | Út 2.10.2012 18:37:11


dantex - Profil | St 26.9.2012 10:02:36

splávkař >> nebylo by nejlepší se s nimi už na tohle téma přestat bavit? Zdá se mi, že se točíte v kruhu.

malamut - Profil | Út 25.9.2012 17:06:54

splávkař >> mě je ganz egal, za co mě kdo považuje. Kdybych měl napsat, za co považuju třeba tebe, dá mě zase MM doživotní ban. Takže pokud neumíš odpovědět ani na jednu z mých dvou otázek, nevím, proč si se mnou dopisuješ. Prostě asi chceš prudit.

splávkař - Profil | Út 25.9.2012 16:52:50

malamut >> já už se ztrácím v tom,na co se to vlastně ptáš, ale mám pocit, že tady se odpovědi nedočkáš, bo kdyby ji někdo znal, tak jí tu už máš a zároveň jsem přesvědčen , že tě tu stále víc lidí považuje za prudiče a od takového seriozní odpověď ani nečekej...

Azbest - Profil | Út 25.9.2012 15:53:36

malamut >> viz níže:-)

Azbest - Profil | Út 25.9.2012 15:53:24

MISO* >> taky jsem donedávna závodil i když ve feederu, což je celkem podobné a i u mne byla problematika sakování jednou z těch, proč jsem nedávno inicioval změnu pravidel ohledně vážení, ale vrtat stále do tohoto mi přijde kontaproduktivní.

malamut - Profil | Út 25.9.2012 14:27:15

splávkař >> to není odpověď na mou otázku.

malamut - Profil | Út 25.9.2012 14:23:22

Azbest >> úplně v souladu s pravidly není sakování ryb a jejich následné puštění, případně, pokud se daří, sakování většího množství ryb, než stanoví denní váhový limit. Prostě mě zajímá, zda je pro závody na tato pravidla udělena výjimka. Nemyslím, že by má zvídavost byla pruzením. Např. slavný Carpmaraton byl pro letošek zrušen, pro včasné neudělení výjimky z denní doby lovu. Jak to vyřeší bobrman na carpzávody na Roudnici jsem sám velmi zvědav. A nedurdi se, stejně už nezávodíš :-))

MISO* - Profil | Út 25.9.2012 14:21:01

Azbest >> to co si napisal nie je pravda. Zacal som tu s uvahou o vyuzivani zivych tvorov (v nasom pripade ryb) na "sportove", resp. ak sa tento vyraz niekomu nepaci tak "pretekarske" chytanie. Prezentoval som tu svoj nazor, ze podla mna to spravne nie je. Nic som nepisal o MS 2012 ani uspechu jedneho ci neuspechu druheho. S tym ste zacali vy. Potom ma napadla este jedna problematika, ktoru poznam z SK a tou je sulad pretekania s platnymi zakonmi. Tak som sa pytal, ako je to u vas. U nas som sa pytal tiez, ale dostal som len odpoved aby som nerypal. Takze mne vobec nejde o zneuctenie historickeho uspechu ceskej plavanej na tohtorocnych MS, to si uplne zle pochopil. Ale niet sa velmi co divit, ako som uz pisal, podobne reakcie si prezentoval aj v minulosti. Taktiez ak by si cital pozorne tak by si si vsimol, ze som donedavna sam aktivne pretekal, takze oznacovat ma za nejakeho ortodoxneho ochranara a obhajcu prav ryb je tiez scestne. Skor nez nieco napises, tak si pozorne precitaj prispevky na ktore reagujes, zamysli sa, zhlboka sa nadychni, narataj do 100 a az potom pis.

MISO* - Profil | Út 25.9.2012 14:00:58

Azbest >> pekne si to napisal, pekne. rozleptat a nahlodat. esteze si zo mna nespravil komunistu ;-)

Azbest - Profil | Út 25.9.2012 12:51:16

MISO* >> ale nemám vše nastudované a ani nejsem Všeználek.
Do tebe je ale vidět jak do hubený kozy, protože se pod rouškou jakoby slušného přístupu snažíš rozleptat a nahlodat povědomí o pověsti, motivaci a přistupu našich organizátorů i závodníků a tím i zkazit jejich radost z umístění přesto, že to jedním dechem vehementně popíráš.
Stejně tak je laciné a průhledné mi nasazovat psí hlavu za jiné diskuse. To, že prostě jen prudíš, jak trvrdohlavé děcko dokola se stejnou 20x zodpovězenou otázkou (ptej se kompetentních konkrétních...) je vidět velice jasně.
Že nemám trpělivosti nazbyt, je obecně známý fakt, ale taky je pravda, že jsem ve tvém případě dělal, co jsem mohl.
Od jisté chvíle již považuji absolutní slušnost za křeč, protože tvůj plíživý způsob považuji za ještě neslušnější.

splávkař - Profil | Út 25.9.2012 10:25:03

DS >> Já vím, kdo to byl, jak na tom byl po prvním dnu a taky proto byl v hledáčku jako vážný soupeř Petra K v sektoru. To ale nic nemění na faktu, že v nedělním závodě se mu nevedlo, byl značně nervozní a že v druhý polovině nedělního závodu skoro víc motal a rozmotával než chytal......

