Firma Lastia skusenosti

Nazdarek ludia. Chcem sa spytat ...ake mate skusenosti s touto firmou ? Ake prichute vam slapali najviac a ake najmenej ? Robim si taky maly prieskum tak zistujem kolko ludi na to chyta...dufam ze sa niekto najde....dakujem
Autor diskuse: lasti555 - Profil , 15.2.2012 všeobecné - nástrahy, návnady

Ktora rada boileis od tejto firmy u vas vedie ?

A) Diamond edition31%

B) Silver edition53%

C) Hook boilies6%

D) HNV boilies6%

E) HNV nugets 6%

Od 19.2.2012 hlasovalo 36 čtenářů.

medvidek 1 - Profil | St 13.8.2014 20:15:27

1,5 hodiny z kukuřicí Floating corn –česnek

Odvezl jsem syny na fotbaloví trénink a čekání na něj jsem si zkrátil z feedrama a během tak krátké doby se povedl krásný a nečekaný kapr 70cm a 7kg,do krmítka jsem použil směs Premium česnek a z plovoucí přírodní kukuřičkou to byla super kombinace,foceno mobilem.
S pozdravem za Lastia tým Sedláček David

Tomasson3 - Profil | Ne 25.5.2014 23:18:29

První větší výprava s Lastia boilie 24mm Diamond Jahoda/ryba. Lysec 13,90kg 85cm. Podařilo se i několik kousků okolo 7kg a hodně malejch.

medvidek 1 - Profil | Čt 6.3.2014 20:18:16

Aj Miroslav Donutil přišel a zapozoval z Verčou u stánku u Habakuka a u lastia produktů

medvidek 1 - Profil | Čt 6.3.2014 20:16:56

Dnešní rybářský veletrh Brno

medvidek 1 - Profil | Ne 29.12.2013 19:36:27

Ukončení sezóny 2013
Poslední víkend tohoto roku naskytl neplánovanou výpravu. Rybník už byl sice celý pod ledem, ale po oteplení z poloviny roztál. Po příjezdu jsme neměli moc na výběr kvůli ledu a tak jsme usedli na místo s největší plochou, kde jsme mohli nahazovat maximálně do vzdálenosti cca 60m.
Postavili jsme bivaky a domluvili jsme se, že každý bude zkoušet něco jiného pod háčkem.
Sotva se začalo stmívat a ze slunného dne se během chvíle stal mrazivý večer a teplota šla rapidně pod nula stupňů. Po pár hodinách jsme zjistili, že rybník je už celý pod ledem a tak jsme naštvaně zalehli do spacáků s myšlenkou, že ráno budeme balit a pojedeme domů.
Naštěstí se kolem půlnoci zatáhlo a oteplilo se, nastala mlha a nešlo vidět ani na krok. K tomu se přidal vítr a do rána jsme opět měli svůj úsek od tenkého ledu volný a nemuseli jsme balit!
Ráno vykouklo sluníčko a bylo počasí jak na jaře. Radost nás přešla ve chvíli, kdy na okraji odtál slabší led a celá ledová plocha ve větru přijela před nás a mi museli smotat pruty a čekat, co se bude dít. Nakonec nám nezbylo nic jiného, než sednout do lodě a zaseklý led porozbíjet.
Byla to pěkná fuška – led měl místy skoro 2cm, ale povedlo se a led odjel po větru pryč a mi měli před sebou neomezený prostor.
Zakrmovali jsme spombou a kobrou od Lastie euroboiliesem fruit mix a ekonom boilies fruit coctail, pod háčkem jsme zkoušeli vše možné a nejvíc fungoval panáček pop up jahoda a 14mm magic rapsbery – vše trošku ořezané a s pastou HNV té stejné příchutě. Nějaké záběry chodily i na L38winter.
Podařilo se mě celkem 5 záběrů, co se daly přiseknout. Jeden kapr k 6kg se podíval na podložku, jeden záběr do prázdna, jeden záběr, kdy mě kapr upadl a dva cejni a k tomu nějaký ten pípanec.
Béďovi se dařilo více - zdolal kapra přes 7 kg a ještě jednoho k 60cm a jesetera k 80cm a 3 cejny a nějaký ten pípanec.
Škoda, že než jsme našli, co konečně funguje a měli před sebou prostor, museli jsme balit a v nejlepším odjet domů. Za dva dny je konec roku, tak bychom chtěli popřát všem hodně zdraví a slušným rybářům hodně nafocených ryb.
S pozdravem za Lastii a RKMB David Sedláček a Bedřich Svoboda.

