Kam o víkendu pod bivak okolo Prahy

Ahoj všem, poradí mi někdo kam na víkend na kapry aby se tam dalo bivakovat? Děkuju Mám pouze pražskou povolenku.
Autor diskuse: Karbi30 - Profil , 4.8.2011 kaprařina - revíry, cestování

Igo. - Profil | St 10.8.2011 12:52:33

Manhaus >> Jj ten znám. Tam je právě napsáno obecně nikoliv místní úprava a panuje názor, že v obecné rovině RS bivak kontrolovat nemůže ovšem v okamžiku zákazu uvedeného v BP může. Viz. -
Dobrý den,
pokud do bližších podmínek výkonu rybářského práva uživatel revíru zahrnul
zákaz bivakování, může rybářská stráž toto kontrolovat a porušení tohoto
ustanovení sankcionovat.
S pozdravem
Mgr. Zdvořáček
Je to pouze názor proto rozhodnou může pouze soud pokud se na něj někdo obrátí .o))
Ale stejně díky.

Dulf - Profil | St 10.8.2011 11:02:41

Manhaus >> Jo,v podstatě máš pravdu,akorát že je tam i to vyhražování si místa k lovu apod. Je dobrý vědět jak se věci opravdu mají a co si kde můžeš dovolit.Tak at se ti daří a máš u vody klid.

Manhaus - Profil | St 10.8.2011 10:52:46

Dulf >> Ano... odstavec předtím je také napsáno:

Podle čl. 2 odst. 3 Listiny základních práv a svobod může každý činit, co není zákonem zakázáno, takže v případech, kdy to zakázáno není, je možné ve volné přírodě tábořit. Je ovšem třeba dbát ochrany vlastnického práva. Pokud jde o pozemky ve vlastnictví soukromých osob, je při výkonu rybářského práva vstup na pozemek povolen. Na cizí pozemek se vstupuje za účelem lovu ryb a po jeho skončení je třeba tento pozemek opustit. Pokud na něm chceme zůstat a přenocovat, je to vždy otázka dohody s majitelem pozemku. Na pozemcích ve vlastnictví státu nebo obcí (pokud nejde o výše uvedené případy) není táboření zakázáno.

Takže vzhledem k tomu, že tady u nás jsou k bivakování všeobecně benevolentní, tak nemám důvod nebivakovat. To že se najdou blbečci, kteří mají potřebu škodit a jak jsem již psal své malé ego honit tím, že budou bonzovat a otravovat tak musí počítat s odpovídající reakcí. To takový šmudla stále nemůže pochopit... Dokud je bivakování v našem kraji tolerováno, nemám důvod na svých zvyklostech nic měnit.. U vody se chovám slušně takže no problem

Dulf - Profil | St 10.8.2011 10:39:37

Manhaus >> . Přístřešek musí evidentně sloužit k ochraně rybáře (tzn. nemůže se nacházet metry od břehu, neslouží k ukládání věcí ani k nocování). Co se týče stanu, který má podlážku a je určen k přespávání, lze ho stavět jen za výše uvedených podmínek.
Tak už jsi to pochopil.Deštník s boč. nebo něco jako awashima.Taky sem tam tábořím,ale vím,že to není košer.Je to složitý,od povolení majitele,případně nájemce až po vyhl.obcí.Beru to tak,že kde není žalobce, není soudce.Hlavně to chce klid.

Manhaus - Profil | St 10.8.2011 10:09:15

Igo. >> http://www.rybsvaz.cz/?page=vase_dotazy&lang=cz otázka č.96 a pěkná je i ta příloha k tomu :)


Igo. - Profil | St 10.8.2011 9:36:35

Manhaus >> Můžeš mi prosím poslat link? Vím, že v odpovědích na otázky se podobná odpověď objevila ale týkala se míst kde zákaz není uveden v BP. Dík :o)

Manhaus - Profil | St 10.8.2011 7:40:24

Igo. >> "...Zda je RS oprávněna kontrolovat táboření (tam kde je zákaz uveden v BP lovu) či nikoliv je předmětem několika diskuzí které zde již probíhaly a z největší pravděpodobností může tuto věc vyřešit jen a pouze soud..."

