3 a více prutů?

Zdravím, jak to, že spousta rybářů loví místo na 2 rovnou třeba na tři pruty, i když to je zakázané?
Autor diskuse: rybarada - Profil , 7.8.2012 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Pravidla: Každý pouze jeden zápis.

(o)_(o) - Profil | St 8.8.2012 14:49:24

Já bych to u takových "rybářů" viděl na doživotní zákaz rybolovu, případného zákazu podnikání v oblasti rybářských potřeb, chovu ryb. Samozřejmostí by byl zákaz založit nebo být členem něčeho organizovaného (klub, spolek, sdružení...). Prostě totálně izolovat od všecho co má s ryb. společného...:-)

jurasoft - Profil | St 8.8.2012 12:51:15

Viděl jsem u vody rybáře s 2mi malými dětmi. On nahozené dva pruty s asi krmelcem, jeho děti kluk i holka mezi sebou závodili každý s malým bičíkem kdo chytně větší čudlu a táta je hlídal držíc v ruce klacek s čeřenem..na zemi vele jeho prutů ležel čerstvě vytažený prut s kačenou (asi chytal čeřenem větší rybičku nebo jen čerstvou)..Na svazovce jsem nikdy na víc jak 2 pruty nechytal, ale na soukromáku proč ne, když je to tam povolené a řídí se to tamními pravidly. Je to na soukromácích jako by jste vzali svoje auto a jeli s ním na soukromý závodní okruh. Nevidím v tom nic špatného. Na svazovce bych za tohle porušení bral papíry a zabavoval výbavu.

FilipCierny - Profil | St 8.8.2012 12:49:51

hraji >> jen jeden prut! ale samozřemě by si rybáři mohli kupovat prutů kolik chtějí a svobodně se s nima mohli fotit a zátišit do ukojení..(na UK vidličce, na Npodu, v ohybu, s rybou..)zajímavé by na tom bylo, že by úspěšnost lovu ve skutečnosti neklesla...

Sven - Profil | St 8.8.2012 12:49:16

šumava >> pěkně a vystižně napsáno :-))

Bery. - Profil | St 8.8.2012 12:48:01

Jak se vláčí na tři pruty?

Ladineeek - Profil | St 8.8.2012 12:46:02

To nejsou rybáři, ale normální pytláci a jediná správná reakce je vzít ty pruty přes koleno.

Rváč - Profil | St 8.8.2012 12:44:03

Ať si každej chytá na kolik chce. Když je někdo levej nechytne ani na 10 prutu. Normalnimu cloveku staci 2-3. A to že jsou muškaři neschopní a nezvládnou víc jak 1 prut, to je jejich boj;-)

hraji - Profil | St 8.8.2012 12:34:18

Osobně bych se přimlouval za omezení na jeden prut pro všechny techniky, proč nějaké výhody při lovu na položenou.

šumava - Profil | St 8.8.2012 12:24:22

zaznělo tu, že by si někdo rád koupil pruty tři (patrně byla míněna povolenka na tři pruty). Já bych si klidně koupil povolenku na prut jeden, žádnou výraznou újmu bych nepociťoval. Volání po více než dvou prutech je slyšet hlavně od rybářů chytajících většinou stylem kdy se prut nahodí a dlouhé hodiny, mnohdy dny se čeká ne záběr (koulísáři, sumcaři, rybičkáři obecně)
Ani se jim nedivím, při tak nudném stylu lovu se člověk pokud nechlastá či nechrápe, musí ukrutně nudit a tak by rád zažil nějakou ,rybářskou zábavu´ při jinak opovrhovaném lovu netrofejních ryb a ubrat si jeden prut je mu hloupé.
Když ryby nebudou brát, i tři budou velmi málo. Ideální sestava by asi byla dva na koulís, dva na trhačku na sumce, něco na candáta či štiku, pro pobavení feedr či plavaná a v mezidobí občas hodit třpytkou či mouchou. nesmí se zapomenout na čeřen, protože ten se nemusí vytahovat celé hodiny a ničemu to neublíží. Pokud ani tak ryby brát nebudou, je možno zaběhnout na houby či střílet po kachnách - pro VIP rybáře by to mohlo být součástí povolenky. Důležité ovšem je, se k rybám chovat jako ke kamarádům a důsledně pouštět. (v tu chvíli by ale byl mimo mísu čeřen, tak kamarádem nástražní rybu neprohlásíme). Až konečně v náhlém osvícení modernosti na tyto pravidla přistoupí zkostnatělý svaz a vymůže si v tomto smyslu vyjímky ze zákona, bude čas zemřít.

Sprachys - Profil | St 8.8.2012 12:12:03

tadle otázka by měla být zařazena v KAPRAŘINA a né všeobecné....

Domino222 - Profil | St 8.8.2012 12:00:45

Pstruh27 >> Podľa mňa by sme si to s čechmi pekne podelili ;-)

Pstruh27 - Profil | St 8.8.2012 11:57:25

Rybatorstr >> No neviem - ja mám taký pocit, že všetky medaily by malo Slovensko - bohužial.

TIRO - Profil | St 8.8.2012 11:49:42

Každému stačí dva pruty. Možná se kdysi za tatíčka mocnáře řeklo dvě ruce, tedy dva pruty. Je to tak od nepaměti. Neznám nikoho až na vyjímly, kterému by dva pruty nestačily. Chodím k vodě občas i bez prutů a je mi tam taky krásně. A vo tom to pánové je.

