Navrácení zabavené povolenky do MO, kde byla vydána

3 rybáři spáchali následující přestupky na ÚN Orlík:
1) během nočního rybolovu použili k označení místa žluté, nikoliv bílé světlo.
2) jeden z nich (ZTP) neseděl u prutů, ale polehával na lehátku o několik metrů dál, ostatní seděli bezprostředně u prutů.
Všem byly zabaveny povolenky. Myslím si o tom své, ale budiž.
Teď jádro pudla. Povolenka se od RS dostala na ústředí ČRS, odkud však byla do MO hříšníků poslána pouze kopie povolenek. Co s tím?
Autor diskuse: Miras - Profil , 21.8.2012 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Miras - Profil | St 22.8.2012 8:45:09

Velice děkuji všem konstruktivním diskutérům i plkalům za účast v této diskuzi. Co jsem se dozvědět chtěl, to jsem zjistil, proto to tu zamykám.

malamut - Profil | St 22.8.2012 8:42:02

Miras >> potom zjevně došlo k pochybení v následném nakládání se zadrženými doklady. Důvody k zadržení pobolenky, pokud byly tak jak píšeš, jsou dost malicherné. Mě byla zadržena povolenka před mnoha lety (důvody jsem zde zveřejnil mnohokrát), a soudruzi z MO ve Dvoře Králové nad Labem ji poslali mé organizaci až po více než třech měsících.

Miras - Profil | St 22.8.2012 8:30:25

mpmaik >> Mohu Ti napsat jen totéž, co jsem psal malamutovi:"
tak se to píše v popisu přestupku a shoduje se to i s tím, co tvrdí postižení.
O moje papíry se nejednalo. O pozadí incidentu, bylo-li nějaké, neznám detaily.
Tak či tak, otázka zněla, proč byly poslány kopie dokladů a nikoliv originály."

kakr - Profil | St 22.8.2012 8:23:02

mpmaik >>
Povolenku může vydat jen právnická osoba která má dekret na revír(y). Pokud má MO psaný dekret na MO ČRS Dolní - Horní měla by se jí zadržená povolenka vrátit. Neznám poměry v ČRS ,ale předpokládám, že valnou většinu dekretů drží ÚS ,Rada a ne MO.
MO povolenky prodává, stejně jako další smluvní výdejci (trafiky, obchody atd.) nikoli vydává.
Vracet zadrženou povolenku do trafiky je poněkud úsměvné, nebo se mýlím?
A vo tom to je..........

Knapík - Profil | St 22.8.2012 8:22:41

Miras - >> a neúčastnil se odebírací akce sám pan Řezníček ? Když jsem s ním viděl video z noční kontroly, zdálo se, že mírumilovnější RS snad ani nemůže existovat, vše vyřešil domluvou takřka otcovskou, ale realita v jeho podání je opravdu zcela jiná

Miras - Profil | St 22.8.2012 8:16:50

malamut >> tak se to píše v popisu přestupku a shoduje se to i s tím, co tvrdí postižení.
O moje papíry se nejednalo. O pozadí incidentu, bylo-li nějaké, neznám.
Tak či tak, otázka zněla, proč byly poslány kopie dokladů a nikoliv originály.

Miras - Profil | St 22.8.2012 8:10:58

kritik >> Nevím, ale tipnul bych si, že profi.

malamut - Profil | St 22.8.2012 7:56:54

sendynka22 >> už jsi někdy zaslechl, že každý je svého štěstí strůjcem? Nebo vymýšlíš další způsob, jak se vyhnout postihům za přestupky proti RŘ? Když ztratíš, nebo je ti odcizen OP, nenahlásíš to, a někdo na tebe např. vezme úvěr, taky máš smolíka, povolenka, ani žádné jiné doklady, nejsou kus hajzlpapíru.

