Kontroloval vás ,,nepravý porybný"?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda máte zkušenosti s tím, že by vás na rybách navštívil porybný, nebo rybářská stráž, přitom by se jednalo o člověka, který oprávnění kontrolovat rybáře nemá. Pouze by se za něj vydával. Pokud ano pište i oblasti kde se tak stalo. Za příspěvky děkuji.
Autor diskuse: rybarkaJMK - Profil , 16.1.2012 kaprařina - ostatní

Setkali jste se s ,,falešným porybným"?

A) Ano13%

B) Ne87%

Od 16.1.2012 hlasovalo 239 čtenářů.

vydra Lucky - Profil | Po 13.2.2012 11:04:49

Mrknato >> Pitomost, je to originál ! Dělal jsem ho sám ...

Mrknato - Profil | Po 13.2.2012 10:50:44

vydra Lucky >> Ty to hrozně zlehčuješ. To tvý Šimáno originál být nemusí, to velmi rychle zjistí ACTA. Proklepnou ti legálnost výstroje, zujou tě z Addidas ťananskejch kecek, seberou Korejský Šimána, čínskej Epl, software v kardiostimulátoru, implantáty v bicepsech a to bude coby dup.

vydra Lucky - Profil | Po 13.2.2012 10:22:06

Škoda, že Agatha Mary Clarissa lady Mallowanová, rozená Millerová, už není mezi námi. Zcela jistě by napsala podle tohoto vlákna detektivku, jako z praku. Falešní porybní, falešní policajti, teď už i vrchní a bůh ví, jak je to s plavidly. Číňani dělaj falešné kde co, takže bych se nedivil ani falešnému parníku. O FOXu a jiných značkách carp systému si také nedělám iluze. U věcí je to vcelku jedno, kolikrát je falzum lepší originálu. Jen falešní lidé jsou na ránu ... Ach ta zima, ta nám dává. Už aby se oteplilo. Popadnu své originál (?) Shimano a jdu k řece.

Mrknato - Profil | Po 13.2.2012 9:38:39

baitruner2 >> Tak a dostáváme se k tomu, zda je toto oprávněna kontrolovat a rozhodovat o tom RS? V centrálních BP je lov ryb z plavidel zakázán. Tečka. Umožňuje, aby si revír od revíru uživatel rozhodl, zda lov z plavidel povolí. Pak ale lovící z lodě může jen těžko kontrolovat standardní RS, které též nepřísluší sankcionovat zákazy stanování a parkování u vody, i kdyby byly třeba 100x v BP (bližších podmínkách)......

Edit : zákaz lovu ryb z plavidel v "centrálních BP" ČRS zřejmě vychází z toho, že kontrola na plavidlech a rozhodování o tom, co plavidlo k lovu ryb je a co už ne, nemůže příslušet RS a to ani v Jč. Že si zákon vykládá každá RS jinak, je folklórem rybařiny, stejně jako falešný vrchní v restauracích.....

baitruner2 - Profil | Ne 12.2.2012 17:40:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já už jsem se o to taky zajímal jak to vlastně je s tím chytáním (z obytné lodě).Tento odkaz jsem našel na stránkách svazu a okopíroval jsem ho a poslal právníkovi.
Jeho odpověd:Je to půl na půl,ale počítej,že by si mohl mít problémy.
Je tam dodatek,že bych bránil(mařil) v provádění rybářského práva.(nemužou jít ke mě na palubu) a ani v přítomnosti policajta.Jedině se souhlasem.Pak jsem povinen je tam prý pustit.Jinak ne.(takhle jsem to pochopil já u právníka jsem osobně už nebyl)
PS:Mě je to buřt bo tak nechytám,ale tenkrát sliver měl určitě v tom jeho tvrzení pravdu,že nemaj na lodi co dělat(Já tohle vůbec nevěděl).