Odpovím ti citací přímo z webu ČRS:

ČRS (prostřednictvím rybářské stráže) není oprávněný kontrolovat bivakování. Orgánem, který je oprávněn kontrolovat a popřípadě postihovat bivakování je Policie ČR a Česká inspekce životního prostředí.

Igo. - Profil | Út 9.8.2011 23:45:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mart2 >> Nejdříve citace:
Mart2 - ®
Pánové už několikrát jsem mluvil u vody s RS. Všichni měli stejný názor. Bivak si klidně postav ,bez podlážky není problém.......
vidíš a to je právě špatně. Bohužel mnoho lidí je přesvědčeno, že bez podlážky je příroda lépe chráněna. Možná mají pocit, že pod podlážkou se kytky a tráva dusí zatímco bez podlážky mohu krásně vegetovat možná kvůli něčemu jinému kdo ví. Každopádně opak je pravdou. Bez podlážky a hlavně v deštivém počasí vydupeš všechno i s kořínky a zůstane po tobě památka na dost dlouhou dobu. S podlážkou si tráva lehne a za dva tři dny nikdo neví, že jsi tam byl.

Igo. - Profil | Út 9.8.2011 23:39:03

Manhaus >> Nevím zda jsi přečetl článek o bivakování v CHKO celý. Bivakování je opravdu povoleno všude. Ale jen a pouze bivakování tzn. přespání pod širákem ne stavba bivaku či jakéhokoliv přístřešku. To se samozřejmě již považuje za táboření které je zakázané pro změnu všude vyjma míst pro táboření určených.
Zda je RS oprávněna kontrolovat táboření (tam kde je zákaz uveden v BP lovu) či nikoliv je předmětem několika diskuzí které zde již probíhaly a z největší pravděpodobností může tuto věc vyřešit jen a pouze soud.

Hrdobec - Profil | Út 9.8.2011 23:21:57

Karbi30 - >> Jinak ještě k tématu.V okolí Prahy neni špatná Berounka pokud ti nejde vyloženě o kapry 15 nebo 20kilo ale těch je stejně málo všude.

Hrdobec - Profil | Út 9.8.2011 16:16:56

Je to těžký s tim tábořenim,bivakovánim atd.Pod bivak jezdim ale i tak si myslim že bivakování i táboření je jedno a to samý a tudíž se to oficielně nesmí.A tak přesto že se chovám slušně minimálně stejně jako ty dva co zná šmudla))počítám s tim když jedu pod bivi že mužu dostat pokutu nebo zkrátka mít nějaký nepříjemnosti a sem s tim smířenej.Soukromáky mě nebavěj a tak jedu poslední dobou radši do ciziny kde je většina u nás zakázanejch věcí legální a dokonce tam ani neběhá žádnej šmudla s pálkou a zápalnou lahví,tudíž je tam bezpečno)

čeman 29 - Profil | Út 9.8.2011 11:07:57

Brnensak prehrada to jisti :)doufam ze amuri budou spolupracovat :)

šmudla - Profil | Út 9.8.2011 11:02:07

kakr >> To je jak do dubu, hrách na stěnu házet. Ale na Dalešice se bojí jet se nechat neoprávněně poštuchovat od orgána :)
No nic, já to balím a radši si zajedu někam na ty vyhubený kapři(už nám v rybníku došli násadáci, dvě vycházky a po jednom maličkatým šupináčkovi, ani se nic neurvalo, ale taky jsem jim zatopil pod šupinama tak si nemám na co stěžovat, maminka byla ráda za rybičku :).