DS - Profil | Út 25.9.2012 10:18:20

splávkař >> Napsal jsi to tak, jak to vidím i já. S Ríšou, Láďou a i Janou Grešovou se znám od samých začátků jejich závodění a všem jejich úspěchy od srdce přeji. Takže mi taky taky opravdu vadí, kam tato diskuse dospěla.

V sektoru s P. Kláskem seděl v neděli Peter Baránek, který byl v sobotu na 1. místě, nachytal největší váhu a myslím, že i ulovil největší rybu mistrovství. Takže zrovna Petra bych z toho vynechal:-).

Pro rýpaly - ČRS je členem FIPS. Z toho plynou i jisté závazky a povinnosti. Například pořádat závody podle předem daných pravidel.

splávkař - Profil | Út 25.9.2012 10:01:07

Martin M. >> :-))), myslím, že zákon by měl být výš jak stanovy svazu a za dodržení zákona Tě nemůže nikdo trestat...
A pak, kdyby se tato část stanov začala naplňovat, tak bys musel do karty člena MRKu přidat za kolonku chytá od roku....... chytal do roku...... :-)

MISO* - Profil | Út 25.9.2012 9:48:53

Azbest >> azbeste azbeste...ked dochadzaju argumenty, nastupuju urazky. Ja tu pisem svoje nazory, nikoho neurazam ani nepouzivam ostre slova, snazim sa argumentovat a som ochotny pripustit, ze sa v niektorych veciach mozem mylit. Ty si iny pripad, sledoval som tvoje zasahy aj do inych diskusii a zaklad je vzdy ten isty.
Je zrejme, ze ty mas vsetko nastudovane a vies o vsetkom vsetko. Ja nie, preto sa pytam. A napr. ak si myslis, ze legalitu vymedzuje nejaky "soutezni a zavodni rad", tak sa podla mna opat mylis.
Ak totiz na konkretny zavod nie je kompetentnym organom udelena vynimka zo zakona a vykonavacej vyhlasky, zavody su nelegalne bez ohladu na nejaky zavodni rad.

MISO* - Profil | Út 25.9.2012 9:42:18

splávkař >>
1) nespochybnujem uspech bratov cechov na MS.
2) nekritizujem ani tento konkretny pretek (asi zle citas, podobne ako azbest)
3) viackrat som sa snazil presunut tuto diskusiu inam prve koli tomu ze s MS nesuvisi
4) tvoj postreh k nasmu pretekarovi ma pobavil, skutocne som sa zasmial. Neviem sice co to ma spolocne so mnou a mojimi prispevkami, ale viem si ta zivo predstavit ked si to pisal ;-)
5) co ma vedie k starostiam o legalitu vasich zavodov? Nic extra, obycajna zvedavost. Nezblaznim sa ked sa to nedozviem.

Azbest - Profil | Út 25.9.2012 9:29:22

MISO* >> moje reakce vypovídají hlavně o tom, že mi leze na nervy, když nějakej natvrdlej prudent (navíc patrně hlavně závistivej) se tu dokola naváží do něčeho, o čem ví exkrement a hraje si na posledního spravedlivýho pod sluncem.
Pro tebe asi není zdaleka tolik důležité ubližování rybám, jako to, aby bylo vidět, jakej jsi ochranář a bojovník za práva ryb.
Mimochodem nejsi vůbec první a předvádět se s tímto postojem je zde až nudně běžné.

Azbest - Profil | Út 25.9.2012 9:18:40

malamut >> proč by nemělo být legální?
Tohle je ze tvý strany skutečně jen provokace a mohl bys docela už přestat.
Soutěžní a závodní řád vymezují všechna pravidla-můžeš studovat.
jak moc je všechno košer, či ne, to je druhá stránka, ale pravidla jsou jasná a tedy i rámec legality, takže proč vznášíš takovou otázku, či pochybnost?
Jen aby sis rejpnul, případně trochu závody (asi po desátý za sebou) poškodil.
Přijde mi to zbytečný stejně, jako okopávání ČD.

Martin M. - Profil | Út 25.9.2012 9:10:30

splávkař >> kdyz uz se zminujes o stanovach - jednim z bodu je:

"vystříhat se všeho, co by poškodilo dobré jméno Svazu a jeho organizačních jednotek a narušovalo rybářskou etiku, vzájemný respekt ve vztazích mezi rybáři a rybářskými organizacemi. "

Podle mne tedy, pokud bys podal trestni oznameni na svaz, lze predpokladat, ze bys byl dozivotne vyloucen, aspon ja bych to udelal :-)

splávkař - Profil | Út 25.9.2012 7:23:04

malamut >> Ale já tuhle stránku nikdy nezkoumal a ani jsem s ní nikdy neměl problém ..... Pokud jsi přesvědčen, že se děje něco nezákoného tak jsi jistě učinil to, co je Tvá občanská povinost a to jak jsi činil a jaký byl výsledek tvého snažení je to, co by tu mnohé asi zajímalo.

