pařená houska jak ?

Ahoj rybaříci. Začínám.
Jak správně napařit housku ? t.j. doba paření ? mikrovlnka ?
pařák? uchování ?
Prosím " polopatě".
P.S. Nejsem dement, jen se učím.
Děkuju.
Autor diskuse: bultas - Profil , 16.1.2012 všeobecné - nástrahy, návnady

Figos - Profil | Út 17.1.2012 13:37:21

Ahoj já to pařím tak,že si dám hrnec na dno asi tak 1cm vody síto na knedlíky nebo síto jaké je ve fryťáku dám tam dva rohlíky nebo housky zapnu hořák přikryju pokličkou a až to změkne cca3-4minuty vytáhnu je dám mezi dvě desky utáhnu svěrkama a počkám cca10 minut a dílo je dokonáno........

bultas - Profil | Út 17.1.2012 10:26:52

Díkes všem rybaříkům, sokolíkům za Vaše rady.
Dělal jsem, v dobré víře, spoustu chyb jak každej prvňák.
Asi bych se nakonec protlačil ke kýženému výsledku,
ale takhle je to rychlejší.
Děkuju.
Fajné dny pro Vás.

Paul Delpiaz - Profil | Po 16.1.2012 23:39:48

Předchozí příspěvky do diskuze jsem nečetl, tak se možná budu opakovat. Housky dám na pařák na knedlíky a ponechám dokud neni úplně nezměkne, potom vložim mezi dvě prkýnka a nechám cca 10 minut lisovat pod multipackem piva. Pak housky nakrájím na různě velké kostičky a dám do malých skleniček (třeba ty od pseudokaviáru co lze koupit v supermarketu) nakonec kousky housek ve skleničce ochutim všim co mam po ruce (vanilkový cukr, moučka z pstružích granulí, med, vajíčko, dip na nachos). Nechám uležet den či dva v ledničce a jdu se na ně.

Bobertik - Profil | Po 16.1.2012 23:13:33

Jak píšu ostatní. Igelitovej pytlík 10 - 15 sekud do mikrovlnky, vyzkoušíš podle výkonu. Já to dělal asi na x než jsem trefil. Pak vyndáš, nerozbaluj, nechat zavázaný. zatížit a nechat slisovat. Jestli to děláš před odchodem rovnou na ryby nevadí, jen to pořád slisuj rukou o kuchyňskou linku v tom pytlíku a hlavně ho nerozdělávej. Jakmile se do toho dostane vzduch tak to začne tvrdnout, ale dopoledne nebo odpoledne u vody Ti to vydrží. jestli budeš u vody dýl, tak si to tam nakrájej nebo udělej kleštičkama. Jestli to neuděláš, tak se taky nic neděje, ale budeš to muset postupně ulamovat, to už je pakárna, blbě se to láme.

Knedlhans - Profil | Po 16.1.2012 22:55:45

Reznik76 >> Zalezi jakou mas doma,resp. o jakem vykonu.Kdyz budes mit nakou malou kocku do auta o vykonu 300W tak ti nebudou stacit 2 minuty,pokud nejakou profi do restauraci o vykonu 3000W tak z rohliku po 20 sekundach zbyde male cerne smradlave prd :-)
Vetsina mikrovlnek urcena pro normalni spotrebitele ma vykon 800-1100W a tam je tech 30s dostatecne,minuta maximalne...

mipa - Profil | Po 16.1.2012 20:57:56

bultas - >> Používám vyloženě klasiku, pěkně na páře, proto že "rychlená" houska z mikrovlnky mi tak dlouho vláčná nevydrží .... Vezmu veku a jednotlivé plátky rozprostřu na pařáčku v kastrolku, jako když se ohřívají knedlíky, přidám trochu vody a pozvolna napařuji pod pokličkou tak dlouho, až je veka "vláčná" a v prstech mazlavá .....v tom to stavu je už dost účinná ..... Pak přichází druhá fáze, kdy veku "dipuji" k obrazu svému, dokud je ještě vlhká . Jednotlivé plátky obaluji v najemno přesáté krmítkové směsi, v pudinku, sušeném mléce ... nebo třeba zlehka v koření ( anýz, perníkové, .... červené sladké paprice - výborné na plotice a perlíny ). Vše díky vlhkosti pěkně drží ! Při chytání si pak jen prsty "uždibuji" kousky potřebné velikosti, které v obloučku háčku přimáčknu více, aby držely a špička kouká ven z toho měkkého ... Na háčku veka zvětší oběm, pěkně drží, ale není to na nějaké bezhlavé "švihání"... :-))) ... a málem bych zapoměl .... i bez "tůningu" je to moje nejčastější nástraha v "krizi" a nebo chladné vodě a dost funkční ... :-)))))

Kreja - Profil | Po 16.1.2012 20:28:33

Já to dělám jednoduše tak jak se paří knedlíky.Když chci aby se rohlík ve vodě dřív otevřel tak napařuji chvíli a když má být odolnější tak dýl Mám udělaná dvě prkýnka na lisování na koncích opatřené šrouby s křídlatou maticí a podle ročního období nebo cílené ryby lisuji Z jara nebo na bílou rybu stáhnu prkýnko trochu a pokud chci aby rohlík vydržel podstatně déle tak slisuji víc Věšinou to dělám tak že rohlík napařím večer dám ho lisu to celé do igelitového sáčku a ráno ho nakrájím a větší a menší kostičky a frčím Rohlíky nosím v menší sklenici udržuje se v ní víc vlkosti Jinak před slisováním je dobré rohlík potřít lehce máslem nebo perlou potom to ve vodě udělá takový "šlem" Hodně úspěchů Jarda

