Jak zbavit rybu smradu z rybiny?

skousel sem to nalozit na 2 hodky do mleka ale moc to nepomohlo tak jestli s tim mate nejaky zkusenosti
Autor diskuse: VencaXX - Profil , 14.2.2012 všeobecné - ostatní

Jarda 7 - Profil | St 15.2.2012 21:35:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Strop 330 >> Tři hodiny stačí na to aby sůl vytáhla přebytečnou vlhkost,a zpevnila maso.Struktura masa je potom daleko lepší než při osolení přímo před úpravou.Pokud rybu nasolíš den předem,bude mít maso tužší.Samozřejmě záleží i na velikosti porcí.

Strop 330 - Profil | St 15.2.2012 20:43:45

Vezmu nuz a ostrou stranou stahuju pod proudem horke vody ten ryby sliz s kuze ryby. Delal jsem to ted o vanocich poprve a je to fakt dobre. Ja sem myslel ze se ryba soli tak 3h pred smazenim. Ale zkusim to i dil asi to bude lepsi:-)

PLZEN - Profil | St 15.2.2012 20:43:42

VencXX---Chytej motyli.

killer1 - Profil | St 15.2.2012 20:41:22

VencaXX - >> tak si kup vepřový nebo kuřecí maso a máš po problému, to sou zase dotazy:-))

nofish - Profil | St 15.2.2012 20:39:47

Jarda 7 >> ..... žádné zbavování tuku....... rybí tuk je zdravý :-)

Jarda 7 - Profil | St 15.2.2012 20:31:07

Okyš >> Pravdu máš.Ale není zbytečné zbavovat rybu všech tukových částí pokud pochází z vody kde je např.pískové nebo štěrkové dno?Je problém že v tuku se usazuje zápach bahna,ale pokud je ryba z čisté vody připadá mi to jako barbarství.Pokud kapra vyudíš,ten tuk má nádhernou chuť,ale jak říkáš,záleží na chuti každého soudruha.:-)

Okyš - Profil | St 15.2.2012 20:07:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Specifický pach rybiny je odlišný od druhu ryby a také od prostředí kde ta ona konkrétní ryba žije. Jinou "chuť" bude mít kapr z bahnitého rybníku uprostřed léta a jinou zase ze štěrkáče nebo čisté řeky. Proto někde lovím ortodoxně chyť a pusť, jinde zase chyť a sežer. Každopádně je vždy důležité rybu zbavit pokud možno všech tukových částí. U kapra je to na hřbetě a nejvíc na břichu. Nemilostrdně odříznout. V neposlední řadě také, jak psali již kolegové níže, důležité je pořádně vymýt a dle vkusu každého soudruha ždibet česneku a kopru. Jinak rybu solím hodně a pokud možno dost dlouho dopředu, ať se rozleží a natáhne sůl i dovnitř. Není nic horšího než planá ryba.

Pedro1 - Profil | St 15.2.2012 20:07:04

kritik >> Ty tloušti mi nějak unikli,v zadání píše o rybách obecně.Letní tloušť asi nebude žádná hitparáda,ale třeba to někdo umí udělat.

CZ - Profil | St 15.2.2012 20:00:29

VencaXX - >> Necpi ryby do mražáku a chytej tam kde je to echt nebo konsumuj třeba chrousty.

Kozič origin - Profil | St 15.2.2012 19:59:02

Jak zbavit rybu smradu z JZD?

kritik - Profil | St 15.2.2012 19:57:27

Rytíř >> Jo, mizim :-))

Rytíř - Profil | St 15.2.2012 19:56:57

kritik >> pssst,nebo sem vpadne a nakope nám pr..:-))

kritik - Profil | St 15.2.2012 19:55:36

Rytíř >> Jasně, starej divočák :-)) napsal bych i kanec, ale to mi strach nedovolí :-))

Rytíř - Profil | St 15.2.2012 19:54:15

kritik >> jo,určite stejnýho:-))HB.