medvidek 1 - Profil | So 14.12.2013 12:24:24

zatím poslední letošní-snad nezamrzne!!! 7 a 8kg chyceno na panáčka s L38 winter

Tomasson3 - Profil | Ne 8.12.2013 17:17:39

Asi poslední letošní kapřík. Ikdyž jeden nikdy neví, třeba se ještě nějakej splete :-).
Lastia boilie Robin red

medvidek 1 - Profil | St 20.11.2013 11:08:31

Krátce na rybách – kapr 9,9 kg

Po příjezdu jsem rozkrmil jedno místo spombou boiliesem Ekonom-Royal Pepper a Fruit Coctail a pod háček putovala jedna L38 Gammarus s pop up Chilli a pastou Chilli.
Druhé místo peletami Silver – med a Euro boiliesem Fruit Mix a do krmítka putovala směs premium Maggi a pod háček Queen pelety pop up a jedna potápivá Chilli.
První záběr podle předpokladu přišel na krmítko a kapr kolem 50 cm. Další záběr přišel na L38 Gammarus a pěkný lysec 9,9kg mě udělal velkou radost.
Další dva záběry přišly na krmítko a oba jsem zdárně zdolal a jeden menší kapr a jeden 60 cm se podívaly z vody.
Na tak krátkou dobu se zadařilo a pěkně jsem vymrzl, ale spokojen odjel domů.
Za Lastii Sedláček David

medvidek 1 - Profil | St 20.11.2013 10:50:24

Podzimní víkend

Po dlouhé době pro samou práci jsem vyrazil k vodě si odpočinout od všeho. Ihned jsem postavil bivak a ponahazoval montáže do vody, rozkrmil jsem místo spombou boiliesem řady Diamond švestka a chilli a pár euroboilisy Robin red.
Pod háček putovala jedna L38 winter na panáčka s pop up ananas.
Podařilo se mi zdolat několik kaprů a největší fešák měl 14,3 kg.

S pozdravem za Lastii David Sedláček.

Tomasson3 - Profil | So 2.11.2013 21:02:20

Podařil se nový osobák 90cm a 16,94kg, který zabral na L38 classic s plovkou ananas na krátké výpravě na přehradu.

Tomasson3 - Profil | Čt 31.10.2013 15:36:08

Trochu se zpožděním přidávám nějaké fotky ze závodu DAfishing Lastia cup, kde jsme obsadili 2.místo. Nejvíc fungovalo Diamond hook boilie 14mm švestka a indické koření.

medvidek 1 - Profil | Út 8.10.2013 21:39:29

Závody na Korytníku 30 hodin – 12. místo

Závodů jsem se zúčastnil v týmu s kolegem Tomem se kterým jsem byl na závodech poprvé a bohužel se Tomovi moc nedařilo - padaly mu ryby při zdolávání, ale i tak přes jeho smůlu jsem našel kolegu se kterým se nemusím bát vyrazit na další závody, protože vydržel makat celý závod.
Jinak se nám podařilo přelstít každému jesetera a pár kaprů menších velikostí. Krmili jsme Euro Boiliesem –Fish mix a peletami Silver – do krmítek směs premium Maggi na půl se směsí Halibut a pod háček dávali všemožné, ale ryby se u nás bohužel moc nezdržovaly, tak příště.
Za Lastia tým David Sedláček, Tomáš Macků

