Vaječný albumín Ano, alebo nie.

Vaječný albumín Ano, alebo nie. Počul som, že skráti dobu varenia na polovicu. Je to pravda?
Autor diskuse: Havo82 - Profil , 31.10.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

ELITE - Profil | So 11.2.2012 9:50:04

albumin jsem dřív dával ale teď jsem si vyladil směs tak že už ho nedávám a je to pohoda.Zbytečně prodraží boilies.

Pítrsák - Profil | So 11.2.2012 9:40:20

Ahojte.Jde diky albuminu (pojivost) zakomponovat do smesi i vic jak 50% nepojivych slozek?Diky za vase zkusenosti.

carbox3x - Profil | St 14.12.2011 23:46:49

To je teda v ... Ale tim plynem se to ma nicit. U vykrmovych smesi a srotu
se to tak dela. Nafoukaji to pred zabalenim,nebo expedici do sila a profouknou plynem.
Ty brebery se dostanou vsude.:-) Jen ďo neceho jdou vic a doneceho min.
Ja jednou zapomel ve vyrobne otevrenej kyblik glm. extraktu. To bylo mrsek:-)))

čeman 29 - Profil | St 14.12.2011 10:35:26

carbox3x >> Tak to te vyvedu z omylu ,ty ludry jsou i vtomhle :))

carbox3x - Profil | St 14.12.2011 9:40:09

Zdar. Tak tn by ste se panove divili. Co a jak se vsecko konzervuje.
I ty klicky jsou osetrene nejakym plynem pred zabalenim.
Jinak by jsi si v obchode koupil mouku,klicky i krupici,nebo
orisky plny roztocu a broucku. Jako kdyz to beres ve velkem
primo ve mlyne. Pro zvirata se to plynem neosetruje a to bys
koukal kolik je tam potvurek.

Mirek.V. - Profil | St 14.12.2011 8:04:33

Poušťák >> Ty papouchu jeden:-))) se divim ze jsi jeste neobjevil otazku " vyroba boilie vytlacnou metodou " bo kdyz jsem te videl naposledy pri vytlacovani tvuj konecny produkt nesplnoval ekoligicke normy:-))))))

Kocháč - Profil | Út 13.12.2011 18:06:16

Poušťák >> nebo tak

Poušťák - Profil | Út 13.12.2011 18:04:43

Kocháč >> my starší a zkušení už to nepotřebujeme..o))))))

Kocháč - Profil | Út 13.12.2011 18:03:43

Poušťák >> Jestli nebude potřeba spíš soustava zrcadel, osobní zkušenost.

Poušťák - Profil | Út 13.12.2011 16:52:35

Mirek.V. >> nemusíš zakládat žádnou novou otázku,bo já ti poradím.Vezmi zrcátko a jukni se jestli je ještě máš ty starej hejle..o))))))))))))))))))))))))))))

Slavík - Profil | Út 13.12.2011 16:51:54

Mirek.V. >> dobra zalozim ale potrebuji cas aby byla dostatecne fundovana ;))tyden dva by mohl stacit.

Mirek.V. - Profil | Út 13.12.2011 16:48:41

Slavík >> Mas pravdu je to tak rozsahle tema, ze nayrhuji zalozit novou otazku:-))))

Slavík - Profil | Út 13.12.2011 16:39:07

Mirek.V. >> priznam se ze take pomalu ztraci pruznost 12lete gymnastky ;))
Ale vratme se k otazce,nemam co bych k tomu napsal ;)

Mirek.V. - Profil | Út 13.12.2011 16:33:11

Slavík >> Tise mu zavidim:-))))

Slavík - Profil | Út 13.12.2011 16:27:34

Slavíček >> je videt ze jsi stale v dobre forme,podivat se na pytel uz nezvladne spousta 30tniku ;))

Tomajo - Profil | Út 13.12.2011 16:12:56

Slavíček >> diky, ja to ale nepotrebuju vedet.

Slavíček - Profil | Út 13.12.2011 15:19:24

Tomajo >> v albumínu podle mě nejsou nevidím důvod proč by měli bejt . Neobsahuje žádný tuk .Jestli to chceš vědět podívám se až pojedu k rodičům na pytel .

