umírání ryb na vltavě

zdravím lidi, docela by mě zajimalo ,proč na vltavě umíraj ryby, pochybuju že to bude stářím. Včera jsem byl vláčet na vltavě ve slepých ramenech, a viděl jsem spousty mrtvejch ryb, kapři kolem 50-60cm + tolstolobika asi 90cm + cejna a plotičky a i 2 kachny. Každopádně minulej rok to bylo ještě horší, to tam na 10 metrech u břehu plavalo 5 mrtvejch kachen. jaká myslíte že je příčina?
Autor diskuse: knedlicek12345 - Profil , 12.8.2011 kaprařina - ostatní

Lexoun - Profil | Pá 19.8.2011 14:03:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud to byl takový jemný,šedý povlak na hladině tak to se koncem léta objeví každý rok.To bude něco přírodního původu.To co bylo minulý rok,byl kompaktní koláč kolem 30ti metrů v průměru.Vůbec to nemizelo a vždy to odešlo až když foukal vítr ze zátoky a vyhnal to na řeku.Ryby opravdu moc nechcípaly,ale vodní ptactvo dostávalo slušně zabrat.Sám jsem viděl v průběhu léta tak 25-30 mrtvejch kachen a pár tech zelenonohých slípek.Určitě jich ale bylo víc.O trubce vzadu vím,i znám pána co to projížděl.Pak to ukazovali policii a brali se tam odběry.
Každopádně si myslím,že ryby chcípaj kvůli tomu bagrování.I když kdo ví,je třeba to sledovat.Rokytka protéká Hloubětínem.Tam bývalo dost průmyslových podniků,které naštěstí pro nás už zkrachovaly a nic se tam nevypouští..... doufejme :-))) .

knedlicek12345 - Profil | St 17.8.2011 17:04:38

jj v libni sem byl přesně tak. já tam i našel trubku kterou něco pouštej do vody, taky jsem to řikal a ukazoval minulej rok někomu kdo to tam projížděl na lodce a scháněl se po trubce, ten to ale očuchal a řikal že toje jen na žumpu a že ta tolik nevadí, že tam lidi pouštej horší věcí a jel dál.. ale letos ten mrtvej tolstolik apson 15 kilovej ten mě dostal a takovejch kaprů kolem 60cm sem mrtvejch minulej rok neviděl. minulej rok byli mrtvý hlavně kachny.... letos jsem tam taky viděl ty bíly povlaky na hladině, bavil jsem se s rybářem místnim a ten říkal že prej to jsou mšice ze stromu a že se to rozpraskne a padne do vody a pak to takhle vypadá. tomu se mi moc nechce věřit :D podle mě to zas byl nakej sarjart

: vydrák - Profil | Pá 12.8.2011 23:18:48

Sven >> Vyčerpávající:-))

Sven - Profil | Pá 12.8.2011 23:17:31

: vydrák >> slovník nespisovné češtiny to vidí asi tak :-)
UMŘÍT
sklatit, skáchnout, zkápnout, zkapat, zcepenět, ztvrdnout, zhebnout, zdechnout, zkejsnout, leknout, heknout, zařvat, eksnout, dorachotit, doharašit, zmulasit, chcípnout, praštit lžící, natáhnout: papuče, bagančata, hnáty, klepeta, brka, zaťukat - zaklepat bačkorama, ztřepat botkama, hodit kecky, ostrouhat kolečka, vypustit: duši, benzin, vyletět komínem jít: naznak, do: pytle, kytek, pod: kytky, drn, k ledu, odstěhovat se na kerchov,hřbitov, odejít do věčných lovišť, vyprdnout: duši, ducha, zapomenout funět,dýchat, vydechnout - vdechnout naposledy, ztvrdnout jak veka, ztunout
NA UMŘENÍ
mulasit, smrdět kerchovem, počítat andělíčky, trénovat skoky do rakve, chystat si dřevěný: spacák, penál, dát si šít dřevěné pyžamo, objednat si dubové sako, dávat si drny na prsa, mít do smrti sedum prdů, nevydržet do švestek, dochází mu pára, stydnou mu hnáty, vysychají brka, kouká mu z prdele úmrtní: list, oznámení, závět, destament, už mu vyzvánějí prdy

Lexoun - Profil | Pá 12.8.2011 23:07:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tos byl asi v Libni,ne ? Minulý rok tam pochcípalo hodně kachen.Objevovali se tam takový divný šedivý skvrny,mělo to asi 20-30metrů v průměru a slepovalo to dohromady odpad na hladině,různé větvičky a takpod.Dávali jsme podnět na policii a řešila to městská část.Kdyby se to znova objevilo,je potřeba to nahlásit.Letos se tam bagrovalo ústí Rokytky a s toho bahna se uvolňovalo lecos - Před 90tými lety tam vytékaly docela humusy a teď se s tím hýbalo.No,pár ryb to odneslo.Takže jestli jsi byl v libňi,tak tady máš vysvětlení :-))))))

: vydrák - Profil | Pá 12.8.2011 23:06:01

Sven >> U nás na venkově říkáme chcípaj.Taky chcípaj králíci a slepice a občas prase chcípne na infarkt a holub na ptačí mor.
Ovšem to hynou je taky pěkný.Asi to budu muset vo schůzi říct sousedům,že hynou je lepší:-))

Dělám si prču - máš samozřejmě pravdu!

jirina 77 - Profil | Pá 12.8.2011 23:05:23

kde na vltave presne??

Sven - Profil | Pá 12.8.2011 23:00:12

: vydrák >> ryby hynou - chcípá motor

: vydrák - Profil | Pá 12.8.2011 22:51:11

Ryby neumírají - ryby chcípaj.Tak to prostě je knedlíčku!