medvidek 1 - Profil | Út 8.10.2013 21:14:11

Na chvíli u vody

Vyrazil jsem na pár hodin a ihned jsem bombardoval vodu spombou s Eurobiliesem Fish Mix a půlkami boilies řady Diamond Steak, pod háček putoval panáček s Pop Up Steak a půlkou Boilies L 38 Winter s troškou pasty HNV. Záběry nenechaly na sebe dlouho čekat, po každém záběru jsem lehce přikrmil.
Podařilo se mi chytnout i služného kapra přes 8 kg a několik menších přes 50 cm.
S pozdravem za Lastii David Sedláček

medvidek 1 - Profil | Út 17.9.2013 22:34:50

1.a 2. místo pro Lastii na závodech v Citonicích na rybníku Skalka!
V sobotu 7. 9. jsme s Davidem vyrazili na závody jednotlivců do Citonic. Letos na jaře se Davidovi podařilo na těchto závodech obsadit 1. místo. Na tento další závod, jsem se vypravil také.
Po příjezdu jsme losovali lovná místa. David vylosoval na první kolo špatné místo u přepadu,kde byla malá hloubka,výčep kde hrálo rádio a ještě k tomu i bouchání dveří od aut-prostě zlý sen a podle toho to i dopadlo!!!, Ale na druhé kolo, už to bylo lepší, vylosoval místo, kde na jaře vyhrál. Já jsem byl s losem spokojen. Obě místa byla krajová tzn 1 a 39. Po příchodu na místo jsem ryby viděl se ukazovat, věřil jsem, že záběr příjde hned po nahození, ale mýlil jsem se. Rybám se nechtělo. David u hráze se marně pokoušel přelstít nějakého kapříka. Nakonec jsme v prvním kole neudělali ani bod! David sice cejna chytil, ale po nedorozumění s rozhodčím musel cejna pustit a ještě dostal penalizaci -1kg! Vyhlídky do druhého kola nic moc, jelikož už se nějaké ryby pochytali. David si na druhé kolo věřil, protože místo znal a mohl házet do klidové zátoky, jediné co mu znepříjemňovalo lov- bylo hejno vos, které zrovna u jeho prutu měli hnízdo. Já jsem od místa u skáli na kraji rybníka nevěděl co očekávat. No, uvidíme. Razantně se oteplilo. Oba jsme bombardovali před začátkem kola hladinu spombem naplněnou euro boiliesem-fish mix a fruit mix a peletami silver frankfurtská klobása. David v zátoce a já jsem si vyhlídl malý kmen ve vodě asi 40m daleko ode mě. Za nedlouho, poté co jsem spatřil amury na hladině okolo mého místa jsem vytáhl krmítko z vody a převázal montáž a nastražil dvě Qeen peletky pop up broskev/chobotnice. Záběr na sebe nenechal dlouho čekat a já měl na břehu první body v podobě amura. David začal mít taky záběry ze zátoky a za chvíli vytáhl také amura a dostal se do plusových čísel. Na rozdíl ode mě chytal na krmítko se směsí premium- Maggi a Halibut a pod háčkem měl 2 Qeen pelety pop up jahoda a máčel je v aktivátoru ananas-i vosám neustále chutnal!! Záběrů začalo přibývat. Bohužel jsme i nějaké ryby ztratili. Ostatní závodníci začali být nervozní, protože jsme na rybníku měli záběry najednou jen já a David. Při třetím amurovi jsem si říkal, že by to dneska mohlo vyjít. Čtvrtý mě dost uklidnil. Ke konci závodu jsem pozoroval Davida jak během chvilky vytáhl ještě nějaký amury a posledního pátého těsně podebral a zazněl konec závodů. Nevěděli jsme v tu chvíli kdo kolik má. Až když jsme se sešli na vyhlašování výsledků jsme si řekli co, kdo chytil.David měl 12,5kg a po odečtení jednoho trestného kilogramu-11,5kg a ani vosy ho nezastavili!! Já měl 8,17kg a měli bychom být oba pravděpodobně na bedně. Při vyhlášení 1. místa zaznělo Davidovo jméno a u 2. místa to moje . Paráda! David ještě vyhrál pohár za výhru v druhém kole, takže do puntíku zopakoval úspěch z jarních závodů.Za námi na 3.místě s váhou 4,50kg to natřela všem chlapům žena od našeho kamaráda.Oba odjíždíme domů spokojení a příští rok se sem určitě vrátíme.
S pozdravem za Lastia tým David a Tomasson

