Pokec pro vedoucí rybářských kroužků

tak kolegové jak vám to šlape u vás v kroužku? vaše problemy, dotazy,závody,starosti.Prostě pokec.
Autor diskuse: Bejmák - Profil , 18.3.2012 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Bejmák - Profil | Ne 18.3.2012 11:21:28

mipa >> díky za příspěvek ,problem alespon u nás je v ubytku děti,první rok chodí ale jak udělají zkoušky většina už nepřijde tak na konec z 55 dětí jich pravidelně chodí 10 až 15.S toho plynou další problemy jako uplná neznalost ryb.řádu ,za ten pul rok se sice naučí základy ale třeba chování u vody a ryb.techniky nikoliv ,pak chodí rodiřče že už chytat nebude protože nic za celej rok nechytí a členove si stežujou že je nic neučíme.podle mne by to vyřešila povinnost navštěvovat ryb.kroužek alespon 3 roky.

mipa - Profil | Ne 18.3.2012 9:37:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bejmák - >> Jedenáct let jsem vedl rybářský kroužek, kde bylo ročně tak 25 dětí ... před pár lety jsem změnil práci a z časových důvodů došlo k ukončení ... a mohu říct, že se mi po tom mockrát "zastesklo" a snad se k tomu jednou ještě vrátím ..... :-)))))
Na druhou stranu bylo ale čím dál tím složitější "učit a vysvětlovat" něco někomu, když o to nestál ....... a chtěl "papíry" nejlépe za 14 dní, aby mohl vyrazit na ryby a založit si svoje vlastní "portfolio" ulovených " TOP big fish " a nic jiného jako by nebylo ( ryby, lovné techniky ...strategie lovu ...) !!! Ještě ,že to bylo vždy jen pár jedinců v ročníku ... :-))))))))) a budoucnost "Petrova cechu" tak snad není ohrožena .................