Jaký typ rybářské výstavy preferujete?

a) kontraktační (bez přímého prodeje)
b) kontraktační s možností objednávek
c) prodejní
d) výstavy mne nezajímají
Autor diskuse: elhierro - Profil , 9.3.2012 všeobecné - ostatní

Jaký typ rybářské výstavy preferujete?

A) kontraktačně-prezentační s možností "osahat" si exponáty (bez přímého prodeje)20%

B) prodejní23%

C) outletovou (výprodejovou), tedy s výraznými slevami30%

D) výstavy mne nezajímají26%

Od 9.3.2012 hlasovalo 69 čtenářů.

visage - Profil | Ne 15.3.2015 12:59:11

Martin M. >> asi ani LK tam moc nepoznajú , čo sa týka napr boilies tak IB,Nash,SBS -tam bol nával

visage - Profil | Ne 15.3.2015 12:57:58

Martin M. >> Praha bola asi lepšia , tu to bolo priestorovo malé ,a ľudí veľa a presne ako vravíš tržnica :-))) domáce výrobky :klobásy , slanina , nože ,lepidlá -cítil som sa ako v Brne . Fehova v Budapešti býva lešia hoci aj tá upadá.

Martin M. - Profil | Ne 15.3.2015 12:46:24

visage >> a srovnani s cekym stylem vystav?

Tohle mi pripada jako trznice ve sportovni hale.
https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.​0-8/11025851_796997120386185_6100554553757623800_o.​jpg

vydra Lucky - Profil | Ne 15.3.2015 11:47:01

Mám rád výstavy, kde si mohu věci prohlédnout, popřípadě koupit za rozumný peníz. Nemám rád výstavní slevy, do kterých se promítají i náklady prodavače na ubytování, cestu, večerní tah městem a pronájem místa ... To raději oMRKnu a objednám na netu. Vím, co chci, jak to vypadá a hlavně podstatně levněji. Většinou.

visage - Profil | Ne 15.3.2015 11:36:17

Fishing Show Budapešť 14.3.2015 : príjemné prekvapko šatne kde ste si mohli odložiť kabát,ruksak atd.
druhá fotka obdivovatel Mrk-u :-)))
tretia východ z metra
štvrtá LK na obhliadke

visage - Profil | Ne 15.3.2015 11:29:09

trochu to tu oživím Fishing Show Budapešť:
čakal som od tejto výstavy viac, dobré stánky Prologic, Haldorádo, SBS a na moje prekvapko LK a niečo aj od NIKLA

elhierro - Profil | Ne 11.3.2012 8:54:26

Martin M. >> Jinak pokud nevěříte, zkuste se zajet podívat na nějakou výstavu směrem na západ a uvidíte jak výstavy vypadají tam, jaká je skladba vystavovatelů a návštěvníků. Tam rozhodně neuvidíte takové "zoufalosti", které jsou k vidění velmi často u nás. Vždyť dnes se umožnilo prezentovat se na veletrzích (díky cenové politice) i takovým vystavovatelům ("zoufalcům"), kteří kazí image a vlastně i podstatu výstav. A na tyto zoufalce vlastně ani návštěvník není zvědav, protože expozice těchto vystavovatelů jsou odpudivé, personál neochotný, zboží předražené atd atd. Tito zoufalci se snaží parazitovat na vystavovateli, který investuje nemalé prostředky do příprav veletrhu, marketingu, zároveň je velmi často nutí k cenovým válkám. Jak je to možné? Šedý a černý dovoz je v ČR zcela běžný. Až budete na tom západě, zkuste mezi vystavovateli najít nějakého šedého dovozce. Nenajdete ho, protože i organizátor výstavy chrání své vystavovatele, tedy oficiální dovozce či výrobce. A u nás? Organizátor pro svůj profit ty zoufalce přime a rád. Proč myslíte, že celá řada prestižních vystavovatelů z tuzemských výstav mizí a raději volí účast na výstavě v tom "civilizovaném" západě? Protože se chtějí prezentovat před kvalitním návštěvníkem a na kvalitním veletrhu, ne na jarmarku či tržišti. Je to tvrdé, ale je to tak.