Honzin - Profil | St 22.8.2012 7:41:48

Tak ani jeden přestupek není na odebrání not, to je bez debat. O tom jaká je RS jsem se přesvědčil v průběhu července a srpna na Slapech. Se slušností člověk nejdál dojed. V červenci kontrola. Sedím si tak u prutů, bivi v lese a koukám na vodu. Najednou spozoruji motorový člun blížící se fakt velkou rychlosti, než jsem se nadál byli u mě dva mladý kluci. Vylezli ze člunu pozdravili, odznak jasně viditelný, papíry jsem vytáhl z baťohu, kontrola OK - sice jednu drobnost vytkli, ale po rozumné dohodě to šlo. Tak to má být (to byla neděle) no a pak jezdili ob den, ale už ke mně nepřijeli. Pak jsem je vídal snad ob den. Teď v srprnu co jsem byl na týden, tak jeli v pátek 2x (kolem 15 a pak kolem 23) v sobotu též minimálně 2x a v týdnu ob den. Oproti loňskému roku jsou kluci opravdu vidět.Jen bych kontroloval tam kde oni ne a to v kempech a i v jiný čas, ale to by bylo už na jiné téma. Prostě chci říct, že kluci jen tak povolenky neberou zvlášť za tyto přetupky. Podle mně v tom muselo být něco víc..nezapsané ryby a k tomu třeba 3 hůlky..jinak si nedokážu vysvětlit takové jednání. To by musel být pašák co si chce něco dokázat....

likin - Profil | St 22.8.2012 7:13:09

mpmaik >> To by byla jiná :-) , ale já tam nebyl, a třeba má pravdu. To je kouzlo netových diskuzí :-)))
Ahoj někde u vody.

mpmaik - Profil | St 22.8.2012 7:09:36

likin >> Asi máš pravdu :-)))

Mě by více zajímalo jestli Miras kápne božskou. Zda třeba to žluté světlo nebylo oranžové a nesálalo z 3m vatry a jestli to polehávání na lehátku o několik metrů dál , nebylo 50m v chatě s 3 promile v krvi. :-))))

likin - Profil | St 22.8.2012 7:06:04

mpmaik >> Obávám se, že toto bez názoru právníka nevyřešíme, jak zde někdo psal, povolenku si můžeš koupit i v obchodě a na jiných místech a tím pádem by se vracely tam.
Jak jsem sem postnul ze stránek svazu, MO je pouze prodává a vydává je rada. Jasně, že se odesílají ve většině případů MO, ale jak vidíš na tomto případu, je to asi nejasná úprava, kterou by vyřešil dotaz třeba sem :
http://www.rybsvaz.cz/?page=vase_dotazy&lang=cz&fro​mIDS=

mpmaik - Profil | St 22.8.2012 7:00:27

likin >> Možná máš pravdu , ale v RŘ je jasně psáno že se má odevzdat na MO která povolenku vydala , žádná rada nebo svaz. Pouze a jedině MO která je na konkrétní povolence napsaná. A co vím tak vždy a všude to takhle fungovalo . Cca před 2 měsíci známemu na Labi u Kolína sebrala RS noty za lov přes čáru a do 5 dní byla povolenka u nás na MO tak jak má být. Žádná kopie , ale originál. :-)))

Myslím si ( nejsem žádnej znalec zákonů ) že to co popisuje Miras je chyba RS . Která neměla žádné oprávnění povolenku odevzdávat na radu ale měla ji automaticky odevzdat na MO pod kterou spadá případně příslušnému obecnímu úřadu obce a ta ji následně měla poslat (originál) na MO která ji fyzicky vydala . Ale je to jen můj názor :-))))

likin - Profil | St 22.8.2012 6:48:32

mpmaik >> Tam je háček v tom, že VŠECHNY povolenky vydává rada, takže jakákoliv by tedy měla být odeslána radě. Jinak máš samozřejmě pravdu, pokud by situace byla tak, jak je popsána, bránil bych se třeba stížností zřizovateli RS.