Manhaus - Profil | Út 9.8.2011 10:52:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šmudla >> Na to se snad ani už nedá slušně odpovědět... Chytej si klidně 4 kapry denně, zapaluj bivaky na potkání a užívej si veškeré tyto kratochvíle :) přeju ti to ;-)

šmudla - Profil | Út 9.8.2011 10:48:54

Manhaus >> Ale ty žádný místní dráždit na Dalešicích nemůžeš, protože přece bivakování není táboření a bivakovat se může i V CHKO což nějaký Dalešice určitě nejsou.
A s RS se domluvíš, s policajtama taky, stačí mít pytel s bordelem viditelnej aby poznali že jsi slušný člověk a žádná pokuta nebo nějakej poplatek Ti nehrozí. Přece ti nemůžou dát pokutu za něco co není zakázaný(ten žvást v BP ohledně táboření apod to je jenom černý na bílým a má to jen čistě informativní charakter že by se to nemělo, ale na pokutu to nemá žádnou právní sílu).
Já taky beru třeba 4 kapry za vycházku a zatím sem s tím nikdy žádný opletačky ani jiný problémy neměl, ale až potkám nějakýho závistivýho RS co mi bude chtít znechutit rybařinu a pěkný den kdy prostě braly tak si půjdu stěžovat na místní národní výbor.

Manhaus - Profil | Út 9.8.2011 10:25:36

kakr >> Pokud jsou místní alergičtí stejně jako šmudla, tak samozřejmě nemám potřebu zbytečně orgán dráždit. Tady u nás na moravě jsem nikdy problém neměl a jelikož jsou tu orgáni relativně normální tak věřím, že ani mít nebudu... A myslím si že již bylo vše řečeno... kdo chce rybáře bít, vždycky si něco najde... aneb znechuťme tu rybařinu jak jenom to jde...

kakr - Profil | Út 9.8.2011 10:21:50

Manhaus >>
Opakuji znovu, zajeď si s bivakem na Dalešice a dokaž na místě, jak se "domluvíš" s PČR.
Věřím, že se domluvíš, ale bude Tě to stát nějaké drobné.
Bonzování netřeba.....

Manhaus - Profil | Út 9.8.2011 10:16:54

šmudla >> "..Tam kde chodím = bivak=automaticky rybář zvíře(respektive banda zvířat). Z těch táborníků co jsem potkal byli slovy dva případy normální solidní lidé. " Chápu to správně že normální solidní lidé jsou takoví co se pod tvými pohrůžkami radši sbalili a odešli a ostatní "prasata" tě buď poslali někam a nebo ti dali na boudu ? :)

"Normální rybář když bivakuje tak není vidět ani slyšet." Fajn, sám jsi to řekl, tak kde je problém? Slušný rybář nemá potřebu dělat bordel a zbytečně se u vody zviditelňovat. Takové není potřeba nijak trestat...

Jinak ti co se vydají X kilometrů aby si jeli zarybařit tak určitě když mají lehátka a další věci tak se o půlnoci nesbalí a nepůjdou se krčit do auta apod.. ale to je těžko, ty máš svou pravdu. Vidíš všechno jenom podle sebe. Jediné co ti přeji aby tě to moc nebolelo až potkáš nějakou partii která ti stručně vysvětlí, že bonzáci a prudiči nejsou moc oblíbení :) a nebo je to tím, že jsi už párkrát takové ponaučení dostal a proto ti bivakáři tak lezou krkem ? :) křičet na internetových diskuzích umí každý... za klávesnicí je každý drsňák, ale v reálu je to krapet o něčem jiném...

