multik na jerky, woby a mozna gumy

ahoj rybari, potreboval bych poradit.. chci si koupit vlaceni sestavu na stiky a strasne si mi libi chytani s multiky.. chtel bych vlacet jerky cca max 50g spis neco okolo 30g a dale hlubinne woblery okolo 10 cm.... co by jste mi poradili za prut a multik?.. sestava cca do 4 tisic.. myslite ze by bylo lepsi jerkovy proutek nebo traci nejakej tvrdsi vlacak treba 2,40 nebo 2,70 cm 60g...?.. a co ten multik?... aby se s nim dali hazel i ty woblery 8-10cm?.. abych ho roztocil... co myslite?.. dekuji za nazory, fotky atd
Autor diskuse: redarc - Profil , 19.3.2012 dravci - náčiní, doplňky

Orion24 - Profil | So 24.3.2012 20:05:20

Abyss >> dnes si to dobre prevetral....:-), skoda ze som bol nervny a sme nepokecali co vlastne vziat .....sak nabuduce bude sanca....

Abyss - Profil | So 24.3.2012 20:03:39

siri >> je len jediny, myslim ze LH sa nerobi..:/...........inac to ma super ohas, ta masinka, a cena je v poho.

Piscicapus - Profil | So 24.3.2012 15:38:39

siri >> tak mě napadá, že je to v téhle kategorii stejně všechno na stejný brďo.
Třeba tě napadne nějaký důvod proč do té hračky jít nebo nejít.

siri - Profil | So 24.3.2012 14:25:43

Zdar, co rikate na tuhle hracku? :) Napada tu nekoho duvod, proc do ni eventualne nejit?
http://www.wright-mcgill.com/skeet-reese-2/skeet-re​ese-victory-reels

Piscicapus - Profil | Pá 23.3.2012 8:46:50

redarc - >> prosím tě, pokud ti vadí, když si tu s Karlem klábosíme (snad i trochu k věci), tak mě klíďo píďo smaž. Byl bych nerad, kdyby se tu někdo kvůli nám opupínkoval a nespokojeně tu cancal.
Díky.

Piscicapus - Profil | Pá 23.3.2012 8:44:41

Denny >> hernajs, hned bych šel.
To je jedna z mála nevýhod jerků. Jestli ovšem někde nedělám(e) chyby, zkoušel jsem všechno možné, ale proti proudu i po proudu jsem velmi pomalý respektive neobratný. A to si piš, že čas jerků přijde.
Tak to nevím a budu se muset na jeho stránky podívat. Loni (a nejen loni) jsem toho dost zanedbával.

:-) :-)

sumcen 2 - Profil | Pá 23.3.2012 1:00:03

Piscicapus >> Na Vaše soukromé kecy si založ vlastní vlákno,není na Vás nikdo zvědavý.

Denny - Profil | Čt 22.3.2012 22:33:37

Piscicapus >> Prave jsme se vratili od reky a zavlacel jsem si docela hezky :-)
Jerky zatim nepouzivam,tam v tech mistech,kde lovime je takovej proud,ze tyhle nastrahy tam proste pouzit nejde - pod prehradou na Mississippi,ale jejich doba prijde ;-)
No a Suick mel loni novou radu,ale to asi vis :-)

Piscicapus - Profil | St 21.3.2012 22:19:01

Denny >> tak snad se nic nestalo, když jsme mu udělali reklamu. Přinejhorším až budu u vody, tak ho bude mít každý druhý kolega.
A víš, že ho ručně vyrábí jeden pán?
Asi jo.
A víš, že dostat pod vodu ten co mám, je pěkná fuška?
Asi jo.
Budu se muset podívat na sortiment, asi má pan Suick něco nového.
Moje nejhůř sešitá štika měla nějakých sedmdesát centimetrů a byla chycena nejen za hubu, ale i za ocas, který si roztrhla. Naštěstí jen poslední cca tři centimetry.
Ale jak jsem psal, rybu zmrší i wobbler.
Ono je to těžké, protože buď budeme podstupovat riziko poškození ryby nebo se na to vybodneme. Každé zraněné, umírající ryby je škoda a nejhorší je, že musí trpět. Je to těžké...
Přesně jak píšeš, tohle je ta stinná stránka naší zábavy a nejhorší jsou ti jelimani, co mají náramné fotky, kterými se chlubí třeba v můj lov. Blil bych z některých obrázků!