Mirek.V. - Profil | Út 13.12.2011 12:30:51

L.Č. >> Nemas zac:-)) samozrejme to plati jen pri spravnem skladovani v teplem a svetlem se rozklad proteinu zrychluje:-)) Tim nevyvracim tvou odpoved ze v lacinejsich mouckach zadny stabilizator neni. At ti to hrci:-))

L.Č. - Profil | Út 13.12.2011 12:22:49

Mirek.V. >> 16 měsíců ochránit rybí moučku před žluknutím jen způsobem sušení mi přijde dost nereálné.Ale proč ne.Díky za rozšíření obzoru,ať se ti daří,ahoj.

Mirek.V. - Profil | Út 13.12.2011 12:06:44

L.Č. >> Pokud vim ja tak kvalitni rybi moucky jsou konzervovany pouze zpusobem suseni a maji spotrebni dobu max do 16 mesicu podle druhu, mlecny proteiny vetsinou jen okolo 9 mesicu bez stabilizacnich primesi

L.Č. - Profil | Út 13.12.2011 11:59:49

Mirek.V. >> ahoj,tomajo má pravdu,mám dojem že v rybích moučkách je BHT,při tak dlouhých spotřebních lhůtách je konzervované skoro vše.Tady je docela zajímavé čtení o konzervaci.http://www.ardengrange.cz/rs26-technologie-arden-gr​ange-&-rc94-technologie-arden-grange-&-rk53-stabili​zace-krmiv-arden-grange.html

Mirek.V. - Profil | Út 13.12.2011 11:50:14

Tomajo >> Ani ja nemam v umyslu se stebou hadat jen jsem se ptal abych se neco dozvedel

Tomajo - Profil | Út 13.12.2011 11:48:53

Mirek.V. >> Mirek.V. - 13.12.2011 11:43:52 >> hadat se nebudu. Me osobne je to jedno. Jen jsem napsal co si myslim. Dnes jsou stabilizatory temer vsude.

Mirek.V. - Profil | Út 13.12.2011 11:43:52

Tomajo >> Tak pises takovy nesmysly ze vsechno je konzervovany........

Tomajo - Profil | Út 13.12.2011 11:41:57

Mirek.V. >> a jak se konzervuje albumin? Copak ja vim. Nejsem chemik.

Mirek.V. - Profil | Út 13.12.2011 11:37:30

Tomajo >> Jak se konzervuji extrakty nebo rybi moucky?

Tomajo - Profil | Út 13.12.2011 11:35:37

Sampus >> ja myslim, ze je to uplne jedno, protoze konzervovane jsou i ostatni surky jako moucky, extrakty, tekute potravy atd.

Sampus - Profil | Út 13.12.2011 11:00:12

Havo82 >> Daj o 4 bielka viac a mas po probleme.Ja by som sa skor zamyslal nad tim ci albumin nie je chem. konzervovany (co si myslim ze urcite je) co bude kaprom mam na mysli samozrejme starsie rocniky viac vadit.Snazim sa ist pri vyrobe "cistou"cestou s pouzitim latok ktore maju co najmenej spolocne s chemiou.

carbox3x - Profil | Út 13.12.2011 7:23:51

Vajecny albumin pouzivam temer porad v mnozstvi 2,5- 5 procent.
Podle smesi. Nikdy nic nemicham od oka a pri vareni boili mam u sebe
stopky a dobu varu hlidam na vteriny. Pokud bude odchylka 2procenta
pri michani a dalsi odchylka nastane u varenh treba 8 procent tak uz
je to boili nekde jinde nez predtim. Osobne laboruji s kazdym
procentem.pri michani smesi i s kazdou vterinou varu.
Jedine tehdy jrem schopen ze sveho konani vyvodit nejaky zaver.

roce - Profil | St 2.11.2011 20:26:52

Havo82 >> použij ,když budeš chtít mít boilie čerstvé a tvrdé,-max 10 proc na kg a pak vrtání je nutné a vydrží dlouho ve vodě.Používám v hlavní sezoně,ostatní je už zde apsáno.