čo vravíte na tradičné preteky alebo tzv"gulášovky"???

Zúčastnujete sa na týchto pretekoch?? čo sa vám najviac osvedčilo na takýchto pretekoch?? Ako chytáte na takýchto závodoch?? Môžte sa prípadne pochváliť aj nejakými úspechmi alebo úlovkami z takýchto závodov :))
Autor diskuse: Domo - Profil , 4.5.2012 kaprařina - závodní sektor

globalsport - Profil | So 12.5.2012 7:45:33

Domo >> to áno:)

Domo - Profil | Pá 11.5.2012 23:27:38

globalsport >> "náhodou" :D :D :D 37 kaprov ?? slušné si myslím :P

globalsport - Profil | Pá 11.5.2012 16:31:26

Domo >> nie ani mi o to nešlo....víťaz(náhodou člen RS) z najlepšieho fleku vytiahol 37 kaprov(!) asi náhoda alebo šťastie:) Ja som jedného kapra vytiahol trošku kuriózne, hneď po nahodení sa mi nejako zachlpil silon na cievke a ako som rozmotával, do 30 sek. zrazu začalo niečo ťahať silon, tak som zasekol(rukou za silon:)), v ľavej som držal silon s kaprom, v pravej udicu a zubami som odhrýzal slučku, potom sam nejako uviazal krvavý uzol a kapríka šťastne zdolal:)

Mike1977 - Profil | Pá 11.5.2012 16:28:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo - >> Tak, sic to nemáš daleko, ale největší opruz, gulášovka neboli nej (mlčím) závody ve střední evropě (tak tomu říkají, jsou v luhačovicích. (přes 700 lidí). Nikdy bych tam nešel, ale jedna kolegyně mi to koupila ke svátku tak jsem musel...no nikdy více! Je to přes noc. Kdo nechlastá není rybář( a taky to tak vypadalo), vlevo total namol, vpravo ještě hulili trávu, a před koncem se ještě porvali...rozhodčího jsme viděl jednou....to jak se mi omlouval když úplně ožralý mi vytrhl kolíky od stanu.....V dochledu 100 m nikdo nic nechytil...ale hlavně, že všichni se perfektně na 3 metrech od sebe pobavili....
A ještě bych dodal, vlezné myslím 800 Kč, a pan hospodář který to organizoval, mi po telefonu sdělil, že kdybych byl sponzor (dal mu něco do bytu tak do 2000 Kč), tak si odnesu kapra a dostal bych lepší místo (ne, nelosuje se...)

Domo - Profil | Pá 11.5.2012 15:58:59

globalsport >> a aj si sa nejako umiestnil? :D

globalsport - Profil | Čt 10.5.2012 16:13:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo >> nazdar, no je to tak, dnes za všetkým hľadaj peniaze:(( Vstupné 5,-Eur, pretekárov do aleluja, tak si to vyrátaj....:) A tzv. ceny pre víťazov všetko zadarmo od sponzorov(ja som tam dal tiež 1kg boilies, 1000m silonu, a dajaké šnúrky....)
Hej, dačo som chytil, chytal som na rohlíky vlastnej výroby, dosť šlapali ananásové, a vlastne všetky, na boilies bolo málo času(4 hodky)....

Domo - Profil | St 9.5.2012 23:30:39

globalsport >> aj o tom sú takéto preteky :PP organizovať by sa to malo na max. počet účastníkov a nech každý pretekár má nejaký min priestor, bohužial toto sa na takýchto pretekoch skoro asi nikde nepraktizuje a ked je nejaká menšia voda a natrepe s tam obrovské množstvo rybárov tak to vyzerá asi tak ako si popísal :D :D aspoň si niečo pochytal??

globalsport - Profil | Po 7.5.2012 23:35:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak som sa nechal zase prehovoriť na preteky(pauza bola dlhá a absťák silný:)) ale musím povedať nikdy viac. Z pravej strany som chytil dedka s orlím zrakom a na každý náhod som počúval ,,počuj prehodil si mi silony, prehoď si to´´ ale keď on nevedel naviesť kapra a zašiel s ním do silonov asi až tretiemu susedovi zľava bol na vine ten jeho obrovský kaprisko 45cm:))
Bral som to s úsmevom, ale už počkám do zahájenia(a to budú o týždeň ešte jedny preteky) a nabudúci rok žiadne preteky, kvôli hádkam a nervom sa predsa k vode nechodí....
Prejem všetkým úspešné zahájenie a hlasné pípaky po celý rok....