Tady je ten někoho dotaz na tom svazu.:
Dotaz č.105, kategorie "Rybářský řád a legislativa"
Dotaz: Dle vyhlášky č. 197/2004 Sb., k provedení zákona o rybářství, ve znění pozdějších předpisů patří mezi povolené technické prostředky k lovu ryb plavidlo (mimo obytné lodě, plavidla veřejné dopravy a zvláštních plovoucích zařízení využívaných k přepravě materiálu, § 13 odst. 3 písm. e) zákona č. 99/2004 Sb.). Můžete blíže specifikovat co se pod pojmem obytná loď skrývá? Je možné provádět lov ryb z lodě na jejíž palubě lze přespat či např. z malé kajutové plachetnice?
Odpověď: Podle ust. § 13 odst. 3 písm. e) zákona č. 99/2004 Sb. se skutečně při lovu v rybářském revíru zakazuje lov z lodí obytných, z plavidel veřejné lodní dopravy a ze zvláštních plovoucích zařízení využívaných k přepravě materiálu. Vzhledem k tomu, že bližší výklad pojmu ,,obytná loď" nenajdeme v zákoně o rybářství ani v jeho prováděcí vyhlášce, obrátili jsme se s žádostí o výklad pojmu ,,obytná loď" na Ministerstvo dopravy ČR. Z jejich stanoviska skutečně vyplývá, že pojem ,,obytná loď" nemá oporu v právní normě týkající se plavby nebo rybářství. Za obytnou loď lze podle názoru Ministerstva dopravy označit plavidlo, jehož účelem je ubytování osob a které je určeno (je způsobilé) k opakovanému přemísťování po vodní cestě. Pro výkon dozoru podle zákona o rybářství je dle jejich stanoviska tento i jiné možnosti výkladu slova ,,obytný" prakticky nepoužitelný a žádný nemá oporu v právní normě týkající se plavby nebo rybářství. Na základě tohoto stanoviska jsme se ještě obrátili se žádosti o výklad pojmu ,,obytná loď" pro potřeby výkonu rybářského práva na Ministerstvo zemědělství ČR. Ze stanoviska MZe ČR vyplývá, že pro potřeby výkonu rybářského práva se ,,obytnou lodí" rozumí plavidlo, jehož interiér je uzpůsoben k obývání. Plavidlo bývá obvykle vybaveno místem pro přespání, hygienickým zařízením a zařízením pro ohřev potravin. Pojem ,,obytná loď" (bez ohledu na to zda se jedná o malé či jiné plavidlo) tedy úzce souvisí se schopností tohoto plavidla účinně mařit kontrolu řádného výkonu rybářského práva.
Odpovídal: Ing. Branislav Ličko

11lubos11 - Profil | Ne 12.2.2012 17:20:28

Barbusek >>
výpomoc - nevýpomoc a souhlasím a osobně nemám žádný problém s takovýma kontrolama, někdo již zde psal VÍCE takových kontrol - to ANO, neboť co občas osobně vidím, co se děje u vody !!! S pozdravem

Barbusek - Profil | Ne 12.2.2012 10:14:45

Sven >> souhlas, myslím, že rybářský lobby je dost silná na tgo, aby prosadila novelizaci - tj. zpřesnění stávající vyhlášky

Barbusek - Profil | Ne 12.2.2012 10:12:12

11lubos11 >> takže výpomoc :)

arnošt - Profil | Ne 12.2.2012 2:13:33

rybarkaJMK - >> Možná se takový spíš zaměřuje na rybářky.Buhví,co má za lubem... o)))

Káceč - Profil | Ne 12.2.2012 1:26:47

kritik >> nebude-li výslovně v zákonu uvedeno, že se smí lovit ze sudu, budou do sudu naloženy švestky. A to zcela nezákoně :-)))

kritik - Profil | Ne 12.2.2012 1:22:15

Káceč >> Právě že né. To by musel dělat odbornej výklad i na ten sud, ze kterého se hodláš lovit :-)))

