Klub brutálních třepačkářů

MRK je studnice, která ovšem postrádá odkaz na třepanou. Již dlouho čekám nějakého odhodlaného borce, který zde třepanou zviditelní a stále nic. Přitom tento způsob lovu je tak složitý, že by se o nějakou tu radu zastavil nejeden zkušený lovec. Pokud jste lovu na třepačku propadli, neváhejte se podělit zde v Klubu třepačkářů o svoje zážitky, dojmy, fígly a speciální náčiní jdoucí s trendy doby a potřebami moderních třepačkářů. Můžete zanechat foto, ale jen ze sobotního rána, či foto úhořů, ale opravdu jen na třepanou.
Autor diskuse: Kozič origin - Profil , 21.12.2011 všeobecné - techniky lovu

Dawemaster - Profil | Út 2.10.2012 5:12:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jirka Rybka >> Já podobným způsobem chytám štiky v trávou zarostlém rybníku. Na lanko dám háček s očkem (ne jiggovou hlavičku, zátěž je v tomto případě nežádoucí...),na to napíchnu gumového twistera,hodím to na trávu a poškubávám s tím,dokud to nějaká zvědavá štika nevezme...takže jsem asi taky částečně třepač :)

Dawemaster - Profil | Út 2.10.2012 5:06:34

Třepačku neznám ale musím říct,že jakožto milovníkovi lovu ryb z hladiny se mi tahle metoda moc zalíbila a budu jí muset vyzkoušet :).

bart.bm - Profil | Út 2.10.2012 3:28:15

me do toho zasvetili stari panove pod pojmem"kankovani"vyborna vec pri chytani potocaku u brehu :-)

Kozič origin - Profil | Út 2.10.2012 1:28:09

Už dlouho nikdo nezatřepal, tak si říkám , co se děje. Je to snad tím,že by třepačkáři nemohli vybrat bundu či správné lůžko a televizi?

Kozič origin - Profil | St 8.8.2012 10:29:04

xmac >> Víš jak. Když jsi v klubu a jsi dostatečně brutální, tak nemusíš mít tričko, aby všichni věděli, že jsi brutální. Někdo se třeba nechává i pokérovat, aby nabyl dojmu, že je drsný, ale to nemá žádný brutální třepač zapotřebí. Brutální třepačkář ví, kam patří a ví, že je dobrý i bez trička.
Prostě tak. Mít třeba tričko s reklamou svého oblíbeného výrobce bojlízu je prý trendy, nicméně bych třepačku nechtěl talčit do těchto prapodivných mezí. Třepačka je prostě něco jako undeground.

xmac - Profil | Út 7.8.2012 20:31:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnešní mouchotřepačka ..

xmac - Profil | Út 7.8.2012 17:23:14

Kozič origin - >> Budou nějaký klubový trička :) .. do nějakýho bych šel :D

marak91 - Profil | Út 7.8.2012 16:06:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím všechny brutální třepačkáře i ostatní příznivce této metody, společně s přívlačí je to můj nejoblíbenější způsob lovu... na menších, špatně přístupných říčkách je to skvělý způsob, jak lapit pěkný tlouště, nicméně i další druhy převážně bílé ryby... já osobně preferuju jako nástrahu lučního koníka, takže jsem v tomto ohledu časově omezenej... Pokud váháte, jestli třepačku zkusit, vřele doporučuju, koníková sezóna se pomalu ale jistě blíží ke svému konci... výbava není náročná, budete potřebovat jeden prut, vlasec, háček (a naviják)... základem je být ticho a nebýt vidět, pak na sebe slušnější tloušť nenechá dlouho čekat... hezky položit koníka na hladinu a třepáním ho "oživit"... hlavně nesekat podle zraku, ale podle citu, vlasce... začátky byly kouzelný, místo prutu klacek z lísky, 2 metry vlasce a místo háčku ohnutej špendík... jako alternativní nástrahu jsem zkoušel včelí plod - larvy trubců, dá se použít na hladinu i do sloupce, co larva, to záběr, s dostupností je to horší

tloušť je krásná a bojovná ryba, nemusí to bejt pořád jenom kapr...

Kozič origin - Profil | Út 7.8.2012 0:23:32

xmac >> Já jsem tenkarou lovil již dávno a to jsem ještě nevěděl, že je to tenkara. Pokud jsi brutální třepačkář, zvládneš při tenkaře druhým prutem třepat. Je to v poho a mě to příjde již jako samozřejmost.

