Ahoj, nevíte, kam v okolí Klatov, Domažlic, Horaždovic a Plzně na candáty?

Děkuji všem za odpověď.
Míra
Autor diskuse: MíraP - , 28.7.2004 dravci - ostatní

Vlasta | Út 3.8.2004 16:07:34

Jak psal MíraP, výborný na candáty bylo Podhájí u Horšovského Týnu ze strany od lesa naproti kempu, ale jak je to tam nyní, nevím. Moje info je stará tak 4-5 let....

Medeo - Profil | Pá 30.7.2004 0:25:55

V Žinkovech jsme chytávali před 5-6 lety krasny candaty. Od te doby tam nikdy tak nesli. Otec tam jezdil dva roky pravidelne a bez vetsích uspechu. Na Bílce jsme chytali pred 2 lety candaty kolem 30 cm. V zimě se tam vytrávily ryby a od te doby jsem tam dravce nechytal. Na Uhlavě jsem candata chytit nevidel. Znám člověka co si pro ne jezdí do LItic.

Jezevec | St 28.7.2004 20:08:31

Jestli si chceš chytit candáta, tak jdi pod litickou přehradu, ale jestli ho chceš na pekáč, tak si budeš muset chvíli počkat.Je jich tam opravdu hodně ale bohužel většinou (20-30 cm).Ale chce to pouštět ještě ve vodě - nesahat na ně suchou rukou.Když narazím na takhle malí candátky a chytim 3,4 tak jdu radši jinam.Pod přehradou je spousta tůněk a taky branek na kanoistiku nebo co to je.Jinak já chytam na přívlač a v poho.
Na Hrachach je těžší je lokalizovat a jsou tam taky- minulý týden tam celkem šli, ale jenom na žlutou barvu. HODNĚ ZDARU

Royale with Cheese - Profil | St 28.7.2004 15:20:17

Já se jim moc nevěnuju. Ale myslím, že nejlepší budou Hracholusky a Litická přehrada. DOst jsem jich nachytal na Merklínce, ale vždycky byli malí. Taky znám místo na Úhlavě v Přešticích. Pokud vím, tak dobrým revírem byla Kacerna. Jenže po protržení hráze s tím bude amen. A taky Žinkovskej rybník. Kolem HOražďovic nevím, na Otavě chytám hodně a nikdy jsem ho nechytl. Loni v létě jsem tam jednoho menšího našel při potápění. Otava není zrovna prototypem candátí řeky.
Můj osobní názor je, že tahle ryba je snad skoro všude. Ale důležitější než jméno revíru je konkrétní, přesné místo na něm, kde se dají nachytat. To se dozvíš těžko - musel by ti ho spíš někdo ukázat anebo hledat, hledat....

Véna S. - Profil | St 28.7.2004 14:21:02

Díky za nabídku, ale já na dravce téměř nechodím, spíš plavačka a asi rok feeder. Jinak jsem z Přeštic, do Klatov jezdím každou chvíli ke kámošovi. Střílíme spolu v honitbě Chlistov, Střeziměř, Křištín.

MíraP | St 28.7.2004 13:57:19

Véna S.
Abych řekl pravdu, tak na Úhlavě jsem na něj nenarazil. Spíše tam chytám cejny, kapry, okouny a líny. Ale je fakt, že jsem to tam moc na candáty nezkoušel. Na Bílce jsou myslím jen kapři. Nevím jak je to V Podhájí u Horšovského týna, ještě jsem tam nebyl. Na Hracholuskách jsem byl jen jednou. Určitě tam někdy pojedu s loďkou. Kdyby jsi chtěl, můžeš jet semnou.
Na

Véna S. - Profil | St 28.7.2004 12:48:42

Koukal jsem, že jsi z Klatov, candáti jsou i na Úhlavě, není jich moc, ale jsou i velcí. Např. v Lužanech už letos vím o chyceném 3,4 kg. Klatovská MO je určitě nasazuje na řeku a tůně, které jsou od loňska jako RMV. Jinak jsou asi všude, na Litické přehradě, na Hracholuskách, nevím jak to s nimi vypadá např. na Bílce. Zeptej se místních v Klatovech.