medvidek 1 - Profil | Út 17.9.2013 19:26:02

O tyhle poháry se bude bojovat v říjnu

Tomasson3 - Profil | Po 9.9.2013 20:51:35

Za pár krátkých vycházek...Dochytávání rozkrmeného místa. Bodoval Diamond Steak společně s Chilli

medvidek 1 - Profil | Čt 29.8.2013 21:19:39

Nová vlajka

medvidek 1 - Profil | Čt 29.8.2013 21:18:35

Krátká výprava a jediný záběr

Vyrazil jsem na chvíli k vodě a do necelé hodiny se podařil tento krásný kousek-10,5kg,zachutnalo mu boilies od Lastie L38 winter a zakrmeno jsem měl pár euroboilisi Fish a peletami Silver frankfurtská klobása . Lovu zdar

Tomasson3 - Profil | Čt 29.8.2013 19:26:35

Kapřík 78cm a 8,6kg na Steaka z jednodenní rybačky na rozjetém místě. Snad ještě něco přinese..

medvidek 1 - Profil | Čt 22.8.2013 21:16:37

50.narozeniny kolegy a kapří pohoda na rybách

Kolega Ruda dostal poukaz na soukromou vodu na chytnutí největšího životního kapra a tak jsme na víkend vyrazili.Já dopředu zamluvil místo pod stromy,aby jsme se na slunci neupekli a neteplalo nám pivo a dobře se nám grilovalo.Podařilo se nám chytnout spousty kaprů a i Rudovi ten jeho vysněný-krásných 87cm a něco málo přes 10kg!!!Největší kapr víkendu měl 13,5kg a báječně jsme si to po stránce rybářské a pohodové oslavě užili.
S pozdravem a at vám to jezdí všichni zůčastnění-David,Ruda,Béda,Tonda,Tom,Luba,Josef.

Tomasson3 - Profil | Út 20.8.2013 17:51:06

Pár kousků z týdenní výpravy na sqid crab a steak. Trochu větší zobali jen po ochlazení a dešti, v těch vedrech jen do 70cm.

medvidek 1 - Profil | St 14.8.2013 22:22:46

Amur 81cm
Vyrazil jsem na pár hodin k vodě a podařil se zlákat Amur,zachutnalo mu na panáčka pop up a 14mm Ananas v dipu a na pár menších kaprů supr chvíle u vody.Lovu zdar

medvidek 1 - Profil | St 14.8.2013 21:45:36

Candát 85cm.

Tak jsem letos poprvé vyzkoušel vláčecí prut a na něj dal gumového Hammera 6cm a po pár náhozech úspěch a po krátkém boji můj nej candát,škoda fotek-foceno samospouští a nic moc.
Lovu zdar.

