Javorové semeno ako partikel

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať na javorové semeno. Aké s ním máte skúsenosti lebo ja absolútne žiadne. Preto by som potreboval poradiť ako ho pripravovať, či lepšie funguje kvasený alebo čerstvý ako veľa je vhodné s ním vnadiť či je dobrý aj ako nástraha. Všetko o tomto partikli ma zaujíma pretože by som ho chcel skúsiť. ĎAKUJEM
Autor diskuse: adam.fsh - Profil , 2.11.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

Honza.Š - Profil | Ne 20.11.2011 19:10:48

Ahoj,
jedná se o příchuť maple.Je to v překladu javor, dosti jsem o této příchuti psáno rukou anglických specialistů četl.Mnozí z nich, tuto příchuť hodnotí jako nejůspěšnější příchuť všech dob.Jde jen o to, kde se tato příchuťpoužívá a jak jsou na dané lokalitě ryby na tento druh příchuti naučeny.Příchuťě (aroma) jsou všeobecně dobrým pomocníkem, ale nejsou všemocné a při nepřesném použití množství, dokáží návnadu totálně degradovat.Pamatuj: každé aroma používej spíše méně než více, jsou druhy, které člověk moc necítí a úmyslně přidává, snadno ale překročí to, o čem jsem již psal.
Aroma ano, ale méně.

Modrý šílenec - Profil | Čt 3.11.2011 20:45:41

Miras >> Nejsou to oříšky, sice sa tomu říká javorové semeno, ale je tochybný anglický překlad. Je to blízký příbuzný hrachu a jako luštěnina sa to aj chová.

Miras - Profil | Čt 3.11.2011 8:39:25

Díky tomu, že tato semínka nebo spíš oříšky jsou poměrně těžké, dají nastřílet daleko od břehu. Příprava je stejná jako u tygřáku, nejlepší jsou fermentované.
Ryby na ně reagují poměrně rychle a to i bez předkrmení. Kromě kaprů na to šli i pěkní cejni.

Kok - Profil | Čt 3.11.2011 8:18:32

Modrý šílenec >> já myslím, že fuckle speed

Modrý šílenec - Profil | Čt 3.11.2011 7:52:03

Myslíš maple seed a nebo maple pleas ?