Navíc předpokládám, že jsi členem svazu a jistě už když jsi tam vstupoval bylo ve stanovách jako jedna ze základních činností práce s mládeží a sportovní šinnost. Tím, že jsi vstoupil jsi souhlasil, jako člen máš právo činit aby jsi stanovy změnil a stejně jako můžeš tady na MRKu tímhle tématem prudit všude kde se sejde něndo, koho to závodění baví, koho v tomhle případě těší to, co naši dokázali.....
Když tě to celý závodění tak prudí, tak věř, že na mrku s tím nic nenaděláš a pro mnohé jsou stokrát zopakované plky tvého stylu směšné, a t o i přesto, že se vždy najde někdo, kdo podobným snahám zatleská.

malamut - Profil | Út 25.9.2012 5:05:18

splávkař >> no pokud Vaše závodění "legální" není, tak je cosi hodně špatně, ona pravidla platí pro všechny, závodníky nevyjímaje.

splávkař - Profil | Po 24.9.2012 23:07:50

MISO* >> Uvedl si jeden příklad za všechny, a jestli toto považuješ za reprezentativní příklad tak opravdu velký náhled na to, jak to je opravdu nemáš. Na Mušově jsem nikdy nezávodil, ale o tom, jak to tam vypadá s uchováním ryb jsem samozřejmě slyšel. Scází se tam několik okolností(bohatý úlovek, dlouhý závod, teplá voda, absence proudu nebo naopak velké vlny)které se skutečně neblaze podepisují na stavu ulovených ryb, ale tam by se s tím měl vypořádat majitel ryb,pořadatel...... a se závodem o kterém se tu píše to nemá nic společného.

Toto je diskuse k závodu, který na našem území neměl dlouho obdoby a kde naši reprezentanti dosáhli historického úspěchu. Navíc to bylo pod vedením trenéra který byl ,za to že se jen opovážil na trenérství u repre kandidovat,mnohokrát kritizován,pro mnohé bylo symbolické, že ze 6závodníků byli 3 bratři, a našlo by se víc věcí, které by stály za pozornost.
á jsem se tam byl taky podívat, byla to radost pozorovat jak to těm našim šlape a když si přečtu ty tvý motaniny co tu stále meleš, vybaví se mi váš závodník který seděl v neděli na sektoru s Petrem Kláskem- taky tam zkoušel co se dá, ale s ničím se nechytal a druhou půlku závodu víc než chytal tak motal a rozmotával.... , jestli byste neměli spíš zapracovat na sobě, než tu prudit u sousedů a snažit se jim prudit do oslav:-)
A ty tvý starosti jestli je to naše závodění legální-probůh, co tě k tomu vůbec vede??

Miki - Profil | Po 24.9.2012 19:21:19

Azbest >> Minulej čtvrtek jsem se bavil s Pepou o průběhu MS. Bylo to docela pěkný povídání až do doby, kdy mě Pepa říkal (a ani nemusel, protože to já sám vím), že je u nás závodní LRU málo popolární. Například v Anglii, Německu, Francii, Itálii, Polsku atd., tak tam to vysílají v TV, píšou v novinách a rozebírají to ještě několik měsíců po skončení šampionátu a neustále probírají situace, kde se udělala chyba, co, kde , jak atd. U nás se o tom mluví tak tejden a je konec. A to, co se probírá potom jsou......jak to říct slušně............kraviny.

Tak že já souhlasím s tvým návrhem, kterej jsi napsal MM a to, že už je opravdu na čase tuhle otázku zabalit----bohužel,(je to škoda) ale je to tak.

Petko - Profil | Po 24.9.2012 17:05:18

MISO* >> Vzhledem k tomu, že tohle je fórum o MS 2012, tak se musíš s tou otázkou obrátit na pořadatele MS 2012. Co se týká jiných plavačkových závodů, tak vzhledem k tomu, že osobně nejsem za žádné závody zodpovědný, nemůžu ti předat relevantní a potvrzené informace. Nicméně když jsem v zimě psal na téma legálnost těchto závodů seminárku na právech, postupně jsem se dostal k informaci, že tyto výjimky jsou vyřizovány. Jestli na všechny závody v ČR to netuším, to by jsi musel kontaktovat jednotlivé pořadatele eventuálně Ministerstvo zemědělství (pokud by se s tebou někdo o tom bavil).

MISO* - Profil | Po 24.9.2012 15:27:45

Azbest >> je to forum, verejna diskusia, tak sa pytam. co je na tom? Tvoje reakcie tiez o niecom svedcia.

Azbest - Profil | Po 24.9.2012 14:59:22

MISO* >> a proč se pořád dokola ptáš tady jako kafemlejnek?

MISO* - Profil | Po 24.9.2012 14:23:53

Petko - 24.9.2012 12:57:50 netlacham, vychadzam z poznania situacie u nas.u vas je to malinko inac. a pytam sa, ci na postupove a poharove preteky u vas boli tento rok prislusnymi organmi udelene vynimky.

Červené karty: rover, Paulus