medvidek 1 - Profil | Čt 25.7.2013 21:03:06

Závody dvojic na rybníku Korytník
15.6. jsme se s Davidem zúčastnili závodů dvojic na 24hod. na rybníku Korytník. V loňském roce jsme si z těchto závodů dovezli domů pohár za 2.místo, tak jsme věděli, že na dalším ročníku určitě nemůžeme chybět.
Tyto závody jsou o losu snad víc než jakékoli jiné na kterých jsme byli a my jsme věděli, že chceme mělčinu, která je nejproduktivnější. Bohužel jsem vylosoval špatně a místo v první čtvrtině rybníka u hráze, z kterého je ještě ke všemu nejdál na druhou stranu, nevěstilo nic dobrého. Zkusíme zabojovat! Na tomto rybníku se chytá jen z jedné strany, tak montáže musely lítat do klidové zóny pod břeh asi 120m od nás. Ryby našim krmným místem evidentně jen projížděly, i když jsme se je snažili zastavit.
Během odpoledne jsme bojovali s náhozy pod břeh a boční protivítr nám dělal problémy a ne každý letěl tam kam měl, ale i přesto se nám podařilo nějaké ryby vytáhnout. Navečer David vytáhl i dva krásné kapry přes 8kg a i náhozy byly lepší. Noc byla pro nás úplně mrtvá a nevytáhli jsme rybu. Mělčiny suveréně dominovaly a tak jsme věděli, že to bedna nebude. Ráno se ještě nějaký kapr povedl a my jsem začali pomalu polemizovat jestli budeme vůbec do 10.místa. Závod končil v 10hod. Balíme a jdeme na vyhlášení. Naše jména zazněli až na 11. místě, ale na to, jaký jsme měli flek, tak to není zas tak špatné. Závodů se zúčastnilo 45 týmů. Krmili jsme směsí boilie složenou z Euroboilies-robin red, ekonomic boilie, Silver boilie jahoda/ryba a partiklem. V krmítkách fungovala směs Premium Maggi.
S pozdravem za Lastia tým Tomáš a David

Tomasson3 - Profil | Út 18.6.2013 16:33:55

První zkušenost s Lastií na závodech:
Závody v Dačicích a 1. místo
V sobotu 8.6. jsem s Davidem vyrazil na 6ti hodinové závody do Dačic. Po příjezdu nás trochu zklamal způsob losu na těchto závodech, ale se slovy “nějak se stím poperem“ jsme se rozběhli na místa. Revír byl dost široký a tak taktika byla házet dál než ostatní. Já jsem od Davida dostal na vyzkoušení krmení od Lastie, a tak do vody hned letěli krmné koule z Vnadící směsi PREMIUM příchuť Maggi, do které jsem přidal trochu partiklu a potom jsem hodil pár raket s partiklem, halibut paletami a půleným boilie Silver edition-frankfurská klobása. Pod háček jsem dával QEEN peletku broskev/chobotnice s plovkou stejné příchutě nebo bez nadzvednutí jen s jednou kukuřičkou. Na první záběr jsem čekal poměrně dlouho, ale vyplatilo se , jelikož to byl hned kapr 6,2kg. Do konce první půle jsem byl bez záběru. Začátek druhé půlky na druhé straně rybníka taky nezačal zrovna dobře, tak jsem přikrmil a čekal co se bude dít. Po hodině a půl jsem vytáhl dva kapříky hned po sobě okolo 40cm. Asi 15min do konce závodu se mi ještě podařilo zdolat kapra 6,12kg, který mě uklidnil. Od rozhodčích jsem se dozvěděl, že jsem na tom dobře. Ve vzduchu zavoněl stupínek na bedně. Radost byla veliká, když při vyhlášení zaznělo na 1. místě moje jméno. 4 kapři stačili. Závodů se zůčastnilo 53 lidí. Závodníci zamnou jich měli i víc, ale menších velikostí. Přebírám pohár a spokojený se můžu vrátit domů.
S pozdravem Tomasson