Domo - Profil | Po 7.5.2012 21:50:09

cmeliak87 >> to je jasné, ale vravím že to má podstatnú úlohu na úspechu

cmeliak87 - Profil | Po 7.5.2012 18:36:33

Domo >> no ma to dost velky vplyv co si vylosujes ...ale na dobry vysledok musis ale aj nieco vediet..

Domo - Profil | Po 7.5.2012 18:23:02

cmeliak87 >> tak to chodí :D neviem prečo ale si myslím že základ všetkého je miesto ak nechytíš dobré miesto tak môžeš robiť čo chceš a aj tak nič nemusíš chytiť :(

cmeliak87 - Profil | Po 7.5.2012 18:09:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo >> tak jak som videl tie zostavy na tych "udiciach" ta mi z niektorych az smiesno bolo ...mi to prislo tak ze su to preteky kto ma najhrubsiu palicu a vlasec :) nedarilo sa mu , bol asi jeden z troch ludi s feedrom ale chytil flek v rohu kde z kazdej strany mal nejakeho deda a tí si s presnostou hodov tazku hlavu nerobili takze bol znacne obmedzeny :)

Domo - Profil | Po 7.5.2012 17:57:55

cmeliak87 >> prečo?? :))) ako sa mu darilo?? :D

cmeliak87 - Profil | Po 7.5.2012 17:52:12

Domo - >> v nedelu som bol na jednych ako divak povzbudit kamosa a moje jedine slova su ou moj boze :)

Domo - Profil | Po 7.5.2012 17:46:40

fbc >> pekne, pekne takto by to malo v organizáciach vyzerať :))

fbc - Profil | So 5.5.2012 19:34:57

Domo >> Dakujem,aj u nás sú blbí rybáry no snažíme sa presadzovať metódy ako chyť a pusť. Vychovávať mládež,to je jediná cesta a ešte to potrvá hodne dlho lež sa niektorý ludia začnú chovať k rybám ako k živému tvoru a nie ako k mäsu.

DeathDevilSC - Profil | So 5.5.2012 17:46:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

preteky s papalasmi, co si zajednaju najlepsie miesta a preteky so starymi trtakmi, co su 2 metre od teba a pomaly ti nedovolia nahodit, lebo ich "vraj prehodis"... prepac, ale to je naozaj pod moju uroven... radsej si s otcom zajdem poobede k vode, naukam cln, zakrmim, zaveziem, lahnem a potom uz len vyskakujem zo spacaku po poriadne jazde :) to je rybacka a ne iba nervy na pretekoch, kde niekto vedla teba taha rybu a zobere vlasce 3 rybarom vedla... to vobec nie je klud a pohodicka, ktora pri vode ma byt :) rybacka je relax, tak naco si ho kazit pretekmi?

