Potkal jste někdo na rybách státní kontrolu?

Podle zákona č. 99/2004 Sb. by vedle RS, PČR a ryb. hospodáře měli kontroly rybářů provádět i pověření pracovníci rybářských orgánů. Už jste se někdo z vás s takovou kontrolou na některém revíru setkal nebo alespoň o ní doslechl od kolegů? Já tedy ne.
Takový kontrolor by měl při kontrole chodit v rybářské uniformě a na ní mít připnutý odznak se státním znakem a nápisem okolo "STÁTNÍ SPRÁVA RYBÁŘSTVÍ".

Dawemaster - Profil | St 15.8.2012 13:44:15

Jarda Š. >> Tak tedy k tématu diskuze....Jednou jsem takového porybného potkal na chovném rybníku u nás ve městě,protože tam dost často chodí pytlačit naši nepřizpůsobivý spoluobčané :D,tak tam občas projde chlápek v uniformě RS s odznakem, pepřovým sprejem,obuškem velkým psem na vodítku ale na svazových vodách jsem takovouto stráž ještě nepotkal...

Jarda Š. - Profil | St 15.8.2012 13:38:23

voz >> Anketa asi nemá smysl, chtěl jsem vědět, jestli někde opravdu, jak předpokládá zákon, pracovníci rybářských orgánů také "vyrazí do terénu" a v rámci toho provádějí kontroly lovících na březích revírů.

Dawemaster - Profil | St 15.8.2012 13:34:54

Jarda Š. >> Dobrá,díky! Stanoveného věku už jsem dosáhl,takže teď už jen oběhat to ostatní a pak už se jen snažit dělat svému povolání dobré jméno a budovat mu ztracenou autoritu :).

Jarda Š. - Profil | St 15.8.2012 13:32:16

Dawemaster >> Abys mohl být členem RS, musíš dosáhnout věku 21 let, pak když tě doporučí tvoje MO ČRS a schválí příslušný ÚS, půjdeš na školení a následně ke zkouškám, když je složíš úspěšně, budeš navržen ke jmenování a jmenován členem RS příslušným pověřeným obecním úřadem (který ti po složení slibu vydá jmenovací dekret a odznak).

Dawemaster - Profil | St 15.8.2012 13:31:21

Saddám >> Díky a já se ti taky omlouvám...psát do diskuze je ošemetná věc a lidi se mnohdy nemusí navzájem pochopit...raději s lidmi mluvím osobně,jsem mnohem lepší řečník,než spisovatel.... :D. Taky tedy všechno v dobrém a lovu zdar! :)

Saddám - Profil | St 15.8.2012 13:28:55

Dawemaster >> OK. Tak už si nemyslím , že seš vůl. Hodně tomu pomohly naše SZ. Ber to jako omluvu.

Saddám - Profil | St 15.8.2012 13:19:18

LudaT >> Posílám omluvu. Sice nejsem posera, ale za večerního šera nebo husté mlhy, bych tě teda fakt potkat nechtěl:).

LudaT - Profil | St 15.8.2012 13:13:57

Saddám >> To jsem já, když jsem byl ještě fotogenickej, tak neurážej prosím. :-)

Saddám - Profil | St 15.8.2012 13:12:00

LudaT >> Tys nepotkal hejkala? Vdyť máš jeho fotku na nicku :)

LudaT - Profil | St 15.8.2012 13:04:55

Myslím že bych spíš potkal u vody hejkala, jak státní kontrolu.

voz - Profil | St 15.8.2012 12:57:14

Nepotkal

Dej sem anketu...

