Rada rybářské závody

Zdravím, za týden vyrážím na mé první ryb. závody tak se chci zeptat co by jste zvolili za způsob lovu krmení atd..v
jedná se o tyto závody http://www.mrk.cz/kalendar.php?id=21696
Pravděpodobně budu chytat na feeder a nástrahy rohlíkové boilies (živočišné nástrahy jsou zakázány)
ostatní věci ještě promýšlím tak se chci poradit, Dík :)
Autor diskuse: worms - Profil , 7.8.2011 všeobecné - ostatní

Sven - Profil | Ne 7.8.2011 12:56:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

worms - >> na chovné vodě jsou ryby zvyklé na pravidelné krmení, které přijímají s důvěrou a pokud se tam příliš nepytlačí, tak háček neznají.
Z toho vyplývá, že není třeba dělat nějaké experimenty, které budou jen na škodu věci a k vnadění použít to, na co jsou zvyklé. Nejpravděpodobněji to bude pšenice nebo granule.
Pokud si nejsi jistý, vzal bych sebou oboje. Krmil bych prakem a pěkně do výšky :-)
Zvuk padajícího partiklu vyvolá v rybách žravost a soutěživost o žvanec ....
S jemností montáže to není třeba přehánět, ryby se udice bát nebudou. Klidně bych vzal vlasec 0,25 a háček č.4-6. Silnější proto, protože nevíš jak budete nahusto a zda budeš mít prostor na nějaké crcání s rybou a ochotné sousedy, kteří ti uhnou. Jak mám zkušenosti, tak spíš ne.
Závist je sviňa ....
Na háček rychlou nástrahu, nejlépe rohlík. Pokud nejsou ryby kukuřicí krmeny, jakože spíš ne, tak bych se na ni vykašlal.

Turňa - Profil | Ne 7.8.2011 12:45:41

worms - >> Jo kadlan má pravdu, koukni se líp: http://rybarskezavody.unas.cz/act.php?akce=akce&ida​kce=1136. Zkusil bych plavačku a jen plavacku.

kadlan - Profil | Ne 7.8.2011 12:41:05

worms - >> Na těhle rybářských závodech je feeder zakázán kamaráde.

vokounek - Profil | Ne 7.8.2011 12:33:45

worms - >> jednoznačne bonduel kukuricu ak je tam bahno skús horný nadvazec, ráno chytaj hneď pod brehom 3-5 m najlepšie na štupel. keď sa ryby poplašia prejdi na feeder. pozor na to bahno ak ti tam nástraha zapadne ryby sa v tom hrabať nebudú. ak si kúpiš rozpustnú pančuchu a do nej krmné peletky 3mm ktorými sa bežne vo velkochove dokrmujú chybu neurobíš..

HP - Profil | Ne 7.8.2011 12:33:25

Když se nemůže používat živá, zaměři bych se na použití hlavně kukuřice, jak do krmení tak na háček. At už přímo nebo pod háček. Dále by nemušel být špatný rohlíček a nebo jestli to rybky znají tak peletka s nějakým menším průměrem. Feeder není špatný, ale plavaná je lepší. :-)

Arsenal - Profil | Ne 7.8.2011 12:29:03

Kup si v Lidlu mraženou kuku.Kilčo stojí 29 pesos.Je to cukrová kukuřice.Vař jenom 5 minut.To bohatě stačí.Na našich místních závodech letos 2.místo :-))

nofish - Profil | Ne 7.8.2011 12:22:15

pokud tam normálně krmí tak to máš úplně jedno :-D Jestli jsem to pochopil tak je to produkčnní rybník. POdle hektarů hustota obsádky nic extra, takový průměr. Vem něco co ryby znají a žerou denně. Obilí, kukuřice, šrot, rohlík, řepka. Osobně mám vyzkoušené, že jakmile rybám zvyklým na to že jim někdo pere pšenici, začneš zkoušet různé nesmysly, tak jak to neznají, jsou daleko opatrnější. Na krmení je dobrá věc mačkané obilí, máš tam od mouky po velké kusy. - to je zkušennost z chytání na rybnících kde je daleko vyšší obsádka, na produkci ryb. Ne z revírů.

Určitě kukuřici, rohlík atd......