Poděbradský kapr 28.9-1.10 2011

jak se Vám líbily tyto závody??
co zlepšit, co ponechat??
...volná diskuse k závodům Poděbradský kapr 2011
Autor diskuse: johny100 - Profil , 5.10.2011 kaprařina - závodní sektor

johny100 - Profil | Út 6.12.2011 10:58:42

carpous - Profil | St 19.10.2011 8:35:02

vydra Lucky >> Napsal jsem panu Jílkovi, co se stará o poděbradský inter. stránky, aby na stránkách zveřejnil výsledky a nějaké to zhrnutí závodů. Ovšem musí nejdříve zjistit od poředatelů data. Takže strpení, protože podrobnosti, co žádáš ani já nevím.

vydra Lucky - Profil | Po 17.10.2011 15:40:39

carpous >> Máš pravdu, že závody mohou být organizovány různými způsoby. Je pak na každém, zda to přijme a zúčastní se, nebo ne. Mám se závody poměrně solidní zkušenosti a to na všelijaké úrovni. Také mě mrzí, že se tu ani jinde neprezentuje více informací. Zajímalo by mne jak to probíhalo, kolik bylo lidí, co se chytilo, zda byly pěkné úlovky, líbilo se to účastníkům ... ? Doufal jsem, že se tu rozepíše více lidí, když už jsem ten lehce provokativní, byť vážně míněný, příspěvek psal. Mohl by jsi tu, prosím, k tomu napsat něco faktických informací ?
Co se startovného týká, je jeho výše věc názoru. Pro mě je to dost, ale je to můj názor.

carpous - Profil | Po 17.10.2011 8:34:39

vydra Lucky >> Proč podivné? Nelosování lovných míst bylo praktikováno i na takových závodech jako byly na Liptovské maře v roce 2006, kde byli zvýhodněni hlavně slovenští borci, protože si mohli předkrmovat předem. A přesto jim to nebylo nic platné, protože jim vypálil rybník Michal Kučera s Karlem Jakubův. Fantasticky tam zachytali se skvělím váhovým průměrem a to i bez zakrmování si předem. Ono to vždycky výhoda asi není. Ovšem to je daleko větší voda než je jezero Kluk. Ale souhlasím s tebou, že losovat by se mělo. A co se týče startovného, myslím si, že 1500,- na osobu není zas tak moc. Jsem rád, že nelituješ toho, že jsi se nezúčastnil. Horší by bylo, kdybys litoval toho, že jsi se zúčastnil. Jen je škoda, že na tuto diskusi nereagujou ti lidé, kteří závodili nebo se jinak závodů zúčastnili. Aspoň by byla šance do budoucnosti něco zlepšit ku prospěchu závodu.

vydra Lucky - Profil | Ne 16.10.2011 20:22:48

Takže je si pravdou, co mi tvrdil včera jeden účastník zájezdu, že si krmili už 14 dní dopředu, protože věděli kde budou sedět ... ??? To byly opravdu vypečené závody za všechny peníze. Poněkud podivné praktiky při startovném 3000. Vůbec nelituji, že jsem se neúčastnil. Zdar lovci.

johny100 - Profil | Ne 16.10.2011 13:57:12

carpous >> ...tak nějak bych to taky viděl !!!!

carpous - Profil | Ne 16.10.2011 12:56:02

Po týdnu na Štítě jsem sem zase nakoukl a koukám, že jsem tu rozvířil určitou nesmyslnou debatu mezi kuličkářema a bobkařema. Samozřejmě jsem to neměl v úmyslu, jen mě ta reakce Luckyho trochu namíchla. Takže teď k závodům. Závody pořádala MO Poděbrady jako takovou satisfakci za nepořádané závody které pořádali kluci z Carpclubu. Musím zdúraznit, že to nemělo nic společného s nějakým honěním trika kuličkářů. Jak tu bylo napsáno. Závodů se zúčastnili i chlapy, kteří na koule nechytají a jen chtěli si okusit za minimální startovné atmosféru kaprářských závodů. Což se taky po ukončení závodů podle reakcí zúčastněných stalo. Věřím, že spousta těchto chlapů hltá ty velké závody jako Tovačov, Green hell nebo svěťák ve Francii z přímých přenosů. A tak si to tu mohli vyzkoušet. Nejsou a taky to nebylo v úmyslu pořadatelů vytvořit tu další závody typu, které jsem zmínil. Proto ani žádná reklama a medializace. Ovšem musím zdůraznit, že na stránkách MO byly informace o závodech a uzavírce poskytnuty v dostatečné míře i v dostatečném rozsahu. Tomu nasvědčuje i to, že závody byly naplněny za poměrně malou dobu. A teď nějaké mé vlastní připomínky k závodům. Osobně si myslím jako psal Johny, že volný výběr lovných míst nebylmoc šťastným. Ovšem zase na druhou stranu právě toto přimělo spoustu kluků se zúčastnit. Ale podle mě to tak trochu ztratilo na spravedlivosti závodů. Potom bych možná snížil bodovaný limit délky ryby. Chytlo se velké množství nebodovaných ryb a pořadí umístění by tak bylo úplně jiné. A ještě jedna připomínka je k chytání z lodeníce a kempu. I tam bych lovná místa zrušil. Takže shrnuto, losovat místa, snížení bodované délky ryby a jako poslední nechytat z míst, kam není volný vstup. To jsou moje připomínky.