Denny - Profil | St 21.3.2012 21:48:29

Piscicapus >> Presne,nechtel jsem ho propalit i kdyz tech,kteri by si ho koupili asi moc neni.Me zaujala prave ta jeho velikost,tak mrnavyho Suika jsem pred tim jeste nevidel.
Tak ja se priznam,ze lonskeho roku jsem okoval asi tri nebo 4 stiky a to i presto,ze jsem pouzival lanko.Na vode kde jsem chytal,se snad vsechny stiky okamzite valely po zaseku jak krokodyl,kdyz trha korist.Omotany lanko kolem huby a obcas se vlasec dostal mezi zuby.Ne,ze by to te vode,kde je ticice stik nejak ublizilo,ale to vedomi,ze nekde plave stika,ktera nemuze otevrit hubu a pomalu umira hlady,to neni zrovna hezkej pocit.Ale jak pises,obcas se to proste stane a k te rybarine i tyhle stinne stranky patri,Jsme zkratka lovci a ne milosrdne sestry :-)

Piscicapus - Profil | St 21.3.2012 21:39:06

Denny >> tak to znám osobně a asi i nejsme sami, ale na druhou stranu máš pěknou motivaci.

Jaký jerk máš na mysli? Snad ne Suick?
Tady vidíš, že je nesmysl kupovat malé jerky. Špatně se nahazují, vodí a rybky k záběru nepřesvědčí a nějaké ty úlovky jsou vysloveně náhodné. Věřím tomu, že mě tu teď sežerou za kacířství a pošlou na mě inkvizitora.
Sešité štíhle je hloupá věc, ale tohle se stane i s wobblerem a člověk se tomu asi nikdy nevyhne. To je další důvod proč používat větší nástrahy. Teď přemýšlím, kdy se mi to naposledy stalo a je to už dost dlouho, co se mi to přihodilo. Možná v tom hraje roli i technika vedení (mám na mysli jerky).

Denny - Profil | St 21.3.2012 21:19:10

Piscicapus >> Jardo,ja uz radeji nic neplanuju,vzdycky,kdyz jsme si urcili termin navratu neco se podelalo :-( Ale kdyz si vzpomenu,co mam doma za vercajk,tak se na ten navrat na jednu stranu i tesim.
Apropos,vzpomnel jsem si na tebe,kdyz jsem lonskeho roku kupoval jednoho jerka,ktereho mas na fotce :-) Koupil jsem ho v te nejmensi velikosti a musim rict,ze s nim vubec,na rozdil od tech velkych,neumim chytat.Jakmile pouziju dratek nebo lanko,vubec se nevynori a bez toho na zdejsich vodach,kde je opravdu dost stik,nejde chytat.Teda jde,ale to by byla jen otazka casu,kdy nejake sticce sesiju hubu a odplave.

Piscicapus - Profil | St 21.3.2012 21:10:01

Denny >> přesně tak, mám na mysli jerky jako jerky a ne jerky jako jerky. Naše Barča je také miluje.

:-) :-)

Tak písek by až tak nevadil, horší je, když jsou MP přemazaný a máš lubrikant až za ušima. To ti totiž MP s prutem může vypadnout z ruky a neštěstí je na světě. Přesněji ekologická katastrofa.
Samozřejmě až budete doma, tak se postarám. Jako o vlastní.
Ty brďo, teď jsem si vzpomněl, že se musím postarat ještě o ty své. Skleroza a stáří jsou děsné choroby a kór, když tě napadnou takhle mladého.

:-) :-)

Samozřejmě to znám a týká se to každého. Důležité je, aby se s tím člověk popral, vyrovnal se s tím. Přesně tak, rozhodli jste se tak, jak jste se rozhodli - se vším co k tomu patří, hezké a nehezké.
Ano, Berounka je krásná řeka, mám ji rád. Tak nějaké ryby by se tam samozřejmě ještě vešly a nejen do Berounky, ale nějaké ryby tam stále ještě jsou.
To si piš, že si na rybařinu doma budeš nějakou dobu zvykat, ale když budeš se mnou u vody, tak tě nedostatek ryb až tolik trápit nebude. Uvidíš a moc se netěš.