Kozič origin - Profil | Út 7.8.2012 0:21:05

parahybana >> No tak určitě. A jestli jsi v klubu, tak můžeš chytat úplně úplně všechno.

xmac - Profil | Po 6.8.2012 21:56:24

Kozič origin - >> Třepačku mám rád s muškou - teď přemýšlím o tenkaře ..

parahybana - Profil | Po 6.8.2012 21:51:05

Ahoj, jen jeden dotaz: Dají se na třepanou chytat aj jiné druhy ryb než jen tloušti? Předem dík za odpověď. Jinak se o to letos pokusím, tato metoda lovu se jeví zajímavě...:)

LosPafkos - Profil | Po 4.6.2012 15:13:06

Kozič origin >>bivak nemám a tak můžu třepat jak o život,teď ještě hoď link na wostré třepací nástrahy na kapře 80+ :--))

Zdenax - Profil | Po 4.6.2012 13:17:24

Kozič origin >> aha zkusím oba první ten delší až se oteplí tak 3m :)

Kozič origin - Profil | Po 4.6.2012 12:16:09

Zdenax >> S delším prutem můžeš chytat o něco dál, nevýhodou je však manipulace. V tom případě záleží, jak je daná voda přístupná. Pokud se zabrodíš, stačí ti i ten třímetr.

george87 - Profil | Po 4.6.2012 11:43:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kozič origin >> Trepačka bola jedným z prvých spôsobov akým som chytal. V tom čase som poznal len plávanú, pseudo fíder (úplne ako klasický fíder ale s teleskopickým laminátom) a trepačku. Trepačka bola narozdiel od tých dvoch totálny adrenalín. Na lúke som nachytal 20-30 koníkov, žiadne sarančata alebo tak ale akurátny zelenohnedý koník s dokonale vyvinutým okrídlením a tie som po hladine spúšťal rybám pred papule. Záber veľkého jalca pár metrov odo mňa v krištáľovo čistej vode bola totálna morda. V najväčších letných horúčavach som v prúdoch na trepačku s koníkom pochytal niekoľko z mojich najväčších lipňov. Pstruha som bohužiaľ na koníka nikdy nechytil. V tých časoch som bol MASÍVNY TREPAČKÁR, celé letné prázdniny som trávil zabrodený medzi vrbinami, spával som v priehlbine vykutanej v piesku vyhriatom slnkom, žral som mrkvu pečené a brambory šlohnuté z políčok okolo rieky. Zatláčam slzu v oku, trepačkové lovy boli jedny z najlepších v mojom rybárskom živote.

Zdenax - Profil | Po 4.6.2012 11:26:04

Kozič origin >> mám 3m a 5m bič myslím že ten delší bude lepší pokut se nemýlím :) už jen nachytat nástrahu a pokut počasí dovolí tak ve středu vyrazím na první třepání :) sice si myslím že hned na poprvé nic nechytnu ale časem možná tuto techniku dopiluji chce to čas :) díky za radu :)

Kozič origin - Profil | Po 4.6.2012 10:51:36

Zdenax >> Úplně v klidu, lepší však bude nějaký bičík. Ten se tolik nepronese. Háček dej přiměřený nástraze. V prostorných tlamách obrovských ryb, které ti třepačka přinese, se ztratí i ten větší. Nachytej si třeba i mouchy. Jde to dobře s Biolitem. Takové třepání s octomilkou patří k jedněm z vrcholů zvládnuté techniky.

Kozič origin - Profil | Po 4.6.2012 10:39:57

LosPafkos >> Třepačka přímo v ilegalitě není, ale není aktuální a zajímavá, protože je přes svou jednoduchost moc složitá. Nedá se při ní ani spát v bivaku. Člověk se nadře a musí rybám opravdu rozumět. Zde nestačí být s rybou pouhý kamarád. Prostě třepačka není v kurzu, protože to není vhodná cesta pro business. A to je naprd, protože pro pořádnou chytačku ten byznys potřebuješ. Jenom ten talent nestačí.

Zdenax - Profil | Ne 3.6.2012 20:22:17

byla by nějaká rada ? spíš bych zkoušel na ty luční koníky ted otázka je lepší menší háček ? popř. mohu to zkoušet s 4m bolonkou? vlasec bych dal 0,14mm

Razgy - Profil | Ne 3.6.2012 19:37:25

taky jsem jednoho znal. ale už zatřepal :-))

LosPafkos - Profil | Ne 3.6.2012 19:28:55

Kozič origin >> jsi mě vnuknul nápad,vezmu třepačku jako další level mezi vláčkou a mouchou. Ano chci letos třepat,ale nevím jak :--((( je na Mrku poradna-třepaná,nebo je to v ilegalitě ?