MiPo - Profil | Po 16.1.2012 20:23:24

Reznik76 >> :-)))))))))

Reznik76 - Profil | Po 16.1.2012 20:15:24

Knedlhans >> na minutu si dal jednou táta rohlík do mikrovlnky a udělal z něj oharek :-)))

Reznik76 - Profil | Po 16.1.2012 20:14:17

MiPo >> no jo v těch letech sem se ještě snažil kačera tlačit před sebou na provázku :-)))

Knedlhans - Profil | Po 16.1.2012 15:53:10

Ahoj,Martin Matak(sefredaktor tohoto webu) ve svem starsim naucnem clanku o plavanne popisoval pripravu parene housky.

Vezmes starsi "gumovou" housku,zabalis ji do mikrotenoveho sacku (cim mene vzduchu tim lepe),das parit cca 30-60 sekund do mikrovlnky,vyndas, a nyni budu citovat Martina Mataka: ,,...slisujeme presne na 11mm.Tzn. ne 10,ne 12 ale presne 11mm...".MM to vysvetlil tak,ze pokud se to udela jinak,tak se uzavrou pory v housce a houska nema vabici ucinek jaky ma mit.Kleste na housku jsou pry naprosto nevhodne.Nasledne nakrajek na kosticky 4-7mm a napichuj na hacek tak,aby cela spicka hacku az po obloucek koukala...
Ja jsem to zkousel,sice jen jednu vychazku,ale zabery na to byly,a bylo jich dost,ale nemuzu rict jestli vice nebo mene nez na jine nastrahy,ale rozhodne tim nic nepokazis,houska je dobra nastraha

Delal jsem to tak,ze jsem si vzal z prace 2 uzka prkenka o tloustce 11mm,a dal je mezi 2 kuchynska prkenka,naparil housku,dal je do pripraveneho lisu,a sedl jsem si na to.Pokud nemas 20 kilo i s posteli tak je to dostatecne.Ja mam 104 kg a bylo to dostatecne.
Preji ti hodne stesti,a kdyby jsi chtel jeste s necim poradit,nevahej mi napsat.Ahoj

MiPo - Profil | Po 16.1.2012 15:49:36

Reznik76 >> nejlepší "napařená houska" byla v letech 75-85 kdy jsem měl loď u Botiče houskovej čerstvej ještě horkej knedlík z bufáče u Kominíčků u Anděla za 5,20Kč :-))))))

Lukas89 - Profil | Po 16.1.2012 15:45:30

bultas - >> Ahoj, příprav tady už máš asi dost, přiznám se, že sem to tu nepročítal, ale zkus dávat na háček i trhance místo nařezaných kostiček nebo kuliček vyštípnutých kleštěmi, někdy fungují mnohem lépe. A ještě jedna rada.. Zkus obalit kus housky krmítkovou směsí, jesli teda chytáš s krmítkem, někdy je to dobrý.. ;-)

Reznik76 - Profil | Po 16.1.2012 15:41:43

MiPo >> a právě používanej kousek mam zahrabnutej v krmení aby nevysychal

Reznik76 - Profil | Po 16.1.2012 15:40:13

MiPo >> nebo stejnym způsobem napařim cca 5cm špalíčky rohlíku, ta dám do pytliku a u vody štípu kuličky kleštěma ty rovnou napíchnu a voni ve vodě krásně nabobtnaj do válečku

rybar101 - Profil | Po 16.1.2012 15:39:24

bultas - >> krásnej postup přípravy je na http://www.chytej.cz/clanky/388/

MiPo - Profil | Po 16.1.2012 15:31:45

když už lisovanou tak ale trhám jen okrajky a ty napichuji

MiPo - Profil | Po 16.1.2012 15:30:20

Reznik76 >> než jsem to stačil dočíst tak jsi to napsal ano to je napařená hoska ne ty slisovatiny

siri - Profil | Po 16.1.2012 15:21:56

Kdyztak z te lisovane bych kulicky nedelal... ;) Podle mne jsou pak 'cary' testa v postupne rozpoustenych rozich pro ryby docela lakave. Ovsem kdyz budu chytat tam, kde jsou ryby tunami krmeni, tlacenymi celosezonne pod tlakem do vody, naucene na kulovity tvar, muze byt vse jinak... :)

Reznik76 - Profil | Po 16.1.2012 15:03:18

já si nakrájim veku na plátky, okrájim kůrku, na kastrůlek s vroucí vodou položim cedník a pomalu cca 10 minut nechám napařit. Na uchováni je nejlepší pytlik z igelitu ne mikroten. Z plátku u vody utrhnu kousek kterej napíchnu na háček a u oblučku zmáčknu. To je pařená houska

P.R.E.D.A.T.O.R - Profil | Po 16.1.2012 14:49:18

Pařák uděláš tak že si namočíš trochu ruky,potřeš housku,rohlík ale jen maličko,dáš na 15 s do mokrovlnky a pak vytáhneš a za tepla ještě stlačíš...dá se to taky v hrnci,ale to je na hodně dlouho...

moris - Profil | Po 16.1.2012 11:00:11

Zajda >> Možná že je to úplně něco jiného,ale výrobní postup je stejný,pokud se nepletu :-).Nevrtám je,ale klasisky je čerstvé napichuji na jehlu a nit,potom postupně vážu.A za tu nitku pak dávám na háček.