Káceč - Profil | Ne 12.2.2012 1:17:02

lipenak >> plavební komisař, to je co za termín. Já to čtu prvně.
Se vyser na výklad co je obytná loď a plachetnice. Raděj si nech udělat výklad, z jakého plavidla se smí lovit. Přesné znění a parametry. To bude daleko lepší. Je lepší vědět, z čeho se lovit smí, jak z čeho se nesmí.
Tím chci říct, že pokud bude zákon hovořit jasně, nejde vochcat. I když....

lipenak - Profil | Ne 12.2.2012 1:02:04

Káceč >> tady si to můžeš vyložit jak potřebuješ , když závodí je sportovní ,když skončí a odjede někam do zátoky a udělají si na ní piknik a nahodí pruty je rekreační a obytná . Myslím že v tomto případě si RS bude sebou vozit plavebního komisaře který si nechá předložit techničak lodi a bude hned jasno co je to za lod . Když na tom sudu vydržíš klidně chytej. . Navedli jste mne na dobrou věc , nechám udělat výklad obytná lod , plachetnice.

Káceč - Profil | Ne 12.2.2012 0:50:52

lipenak >> to, že jsou jachtařské závody, znamená, že každá jachta je sportovní plavidlo? Úplně automaticky nebo je to na posouzení RS? A chytat na prázdném sudu,sedíc obkročmo můžu? A jaká je vlastně definice "lodě", ze které lze lovit ryby? Jsou nějaké, zákonem dané parametry, třeba jako co se formulí F1 týče? Tam to maj docelá zmáklé, ale i tak to není dokonalé. Furt s tím vyjebávaj. Asi jako rybáři v Čechách a na Moravě s lovem z "lodi".

Mrknato - Profil | Ne 12.2.2012 0:42:31

kritik >> Každé plavidlo, ze kterého provozuješ sportovní rybolov je sportovní.....)

lipenak - Profil | Ne 12.2.2012 0:42:30

Mrknato >> já pochopil ,že se bavíme o konkrétní věci a to lovu na Lipně . Tady jsou pravidla jasný a srozumitelný. Jinak pro mne obytná lod znamená hausbot , jachta je rekreační a sportovní plavidlo ale má též využití jako obytné plavidlo. Takže jak to řeší jinde jde mimo mě.

Mrknato - Profil | Ne 12.2.2012 0:40:52

lipenak >> Zákon 99/2004Sb. neupravuje lov z plavidel, vyjma těch uvedených ve vyhlášce. Tedy pak ani RS nemůže rozhodovat, co je plavidlo obytné, nesportovní, oplachtěné, když plachtu momentálně nemá.....

Vím asi o čtyřech BP, které jsou nezákonné, pokud za ně RS zadrží povolenku a toto je pátá.....

vydra Lucky - Profil | Ne 12.2.2012 0:30:20

A je vůbec možno vstoupit na palubu lodi, když je na ní aleman ? Není to něčeho porušení ? Něco jako půda státu, ale teritorium naší vody a ne mezinárodní vody, ježiši ale on je Schengen, takže asi ne. Ale když je falešnej porybnej, tak je to stejně jedno. Toho nezajímá ani diplomatická imunita. Jdu spát, je toho na mě moc .... :-) Dobrou noc kluci.

kritik - Profil | Ne 12.2.2012 0:29:48

....... Používání plovoucích a jiných předmětů označujících krmná místa se zakazuje.
Je zakázáno přechovávání úlovků v přítocích do Lipna, mimo vezírek. Zákaz lovu ze sportovních plavidel včetně plachetnic. Zákaz vstupu na pozemky územních obvodů vyznačených tabulemi.
Tečka......

lipenak - Profil | Ne 12.2.2012 0:28:23

Káceč >> vyjádřil jsem se o něco níže , V BP pro revír 421200 Lipno je jasně napsáno zákaz lovu ze sportovních lodí včetně plachetnic . K čemu se mám víc vyjadřovat .