Kozič origin - Profil | Ne 3.6.2012 19:22:44

Zdenax >> To je slovo chlapa.

Zdenax - Profil | Ne 3.6.2012 19:20:33

Kozič origin >> já se rozhodl že to letos poprvé vyzkouším už mám i vytipované místo znova přečtu rady ostatních zde v příspěvcích každou další radu uvítám :)

Kozič origin - Profil | Čt 31.5.2012 19:21:29

Není zde náhodou někdo nový, kdo zatím marně sní o tom, jak se stát třepačkářem?

Kozič origin - Profil | Čt 9.2.2012 21:14:24

arnošt >> Rybáři s Parkinsonem jsou brutálními třepačkáři s darem od boha. I já toho osvícení jednou dojdu a budu ještě brutálnější. Tak jako Muhammad Ali. Kdo je jako Muhammad nebude považován nikdy za onanistu. Nikdo z brutálních třepačkářů nepřejde na druhý břeh jako onanista. To se spíš borec z karpteamu protáhne dírkou v ledu.

arnošt - Profil | Ne 15.1.2012 17:22:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Připojil bych se s malým technickým dotazem.Jak jsem se dočetl,třepačkářem,nebo pak ve vyšší výkonnostní třídě brutálním třepačkářem se nemůže stát jen tak nějaký hejhula,to je jasné.Ale co služebně starší až nejstarší rybáři s Parkinsonovou chorobou?Jsou i při vytahování rousnice automaticky považováni za třepačkáře s jistým výkonnostním stupněm??Nebo je to jako při močení,kdy nejsou automaticky považováni za onanisty?Nerad bych se zde dotkl někoho ze starých rybářských bardů,ale bylo by jistě záhodno si i v tomto vymezit jistá technická kritéria a zjednat pořádek...

jirka mz - Profil | Ne 15.1.2012 17:03:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kdysi sem taky třepal, nějakýho malýho tlouště a proudníka jsem i vytáhnl. Chytal jsem buď na vlastnorčně vyrobený mušky(jestli se to tak dá nazvat) nebo na luční koníky, docela mě láká to zase v létě zkusit

Kozič origin - Profil | Čt 12.1.2012 12:26:10

Tak třepe zde na MRKu ještě někdo? Nevycházím z údivu, že je zde tak málo opravdových borců a je mi to tak trošku líto.

šmudla007 - Profil | Pá 6.1.2012 13:20:41

Kozič origin >> No ohledně těch prazvláštních způsboů je výborná.. až bych řekl výtečná metoda cyhtání obojživelníků .. chytali jsme čolky. Přivázat na vlasec kousek žížalky. může být i na niti.. vyhlédnout v průzračné bažině čolka/mloka, předhodit mi před nos a imitovat larvu komára ..čolek se zakousne ..a pomlaým přitahováním čolka přitáhneme ke břehu kde je nutno úlovek podebrat do síťky z punčochy.. protože čolek se na vzduchu nebo leknutím pustí.. pokud ho zkusíme lapnout do ruky.
Žáby se opravdu loví .. v anglii skokan obrovský( Bull frog), vysadili je tam myslivci protože neměli co střílet. Skokani požrali všecky omenší druhy obojživelníků a lovili se na dlouhé pruty na třepačku :)

Ty děti CaRylís..to musí být teda supr zábava, hold je třeba je vycvičit aby co není jejich nebraly do ruky :-) Zkusím potrénovat jestli můj sumcařskej cajk zvládne big Game kořist. sousedů na tréning mám naštestí dostatek.

Kozič origin - Profil | Pá 6.1.2012 12:41:25

šmudla007 >> Náhodou chytat na třepačku žáby a jiné neryby je právě vrchol všecho umění. Je to víc než muškaření. Ryby chytá na udici kde kdo. Nevím, proč prostě nikdo nechce být brutálním třepačkářem a netouží zařít víc, jako třeba si zvednout osobák u skokana zeleného.
Já třeba jsem brutální a chytám děcka. Baba Jaga by mi mohla závidět. Nejdřív zakrmím před školou pestrými wobblery a pak jedním potřepávám. Jakmile se nenechavé dítko chopí nástráhy sekám. Děcka řvou a zmítají se. Je to zábava. Takový sport. Prostě keč and relíz brutální třepačka reprezent.