shimana stradic + alivio feeder

Cau s feederem zacinam a v obchode mi doporucili tu akci od shimana :http://www.tropicliberec.cz/akcni-sety/navijak-shimano-stradic-gtm-1500-rc-prut-shimano-alivio-cx-medium-feeder-12-0--zdarma co rikate na ten prut naijak me zaujal (asi toho vydrzi hodne) dekuji
Autor diskuse: Craine - Profil , 24.11.2011 feeder - náčiní, doplňky

kopik - Profil | Út 29.11.2011 15:10:35

Butchi >> aha tak to jo :).. taky rad vlacim no :)... diky za vysvetleni :).. me dneska prisli ty besty a vypadaji good :)... u vody jsem je jeste nemel :).. ale uvidime na jare snad budu spokojeny :)... a chystam se s nimi i na pomalou reku tak uvidim :).. jako ty feedery jako ten virtual a crystalis od jaxona tu reku v pohode zvladnuli tak myslim ze to zvladnou i ty beasty :) petruv zdar

Butchi - Profil | Út 29.11.2011 6:51:07

kopik >>
Klidně, ráno v práci mám na vysvětlování času dost :-)

Tohle až tak není o shimanu, jako o tom, co vyhovuje mně. Prostě jsem si zvykl na lehké (což zase u feederu nehraje takovou roli), štíhlé a rychlé pruty. Mám k tomu tyhle důvody..
1. Líbí se mi, pocitově mi sedí do ruky.
2. Lépe se mi s nimi nahazuje
3. A to je pro mě asi to hlavní, během zdolávání pořád vím, že ten prut má rezervy. Řekl bych to tak, s menší rybou není třeba se tak mazat.. Proč ji zbytečně utahávat, když ji stejně pustím? Resp. ještě trošku jinak. Když se mi ten prut ohne až k rukojeti, když tahám třeba kapra běžné velikosti, jak potom budu zdolávat větší rybu? Prostě nebudu mít kontrolu, nebude možné se do toho víc opřít, protože už se nebude mít kam ohýbat.

Aktuálně mám Greys G-Tec 13ft, což je tužší M/H, podle slov skutečně zkušených lidí je to jeden z nej klacků na řeku. Chrochtám blahem, ale tobě by se asi právě kvůli té akci moc nelíbil :-P
Plánuju nákup ještě jednoho do páru, opět primárně na řeku. Mám pár kandidátů, namátkou Sportex, Trabucco Sygnum MRX-V, Daiwa SR3, případně uvidíme, kolik bude stát Hardy Marksman XT..

Na stoják mám matchku, navíc od 16.6. hlavně vláčím :-)

kopik - Profil | Po 28.11.2011 21:48:06

Butchi >> diky, tobe taky at berou :)

A muzu se jeste zeptat?... jak to myslis veci pod kontrolou :) ja to nechapu?... jako myslis ze kdyz mam ty beasty ze nebudu dobre zasekavat?... a nebo ze budu mit problemy vytahnout rybu ze se do toho nebudu moc oprit?...

Diky za vysvetleni :)... a jen pro zajimavost co mas za klaciky?... a kde predevsim chytas? reka nebo stojak? :)

Papin - Profil | Po 28.11.2011 20:53:04

hele proč si myslíte ( veškerý výrobci nabízejí široké spektrum svých výrobků od nejlevnějších typu až po spičku ve svém odvětví,že si ho může dovolit každej a nebo ,že je to vhodné pro začátečníka) ale proč to dělají,aby měli samozřejmě zisk (přiznej me si každej naletěl na nákou tu akci i já a né jednou) ale hlavně ty výrobci ví,že si ten dotyčný člověk (až zjistí ,že si koupil výrobek nic moc) pak tu dražší a kvalitnější věc v našem případě prut a nebo naviják stejně koupí a on na tom vydělá samozřejmě dvakrát!!!

dvoko - Profil | Po 28.11.2011 20:32:09

Papin >> máš rech já si takhle naběhnul před asi třemi roky ,měl jsem teleskopy po rozvodu s první ženou holou řit a když jsem se oklepl tak že si koupím děličky ,jo to byl nášlap se značkou schakespeare prut 1+navi zdarma to byl mazec navy absolutně mimo mísu ,hrůza nazvat ho keplem to by byla pochvala a pruty taky bezva v trnu se třepily jako prase a to bylo naposled co jsem koupil něco 1+1.mám besty a jako druhé tribaly je to šímo ale mě sedí.kámoš má sportexy a jemu zase sedí tahle značka ale je to na pohodu a ne se prdět s nějakýma šmejdama.

