Znovuzískání ztraceného rybářského lístku

Zdravím ve spolek,


Snad jsem ve správné sekci; pokud ne, předem se omlouvám.

Je někdo schopný mi poradit s následující situací? Několik let jsem (jsem byl) rybářem, avšak loňský a předloňský rok jsem "měl pauzu" - pozbylo mi členství v organizaci atd., no a zakopaný pes je v tom, že jsem někde ztratil (založil a nemůžu najít rybářský lístek).
Teď bych se chtěl k rybařině vrátit a moje otázka tedy zní: Budu muset znovu dělat zkoušky atd., nebo "někde v databázi" na úřadě budou schopni ověřit že jsem dříve vlastnil ryb.lístek (a tudíž zkoušky složil) a vystaví mi nový?
Členství v organizaci je jasné - jde mi jen o to jak postupovat v získání ryb.lístku.

Stalo se někomu něco podobného? Jak jste to řešili? Díky za názory.

Zdar!
Autor diskuse: Mira_B - Profil , 15.5.2012 všeobecné - RŘ, MO, svazy

drvoštěp - Profil | Čt 21.5.2020 9:19:54

.

Mira_B - Profil | Čt 21.5.2020 8:44:01

Tak jsem, od 20.5.2020, zpet.
Pauza sice byla dlouha, ale o to vic jsem se tesil :)

Jarda Š. - Profil | St 16.5.2012 12:41:23

Apollo444 >> Ono záleží na každém jednotlivci. Jsou rybáři, kteří kvůli nedostatku času na chytání nekupují povolenku několik let, ale členy zůstat chtějí, tak členské příspěvky platí. Ale máš pochopitelně pravdu, že finančně se nevyplatí udržovat členství, když pauza v chytání na svazovkách je delší než dva roky.

Apollo444 - Profil | Út 15.5.2012 16:13:16

rybarkaJMK >> Platit členství, když člověk skončí s rybařinou na dobu neurčitou (třeba i 10 let), je nejen ekonomicky značně nevýhodný, ale jsou to i zbytečný starosti s běháním každý rok na svaz. Jednodužší a levnější je si zaplatit nový členství.

NICKLOTERS - Profil | Út 15.5.2012 16:03:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mira_B - >> Mě se stala nepřijemná věc ale velmi podobná.... ne se ztrátou rybářského lístku ale byl mi v Praze odzizen vůz.V něm jsem měl v přední přihrádce kompletní rybářské papíry v četně dvou povolenek na soukromé revíry.........Začal jsem u místní organizace ...tam jsem mé odcizení nahlásil....Klikli na mé jméno zjistili že jsem jejich dlouholetý člen kterému v tom roce byla vydána místní organizací povolenka na rok....Ale museli mi vydat pro Městský ůřad potvrzení o odcizení mých dokladů které byly ve voze ...to proto abych znova nemusel dělat vstupní školení pro rybáře nováčky,bez které Městský ůřad rybářský lístek nesmí vydat.........Na Městském ůřadě mě vystavili nový rybářský lístek podle histoie vydání toho ztraceného...tedy na zbylých sedm let.....bezplatně....Bylo mi však nabídnuto vystavení ůplně nového na dalších deset let..to bych ale musel zaplatit v plné výši....Tak že v klidu a pohodě jsem všechny rybářské doklady měl v jeden den na zpět.......byly mi vydány i duplikáty za ty ztracené dvě povolenky na ty soukromé revíry...Nejhorší je však to běhání a ta ztráta času....Beru to ale jako svou chybu...neměl jsem si doklady nechávat ve voze.........................

rybarkaJMK - Profil | Út 15.5.2012 12:14:43

Koukám, že než jsem to dopsala, byl někdo rychlejší:-)

rybarkaJMK - Profil | Út 15.5.2012 12:13:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, zkus zajít na MěÚ co ti lístek vydal a tam by tě měli mít evidovaného. (podobný způsob jako když bys jej někde ztratil). Pauza by neměla vadit, akorát se možná připrav na to, že budou chtít list - potvrzení o absolvování ryb. kurzu. Pokud u vás v organizaci máte dobré vztahy, mohli by ti to potvrzení vydat, aniž bys musel zkoušky dělat. Ale nevím jestli to nesvedou na dlouhé přerušení...
Škoda že jsis neplatil členství, to by ti to potom nepropadlo... Napiš jak jsi potom dopadl. Ju, držím palec.

hraji - Profil | Út 15.5.2012 12:07:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Základem je neptat se na MRKu, ale zajít na příslušný obecní úřad a zeptat se tam.
Pokud mají záznam o vydání RL (a oni by jej měli mít), pak mohou vydat nový RL.
Pokud nemají, je potřeba postupovat jako při získání prvního RL, tedy podle zákona.
Jakmile budeš mít RL,pak se již stačíjen znovu přihlásit do MO svazu a uhradit stanovené poplatky.