dovolani se RS

ahoj je prave skoro pul dvanacte. Lovil jsem na Mzi 4, nadrz Hracholusky. vedle me chytaji bud dva nebo tri polsti rybari...maji nahozeno 10 prutu na feeder, mimo to vecer kolem pobihaly jejich deti a vlacely. Feedery jsou i ted nahozene,ackoli je po 10te. Na zakaz vlaceni jsem je upozornil, chlapi rekli ze to vi,ale ze ze dna nic nebere...Mam sanci nekam zavolat a oznamit nedodrzovani radu?
Autor diskuse: BerRiver - Profil , 29.4.2012 všeobecné - RŘ, MO, svazy

certbert - Profil | Po 14.5.2012 13:55:00

BerRiver >> Ahoj nebyli jste ta omladina nad parnikem stany soudek gril????



lipenak - Profil | Ne 13.5.2012 22:29:46

martin007 >> to jsou zas pohádky z těma ochránářema ????

martin007 - Profil | Ne 6.5.2012 0:21:12

kritik >> Možná máš pravdu že loňský rok byla statistika dobrá.Na Lipno jsem jezdil 6 let a to víc než často a za těch 6 let jsem měl 2 kontroly od RS a nespočet návštěv ochranářů.To jestli se na Lipně pytlačí mě nemusí nikdo vyvracet sám jsem byl hodněkrát svědkem.

Anýzový dědek - Profil | So 5.5.2012 15:23:20

numen >> Tak přijed k nám, tady jich u rybníka najdeš tolik, že ti budou i vlasy na plešce vstávat- a většina z nich má povolenku..o))

kritik - Profil | So 5.5.2012 15:18:45

martin007 >> Ty jsi asi dlouho nebyl na Lipně, že tu píšeš takový nesmysly :-) Požádám kolegu aby ti poslal statistiku činnosti RS na Lipně za loňský rok, aby jsi se vrátil do reality :-))

numen - Profil | So 5.5.2012 15:13:50

messer >> u nás si cizinec může koupit hostovačku za 1000kč na týden,200na den.Peníze jdou svazu. Lepší než jkdyž platí pokutu,z ní uvidíme houby. Občas tam nějakého cizince dotáhnu na recepci a musí si ji koupit(jedině na týden),jinak policie. paradoxně se to nelíbí jen Němčourum. Že je to drahé....

Ale je pravda,že jsem cizince chytajícího na prut s rybou ještě neviděl.

BerRiver - Profil | So 5.5.2012 9:34:22

Zdar pánové, jak vidím a čtu, díky všem za reakce a podněty, tak nejsem jedinej, koho pěkně sere , když vidí nedodržování RŘ...to je dobře, dává mi to do žil aspoň trochu optimismu, že ta naše česká společnost není tak špatná, jak člověk slyší a čte ve zprávách. Ta moje story se stala na Hracholuskách v Transkempu a jeden kolega to tu i potvrdil s upřesněním o koho se jednalo. Abych story dokončil, tak následující ráno, kdy ti "takyrybáři" pěkně hajali v karavanech, tak mě přišla zkontrolovat stráž. S pánem jsem prohodil jen pár slov a upozornil ho na to, co se v noci dělo. Odvětil, že nemůže být všude, což je pravda, nic ve zlým, jen doufám, že si to pak šel osobně zkontrolovat i večer (to už nevím, odjeli jsme). Doba je zlá a když si čtu článek O pytlácích a jiném hmyzu, troufám si tvrdit, že bez fyzické konfrontace mezi slušnými rybáři a těmi, co pytlačí a nedodržují řád to asi nepůjde...bohužel, nelze se spoléhat na státní orgány, rybářskou stráž ani nikoho jiného, tak si budeme muset sjednat pořádek sami :-( a doufat, že nedopadneme jak ten pán, co lukem zastřelil zkur...o zloděje. Mějte se a užívejte víkend. BeRriver

messer - Profil | So 5.5.2012 0:26:42

Paulus >> Souhlasim s tebou,taky znam jednoho clena RS,ktery se s tim nepara,naucil 2 spoluobcany z Ukrajiny-pytlaky hovorit cesky behem 2 minut tim,ze je hodil do vody....pak zavolal MP,kteri se s pany taky nemazlili,akorat zivot 6 krasnym kaprum uz to nevratilo

martin007 - Profil | Pá 4.5.2012 23:36:01

Příklad vody kde pytláctví kvete je Lipno RS tam prostě nestíhá:Oproti tomu tam neustále otravují rybáře ochranáři a jebou ho za auto, za pošlapanou trávu atd.Od vody vás prostě vyhodí a nebo na vás zavolají policii a maximálně vám pobyt znepříjemní. Pytlákům a cizincům kteří porušují řád ale nic nehrozí.

AntonM - Profil | Pá 4.5.2012 23:18:11

numen -

Tak to musím přečíst. Také chci být chytřejší.