FOUSATEJ HAT - Profil | St 8.8.2012 8:55:46

jiri22 >> To nemá s chamtivostí nic společnýho, to by museli bejt italové strašně nenažraný protože tam se může , v určitejch úsecích, chytat i na 5 prutů. prostě někde to je tak a někde zase jinak. Já jsem teda ještě nikoho nepotkal aby tady u nás chytal na tři pruty, . Asi jsme vzodnej kraj :-))

ryba domácí - Profil | St 8.8.2012 8:48:30

Je to zvláštní. Na svazovkách lovíme na dva pruty, protože jsme tak zvyklí. Ale proč zrovna dva? Není to taky chamtivost, jak někdo napsal? Proč ne jen jeden, můžeme tahat rybu na dvou prutech naráz? Těžko. A když už dva, tak proč by vadily tři? Já vím, teď někdo řekne proč ne čtyři, pět, šest....Nejde až tak o počet prutů, ale o rybáře co je obsluhuje. Tam je kámen úrazu. Bordel kolem vod, pytláctví a poškození ryb nezpůsobuje to, jestli je prut jeden nebo tři, ale "sportovec".

Sintrix - Profil | St 8.8.2012 7:36:04

Jovánek >> No až to povolí, pak budou zkoušet 4 pruty . Tři nebudou stačit. (((-:
Prostě někteří budou mít stále málo.

jiri22 - Profil | St 8.8.2012 6:52:59

Souhlasím s RYBARADA. Chamtivost, to je ta správná diagnóza a myslím, že bych na ní předepisoval pilulky. Asi bych zažil celosvětový úspěch, protože nakažených je mnoho a proto se i v dnešní době tak těžce žije. Je však jediná spravedlnost, stejně jako smrt. Osud nadělí každému přesně tolik, kolik zasel. A myslím, že je velké podvědomí o tom, co je správné a co se nesmí. Osobně těm nepoctivcům nezávidím, protože chytat a být v neustálém střehu, že někdo příjde a sebere jim papíry a navíc pocítit dopad ze strany policie ČR. Protože na tohle už máme paragrafy a zákony. Tak to už není frajer ale chudák. Osobně jsem takového viděl předevčírem na Hranáči v Lomu u Mostu, ale to byl asi někdo z ministerstva. Nebo jsem se možná spletl a přejel hranice jiného státu? Každopádně na každého jednou dojde, to si buď jistý.

Paranoidní Schizofre - Profil | St 8.8.2012 6:44:39

protože takový je mediální obraz úspěšného, moderního, a hlavně sportovního rybáře, který nám rybářská média už celkem dlouho předkládají. Apropo kdy jste naposledy viděli rybářské celebrity účině chytat na jeden prut ???
Pro všechny kteří tuto pofidérní metodu obhajují jako jakýsi hypermoderní trend mám jednoduchý dotaz : co se stane v případě, kdy jeden rybář dostane záběr na všechny tři pruty naráz ??? bude snad následovat bezprostřední manipulace s udicí, je toto ta legendární úcta k rybě na které se pějí písně, jedná se opravdu o sportovní chování ???
schrnul bych to asi tak : komu nestačí k úspěšnému rybolovu dvě udice ať raději dobrovolně odevzdá papíry a najde si jiného koníčka, prospěje tím nejen sobě, ale hlavně široké členské základně......
ps: každoročně se v naší obecní komunitě podaří dva tři takové břídili odhalit a co následuje netřeba zmyňovat...
pps: ať ukážou celebriťáci jací to jsou borci, úspěšní lovci, jak jim to šlape a vytáhnou veřejně na svazovce trofejní rybu, to pouze na jednu udici ..... ovšem to už jsem si zase trochu zapřeháněl....

malamut - Profil | St 8.8.2012 6:41:58

rybarada - >> když pouštíš, můžeš na neomezený počet, ale musíš to mít napsaný v MRKokartě.

To petan: však Radek píše bolševik, i ten polistopadovej, kterej stále vládne, co si jen říká jinak a maličko změnil zvyky. V něčem i k horšímu.

Petan600 - Profil | St 8.8.2012 6:40:56

Radek Ráliš >> Radek Fox - 8.8.2012 5:06:50 >> Opravdu nechápu jak bolševik se podepsal na tom,že je někdo idiot a porušuje zákon ???Podle mě se na tom doba od roku 89 podepsala daleko víc a ještě podepíše.

Hlubočepy - Profil | St 8.8.2012 6:35:14

Chytám na dva,protože se na víc nesmí.Neznamená to ovšem,že bych si ještě jeden nepřikoupil,pokud by to šlo.Svaz by měl škvarky navíc a rybám je to jedno-2 nebo 3.Ovšem je to to samé jako lov nonstop-někde už zjistily,že to není nic proti ničemu a někde to holt trvá déle.Petrův zdar

Poušťák - Profil | St 8.8.2012 5:46:40

jirkazez >> Velmi správně a stačí se mu kouknout do karty,co je za férového a opravdového lovce.

Radek Fox - Profil | St 8.8.2012 5:06:50

splavek >> Svatá pravda, jen bych tu Tvoji formulaci otočil, jelikož veškerý svinčík začíná už dole u téměř každého z nás. Ti nahože jsou pouhým obrazem většiny naší společnosti. Bolševik se na zde na lidech ukrutně podepsal, bohužel. Naštěstí občas narazím i na slušné, a že to zahřeje u srdíčka.

bigfatcatfish - Profil | St 8.8.2012 4:50:44

Delwin >> :D tak to je dobrý :D,to by se mi líbilo :)

jirkazez - Profil | St 8.8.2012 0:14:56

Mně by spíš zajímalo, co jsi s tím udělal, pokud jsi to viděl. Ten, kdo neudělá nic, je stejný hovado jako ten, co chytá na tři pruty. A tahle otázka je jen místo na ubohé projevy lidí, jako je vydra1 o pár příspěvků níž.