medvidek 1 - Profil | St 12.6.2013 21:43:35

Závody v Citonicích na rybníku „Skalka“ – 1. místo

Nápad vyrazit na závody se zrodil v pátek odpoledne, po shlédnutí pozvánky na stránkách Mrku – zavolal jsem na kontaktní číslo o pár informací o závodu a bylo rozhodnuto – jedu!
Ráno jsem dorazil k této 2,3ha vodě mezi prvníma a obešel jsem si všechna místa, protože jsem zde nikdy nebyl. Po shlédnutí jsem byl spokojen – pěkná voda, kde se chytá z jedné strany a na druhém břehu jsou skály, padlé stromy, keře a rákos – co víc si může rybář přát?? – jen maličkost – dobře vylosovat.
Losování dopadlo tak, že na obě kola jsem si vylosoval stejné místo a nejprve mě blesklo hlavou – sice se nemusím stěhovat na 2. kolo, ale co když to bude místo špatné a bez ryb??!!! Vždycky je šance po změně místa zabrat a dohnat ztráty.
Příchod na lovné místo mě potěšil – přede mnou skála a trošku vedle zátoka a v ní rákosí, jen ty větve nad hlavou mě vadily – jestli pod něma dokážu bez problému nahodit a nebudu věčně chytat „veverky“ a nezlomím prut.
Chytá se zde na jeden prut a tak jsem zvolil na krmítko mou oblíbenou Premium Maggi a pod háček Pop Ups Corn + dip – jahoda a do rakety spomb euroboilies – Fruitmix.
V prvním kole se podařily 2 záběry a ty jsem proměnil a na podložku se podívali 2 amuři.
Ve 2. kole to nebyla žádná sláva a podařily se 2 záběry. Jedna parádní jízda a po lehkém zvednutí prutu vůbec nic!!!
Další záběr přišel chvilku po náhozu a na podložku se podíval další amur a můj největší.
Při vyhlašování se jako první vyhlašoval vítěz 1. kola s největším počtem bodů a ten jsem vyhrál já. Pohár za 2. kolo mě bohužel unikl o 16 gramů!!
Tím pádem mě bylo jasné, že pohár za celkové 1. místo pozvednu já!
Velmi mě potěšilo, že závodník na 2. místě neměl ani z poloviny bodů co já a měl jsem celkově závody vyhrané už po 1. kole. Závodů se zůčastnilo 44 závodníků.

S pozdravem za Lastii David Sedláček.

medvidek 1 - Profil | Ne 2.6.2013 19:26:10

Závody na 8 hod. na rybníku Korytník – 3. místo

Po příjezdu na místo jsem si přál vylosovat na každý poločas místo na mělčině a to od čísla 40-70, ale opak byl pravdou. Vylosoval jsem čísla 13 a 30 a hned mě málem trefil šlak, říkám si: „no co nadělám – musím bojovat a neházet pruty do žita.“
Po příchodu na místo jsem měl taktiku hned jasnou – na druhé straně se nechytá a ryby se u břehu pod stromy ukazují – paráda!!! Sice vzdálenost k druhému břehu je přes 100 – 110 m, ale to mě problémy nečiní.
Nachystal jsem si 2 pruty na střídání a zaklipoval na potřebnou vzdálenost kvůli tomu, abych neházel na druhý břeh do větví a to stejné i s prutem se spombou – už jich mám doma pár rozbitých!!
Chytá se jen na jeden prut a není čas na hrdinské činy, ale co nejrychleji dělat záběry, tak Queens peletky byla první volba a na krmítko putovala směs Premium – Maggi a do rakety – Spomb Euro boilis – Robin red na půl s Fish – mix a nedával jsem žádný partikl kvůli bílé rybě.
První záběr přišel po hodině a půl a hned kapr, který dodal elán do dalšího boje. Mezitím jsem už začal na jeden prut měnit taktiku a dávat rohlíkové boilies a prut jsem pravidelně přehazoval a začalo se postupně dařit.
Do konce první půle se podařil ještě jeden kapr a jeden mě po chvilce zdolávání upadl.
V druhé půli jsem zůstal při stejné taktice a dařilo se mnohem více. Podařilo se mě zdolat 7 kaprů a jeden mě opět upadl. Při vážení jsem se od rozhodčích dověděl, že se parádně rozchytaly mělčiny a pro mě to vypadalo bledě.Říkal jsem si, že to bude stačit tak nanejvýš na první desítku – ale udělal jsem vše, co jsem mohl!!!!
Při vyhlašování mě čekalo velké překvapení, když u 3. místa zaznělo moje jméno a nevěřil jsem vlastním uším. Ze 43 závodníků a z tohoto místa jsem nakonec udělal parádní výsledek a na 1. a 2. místo moc nechybělo - škoda ryb, co mě upadly.
Dal jsem si pěkný dárek k narozeninám a doma mě čekal dort a oslava.

S pozdravem za Lastii David Sedláček