Dawemaster - Profil | St 15.8.2012 12:57:08

Saddám >> Abych řekl pravdu,já sám bych si přál být porybný :). Chtěl bych proti bordelu u vody dělat něco víc než jen uklízet odpadky a volat policajty ale k tomu potřebuju alespoň minimální pravomoce,jinak mne může každý akorát tak poslat někam... :). Co může udělat běžný,slušný rybář pro to,aby se stal dobrovolnou RS? Neříkám hned teď,ale třeba jednou....Ještě potřebuji posbírat nějaké zkušenosti a znalosti abych si pak mohl dovolit kázat ostatním.. :)

Dawemaster - Profil | St 15.8.2012 12:42:57

Saddám >> ...Já měl od začátku tušení,že jsi porybný,když jsi se jich hned tak zastával :D...neber to špatně prosímtě,jak jsem již psal tak je pro mne porybný autoritou číslo jedna ale když vidím co se děje v místní MO tak nevím jestli se mám smát nebo brečet... :/. Přijde mi to spíš jako banda vysloužilých komediantů,než jako organizace s autoritou...Samozřejmě se tam najdou slušní lidé,včetně předsedy MO ale těch je bohužel menšina,ti ostatní to mají v paži.... Držím vám jako porybným palce a přeju si pro vás mnohem víc pravomocí aby jsme mohli ten dobytek u vody pořádně zmasakrovat. Dneska mají porybný málo pravomocí tak ti naši jen raději sedí po knajpách a říkají "na co bych tam chodil,když stejně nic nemůžu..."

Dawemaster - Profil | St 15.8.2012 12:32:41

Saddám >> Já mám k porybným vybudovaný respekt už od dětství,porybný je pro mne na revíru autorita číslo jedna a policie je až na druhém místě... Mám to takhle již od jakživa zafixované,dnes je to bohužel asi jiné no....

Dawemaster - Profil | St 15.8.2012 12:27:51

Saddám >> Tak ty jsi asi jiný příklad a jestli jsem tě nějak urazil,tak se omlouvám...u nás je to jiné,já u nás v městečku znám asi 6 porybných ale je jich tu jistě víc,revírů tady máme dohromady pár hektarů ale porybnýho u vody nepotkáš,spíš ho vidíš někde něco dělat na zahrádce nebo sedět v hospodě,takže proto to píšu,určitě není situace všude stejná a lidé jsou jinde taky jiní ale u nás je to tak jak píšu já a připadá mi to příšerné oproti tomu,jak to tady fungovalo ještě tak před nějakými 10,12 lety.... dřív byly kontroly daleko častější a měl jsem zápis v povolence pomalu každou druhou vycházku a jen já s tátou,co jsme se nachodili po kontrolách,obešli jsme několik revírů za den a někdy i dvakrát....ráno,pak v noci znovu třeba...a teď potkávám porybný všude možně po městě ale jen ne u vody,tak proto jsem se se svými výrazy trochu uvolnil a jestli jsem tím někoho urazil,tak se opravdu omlouvám. Nechci házet všechny do jednoho pytle ale u nás je to opravdu katastrofa v tomto ohledu.....

Saddám - Profil | St 15.8.2012 12:07:08

Dawemaster >> O mě se taky nedá říct, že bych přehlížel nebo neřešil přestupky rybářů. Asi spíš naopak. Umím jít i hodně k hraně kompetencí,pokud mám pocit, že je to tak správné, nicméně lidé jsou teď hodně jiní. Horší. Zkus příklad. Sedíš na místě a máš 3x za den pocit, že bys měl zavolat policii. Sedíš na místě. Já třeba dnes ráno prošel 160ha revíru. Kolikrát myslíš, že jsem měl ten pocit já jenom dnes? A to mě tam, troufám si říct 90% rybářů zná, a myslím , že i respektuje.Hodněkrát, když přijdu domů se sám sebe ptám, jestli to mám vůbec zapotřebí a že jsem vůl, že nejdu radši na ryby. Kolikrát si myslíš, že se mi stalo, že mi rybář narovinu řekl, ,,já to sice viděl, ale nic vám nepodepíšu". Tak se pak nediv, že mě pak názor, mě to sice štve, ale nebudu si kazit rybařinu, dokáže nadzvednout.
A ještě k té RS v hospodě, neboli k četnosti kontrol. Pravidelně, obvykle tak 20x měsíčně obejdu jeden stohektarový písník. Vždy obejdu a vždy celý. Přesto se stane, že se s některými rybáři(není jich pravda mnoho) klidně 2 měsíce nepotkám, přestože udělají za ty dva měsíce 20 docházek.

