Zúčastňujete se rádi rybářských závodů? A máte typy kde...?

Podělte se o úspěchy při účasti na rybářských závodech... Jak často se účastníte, vaše ceny, ocenění za ulovené kuriozitky...apod. Které závody a kde považujete za dobré (zkušenosti s organizací, prostorem, úspěchem v lovu, výše startovného...) Všem zapojeným dík.
Autor diskuse: rybarkaJMK - Profil , 12.3.2012 kaprařina - závodní sektor

Fil@s - Profil | Pá 14.9.2012 16:02:20

Klasických rybářských závodů jsem se ještě neúčastnil, nelíbí se mi jak jsou všichni namačkaní na sobě, a člověk nemá šanci ani pořádně nahodit. Ale teď se překousnu, a 29.9. si zajedu na závody do Polouvsí... Tak uvidím, třeba mě to mile překvapí :-)

Zdenoss - Profil | Čt 13.9.2012 20:40:03

Zdravím. Nevíte někdo o nějakejch rybářskejch závodech do konce roku 2012 na JM (krom závodů zapsanejch tady na MRKu v kalendáři akcí)? Díky za info.

sknr - Profil | Po 19.3.2012 21:54:01

Medzi moje obľúbené patria Veľké rybárske preteky Horný Čepeň.
Každý rok sa tam pred pretekmi nasádzajú veľké kapre, takže aj rybačka aj ceny zato stoja. Navyše majú veľkú podporu domácich z okolia takže je tam taká jedinečná atmosféra.
Foto:
http://www.srzsered.sk/vrp-galeria.html

Vodní kurka - Profil | St 14.3.2012 15:50:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj kolegové rybářští.Rád se zúčastňuju rybářských závodů,ale nevychází mi víkendy,takže tak dvoje stihnu navštívit.Vloni jsme byli na první závody v Dolním Benešově...předtím roky bývaly v Hlučíně na velkém oku na koupališti.Takže v tom Benešově se mi líbily ikdyž jsem toho moc nechytil.Měl jsem jednoho ůhoře...takže bod byl :-)) Nechodím tam kvůli hodnotným cenám.Těším se tam i tak,protože jedeme spolu s bráchou a je to vždycky o jiném chytání než běžně.Poznáme tam i nové lidi a taky tam potkáme ty,kteří tam chodí každým rokem.Prostoru jsme tam měli poměrně dost a výše startovného činila tuším stovku.Bylo to tam fajn a už se zase těšíme na květen na další závody.Tak ať se Vám na závodech daří a máte radost ikdyž se zrovna dařit nebude,ahoooj.

meteor - Profil | St 14.3.2012 14:47:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Miras >> některé možná, u většiny bych tomu nevěřil :-) Soutěživost má v krvi asi každý (více či méně), ale jako nějaká "bonusová" vlastnost mi to teda nepřijde, a to ani pokud ve přítomna ve "správném" množství. Důležité bude zejména, jak s ní dotyčný člověk "pracuje"...
Ad. koníček: ano, přístup rodičů se zřejmě oproti době minulé změnil (méně času na dítě, vychovávání "osobností" stylem "dělej si co chceš" atd. atd.). Ale stejně mi přijde, že hodně (většina?) dětí by nejraději sedělo v parku, popíjelo víno a pokuřovalo :-) a třeba i ten velký výběr dělá své... jako když jdeš vybírat kachličky do koupelny >= za komančů byly 2 druhy (pokud jsi měl štěstí :-)) a vybral sis hned. Teďko máš milion vzorů, takže člověk je unavený jenom z toho množství, co má na výběr, a navíc - čím větší výběr, tím hůře se vybírá :-)
Ad. komentář: ano, a doufám, že chápu :-)

Miras - Profil | St 14.3.2012 14:30:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

meteor >> I ty gulášovky jsou o závodění, to mi věř:-). Soutěživost má člověk v krvi a podstatě je jedno, jestli jsou to gulášovky nebo klasická rybařina - aspoň já se vždycky snažím nachytat víc než ostatní okolo:-).
Pár závodů za sebou už mám, včetně opravdu velkých mezinárodních, a prostě to má svoje kouzlo, svoji atmosféru. O tom se však moc psát nedá, to se musí prožít.
Výběr koníčku - ano výběr je pestrý, nesouhlasím však s tvým názorem, že si děcka neumí vybrat. Problém vidím v přístupu rodičů, kteří často dostatečně nevedou své děti ke sportovním aktivitám či nějakému koníčku. Tu máš PC a hraj si....
Můj komentář jsi už tuším někdy komentoval - neber ho doslovně, jistě chápeš, co tím chtěl básník říci:-)

meteor - Profil | St 14.3.2012 14:02:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Miras >> souhlas. Ale fotbal nebo hokej také můžeš (jako dítě) pro zábavu anebo soutěžně. Zde asi opravdu platí ten "rozumný přístup" a co si kdo od toho slibuje... třebas "gulášovky" coby závody o závodění nejsou, ale zase se tam hodně chlastá (takže to není ani o rybaření). Na druhé straně budou nějaké (třeba) mezinárodní závody, kde jde hlavně o výsledek za každou cenu. No nevím nevím, prostě ty závody nějak neberu :-) věřím tomu, že existují závody (anebo formát) přibližující se "klasické" rybařině, ale to je IMHO menší % závodů.

PS: také budu vedle sebe mít rybáře nežli feťáka, na druhou stranu v současnosti je taková nabídka sportovního / kulturního / společenského vyžití, že si děcko prostě MUSÍ něco vybrat :-) spíše mi to přijde, že v současnosti je tak pestrá nabídka vyžití, až si lidé neumí / nejsou schopni vybrat a defacto se nudí...