kritik - Profil | St 15.2.2012 19:53:16

Rytíř >> Jestli máš na mysli toho Honzíka jako já, tak ne :-)) Já jsem učiněnej beránek, teda než mi bouchnou saze :-))

Rytíř - Profil | St 15.2.2012 19:48:05

kritik >> nejsi tak divokej jak Honza ne?:-))

rover - Profil | St 15.2.2012 19:47:58

Co to je, ta rybina ... ?

kritik - Profil | St 15.2.2012 19:47:25

Rytíř >> Už mi cvakala čelist :-))

Rytíř - Profil | St 15.2.2012 19:45:44

kritik >> ne,ten mladší:-))

kritik - Profil | St 15.2.2012 19:45:14

Rytíř >> Kdo je wostrej, starej a moderní, to jako já?? :-))

kritik - Profil | St 15.2.2012 19:43:35

Pedro1 >> Do tvých fotek jsem se vůbec neodvážil podívat :-), to by mi strach nedovolil....Venda se tady vyptává, jak se zbavit smradu z ryb :-), hlavně z tloušťů.

Rytíř - Profil | St 15.2.2012 19:41:45

Pedro1 >> je VaM a tento souboj nemůžeš vyhrát:-))

Pedro1 - Profil | St 15.2.2012 19:40:55

Rytíř >> Von si začal:-)))))))

Pedro1 - Profil | St 15.2.2012 19:40:39

kritik >> Jaký tlouště?To myslíš toho sedmikilovýho amura v mejch fotkách?No potěš prdel jestli jsi si ho spletl s tlouštěm.

kritik - Profil | St 15.2.2012 19:29:17

VencaXX >> Zapoměls na benzín a krmení..... to taky něco stojí :-))))

VencaXX - Profil | St 15.2.2012 18:41:59

no jako kdyz uz za povolenku platim tezky prachy tak proc bych si aj nejaky ryby nevzal od ty vody ze jinak taky neberu kazdou rybu co chytim a taky k vode neberu fotak tak asi tak

Hrdobec - Profil | St 15.2.2012 17:30:35

Já žeru tak rychle že si nějaký rybiny ani nestačim fšimnout o))))))))

kritik - Profil | St 15.2.2012 17:27:17

šmudla007 >> Tobě to uvěřim, ty jsi známej kulinář :-)) Co se týká tlouště tak si dobře pamatuji, když jsem je jako malej smrad chytávával pod jezem na řasu. Když tě posr.., tak to stálo za to :-))

šmudla007 - Profil | St 15.2.2012 17:11:06

kritik >> Si ale musíš všimnout že si autor otázky chytnul aji ostroretky a to je panečku úplně něco jinýho než letní tloušť :)

Dave akorát nesnese pohled na rybu po zpracování, ještě štěstí že se nedíval na moje fotky(to by mu prdla cévka a tahal by na kapry nohu a bágl).
Ohledně tlouště se musí kápnout na dobře živenýho z čisté vody. Ostroretku bych si dal hnedka aji dvakrát.

Rytíř - Profil | St 15.2.2012 17:01:57

Pedro1 >> ty hele,nedráždi ty kapraře:-)))

WhooooO - Profil | St 15.2.2012 16:47:51

do krabicky ponořit do mlíka a nechat přes noc já ještě přidávám drcený česnek :))

kritik - Profil | St 15.2.2012 16:45:51

Pedro1 >> Dost slušná reakce, něco jako bejk kterej uvidí červenej hadr :-)) Dave na to nechtěně kápnul...... Vono konzumovat tlouště uprostřed léta je musí být naprosto dokonalá, luxusní šmákota :-))

Programátor - Profil | St 15.2.2012 16:43:58

nesmíš chytat ryby pod čističkou, toho smradu z masa se už nijak nezbavíš :-)
Jinak mě funguje citron a hlavně česnek