(o)_(o) - Profil | St 15.8.2012 12:00:38

Dawemaster >> Kyž někdo dělá bordel ve smyslu odpadového hospodářství tak k zadržení povolenky RS pravomoc má, dokonce při podezření, že např. chytáš na 3 pruty ti může zabavit vercajk:-)

Dawemaster - Profil | St 15.8.2012 11:43:52

Saddám >> Saddáme my jsme se asi blbě pochopili nebo jsem to špatně napsal,mne štvou přesně ty věci jako tebe akorát to každý popisujeme svým způsobem jinak :D,chce to tlačit na orgány,jenže já jsem jeden z mála kdo alespoň občas tu policii zavolá,zamyslet by se měli spíš ostatní,co dělají že nic nevidí,nebo ten bordel dělají taky když to může dělat ten druhej.... Já se alespoň snažím u vody chovat tak abych se nemusel za nic stydět. Uklízím po sobě a mnohdy i po ostatních rybářích,sem tam zavolám policajty ale co mám ještě víc dělat?...Ještě bych se chtěl zeptat,od čeho je dneska vlastně RS? Já si pamatuju,že jsem s tátou jako s porybným chodil na kontroly snad každý druhý den a táta balil papíry každému kdo tam dělal bordel,to už dnes RS takové pravomoci nemá?

KomiNNek - Profil | St 15.8.2012 11:41:28

Taky jsem neměl ještě tu čest.Navíc jsem neměl kontrolu už od Kuvajtu napadení.A když už teda kontrolu mám,tak je to RS,ze které jde cítit RUM,má 100let a o rybaření nemá podle mě ani páru.

Dawemaster - Profil | St 15.8.2012 11:39:31

kakr >> Já vím že RS nemůže řešit vozidla ani stany ale může vždycky tu policii zavolat taky ale to by museli někdy k vodě přijít,protože kdyby byly častější kontroly,tak si tolik rybářů nebude dovolovat u vody dělat bordel... Já policii chci zavolat a taky už jsem to několikrát udělal ale přece jí nemůžu volat několikrát za den. Volám jí jenom když už je to fakt vážný ale kdybych měl volat policajty pokaždé,když si u vody někdo udělá oheň,tak ze mne samotného asi policie mít radost taky nebude,asi by mne po chvíli měli taky za vola kterej pořád otravuje s blbostma... Já vždycky myslel že porybný je ten,kdo má na revíru respekt a někdo kdo dohlíží aby byl na revíru pořádek,pamatuji že to tak alespoň dřív vždycky tak bývalo,jenže dneska většinu porybných u vody nevidím jak je rok dlouhý a rybáři je mají taky na háku. Porybný by taky měl dostat víc pravomocí,protože on sám toho dnes často moc nezmůže a policie má taky přeci jenom jiný věci na práci a nemůže pořád někde někomu hasit ohníčky u vody nebo pakovat stany....já se tady rozčiluju nad tím,jaký je dneska u vody bordel a vy mi tady za to ještě nadáváte :D..nadávejte rybářskému svazu,nadávejte městu a policii,že na svojí práci kašlou,proč já to mám dělat za ně,když je za to ještě platím ze svých daní...preventivní policejní kontrola u revíru alespoň 2x za den by taky nebyla na škodu,rozhodně by si ostatní dávali větší pozor....

