- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Jak řešíte převážení ryb
Nejsem žádný masař, letos jsem si zatím ponechal asi jen 5 kaprů a kdo sem bude psát o masařství a podobně dostane červenou kartu.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
4x v oblíbených a 4x v ignorovaných.
Carchy - Profil | Po 15.8.2011 15:41:28
Na každou hlopost zakládat otázku.Je až neuvěřitelný co za dotazy tady projde...
P!F - Profil | Po 15.8.2011 15:40:39
toorek - Profil | Po 15.8.2011 15:35:25
P!F - Profil | Po 15.8.2011 15:01:15
Venca888 - Profil | Po 15.8.2011 12:00:02
U vody nekuchám, protože pak smrděj ruce a já ten volant potřebuju i na jiný cesty než na ryby... :-)
Lauri - Profil | Po 15.8.2011 11:52:26
Lauri - Profil | Po 15.8.2011 11:44:36
rover - Profil | Po 15.8.2011 10:30:46
Ta potrava na to vliv mít může, viz. krmení kapra jen kukuřicí, ...mám představu, o čem píšeš, ale nikdy jsem se s takovou "rudostí" masa nesetkal ...
Pstruh27 - Profil | Po 15.8.2011 10:27:29
nofish - Profil | Po 15.8.2011 10:22:01
Já myslel ne načervenalé maso, ale to opravdu rudé, které není přirozené, jestli víš co myslím.
rover - Profil | Po 15.8.2011 10:15:08
Na "rudost" masa např. u kapra má vliv i jeho stáří, u těch starších kusů je maso daleko červenější, než u těch mladších.
Venca888 - Profil | Po 15.8.2011 10:11:19
Problém je předevšim v tom, že vnitřnosti se kazej a zasmrádnou jako první - proto je důležitý je kuchat co nejdřív.
nofish - Profil | Po 15.8.2011 10:04:50
To ale neznamená, že bych tvrdil, že není vhodné finálně rybu zpracovat a zchladit, v co nejkratším možném čase. Edit: Ono je to hlavně o teplotě při které tu rybu (vlastně už maso) přechováváš.
rover - Profil | Po 15.8.2011 10:02:54
Je to spíš tím, že jsi jdou plánovaně k vodě pro maso, ...je to vlastně ten reflex, jak píšeš, ruce dělají to, co chce mozek :-)
Tomas.K - Profil | Po 15.8.2011 10:01:38
rover - Profil | Po 15.8.2011 9:58:51
Souhlas, ono skladovat v létě mrtvou rybu u vody v igelitce nebude asi to pravé, nicméně občas to vídám. Když vím, že jsem max. za 20 - 30min. doma, převoz živé klidně risknu, ...na tom, co níže píše Lauri, je myslím dost pravdy.
Lauri - Profil | Po 15.8.2011 9:54:43
nofish - Profil | Po 15.8.2011 9:53:24
nofish - Profil | Po 15.8.2011 9:51:22
Venca888 - Profil | Po 15.8.2011 9:48:13
Lauri - Profil | Po 15.8.2011 9:46:19
Po vykuchání ji co nejdříve dej do chlaďáku nebo mražáku.
rover - Profil | Po 15.8.2011 9:44:57
S tím stresem to je pravda, na to je potřeba brát ohled, moc rybářů to ale neřeší. Fakt je, že většina "starších" kolegů rybu po ulovení okamžitě zabíjí, mají to asi nějak víc zažité, vezírek nepotřebují :-)
Lee-Haney - Profil | Po 15.8.2011 9:34:51
nofish - Profil | Po 15.8.2011 9:32:00
Jako chápu že někdy by to chtělo živou (třeba kvůli dětem). Ale prostě třeba v tomhle počasí je to risk a pro rybu zbytečný stres. Pokud vím že budu brát živou tak se přizpůsobím.
rover - Profil | Po 15.8.2011 9:28:34
Viděl jsi chalupáře, ...jedna ze situací, kdy bylo nutné rybu převézt živou :-)
nofish - Profil | Po 15.8.2011 9:17:21
Neboj se, vím že lín mi vydržel živý na korbě dva dny (na podzim). Ale pokud budu chtít rybu aby pak byla určitě živá, tak převoz bez vody a kyslíku bych nikdy neriskoval.
rover - Profil | Po 15.8.2011 9:12:26
Stačí rybu zabalit do mokrého hadru, vydrží dlouhé hodiny živá, ...M.Štěpnička to x krát publikoval, jak přesně na to ...
nofish - Profil | Po 15.8.2011 9:05:18
rover - Profil | Po 15.8.2011 9:02:43
Řeší se tu převoz ryb, ... někdy je žádoucí, aby ryba zůstala živá až do místa určení, ať je to soukromý revír, či zahradní jezírko, ...já jsem převoz velkých ryb do jiných vod viděl několikrát
Venca888 - Profil | Po 15.8.2011 9:02:11
šumava - Profil | Po 15.8.2011 9:01:49
Jinak plně souhlasím s tím, že rybu kterou si chci ponechat k jídlu zabiju co nejdříve po ulovení a přechovávat ji déle živou je dobré pouze ve vyjímečných případech . Jinak kapr vydrží není-li příliš horko a má li nějaký prostor 30-45 min zcela bez problému.
Kde to žije - všechna témata
19:29Hnidopišká úvaha - o čem vlastně rybařina teď je.... 10
17:32Jezera Milada a Most se zatím pro rybářskou veřejnost neotevřou (Bleskovka) 6
16:56RIS – rozšíření helpdesku pro potřeby místních organizací (Bleskovka) 839
16:56Upgrade přívlačového prutu a navijáku na štiky, candáty, okouny... 14
16:28Zákaz nahození zátěže při lovu sumců ze břehu (na vodách, kde není povoleno vyvážení) 82
16:20Spey & Salmon 441
15:31Korda Developments a vše co k této značce patří 735
15:11Malé vodní elektrárny aneb mlít či nemlít... (Bleskovka) 5
15:09Stojan Fox horizon duo pod 5
11:22Nákup v Německém Anglermarkt 60
7:18EPOXID -fan club 336
StJak jsme vlastně začali chytat ryby 31
StMiloš Zeman legenda 154
StPohybové čidlo flajzar Q-PIR2 281
StRevíry s celoroční přívlačí 18
Co je nového - všeobecné
11:33Bleskovka: Malé vodní elektrárny aneb mlít či nemlít...
StBleskovka: Jezera Milada a Most se zatím pro rybářskou veřejnost neotevřou
PáBleskovka: Zákaz přívlače od 1. září na vybraných pstruhových revírech Severočeského RS
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Kvalita která nezklame
Za 89 Kč
Chytací pelety s dírou obalené v suchém dipu. Nyní i v průměru 20 mm, balení 110 / 120 g. 10 atraktivních příchutí. Více na www.chytil.cz
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
29.3.Motorová pila na udici
30.3.Cortina Ivančice Velikonoční...
30.3.15. rybářské závody Dymokury...
30.3.Cejnobraní Asuán - dvojice
31.3.Cejnobraní Asuán - jednotlivci
6.4.Jarní rybářské závody Mirovice -...
6.4.Benátky Sranda Mač 2024 Jaro
6.4.Jarní závody - Bučina
11.4.Gergelík Evolution Fishing Jaro...
13.4.Zrušeno Cejnobraní jaro Kelčany
Doporučujeme e-shop
PÁRYSŮV RYBÁŘSKÝ RÁJ
Rybářské potřeby pro všechny, kteří propadli kouzlu rybařiny. Díky unikátnímu věrnostnímu systému nakupujete neustále se...