:-) :-)

Je mi to jasné, jednou se určitě vrátíte. To jsi tvrdil už před asi dvaceti léty.

:-) :-)

Orion24 - Profil | St 21.3.2012 21:09:14

Sethy >> hrozny je ten mrk...clovek chce vie co a nikto neporadi dobre :)

Denny - Profil | St 21.3.2012 20:53:29

Piscicapus >> Jo taak,ty myslis jerky jako jerky a ne jerky :-))))
No ty ma obvzvlast rad nas pes :-)
Pravdu mas,ze ja jsem opravdu "uzivatel" a ty multiky dostavaji ode me docela zabrat,vlastne cela ma udrzba spociva v tom,ze je obcas otru a vysypu z nich pisek :-))(no trosku prehanim)
No az budeme doma,tak to uz se o ne nebudu starat vubec,to budes mit na starost ty :-)))
Pestry zivot,asi ano,ale sam vis jak to je,jednou jsi dole,jednou nahore.Proste jsme se pro to tak rozhodli,tak uz to nezmenime.Berounka je ktrasna reka,jen skoda,ze se do ni neda nejak prusunout cast rybi populace ze zdejsich vod,tady by to nebylo na skodu a Berounce by to pomohlo.Na rybarinu si budu doma tezko zvykat,tady nechytit rybu se moc casto nestava.Vlastne ani nevim,kdy jsem naposledy prisel od vody s tim,ze jsem nic neulovil.Takze,kdyz i ja ulovim,je ti jasne,ze tady ryby jsou.A neboj,domu se urcite vratime :-)

Orion24 - Profil | St 21.3.2012 20:52:28

Abyss >> No som rad ze aspon niekto to chape...a ten Pluton je fakt tazka krava :-), a v tej vahe mam uz C4ku

Piscicapus - Profil | St 21.3.2012 20:43:24

redarc - >> promiň, že ti zatentočkovávám otázku.
Podle mého je tvůj požadavek tak trochu postavený na hlavu. Buď chceš prut na lov s jerky anebo prut na běžnou přívlač, což nejde moc dohromady. Tady nic universálního neexistuje. Se smekacím navijákem by to tak nějak i trochu šlo, ale tady skutečně ne.
A výběr MP? Hmmm, to je celkem jednoduché, ale...

Piscicapus - Profil | St 21.3.2012 20:35:33

Denny >> nemyslel jsem jerky, ale jerky. Jednou jsi je zmínil, ale je to už nějaký pátek. Barče občas kousek ukousnu.

;-) ;-)

Skvělý článek, co? I laik jako já ho pochopil a podle rad jsem opečoval nejeden multiplikátor.
Vím, že se ke svému vercajku chováš trochu macešsky a budu muset přitlačit na pilu a přesvědčit tě, abys změnil postoj. Počkej, až budete doma...

:-) :-)

Hele, tak tam s tím sekněte a vraťte se, život utíká jako voda. Ale na druhou stranu máte "vesele" pestrý život. Asi bych ovšem neměnil.
I když ty možnosti lovu...
Ale ne, zlatá Berounka.

;-) ;-)

Denny - Profil | St 21.3.2012 19:27:40

Piscicapus >> Nebyla v rybarine :-)
Clanek jsem precetl a souhlasim,ze autor musi byt nejlepsi a nejhezci.Jenze,ja se k vercajku chovam jako,no slusne receno na nej kaslu(az na vyjimky) a potrebuju jeden multik opravdu dat do kupy.Vydrzel rok intenzivni vlacky bez jakekoliv udrzby a je to znat :-)
Neni to zadna spicka,Daiwa Black max,ale ryb vytahal stovky.
No a co se casu tyka,take ho moc ted nemame a navic vody,kde se da celorocne vlacet mame ted trosku z ruky.Na jednu stranu Mississippi hodku a pul a na druhou Michigan -ta sama vzdalenost,takze kdyz tam vyrazime,je to na ukor spanku po nocni,ale co si budeme povidat,stoji to za to i kdyz clovek moc nic neulovi,vypadne k vode a o to jde :-)

Sethy - Profil | St 21.3.2012 19:13:37

doktor multiplikator >> j.sladkay - 21.3.2012 18:56:44 >> jo tak :-D

j.sladkay - Profil | St 21.3.2012 18:56:44

Sethy >> pluton je predsa tazky to nevies?