Saddám - Profil | St 15.8.2012 11:33:57

Dawemaster >> To není o tom , že bych se bál. Už vůbec ne někoho zcela virtuálního.awemaster - ® [Poslat soukromou zprávu.] St 15.8.2012 11:00:44
Saddám >> Aha,takže RS je od toho aby seděla v knajpě a nasávala a hříšníky u vody si máme ohlídat my sami...k čemu je teda vlastně RS?
Na tohle, co jsi napsal, jako odpověď, mě totiž ještě stále napadá pouze ,,to je ,ale kus vola".
Pro tebe ještě jednou. Pokud budeme(a nejen my rybáři) z pohodlnosti (strachu...čehokoliv) dělat, že nevidíme lumpárny kolem sebe, tak se nic nezmění. Pokud nebudeme tlačit ty orgány, jež k tomu mají pravomoc, aby konaly, tak oni sami od sebe nebudou. V našem státě tedy určitě ne.
No a úplně nakonec a naposled. RS v 99% nemá nic společného s auty , stany nebo ohýnky. Dokonce ani s tím, jestli parta rybářů chlastá a řve na celé kolo. Kapišto?

kakr - Profil | St 15.8.2012 11:27:06

Dawemaster >>
Pláčeš na špatném hrobě kolego, RS nebude řešit vjezd vozidel, stavění stanů a pod. Když se Ti to nelíbí a nechceš se dostat do konfliktu ani zavolat poliše zkus jít jinam..........

Jarda Š. - Profil | St 15.8.2012 11:25:30

Saddám >> Ano, taková kontrola by měla být kontrolou uživatele revíru a jeho rybářské stráže, zda o revír řádně pečují.

Dawemaster - Profil | St 15.8.2012 11:23:57

Saddám >> Mimochodem,ty se neumíš vyjadřovat bez toho, aniž by jsi se musel bát nějakého postihu od admina? Já bych se rád dozvěděl tvůj názor ale pokud nejsi schopný ho vyjádřit jinak než vulgárně,tak to je potom škoda.....

Dawemaster - Profil | St 15.8.2012 11:21:09

Saddám >> Já se nemám proč zamýšlet,zamyslet by se měl ten dobytek,který potkáváme u vody... ;-)

Saddám - Profil | St 15.8.2012 11:09:18

Dawemaster >> To, co bych ti rád sdělil, by na 100% vzbudilo nevoli nějakého admina. Stejně by to asi bylo marné. Snad jedině kdyby sis to ještě párkrát přečetl a zkusil se zamyslet.

Dawemaster - Profil | St 15.8.2012 11:07:57

Saddám >> Policii bych musel volat minimálně několikrát za den,když to u vody vidím jenže jako soudný člověk vím,že policie může být potřeba u důležitějších případů a kdyby jezdila celý den po revírech tak by toho asi nic moc jiného nevyřešila...no a já sám osobně domlouvat rybářům nepůjdu,protože se znám a vím že jsem v hádkách dost nekompromisní a mnohdy by to nemuselo dopadnout dobře...méně mluvím a více konám,protože vím,že blbcovi nemá cenu nic vysvětlovat,protože mu to člověk stejně nevysvětlí.. :D,takže bych pravděpodobně na policii končil častěji já sám.. :DD

Dawemaster - Profil | St 15.8.2012 11:00:44

Saddám >> Aha,takže RS je od toho aby seděla v knajpě a nasávala a hříšníky u vody si máme ohlídat my sami...k čemu je teda vlastně RS?

Saddám - Profil | St 15.8.2012 10:55:34

Dawemaster >> To si teda vedle, jak ta jedle. RS nechodí po revírech proto, aby řešila něčí stany nebo auta. Ani porušování zákonů na ochranu přírody jí řešit nepřísluší. Od toho máme policii, k té se ovšem informace musí nějak dostat. Pokud to považuješ za udavačství, tak nikam nevolej, ale ani se nerozčiluj, když nezavolá ani nikdo jiný.
Hodně mi to připadá, jakože kdekomu kdeco nevoní, ale něco s tím udělat, to už né. To je každej předposranej, línej nebo by mu to zhnusilo rybařinu.

nofish - Profil | Út 14.8.2012 19:16:02

Jarda Š. - >> Ne a vzhledem k počtu docházek se dá říct, že ani skoro nepotkávám jakékoli kontroly....

retrívr - Profil | Út 14.8.2012 19:13:14

Jarda Š. - >> Nepotkal.

Dawemaster - Profil | Út 14.8.2012 18:59:03

Saddám >> Párkrát už jsem policajty zavolal,když už jsem byl drzostí rybáře doslova vytočený ale abych volal policii na každý rybačce 3x,na to fakt už nemám ani já....