vydra Lucky - Profil | Pá 14.10.2011 20:42:51

johny100 >> Ono je to trošku jinak. Proč bych měl platit 3000 (!!!) startovné a jít si zachytat na vodu, kde mám platnou povolenku ? Mě stačí, že už léta chodím na Poděbradského kapra na jaře. Ano, je to děs, ale jakási tradice na zahájení sezony. Já k radosti z chytání nepotřebuji závodit. Naopak ... Každý to máme jinak. Samozřejmě máš pravdu s tím, že máme i jiné vody a pěkné, jenže jednička je jednička. Proč se třeba to klání neudělalo na dvojce? Asi blbá otázka, ale přijde mi to podobné, jako když mě o závodech posílali na dvoju, trojku.
Propagace byla jen na netu coby propozice a do teď nikde není žádná zpráva o tom, co, kolik, jak ... prostě NIC.

johny100 - Profil | Pá 14.10.2011 16:27:50

vydra Lucky >> Jinak se stačilo zůčastnit a mohl si taky (nonstop) chytat, když Ti tak vadilo, že nemůžeš týden na jedničku a pokud je mi známo tak ostatní místní revíry byly otevřené..Jo a pořadatelům nešlo o to přilákat lidi, spíš to měl být závod pro místní, kteří si chtěli závody vyzkoušet a lovit nonstopku na naší krásné Poděbradské vodě, jak napsal carpous něco se zdařilo a něco ne, každopádně propagace byla slabá... A´t Ti berou

johny100 - Profil | Pá 14.10.2011 16:16:30

...přátelé to je ale slabota, kromě toho, že se tady osočují masaři s kuličkářema nic?? Asi zřejmě není co zlepšovat, nebo z těch 18 teamů nikdo nechodí na Mrk...
....Mě například nesedělo vybírání sektorů a krmení sektorů měsíc a více u některých účastníků, ale na druhou stranu mohl, každý, když to teda věděl...Jinak počasí super a atmosféra bezvadná...a voto de! :o)

vydra Lucky - Profil | Út 11.10.2011 19:16:25

oskus >> A podle čeho tak usuzuješ, že je to JEN pro ty, co si tam honili triko ? Sám jsi byl účastníkem zájezdu, že se do mě navážíš, když jsem si dovolil nahlas říci, co si o této akci myslím ? Zadavatel je tolerantní a asi i rozumný člověk, když mu to nevadilo. Jsem rád, že alespoň nějaké info k závodům na dotaz dal, když nikde není o tom žádné povídání. Ani na stránkách pořadatele. Je to škoda, když už chtějí prezentovat MO, přilákat rybáře k nám. Co si myslím o tobě psát nehodlám, není to nutné ....

oskus - Profil | Út 11.10.2011 16:01:18

vydra Lucky >> je to volná diskuse ,ale pro ty co se závodů účastnili :-) tak co se do toho s....?

johny100 - Profil | Út 11.10.2011 15:31:24

Kocháč >> Závody pořádala místní organizace ČRS Poděbrady..

johny100 - Profil | Út 11.10.2011 15:29:36

vydra Lucky >> ..jen tak mimochodem na kuličky to fakt nebralo, ale o to fakt nejde...

Kocháč - Profil | Ne 9.10.2011 22:06:29

johny100 - >> kdo ty závody pořádá?

vundu - Profil | Ne 9.10.2011 22:01:48

vydra Lucky >> sice kuličkařím,ale jinak s tím druhým bodem za tebou stojím-jsem na tom dosti podobně...:-))))

vydra Lucky - Profil | Ne 9.10.2011 21:54:23

carpous >>
1. je to volná diskuze k závodům - napsal jsem jen svůj názor
2. Jediný argument kuličkáře zabedněnce - nemohl jsem masit - za posledních 5 let jsem si domů vzal 3 ryby. Jsi hlupák, tvůj odhad je naprosto mylný, moje rodina je zabezpečena a na rybím mase není závislá ... K vodě nechodím ani pro maso, ani pro trofeje, ani pro foto s obludou. Mám to prostě jen rád.

carpous - Profil | Pá 7.10.2011 12:10:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vydra Lucky víš, Johny asi spíš otázku směřoval na účastníky závodu. Ne na ty, kterým závody znemožnily za tu dobu zmastit pár kaprů. Já se jich sice zúčastnil jen jako náhradní rozhodčí, ale závody bych zas tak neodsuzoval. Samozřejmě je na nich spousta věcí, které by se měly do budoucna změnit a k tomu je asi založena tato diskuze. Nejde tu o reakce typu, že někdo nemohl týden na jezeře rybařit a nejspíš jeho rodina strádala. Myslím si, že Poděbrady mají spoustu krásných jiných revírů.

vydra Lucky - Profil | Pá 7.10.2011 9:43:29

Závody se mi vůbec nelíbily. Předem se kvůli tomuto podniku uzavřelo jezero, nastalo hájení už 24. 9. Od 28. 9. do 1.10. si tam kuličkáři pak honili triko a já si nemohl jít na jezero zachytat. Holt co se neudělá pro propagaci. Klidně bych se bez ní obešel a kuličkáři můžou otravovat život rybářům jinde. Asi toliko můj pohled na slavné klání u Poděbrad.