mpmaik - Profil | St 22.8.2012 6:10:21

kakr >> Dovolím si upozornit , že nikde není psáno že se jednalo o povolenku na Orlík . Mohla to bý t jaká koli jiná povolenka platná i na Orlíku. Přesto si myslím že Mirasův případ je tak trochu přitažen za vlasy . Nedokážu si představit že za přestupky tak jak je popisuje by někdo odebral povolenku ba že by si ji někdo za takovou banalitu vůbec nechal vzít.
Spíše by bylo dobré kdyby Miras kápnul božskou , jaká ta barva byla doopravdy a kolik je těch ,, o měkolik metrů,, a v jakém stavu polehával. :-))))

sendynka22 - Profil | St 22.8.2012 2:30:36

Sven >> je to blbý příklad,ale je spoustu rybářů,co přijedou od vody,hodí bágl i s papírama do sklepa a měsíc se ve sklepě neukážou.Někdo jim vykrade sklep i s věcma,půjde si zachytat a dotyčný o tom neví.A problém je na světě,protože zpětně nahlásit krádež když máte předvolání je už asi zbytečné.Nebo papíry můžete vytrousit u vody,půjdete chytat za 14 dní a mezi tím někdo na vaše papíry udělal prohřešek.Proti tomu se už asi nedá bojovat,že?

Sven - Profil | St 22.8.2012 0:29:10

sendynka22 >> netřeba se hájit ale ztrátu nebo krádež,
bez prodlení hlásit PČR. Stejně jako při ztrátě např. OP, ŘP nebo pasu.
S kopií protokolu v ruce, požádáš příslušnou MO ČRS o vystavení duplikátu.

sendynka22 - Profil | Út 21.8.2012 23:05:32

Ahoj,vím,že to sem nepatří,ale měl bych jiný dotaz.Kdyby mi ukradli všechno vybavení na ryby i s povolenkou(teoreticky),a někdo na ty papíry chytal,spáchal přestupek a papíry mu vzali,jak se mám hájit,že jsem to nebyl já?Měl jsem už spousty kontrol a vždy chtěli vidět jen lístek,žádný další doklad totožnosti po mě nechtěli.Snad je to srozumitelné:-)

malamut - Profil | Út 21.8.2012 22:54:40

PTR >> to by pak neměl kdo "testovat" LK koule, když by "testerům" jejich MO nemohla povolenky vracet bez trestu.

PTR - Profil | Út 21.8.2012 22:46:18

kakr >> V tom máš pravdu. Ale mělo by to potom platit u všech typů povolenek, tzn. územní posílat také na územní svaz a nikoliv na MO

PTR - Profil | Út 21.8.2012 22:44:50

Pvl >> Asi by tam stačilo neoslňující světlo a barvu neřešit

Jarda Š. - Profil | Út 21.8.2012 21:13:48

likin >> Podle Stanov a Jednacího řádu ČRS o odejmutí povolenky rozhoduje MO (v 1. stupni dozorčí komise, ve 2. výbor), kdežto MRS má jednu kárnou komisi pro celý svaz. Při zadržení roční územní CS nebo CR povolenky by proto měla RS přihlížet i k těmto vnitřním předpisům a podle toho je posílat.

Louda - Profil | Út 21.8.2012 20:40:50

Přemet:-) >> pokud zavítáš na západní vody může se ti klidně stát že přijdeš o noty :-)

likin - Profil | Út 21.8.2012 19:46:37

Povolenky vydává jednoznačně Rada a prodává je MO.
citace :
Po splnění všech těchto kroků si může žadatel u své MO koupit povolenku k lovu ryb na mimopstruhové nebo pstruhové rybářské revíry.

ČRS vydává několik druhů povolenek k lovu ryb s různým rozsahem platnosti. Nejširší platnost mají celorepubliková a celosvazová povolenka, následují územní povolenky jednotlivých územních svazů ČRS a místní povolenky na konkrétní rybářské revíry.

Ovšem jak je míněno odeslání k vydavateli, tzn téměř vždy odesláno MO, to už chce názor právníka v čele svazu.

Rybatorstr - Profil | Út 21.8.2012 19:28:07

TWIN 69 >> OK.

TWIN 69 - Profil | Út 21.8.2012 19:27:09

Rybatorstr >> Máš pravdu,jdeme raději do diskuse.