Dawemaster - Profil | Út 14.8.2012 18:56:04

Saddám >> Hovoříš jako člověk,který neumí číst :D. Psal jsem že sice někdo může namítat proč policii nezavolám sám ale taky jsem k tomu dopsal,že bych u vody také nic jiného nedělal,než jen volal policajty na dobytek,protože prasat u vody potkám na každé výpravě minimálně několik a já si chci jít k vodě odpočinout a ne se dohadovat s hňupama u vody nebo svědčit policistům...Od toho máme plný město porybných,kteří k vodě za celý rok ani nepáchnou a raději nasávají po putykách než aby párkrát do týdne prošli svoje revíry a zavolali policii. Já tu nejsem od toho abych suploval něčí práci. Já mám svojí dost a k vodě si chodím odpočinout,proto většinou vyhledávám revíry,kde nejsou žádní lidé nebo nějaká odlehlejší místa,když už je na revíru víc rybářů,protože kde jsou lidé,tam bude vždycky nějaký problém a tomu já se vyhýbám. Už jsem si s dementama u vody užil dost,když býval můj táta porybnej,to mi stačilo bohatě. 90% rybářů u vody si staví stany,dělají ohně nebo parkují auta tam kde nemají. Tebe by bavilo jít na ryby a místo rybaření bys jen volal policajty na každý prase,které tam potkáš? To bys z toho rybaření nic moc neměl,tak se mi nediv,že nechci volat pokaždé policii,protože to bych musel minimálně několikrát za den a to už by se mi rybařina pěkně zhnusila.....to už by ani nebyla rybařina jako spíš udavačství,kdybych musel několikrát za den volat policii. Spíš by se mělo něco dělat s porybnýma aby se konečně někdy taky uráčili k vodě. Je to jejich starost a oni se o to mají starat. Já jsem si nekoupil povolenku na to abych chodil okolo revíru jak policajt a bonzoval.....

Saddám - Profil | Út 14.8.2012 11:54:26

Turňa >> To určitě. Nějak jsem ovšem v této diskusi nezaznamenal, že by někomu šlo o jěště nějakou jinou kontrolu, než o doklady. Policie může kontrolovat taky jen doklady.

Turňa - Profil | Út 14.8.2012 11:41:50

Saddám >> Jo to máš pravdu, já čtu neboj, ale chce to číst i poznámky pod čarou - tedy odkazy na právní předpisy, a to, že rybářskému orgánu předložím na požádání rybářský lístek a povolenku k lovu, popřípadě doklad o udělení výjimky podle odstavce 4 nebo 5 § 13 zákona o rybářství neznamená, že mě může kontrolovat nad tento rámec, viz co jsem již napsal včera:
"N Turňa - Ÿ Po 13.8.2012 17:13:20
Jarda Š. - >> Jaksi mi uniká ustanovení zákona č. 99/2004 Sb., které by je k tomu opravňovalo... máš-li na mysli kontrolu podle § 21 odst. 2 písm. c) a f). § 22 odst. 4 písm. a) atd., pak to klasická kontrola podle zákona o státní kontrole. Už je vidím, jak předkládají lovícímu rybáři pověření ke kontrole a sepisují s ním kontrolní nález. Ale třeba mi to vysvětlíš ty?".

Venca888 - Profil | Út 14.8.2012 10:24:52

Drozďák >> já jsem na ten tvuj příspěvek reagoval cca 3 minuty po tom, co jsi ho vložil. To, že jsi ho adresoval někomu jinýmu na tom nic nezmění - v gruppen diskuzi se to občas stává...

Drozďák - Profil | Út 14.8.2012 9:56:22

Venca888 >> aha, takže si reagoval na ještě starší příspěvek, navíc určený jinému adresátu a nereagoval si na komentář určený sobě s úplně jasným zněním a mnohem aktuálnější. Tak to se omlouvám. Klucí, sorry že ruším vaše kruhy, už jdu....