PS2: (reakce na komentář ve tvojí kartě): sportovní rybolov neexistuje: to by ryba musela být sportovní pomůckou, což není :-) a soupeřem býti také nemůže, bo ten to ve sportu dělá dobrovolně ;-)

Miras - Profil | St 14.3.2012 13:44:33

meteor >> pořád je to volnočasová aktivita, stejně jako fotbal nebo hokej. Raději budu mít vedle sebe u vody nového rybáře než na lavičce před barákem nového feťáka. Závody v lovu ryb se s trochou nadsázky ničím neliší od klasické rybařiny - taky se snažíš rybu chytit a taky jich většinu pustíš.
Vracíme se k tomu základnímu - rozumnému přístupu.

meteor - Profil | St 14.3.2012 13:31:36

hraji >> to máš pravdu, ale nějaké obecně platné mantinely přece jenom existují... ale bavit se o tom dá (pravda) donekonečna :-)

meteor - Profil | St 14.3.2012 13:29:48

Miras >> rybařina (už) propagaci nepotřebuje... rybářů je jako srač*k, takže trend by měl být opačný a rybářů ubývat :-)
Jinak se s tebou dá souhlasit... pokud jsou závody brány primárně jako zábava. Ale stejně je to divné, závodit v lovu živého tvora...

PS: taky mi přijde, že na dětských závodech hodně často závodí spíše rodiče s tou "správnou" dávkou soutěživosti :-)

pohodak - Profil | St 14.3.2012 12:49:13

MartinMadej >>
len tak dalej a hlavne sa nedaj odradit neuspechom ved ide ako si pisal o zabavu a stretnutie pohodovych ludi a aj o tom spravna rybacka je

pohodak - Profil | St 14.3.2012 12:44:57

Miras >>
podla mna decke preteky maju svoje caro
deti to nauci vedsej discipline a sutazivosti pokial je to robene s rozumom je to ok
pokial to uz hranici s diktaturov rodicov ze musis vyhrat inac si srab je to chore
ako skolak na zakladnej som chodil po sutaziach a mal som aj uspech aj neuspech ale na kazdej sutazi som sa nieco nove naucil odkukal a to robim aj teras a potom to zurocim ked som sam na rybach
cloveka tuzba po vytaztve vie stale vyhecovat a siahnut na dno svojich vedomosti a sikovnosti a to je podla mna plus aj pre deti

hraji - Profil | St 14.3.2012 12:12:32

meteor >> morální kredit je sice vznešeně znějící spojení slov, ale jeho obsah je silně neuchopitelný a pro každého znamená něco jiného.

Miras - Profil | St 14.3.2012 11:59:33

meteor >> Podle mě je třeba vše brát s nadhledem. Dětské závody slouží, aspoň v naší MO, především k propagaci rybolovu. Nálada bývá skvělá - děti jsou spokojené, protože si chytí nějakou tu čudlu, dostanou párek a limošku a každý si domů, kromě zážitků, i něco odnese.
Chodím se synkem na ryby a baví ho to, přesto se každým rokem na závody těší.

MartinMadej - Profil | St 14.3.2012 11:18:19

Rybářských závodů se zůčastňuji velmi rád.Začal jsem hned ten rok, co jsem začal chytat.Člověk se tam odreaguje,poklábosí a užije si legraci.Do minulého roku jsem chodil na dětské závody.Ze začátku jsem se moc nechytal, ale minulý rok jsem vyhrál 2.místo v závodech v Újezdě nad lesy.Letošní rok půjdu na dospělé..poprvé..A moc se těším:-) Není to ani tolik o tom co se chytí, ale že je člověk na rybách, mezi pohodovými lidmi a prostě příjemně strávený den..Doporučuji závody v Újezdě nad lesy a v klánovicích.:-)

meteor - Profil | St 14.3.2012 11:11:11

Miras >> vzbuzuje a ještě větší :-) Myslím, děti by měli mít koníčka vyloženě jako zábavu a ne aby na prvním místě byl výsledek / soutěživost. Zvláště u rybařiny...

meteor - Profil | St 14.3.2012 11:09:50

hraji >> ono ale dost záleží V ČEM soutěžíš a jestli to má alespoň nějaký (řekněme) morální kredit ;-)

hraji - Profil | St 14.3.2012 10:57:35

S&F - pescador >> jistě, souhlasím, že úroveň těch soutěží je různá, ale nelze házet všechny do jednoho pytle.

S&F - pescador - Profil | St 14.3.2012 10:47:05

hraji >> Ano , dobře ... ale musí to být alespoň v mezích co do etiky a alespoň trochu kultury týká ..... Nech se na mne nikdo nezlobí ale hlavně v závěrech těchto organizacema pořádaných závodů to s kulturou nemá nic společného. To není už nic ani závrženíhodného ani směšného ale spíše smutného ... Nebo je to opravdu návrat do dob minulých a k počátku těchto závodů ? Podotýkám,že tohle nebývá problémem opravdu organizačně výborně zvládnutých závodů a soutěží na úrovni.Poukazuju spíše na závody "místního" charakteru.

Miras - Profil | St 14.3.2012 10:40:24

Jak se stavíte k rybářským závodů dětí? Také to u vás vzbuzuje takový odpor jako závody dospělých?

hraji - Profil | St 14.3.2012 10:29:52

Lidé soutěžili v nejrůznějších disciplínách již od dob starého Řecka a možná ještě dříve. A neshledávali v tom nic špatného, zavrženíhodného či směšného.

S&F - pescador - Profil | St 14.3.2012 9:45:04

Nevím jak kdo ale osobně považuji tyhle závody za "matějskou" pouť rybařiny.Nějak mimo výdělek pro pořádající MO postrádám smysl tohoto počínání ..... bude to ale asi každého osobní věc názoru a pohledu na rybaření.