Papin - Profil | Po 28.11.2011 20:21:25

dvoko >> moje řeč...akce typu prut + naviják zdarma jsou pouze stojáky...kdyby to bylo něco "eno nuno" tak už je to dávno pryč....

dvoko - Profil | Po 28.11.2011 20:18:48

krásný podvečer pánové
Ne vždy vstupuji do nějaké diskuse ale tahle mě fakt baví,dohadujete se tu vlastně naprosto o ničem.Rybařím už nějaký pátek a upozornuji že převážně kaprařím,nepovažuji se za bobkaře ale tato metoda je mi bližší.Někdy před třemi lety se ryb chytla i manželka a začala s jedním feedrem nějaká špejle za 600korun a naviják od trabuca.Tenkrát jsem ji říkal kup si něco lepšího nebude ti to vyhovovat,ale to ne.Takže prut +navi cca patnáct stovek,za tři měsíce se šlo pro lepší ale už dva klacky a navijáky cca pět táců v délce 3,30říkám ji, to je krátký,ale znáte to.Tento rok z jara koupila beesty,a na příští sezonu si našetřila na antaresy.kdyby je koupila rovnou tak jsem rozhodně ušetřil.proto za mě raději něco lepšího hned, než pak s keplem nevíte kam s ním a je to neprodejný kus něčeho co se doma válí. A je vážně fuk jaká značka, někdo černý jinej bílý ale v tom to fakt není.

Butchi - Profil | Po 28.11.2011 20:14:27

kopik >>
"a taky neni dobry vnucovat nekomu svoje nazory"
Za tohle palec nahoru. Vznikají z toho zbytečně konflitky. Někdo má rád to a někdo zase ono. To já naprosto chápu, jde jen o to, to obhájit.
Takže chápu, že má někdo rád pruty s takovou akcí. Já radši rychlé pruty, protože mám rád věci pod kontrolou a silové rezervy, což podle mého názoru Shimana nemají.
Netvrdím, že jsi prcek, vůbec. Hlavně si vážím toho, žes to vzal nakonec diplomaticky, což není moc časté.
Tož ať ti berou.

kopik - Profil | Po 28.11.2011 19:56:09

Butchi >> jj vsak v poho :) me to az ted docvaklo ze mam radeji drzet hubicku :)... nerad se z nekym hadam :).. a taky neni dobry vnucovat nekomu svoje nazory :).. kazdej ma jinej vkus a vsehcno proste :).. protoze kdyby kazdej mel stejnej tak by udelali jeden prut a naviak a tim by to haslo :D.. kazdej by mel to stejny :).. asi jsem jeste malej prcek kterej ma rad kdyz tahle kaprika a ma prut ohnutej az k rucce :) asi z toho duvodu jsem dal prednost beastu pred mivardi profesionalem :)

Butchi - Profil | Po 28.11.2011 19:51:10

kopik >>
Vpoho.
Není to nic osobního, jen otázka podání, toť vše.
Já nemám zájem se po někom vozit, prostě diškus :-)

kopik - Profil | Po 28.11.2011 19:48:08

Butchi >> ok kazdej si mysli sve to bude nejlepsi :) uzavreme to :).. me zatim nejvic vyhovuje klacik beast a tobe se zda ze je lepsi colmic virtual neberu ti to.. kazdy klacik ma v sobe neco.. ja jen rikam ze me proste nesedi nekam od feederu neco jineho bouzel asi jsou zastance zvykacek ale to je jedno :)... petruv zdar a promin jestli jsem ti nejak ublizil... omlouvam se

Papin - Profil | Po 28.11.2011 19:47:52

u techto mladých kluků je potřeba ,aby ho toto odvětví chytlo a bavilo ho dalších spoutu let a tudiž by si měl tomu pořídit odpovídajicí vybavení ...myslím si ,že takový požitek se zdolávání ryby mu může poskytnout jen značka Garbolino a nebo Shimano tedy pruty které mají akci celého prutu..navíc ho to naučí používat tenké návazce které jsou při závodění feederem (chce chytat závodně) někdy tak rozhodující

Pavel S. - Profil | Po 28.11.2011 19:27:49

paia >> a já s tebou na 100% souhlasim!

paia - Profil | Po 28.11.2011 19:08:12

Ja mel feederu od Shimana nekolik a za celou dobu jsem o zadnou spicku neprisel, zato se mi podarilo zlomit Catanu.

