Rak na talíři, recepty a zkušenosti s přípravou

Znáte někdo zajímavý recept na úpravu raků? Chtěl bych se zbavit "obsádky" raka signálního a tohle by mohla být jedna z cest. Je jich v rybníce tolik, že by to bylo na račí hody. Možná se někteří zarazíte, že se to nesmí, ale usmrcení raka signálního je čin, za který vás ochránci přírody pochválí, protože se jedná o nepůvodní druh který vytlačuje naše původní druhy.
Autor diskuse: Moravák - Profil , 29.7.2004 všeobecné - ostatní

Moravák - Profil | Út 30.11.2004 17:15:04

V Carefuru v Praze 739 Kč/Kg, ale t akoví prcci, ani nevím co to bylo za druh.

rybomil | Pá 30.7.2004 11:49:16

Raků jsem se xkrát přežral v Kazachstánu. Na Achtubě ve 2 lidech tak 3 prádelní koše za 2,5 hod. I velikost 30 cm.Nejlepší doplněk po leštění raket a koukání na nadržený ušmudlaný rusky.Palička na maso a štípačky nezbytný doplněk.Mít prachy jedu hned.

marfic | Pá 30.7.2004 11:14:33

No kdyby jsi nevedel co s nima rad pomuzu s odlovem i konzumaci, prece jenom loni jsem byl asi na 10 racich mejdanech a moc mi to chutna, jenze kdeze lonske snehy jsou. V cechach vubec nemam tuseni kde raky sehnat a kolik tak muzou stat. Ve svedsku jsem si je nalovil sam a bylo

Moravák - Profil | Pá 30.7.2004 10:43:38

Pro 2 osoby:
20 raků, 4 L vody, 50 g mořské soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 svazek kopru.
Raky vykartáčujeme pod tekoucí vodou, uvaříme vodu se solí, kmínem a koprem a postupně vkládáne raky jednoho po druhém. Vždy než vložíme dalšího, musí se předchozí vařit. Až se raci uvaří, necháme ještě 10 minut v uzavřeném hrnci. Při konzumaci nejprve vylomíme ocáseka vyndáme maso a následně vylomíme klepeta a vydlabeme.

Pozn. To pivo se k tomu taky hodí, protože na jedněch Švédských stránkách je ještě po uvaření zalévali světlým pivem

Moravák - Profil | Pá 30.7.2004 10:36:43

Asi by nebylo až tak od věci uskutečnit rybářský víkend spojený s nějakou labužnickou vložkou, uvidíme.

toulovec | Pá 30.7.2004 7:22:03

kde se to koná??? jedu taky :o))))
přivezu kombinačky, oni maj ty mrchy tvrdý krunýře.

Mates(původní) | Pá 30.7.2004 6:25:53

Moravák:Tak teď to víš,jak na to.Stačí už jen termín a místo konání.Rozhodně bych nezapomněl na tatarku, čerstvou zeleninu bílé pečivo a plzeň ........dvanáctku!!!

Lojza - Profil | Pá 30.7.2004 0:28:52

Vinko: a to jsi jen tam byl, stid se.

Šlehy | Čt 29.7.2004 23:10:24

Ježek:Závist?

Ježek - Profil | Čt 29.7.2004 21:58:20

Vinko.to si jako chtel zamachrovat,kde si všude byl jo ?

Vinko - Profil | Čt 29.7.2004 12:55:57

Hodíš je živý do vařící osolené vody, za pár minut zčervenají a jsou hotový. Takto stejně jednoduše opravené jsem je jedl v Americe, Číně i v Evropě. Brutální, jednoduchý a chutný. No, ta chuť záleží taky na druhu.