Díky za info.

numen - Profil | Pá 4.5.2012 23:13:55

AntonM >> píšou tam
na přítoku VD Jesenice a vd |Hracholusky byly v minulých letech nalezeny tenatové sítě a vězence určené k učinému lovu ryb. Tento nelegální lov se podařilo cílenou kontrolou omezit natolik,že loni jsme prakticky tento způsob lovu nezaregistrovali.
Dále bych chtěl vyvrátit mýtus o drancoování vod skupinami rusky hovořících rybářůkteří si sice ponechají každý úlovek ,ale vše v souladu se zákonem.
Toť kousek zu rozhovoru se šéfem profi Rs . Jeho jméno tu padlo níže.

Jinak pár článků tam je , ale tentokrát je to slabší. Je to jen můj názor!

AntonM - Profil | Pá 4.5.2012 22:57:40

numen -

Má cenu to koupit nebo je to tak se rozčílit ?

numen - Profil | Pá 4.5.2012 22:53:54

BerRiver - >> přečti si ,nebo spíše přečtě te si čerstvé rybářství. Po přečtení rozhovoru s profi RS ,nechápu na co si stěžujete,byli jste na té samé vodě jako oni? :-))))

Vzhledem tomu že jsem loni pár vod ,které hlídá profi RS navštívil ,tak to asi vypadáu vás jako na jiných velkých vodách tipuOrlík,Nové Mlýny,Nechranice , Rozkoš atd....

numen - Profil | St 2.5.2012 16:42:23

lubpro >> u nás zas tak velké problémy s cizincema nejsou. Jediné problémy jsou s Čechama a to většinou na Labi. Když chytnu UK ,tak s udičkou bez prutu. Zahodí to a zdrhá. Ta síť to je vyjímka. Myslím ,že je to o přístupu RS. Íkdyž pravomoce by mohla mít větší a tresty pro pytlačící rybáře o dost tvrdší!

lubpro - Profil | St 2.5.2012 13:35:52

numen >> rád bych tomu co říkáš věřil, ale když jsem přečetl tu diskuzi níže tak jsem hodně skeptický. Pokud nedojde k razantnímu potrestání od pokut přes zabavení věcí až po třeba i vyhoštění tak se moc nezmění. To že někomu zabavíš síť pro dotyčného nic neznamená, pořídí si jinou, ale odebrání pracovního povolení by asi mělo větší dopad.
Bohužel situace v policii je taková, že řadový policista neví kdy bude za stejný zákrok pochválen a kdy potrestán a od toho se odvíjí jeho konání.

numen - Profil | Út 1.5.2012 21:52:58

lubpro >> v pátek jsem narazil na čtyři UK s touhle tenatovou sítí. U nás se s cizincema (ať s Němcema z kempu,či Uk co tu pracují ) neprdíme!

dejff - Profil | Út 1.5.2012 21:35:14

je to smutný ale jak je bordel ve vládě tak je bordel i na svazu.....ať zavoláš kohokoli tak s tim nic neudělají řeknou že přijedou a nic......asi je to marnej boj....zavoláš policajty a když už dojedou tak dotyčnýmu dají pokutu a hotovo další den ho tam uvydíš znovu....

Goce - Profil | Út 1.5.2012 21:14:10

Fario >> To si myslím, že to se řeší až na druhém místě. První se řeší, že pytlačí. A pak mu přidaj cenu ryb.

Goce - Profil | Út 1.5.2012 7:48:39

nofish >> Moje praxe : Se strejdou večer chytáme a kousek od nás furt někdo nahlas mluví a slyšíme nahazování. Strejda říká : zavolám policajty. Já mu na to říkám, že to neudělá (srandu jsme z toho měli) a najednou dal k uchu telefon a říká, dobrý den, mám podezření na pytláctví na rybníku bla bla bla, oni řekli ok. Říkám mu, že stejně nevolal, že si dělá prdel. Do 15 minut přijelo auto. Zhaslo. A najednou vidím dvě světla (baterky), zachvíli přišli k nám dva policajti. A v pohodě, pozdravili jsme se a kecáme chvíli, jak to bere atd. A po 5 minutách říkají policajti, no nám někdo volal, že jsou tady asi pytláci a strejda říká, no to jsem volal já. A policajt : Tak vaše doklady =D.... Tak jsme ukázali Ryb. Lístek =D pytláci samozřejmě zdrhli, pač slyšeli, jak volá :D, tak jsme to schytali my =D... Jinak jsme chytali ještě u stavidla =D 20 cm od stavidla jsem měl vidličky =D

nofish - Profil | Po 30.4.2012 21:36:54

Goce >> z praxe- policie se tě zeptá jestli mají nějaké ryby. Pokud jo, tak jestli jich mají hodně. Pak ti oznámí že přijedou za hodinu až dvě, že dřív nemají volnou hlídku. V optimálním případě opravdu přijedou. Strávíš x hodin cestou a sepsáním protokolu- jako svědek. Ve finále dostanou 1000kč pokutu na úřadě, protože ryb bylo pouze za 4900kč, což jim musí posoudit majitel ryb a nezávislý odborník (třeba jiná firma).