Nicmene to, co tu pise Miky26 je furt to same dokola a ja stale nemohu souhlasit. Navijak i prut jsou n@hovno a za tim si stojim.

Proboha lidi, trochu soudnosti!!!

Jovánek - Profil | Po 28.11.2011 17:55:32

Papin >> Pravda s temi spicemi. Mam taky takovou zkusenost,na fidry od shimana chytam asi 15 let a nikdy jsem spici nezlomil,ale hned na druhe vychazce s Daiwou,jsem urval spicku. Proste spicky od Shimana nemaji chybu.

HmmmmTakJooooo - Profil | Po 28.11.2011 17:44:55

Craine - >> Udelal si prvni chybu a to ze si sem postnul tenhle prispevek :D :D :D ja bych do toho nesel to ti rikam :))) kup si obyc feeder nekde a obyc navijak ... za par susnu a zkus jesli te to vubec oslovi :))) sou tu rybari keri chytaj s klackama za par stovek a jake pekne ryby tahaj ;)))

Butchi - Profil | Po 28.11.2011 17:39:39

kopik >>
Právě naopak, ani jsem nezačal, protože to nemám zapotřebí.

Já se jen a pouze argumentuju, a to samé čekám od tebe, když jsi se pasoval do role arbitra a znalce feederu, o tom povyšování se ani mluvit nebudu.
Co píšu kubah je úplně jedno, to jsou jen legrácky.

Kdybys uznal, žes to napsal úplně správně, nikdo by neměl potřebu to dále rozvíjet.

kopik - Profil | Po 28.11.2011 17:24:35

Suly >> mam nejradeji takovy machyrky kteri osduzuji jeste driv nez poznaji... takový by meli jit do ...... kazdej at si doplni podle sebe ;-) klidne do nebe :)

Miky26 - Profil | Po 28.11.2011 16:50:20

Papin >> ano, urazil jsem uhlíkovou špičku u Shimana a několikrát. Když jsem před zhruba devíti lety s feederem začínal kupoval jsem Byrona medium feeder s navijákem Catanou 25 a nedám na tuhle sestavu dodnes dopustit. Je perfektně vyvážená a pořád ještě s ní chodím pravidelně k vodě. Nemám problém na ní ani po tolika letech vytáhnout říčního 50 sazana na 16 kmen a 14 forpas.To, že je to Shimano neznamená, že je to lepší. Je prostě pouze jinej. Jiná akce prutu, jiná váha atd. Jak jsem již psal naviják ze sady hodit na nějakou boloňku nebo UL přívlač a s prutem alivio začít. Já jsem zase poučen o tom, že ne vše dražší znamená, že je to kvalitnější, nebo že ti to bude lépe sedět.Prut si vybírám podle toho jak mi sedí v ruce jak je s navijákem vyvážený a jestli má pro mne vyhovující akci. Ne podle toho jaká to je značka ani podle toho kolik stojí.

Papin - Profil | Po 28.11.2011 16:26:20

paia >> souhlasím s tebou .....ten malej cenovej rozdíl v dnešní době..nehraje žádnou roli...(taky ,když jsem začínal koupil jsem si shakespeare feeder a přitom jsem si mohl přidat pár stovek a mít něco na úrovni co obstojí i v konkurenci...tu chybu bych už nikdy neudělal)

Papin - Profil | Po 28.11.2011 16:21:41

Miky26 >> prosím tě ty jsi někdy urazil špičku u shimana? u nás v awa-shimě lize má pruty shimano většina lidí...a co vím tak špicu ještě nikdo neurazil (já sám 4 shimana 3 roky a zatím komlet špice) což se u třeba daiwy nebo mivardi říct nedá....a nevím proč by si měl kupovat prut který bude v pozdější době neprodejný..cenový rozdíl je pár stovek..a rozdíl určo pozná....záleží na vlastním ozkoušení prutu..ale sám jsem se ponaučil ,že ej zbytečné investovat do nečeho co v pozdější době nevyužije

Suly - Profil | Po 28.11.2011 15:06:01

kopik >> Tvoje komenty k této otázce, jsou jen důkazem toho, že dnešní mlaďasové by měli jít do pekla automaticky, ještě před dovršením smrti!