Sethy - Profil | St 21.3.2012 18:30:22

Abyss >> tak ať si nestěžuje a koupí plutona :)

Abyss - Profil | St 21.3.2012 18:28:33

Sethy >> Orion je fajnsmeker :) ........ ked casti s HM80, tak nebude chytat ne hoc ake vajicko .ci round.....:P

Sethy - Profil | St 21.3.2012 18:24:23

Orion24 >> i levné vajíčko vydrží jerky jak nic. Zkoušeno pár let.

j.sladkay - Profil | St 21.3.2012 18:23:14

Abyss >> no ja myslim ze rozpatie nastrah 15-40g mi bude bohate stacit.
budes musiet vrtiet :)

Abyss - Profil | St 21.3.2012 18:11:01

doktor multiplikator >> j.sladkay - 21.3.2012 17:57:29 >> ja som zaciatocnik ale so sirokym arzenalom a ja som skor na tych vahach od 50g. Ked uz dlho nic nechytim vezmem nieco jemne do 15g a idem na bolene, jalce :D Bolen na cast je palba.

j.sladkay - Profil | St 21.3.2012 17:57:29

Abyss >> ja som v castoch zaciatocnik, tiez ma bavia skorej klasicke nastrahy. jerky a pod nemusim, ryby to chyta, no mne to nieje nejak sympaticke.

Abyss - Profil | St 21.3.2012 17:36:48

doktor multiplikator >> j.sladkay - 21.3.2012 17:30:58 >> s tou okumou som spokojny. toho roku s nou skusim vecsie gumy s castom x-fast do 21g. Vychytena zostava na vlacku hore nohami s tradicnymi nastrahami.

j.sladkay - Profil | St 21.3.2012 17:30:58

Abyss >> tak tak, na stuky to bohate staci aj v pripade, zeby tam dal lano.s 80m snory vydoluje aj ponorku.

Abyss - Profil | St 21.3.2012 17:13:47

Orion24 >> kup si calcuttu 201 a mas pokoj. nie je to pluton, ale za tie love celkom poho.

Piscicapus - Profil | St 21.3.2012 17:08:07

Denny >> jsi laskav a ať Jitka do košíku přidá pár sáčků s jerky.

:-) :-)

Ty se máš, ale určitě se dočkám a pak zjistím, že opět nemám čas jít k vodě. Tak jako každý rok. Cože? Ty jsi dal MP do servisu?! Proboha proč! Loni u sousedů vyšel báječně skvělý a dokonalý článek popisující údržbu MP. Moc se mi líbí a autor je určitě nejlepší a nejhezčí.
Buď rád, že mě u sebe nemáte - neuživili by jste mne (asi mám tři tasemnice).

:-) :-)

Denny - Profil | St 21.3.2012 16:18:05

Piscicapus >> Ahoj Jardo,diky.Jitce vyridim,nekde beha po nakupech :-)
Vcera jsem si byl prvne zavlacet,nejak nebyl pred tim cas a multiky musim dat do servisu,me by urcite zustal nejakej nahradni dil na stole a tebe tady nemam,bohuzel :-))))))

Piscicapus - Profil | St 21.3.2012 15:54:47

Denny >> zdravím tě Karle, zdravím samozřejmě i Jitku!

Piscicapus - Profil | St 21.3.2012 15:54:09

Když vejce, tak do skla.
Jo a jde uvařit vejce na tvrdo do měkka?

Denny - Profil | St 21.3.2012 14:24:40

Orion24 >> Proc si myslis,ze na to ty vajicka nejsou stavene?S klidnym svedomim,po zkusenostech,mohu rict,ze i ty vajicka jsou velmi dobra na jerkovani.Ver,ze mam tyhle multiky v nekolika cenovych kategoriich a i ty lacinejsi to zvladnou bez problemu.

Orion24 - Profil | St 21.3.2012 13:00:41

Sethy >> tam to nenajde :-)
tiez niečo take hladam....asi nejake mensi klasik multik.....lebo mi vadi vaha tých vecsích, a vajick amoc nato nesu stavane.....okrem tých brutal drahých