elhierro - Profil | Ne 11.3.2012 8:31:06

Martin M. >> V pořádku. Jinak nechci měnit výsledky ankety, jen využívám aktuální situace a předpokládám, že se do ankety zapojí aktuální návštěvníci v této době probíhající výstavy. Přeci jen je to jiný návštěvník, než ten, co navštívil předešlé výstavy. S internetem máte pravdu, ale i v dnešní době je stále mnoho kolegů-rybářů, co internet nevyužívají (především ta starší generace). A internet Vám stejně nikdy nevynahradí výstavu, kdy v jednu chvíli a na jednom místě máte možnost vidět vše, co obor nabízí. A k tomu si exponáty můžete osahat a prohodit pár vět s prodejcem, výrobcem. Zkrátka BUSINESS FACE TO FACE je stále nejsilnějším marketingovým nástrojem. Celé téma rybářských výstav a výstav všeobecně je velmi hluboké a rozhodně se nevyřeší touto diskuzí či anketou. Ale zatím nad osudem či spíše budoucností výstav nikdo vážněji nepřemýšlel, tak nějak si každý myslí, že vše poběží samospádem a ono top bude fungovat. Ono bylo velmi jednoduché realizovat výstavy před 10-20 lety, kdy se vše rozvíjelo a všichni potřebovalí jakoukoliv prezentaci. V té době se výstavy dělali jak na běžícím pásu, mohl je dělat kdejaký blb a uspěl. Bohužel dnes už je jiná doba, dnes to chce přidanou hodnotu, náboj a umět pracovat nejen s vystavovateli, ale i odbornými partnery, médii a především s návštěvníky. A na to ten blb už nestačí. Doba je těžká, všichni jsou velmi nároční a za své peníze očekávají maximum. Stačí se podívat 4 roky zpátky. Řekl by někdo, že může zaniknout tak skvělý veletrh jako INVEX? Asi ne, že? Ale stalo se a proč se stalo, to tu nehodlám rozebírat. A zkrachovalo mnoho dalších výstav a mnoho výstav to ještě čeká. A je to vlastně jen dobře. A co já obhajuji? Nejde okamžitě mávnutím ruky změnit černé na bílé, chce to postupný vývoj se správnou vizí. Asi víte kam mířím, že? :-)

Martin M. - Profil | So 10.3.2012 21:25:29

elhierro >> slovo "prostor" bych nahradil slovem "prilezitost" a nebudeme ve sporu :-) Prostoru tam opravdu moc nebylo, neslo skoro projit ulickami. Byl jsem tam asi 3x, nez zacalo Brno, rocniky uz si ale nepamatuji. Osobne neprodejni vystavu vubec nezatracuji, pokud to z meho zapisu nebylo patrne.

Rozhodnuti o uspechu - zde hodnotim podle toho, jak tuhle myslenku srdnate obhajujete. To ze tu presvedcite nekolik desitek lidi, ze to ma smysl, jiste trochu zmeni vysledek ankety, ale v globale to nezmeni nic na tom, jestli to skutecne smysl ma nebo nema. Pokud vam ma anketa slouzit i k pruzkumu verejneho mineni, tak bych do toho moc nerejpal, nebo aspon rikal vsechna fakta. Proto me upozorneni, ze v roce 94 byla jina situace.

Na konci roku 1999 melo v CR internet cca 225 tis. lidi, dnes 6 milionu.

elhierro - Profil | So 10.3.2012 19:48:54

Martin M. >> S tím, že na veletrhu RYBÁŘ nebyl prostor pro "osahání" vystavených exponátů. Navíc ještě v roce 1999 byl veletrh velmi dobrý, a to bylo 10 let po revoluci, internet byl už dostupný a rybářských prodejen bylo také jako máku. Úroveň veletrhu začala klesat v posledních třech ročnících, kdy se právě otevřel volnému prodeji. Na veletrh začal chodit zcela jiný návštěvníék, vystavovatelé tam už nechodili za svou prezentací, ale za prodejem. A nevím jak vy, já tedy v roce 1994 fronty na foukačky či na ventilgumky stát nemusel. A nějak věta: POKUD JSTE ROZHODNUT O ÚSPĚCHU mi nedává smysl. :-)

Martin M. - Profil | So 10.3.2012 19:07:07

elhierro >> s kterou casti toho, co jsem napsal, nesouhlasite?

PS: pokud jste rozhodnut o uspechu, tak proc se nas ptate? At uz to lita! ;-)

dosec - Profil | So 10.3.2012 16:03:19

pořád se divím,jak může mít někdo vsugerovanej v hlavě nesmysl automatickýho příměru veletrh = sleva.A že se nedalo nakoupit levněji? Dalo stačilo se zeptat a dohodnout se.

mipa - Profil | So 10.3.2012 9:55:38

preferuji takovou, kde něco mají .... :-))))) ..... i v dnešní době, hlavně takové ty "regionálně-místní" výstavy jsou někdy uboha bez odbornosti, vystavujíc "novinky" třeba až 3roky staré !!! Znám dvě ve Východních čecách v podzimních termínech spojené s výstavou třeba zahrádkářů či chovatelů..........
To snad proboha nic .... !!!!!!!!!!!!!!!

elhierro - Profil | So 10.3.2012 9:55:15

Martin M. >> Nesouhlasím. Stačí se zajet podívat na západ, jak vypadají výstavy tam. Výstava je odvozená od slova vystavovat a drží se tam toho. Výstava je velmi silný marketingový nástroj a podstata je položena zcela jinde než v pŕímém prodeji. Dnes každý chce hodnotit úspěšnost Výstavy dle okamžitého zisku. Ale tak to nefunguje. Pokud někdo nevěří, doporučuji navštivit nějakou výstavu v Mnichově, Stuttgardtu nebo jinde. Apropo, teď je např. Cebit v Hannoveru nebo ženevský autosalon. Mimo párku s pivem si tam nic jiného návštěvník nekoupí. Je to o prezentaci a společenské události. To se však z tuzemských výstav tak nějak vytrácí a vlastně mizí i návštěvníci.

