Staré Shimano Aero GTM-rozebrání

Dobrý den. Rozebírám naviják shimano aero gtm 3010 a potřebuji pomoc při rozebrání. Naviják rozebírám, je ve špatném stavu, je v něm prach, písek a stará vazelina taky už svoje léta překonala. Potřebuji sundat zakroužkovaný červený kus na obrázku, ale nejde přez kus žlutý. a Dále potřebuji pomoc s kusem v modrém kroužku. Otázka jen pro lidi co poradí , rady typu dej to někomu jinému nepotřebuji a jsou za červenou...
Autor diskuse: Pepos.007 - Profil , 27.2.2012 všeobecné - náčiní, doplňky

murphyy - Profil | Po 27.2.2012 16:11:53

tiez som nevedel dat dole hriadel z podobneho navijaka baitrunner aero GT 6010, tu to podla mna bude take iste len s tym rozdielom ze tu mas bojovku, s bojovkou neviem musis proste skusat dat po castiach dole ale aby si to potom vedel poskladat, rob si fotky priebezne

no tak hlavnu osku som musel vybrat doprava (dolava neslo pretoze oska bola v tomto mieste hrubsia) -sipka 2
takze som vybil (kladivkom) kolik co drzi cievku (sipka 1) a osku vytiahnes doprava a potom uz das dole rotor

vojtěchv - Profil | Po 27.2.2012 15:44:56

Osičku ve žlutém kroužku musíš vytlačit z hlavní hřídelky a taky povolit matku,je tam levý závit.Ale tu si asi už povolil.S tou zadní brzdou Ti neporadím.Mám zato že jsou tam drátěné pojistky ve tvaru C.Tento naviják jsem nerozebíral ale myslím že je to stejné(nebo dost podobné)jako u většiny navijáků.

Radim F. - Profil | Po 27.2.2012 15:43:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Abys sundal brzdu, musíš sundat takový drátek, který ji drží na místě. Je na zadní straně brzdy, vyndáš ho třeba jehlou apod.
Hřídel by měl držet šroubek na jezdci (je ještě v modrém kruhu, vlevo dole). Když ho vyšroubuješ, vytáhneš celou hřídel (na fotce jakoby směrem doleva).