Mrknato - Profil | Ne 12.2.2012 0:24:56

lipenak >> No, pokud u Vás na jiným revíru než na Lipně nemáte povolen lov z loďky, pak jsi v tom kovanej.
Znovu opakuji, že toto může platit tak na členy zvezov, kde neplnění odznaku Fučíka, může být chápáno jako svazoneposlušnost. Sven ti to napsal zcela jasně. Jediné, kdy by jsi mohl s policajtem vtrhnout na palubu jachty, je případ, že by lov z plavidel nebyl povolen......

Káceč - Profil | Ne 12.2.2012 0:23:22

lipenak >> prosím, můžeš se vyjádřit?


Káceč - ® So 11.2.2012 23:36:33
Mrknato >> je zakázán lov.... z lodí obytných, z plavidel veřejné dopravy a ze zvláštních plovoucích zařízení využívaných k přepravě materiálu.
Otázkou je, jestli je jachta obytná. Ono by se taky vlastně dalo lovit z vodních lyží a toho prkna s plachtou.

Sven - Profil | Ne 12.2.2012 0:13:13

Mrknato >>
Nechápu, že někteří horliví členové nejsou schopni, si zapamatovat jednu, jedinou ale pro jejich výkon, klíčovou větu:

99/2004 Sb.
§ 16
Oprávnění rybářské stráže
Rybářská stráž v rybářském revíru je oprávněna

c) zadržet
1. povolenku k lovu osobě, která se dopustila porušení povinnosti stanovené tímto zákonem, a tuto
doručit nejpozději do 5 pracovních dnů tomu, kdo povolenku vydal,

lipenak - Profil | Ne 12.2.2012 0:12:44

Mrknato >> napsal jsem ti to zcela jasně , akorát ty to nechceš pochopit . Pokud bude z jachty čučet nahozenej prut tak dotyčný provozuje rybářské právo a tím pádem je kontrolovatelný RS . Pokud má povolenku tak oní přijde nebot loví tak jak nemá, pokud jí mít nebude a nepředloží občanku bude povolána policie ČR a pokud se prokáže tak mu bude zadrženo nářadí a bude řešen podle zákona 200/90 par 35 odst.1f lov bez RL a povolenky . Takže to je asi tak vše.

Mrknato - Profil | Ne 12.2.2012 0:08:24

Sven >> Asi chtěj furt překvapovat, bejt o krok napřed.... Ježíšek je jim málo......

Sven - Profil | Ne 12.2.2012 0:05:30

Mrknato >> mě v jednom kuse fascinuje, co některou RS pudí , vymýšlet si nové a nové ůpravy předpisů.....když nezvládají ani ty stávající..

L.Č. - Profil | Ne 12.2.2012 0:04:02

Mrknato >> samozřejmě to platí pro Lipno.

Mrknato - Profil | Ne 12.2.2012 0:03:27

lipenak >> Nějak to zamotáváš...... možná to máte u vás v BP tak definováno, ale divil bych se. Jsme opět na začátku, co může RS kontrolovat, tedy kdo může jachtaři s nastraženými pruty zadržet povolenku a podle jakého předpisu? Rozumím, že jachtař může nasrat... to jo, ale to je tak vše.

Edit: tak jo, Lipno je ochráněný, ale co jinde?

lipenak - Profil | Ne 12.2.2012 0:03:23

Mrknato >> představ si že na germány , alemany klidně vyrukuju nebot dostavaj RŘ v jejich řeči a velice dobře ví jak se mají chovat. Mnohdy ho mají lépe prostudovaný jak někteří čeští rybáři.

kritik - Profil | Ne 12.2.2012 0:01:48

Mrknato >> A Jelimány, zapoměl jsi dodat .-))

lipenak - Profil | Ne 12.2.2012 0:00:16

Mrknato >> nezkoušej mě , je to zbytečný.