arnošt - Profil | So 10.3.2012 0:50:17

elhierro - >> Za mě typ výstavy For Fishing v Letňanech...můžu si pokecat,osahat,pokochat se a popřípadě hned koupit...

mari1300 - Profil | So 10.3.2012 0:15:33

14.4. má být v Berouně rybářská burza, neví někdo jak je to velký a jestli má smysl tam jet?Mám to tam cca 170 km a vzhledem k tomu, že jsem se nedostal na výstavu, tak bych tam rád vyrazil, nebo někam jinam, pokud se bude ještě něco konat, nejlépe směr Západ Čech, nebo Plzeň...

jasommato - Profil | So 10.3.2012 0:13:28

neviem ci sa to da nazvat priamo vystavou ale us sa tesim na tohorocnu muskarsku sobotu ktoru bi som z casti zaradil do A lebo sa tam priamo nepredava ale vystavenu vybavu si mozem nielen osahat ale si s tym mozem aj zahadzat plus je tam zaujmavi program viazaniemuch a podobne

a Acko preferujem koli zabave tam

rover - Profil | So 10.3.2012 0:05:33

Martin M. >> Patří Martine, dal jsem záměrně Céčko, ...a to jen z toho důvodu, že "výrazné " slevy se samozřejmě nekonaly, ...někdy bohužel naopak :-( Prošel jsem si předem ceny na "šopech " vystavovatelů, ...dnes jsem se nestačil divit, nicméně vím, kam tvá připomínka směřuje.

Martin M. - Profil | Pá 9.3.2012 23:57:51

rover >> to do teto diskuse jiste nepatri.

rover - Profil | Pá 9.3.2012 23:49:49

Martin M. >> Takže Brno se opět vydařilo ... ? "C" je správně ...

Martin M. - Profil | Pá 9.3.2012 23:45:48

elhierro >> Je potreba napsat, ze puvodni neprodejni vystava se datuje tusim na rok 1994, tedy dobu pocatku podnikani v CR, kdy nebyl internet, byly tu jen 2 casopisy, vlastni tisteny katalog mel malokdo, rybarske prodejny mely velikost garaze, vse bylo za pultem mimo dosah zakazniku a stala se fronta na foukacky a ventilgumky. To si pak clovek na vystave skutecne pripadal jak v raji ... ale ze by tam bylo dost casu na vyzkouseni exponatu bez front a tlacenic, to si nepamatuji ;-)

dosec - Profil | Pá 9.3.2012 18:25:44

elhierro >> z mého pohledu obyčejného rybáře,spotřebitele je prodejní výstava nejlepší volbou.Pokud se někdo bude trmácet ošahat si cajk,kterého pospolu tolik nikde neuvidí aby ho porovnal mezi sebou desítky či stovky kilometrů tak určitě uvíta si výrobek rovnou koupit.Ušetří čas i peníze.
Kdyby nimrodi neměli,na výstavě trofeje tak toho ke koukání mít moc nebudou :-))

TWIN 69 - Profil | Pá 9.3.2012 18:00:39

Ahoj,pro běžného návštěvníka by byla asi nejvhodnější varianta C.

elhierro - Profil | Pá 9.3.2012 17:58:20

dosec >> V minulosti byla v Praze velmi úspěšná výstava RYBÁŘ, kterou organizovala paní Koloušková ve Veletržním paláci. Máš pravdu, vystavovatelů by ubylo, protože by byla pouze pro oficiální dovozce, přímé výrobce a velkoobchody. Ale zase by taková výstava byla zajímavá z jiného pohledu. Mnoho lidí přestalo na výstavy chodit z toho důvodu, že je to právě o tom prodeji. Minimum času na vyzkoušení exponátů, fronty, tlačenice. Ne každému to vyhovuje. To je jen velmi obecný pohled, mohl bych ho rozvést. Každopádně obor jako takový by si prezentační výstavu zasloužil. Výstava by měla plnit nejen roli marketingovou, ale i roli společenskou. Když to dokáží myslivci (Silva Regina), proč by to nešlo u rybářů.

dosec - Profil | Pá 9.3.2012 17:18:34

elhierro - >> chtěl bych vidět kolik by bylo vystavovatelů,na takovým kontraktačním veletrhu a zajímali by mě dohodnutý kontrakty.Třeba by něco např. Nikl s Kučerem dohókli do holpecu :-))
Kterou chceš upřednostňovat,když jiná než prodejní pro veřejnost u nás není a není tudíž s čím srovnávat,abych nějakou upřednostnil.