Domo - Profil | So 5.5.2012 12:47:18

salamander >> to bola jeho taktika :)) čo narobíš :D každý má inú taktiku na chytenie ryby ........ alebo skorej nechytenie :D

Domo - Profil | So 5.5.2012 12:44:47

fbc >> bodaj by boli všetky organizácie ako tá vaša :D dneska som bol na detských pretekoch s kamarátom- jednému ujkovi ktorý bol vedla nás a podoberal ryby chlapcovi ktorý to možno vyhral som mal velkú chuť vysvetliť ako sa má zachádzať a podoberať ryby :((( aj ked mali šťastie na ryby ale slušne s nimi zachádzať nevedeli :((

Lauri - Profil | So 5.5.2012 10:38:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já v lovu ryb nezávodím, chci si užít pohody. Mám se závody jednou zkušenost a to spíš negativní. Jedu si takhle odpoledne po práci zarybařit na můj oblíbený hektarový rybníček. Po příjezdu k vodě si říkám, že tu jsem sám a můžu si vybrat jakékoliv místo....paráda. Celý natěšený vyndávám cajk z auta a ženu se k vodě. Jaké je ale zklamání, když vidím u vody informační ceduli o tom, že z důvodu pořádání rybářských závodů je čtrnáct dní před závody zákaz rybolovu. Nasraně jsem hodil cajk zase do auta a jel se svěšenou hlavou domů. Na závody prý přišlo 100 závodníků a chytlo dohromady 8 slovy osm ryb. V duchu jsem to organizátorům závodu přál. Dva dny po závodech jsem si tam jel zachytat, chytil jsem si na splávek 9 kapříků a nějakou tu droboť.

salamander - Profil | So 5.5.2012 9:04:22

Domo >> no som kukal ako puk ze ako to tam chce trafit... normalne napichol 3 hrachy nahodil a ked isiel domov tak vytiahol cely den sa toho ani nechytil :D

mipa - Profil | So 5.5.2012 0:07:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domo - >> Já mám u vody problémy už s tím, když vidím kolem sebe třeba 3-5 rybářů ... natož s hromadnýma akcema a ještě k tomu organizovanýma ...!!!... takže nechodím :-)
Na druhou stranu chápu, že někdo má tu potřebu se u vody "družit" a poměřovat své síly s ostatníma ... pro ně jsou pak závody a gulášovky obzvláště tím "top-vyžitím"... srandou ... či prostě odreagováním ... tak proč ne ... :D-)))

Jarda 7 - Profil | Pá 4.5.2012 22:08:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zkusil jsem to jednou,a ještě k tomu omylem.Závodů jsem se nikdy nezůčastnil,protože se nepovažuji za takového borce,abych ostatní přechytal.Jel jsem na svůj oblíbený rybník,a po příjezdu jsem zjistil že jsou tam závody.Chtěl jsem otočit a jet na řeku.Jeden z organizátorů mne přemluvil,abych zůstal,že je jedno jestli chytám normálně,nebo jestli se sčítá ulovená ryba.Zapsal jsem se tedy jako soutěžící,a potom jsem se nestačil divit.Komu se podařilo ulovit rybu měl na svém místě nahozeno od nejbližších kolegů.Po prvním záběru samozřejmě došlo k rozmotávání vlasců,a obviňování kdo za to může.Proto mohu říci:závody,ne děkuji.K vodě jdu relaxovat a ne se dohadovat,ale jak se říká,kdo nezkusil neuvěří.Samozřejmě existují závody,pro ty kteří to znají,ale to je jiná kategorie,a věřím že tam to vypadá zcela jinak.

fbc - Profil | Pá 4.5.2012 20:16:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kedisy som chodieval rád,len tak zo špásu si zasúťažiť a podporiť organizáciu.No už dosť dlhú dobu nechytám gulášovky kedže ako organizátor nemôžem.
U nás sa konajú na vode z režimom chyť a pusť a každý súťažiaci musí mať povinné vybavenie na takýto lov,navyše dávame bedlivý pozor aby niekto nepováľal rybu po zemi atd.
Takže mám dobrú skúsenosť,no viem že v niektorých organizáciách to býva aj tak že niektorý účastníci sa triezvy nedočkajú konca preteku.
Stalo sa to kedisy dávno aj mne ked po nočných pretekoch boli súťažiaci v mojom sektore taký "narobený"-naložený že nezvládli ani vytiahnuť palice na konci preteku.Urobil som to za nich a oni ešte dosť dlho po preteku odpočívali:-).