Rybolov v Dansku

Nechytal nekdo v Dansku? Zajima me lov na mori ze brehu-na co, co musim mit s sebou, jestli se neco plati a potom Danske reky a jezera-kolik stoji povolenky, co se tam da chytat a hlavne jak. Dekuji za odpovedi.
Autor diskuse: Alik - , 20.7.2004 všeobecné - ostatní

Kamojedov | St 21.7.2004 14:50:14

Státní listek stojí všude stejně - respektive platí pro celé Dánsko. Co se období týče, není rozdílu, až na to, že od prvního července lístky zase zdražili. Na den stojí 30 a na týden 90 DKK. Roční je za 100. Platí se na libovolné poště. Chytající pod 18 a nad 65 let lístek mít nemusí.

Na řeky a přirozená jezera je třeba ještě povolenka - zpravidla tak za 100 DKK / den nebo 200-300 týdně. Na některých jezerech ale právo patří magistrátu přilehlé obce a chytání může být zdarma. Největší problém vždycky je zjistit, jak je vlastně revír vymezen a kdo vydává povolenky. Dobré je optat se u nejbližšího turistické informační kanceláře - některé povolenky na revíry v okolí i prodávají. Nebo se dá předem zkusit získat informace na http://www.sportsfiskeren.dk/

Ve sladké vodě je to podobné jako u nás - cejn, kapr, lín, candát, pstruh, okoun, štika. Do řek (ony jsou to spíš potoky) vytahují mořští pstruzi.

Pak mají ještě spoustu Put&Take nádrží- zpravidla jsou přilehlé k sádkám a osazené cca kilovými granuláči. Některé nádrže jsou docela pěkná jezera, jindy je to hnusný betonem zpevněný bazén. Ceny jsou kolem 90 DKK za tři hodiny nebo je to zadara, ale platí se kolem 40 DKK za kilo úlovku. Domorodci na P&T převážně chytají na plavačku s powerbaitem.

marfic | St 21.7.2004 13:00:25

potrebujes statni listek, kterej stoji asi 50 danu. Zalezi kde a v kterym obdoby. Chytat se daj morsky pstruzi tresky, to je vlacka a moucha. Na polozenou hlavne ruzny druhy platyzu. Ale jak rikam zalezi na rocni dobe.