Jen abys měl představu, jak to většinou vypadá, když voláš policii na pytláky.

Goce - Profil | Po 30.4.2012 21:18:17

BerRiver - >> Ahoj, nečetl jsem ty romány níže, píšu to jen, kdybych se opakoval. Můžeš se dovolat na Policii ČR ! Jedná se o pytláctví, si teda myslím já. Protože nemá povolení chytat na tolik udic.

Krocajda - Profil | Ne 29.4.2012 20:00:59

Asi by to šlo nějakým zpětným ověřením nebo k situaci přizvat policii ale na to nejsou prachy tak z toho nic nebude.

Mike1977 - Profil | Ne 29.4.2012 19:40:12

No Ano, je to zneužitelné, pokud kdokoliv ví číslo RS. Sic jsem nováčkem (no nějaké ty roky že...), ale na mnoha revírech ABS nebyl problém si vyžádat telefon "kdyby něco". Pokud se navzájem déle vidíte, a znáte se sic jen od vody, proč to nevyužít. Jednou jsem to vážně použil. Jeden spoluobčan ale té pracovité národnosti, si vesele chytal na bublinu. A jelikož v naší MO vietnamce nemáme, tak jsme neváhal...a kolega přijel. Nebylo z toho nic. Nerozuměl česky, neměl doklady, měl jen igelitku...ale jak sakra dokáží utíkat !!! No a ted ho pak poznej, když jsou si všichni podobní....

Jaroch - Profil | Ne 29.4.2012 19:17:42

viceroy >> Docela si dovedu představit den kdy to nebere a parta u vody se začíná nudit . Pak přijde spásný nápad na zábavu a to zalarmovat RS a začít je honit od revíru k revíru za domnělými darebáky , kteří plundrují a porušují co se dá .
Ať si tu povolenku zdarma zaslouží :-)
Nevím nevím , já bych své soukromé číslo asi k dispozici nedal , protože svět je plný hlupáků .
Je snadné RS znepříjemnit život (v případě že znám číslo telefonu ) za to že si dovolila mne právem potrestat odebráním povolenky atd.
Řekl bych že by to byl veký zásah do soukromí RS.

mipa - Profil | Ne 29.4.2012 19:17:32

BerRiver - >> Ať zavoláš kam zavoláš, tak se "drobným" přestupkem většinou nebude v tom to státě nikdo zaobírat ... je to moc práce, papírování ... a hlavně "dokazování" ... !
A pokud se někdo případu přeci jen ujme a vše zdárně dokončí, tak pak přijde na řadu u nás "velice triskní" výše trestů a obzvláště cizinci (...a jedno odkud jsou !!!) se jim vysmějí a to ať se jedná o různé zákazy...vyhoštění...či finanční pokuty směšné výše...
A naši spoluobčané ?... těm je to většinou taky "šumák", proto že ať se nám zdají jakkoli hrozné věci co páchají, jsou jen v rovině "přestupku" ... a tudíž opět směšné postihy a tresty ... !!!!!!!!!
......Podobné problémy řeší nejenom rybáři, ale i myslivci...ornitologové...houbaři... akorát každý tak nějak v té své rovině .... a dlouho řešit ještě budou, proto že změna k lepšímu zatím ne a ne přijít ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... Přesto jsem optimista a věřím v lepší zítřky ... :D-)))))))))))))))))))

kritik - Profil | Ne 29.4.2012 18:34:29

lubpro >> Moc dobře vim, jak se tady někteří cizáci chovají..... pouze reaguji na tvoji poznámku o marném volání, že se u nás nikdo na cizince neodváží.

Krocajda - Profil | Ne 29.4.2012 18:34:23

Taky by ty čísla na RS měli být u povolenky co?

Paulus - Profil | Ne 29.4.2012 17:44:31

BerRiver - >> Přímo do Stříbra 731 318 880 . Ten kluk nejni z cukru a poradil by si, tak pro příště. Měj se o)

lubpro - Profil | Ne 29.4.2012 17:32:04

kritik >> kdyby to nebyla pravda tak tady nebudou přspěvky o chování cizinců na našich vodách a nejenom chování rybářů, určitě si viděl co se dělo v Praze když Sparta hrála poháry. Několikrát tady bylo popisováno jak se chovají cizinci - rybáři na Lipně atd..

certbert - Profil | Ne 29.4.2012 17:15:06

dneska jsem se vratil z Hrachu Transkemp nevim kde byl BerRiver ® jestli taky tam tak to byli Rusaci prevleceny za Nemce nemecke spz...kdyz jsem rano balil auto tak jeden lapnul kaprika a hura s nim do lesa a rana klackem...............hnus velebnosti

kritik - Profil | Ne 29.4.2012 16:18:24

lubpro >> V tomto státě se na cizince nikdo neodváží? Podle čeho usuzuješ? Možná tam u vás máte z cizáků vítr ale věř, že jsou i kraje, kde z nich nikdo vys... není .-)