šmudla - Profil | Út 9.8.2011 9:43:20

Manhaus >> Až bude bivak součástí rybářské výbavy a bude ho možný legálně postavit kde si zamanu tak si ho pořídím, spát na kamenech v dešti pod prokapávající plachtičkou není žádný med.
Zatím to povolený není, to že stáda neznalců a sobců to ignorují neznamená že budu porušovat taky. Tam kde chodím = bivak=automaticky rybář zvíře(respektive banda zvířat). Z těch táborníků co jsem potkal byli slovy dva případy normální solidní lidé.
Nevěřil bys jak je místo nyní zdevastovaný tím názorem že tábořit lze všude. Proto mám názor jaký mám. Normální rybář když bivakuje tak není vidět ani slyšet. A staví se stan na noc , přes den se to dá v klidu vydržet od deštníkem, chápu že je to moc práce ale lenost asi vede k těm konfliktům a neúctě k přírodě a ostatním rybářům kolegům.
Soukromáky jsou ideální místo na bivakování, zaplatíš chytáš bivakuješ , všecko s povolením a souhlasem majitele k oboustranné spokojenosti.

Manhaus - Profil | Út 9.8.2011 6:59:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Naprostý souhlas s Martem... btw šmudlo nehraj si na lidumila jak to s lidma myslíš dobře... takové typy jako jsi ty jsou už dávno profláklí... když bys u vody nedosáhl svého a viděl bys, že rybáři kteří sou normální ale přesto bivakují a při nějakém prudění z tvé strany by ti dali na tlamu, tak první tvoje by bylo že by jsi zavolal policii a naříkal jim do telefonku jak malé dítě co mu sebrali hračku... takovým lidem bych dal dvojnásob. Nemám rád když někdo účelně a samolibě vytváří takovéto situace. Vždycky sem se nějakým způsobem ať již s RS nebo vždy s PČR domluvil naprosto v klidu, takže porušení zákona v tomto případě nepovažuji za takový prohřešek jako kradení v obchodě nebo vraždu za bílého dne na ulici... a když už mluví šmudla o anarchii, tak on je anarchista v první řadě a bude upozorňovat ostatní aby se jako anarchisté nechovali. komik.... jinak btw v CHKO je bivakování povoleno... projděte si internet.. a když už i v CHKO je povoleno, tak asi to s tím ničením přírody bivakováním to nebude tak hrozné ;-) viz můj komentář kdy jsem vysvětloval že kdejaké zvíře nebo šmudla toho na jednom místě nezničí tolik aby se k vůli tomu zbořil svět... jinak souhlasím s názorem že většina z nás chodí k vodě za jedním účelem, a to odpočinout si a občas si zabojovat s nějakou tou rybkou... tak proč zbytečně rozdmýchávat vzájemné antipatie...

Mart2 - Profil | Út 9.8.2011 5:35:21

šmudla >> Tak ještě a jednou a naposledy. Já psal o zkušenostech s RS (rybářskou stráží) ,ty mi zde argumentuješ PČR (policii české repupliky). Ano máš jedinou pravdu. PČR řeší přestupek až v momentě, kdy je na přestupek upozorněna (tvé zmiňované udání) Můj názor na situaci je opět stejný. Proč by měla situaci řešit PČR, když stanovisko většiny rybářů znáš, stanovisko RS jsem popsal níže a k tomu mé slušné vystupování? Opět zopakuji "K vodě chodíme všichni za stejným účelem, tak proč si to navzájem znepříjemňovat vlastní arogancí a nepochopením." Názor uživatele Kakr nezpochybňuji. Pouze a jen píše o PČR a já o RS, takže můj názor na situaci viz výše.. S panem Kratochvílem již jsem kdysi na MRKu diskutoval tuším o "těžbě ryb udicí" a společného názoru jsme nedosáhli. Nemusím s každým sdílet stejný názor. Mě se také nelíbí, že většina rybářů u vody odnáší co jem jim na háček přijde. Snažím se je respektovat a očekávám, že budou respektovat i oni mě. Pro mě bivakování není spojeno se zabráním 100 metrů čtverečních břehu, kdy v jednom rohu mám bivak, v protilehlém rohu pruty a uprostřed hoří vatra (tvůj táboráček). Mě fascinuje jaký jsi si na bivakujícího rybáře vytvořil názor. Dospívám přesvědčení, že jsi zaujal mylné stanovisko o bivaku spojeném se zmíněnými sto metry, vatrou, dle Tebe se mezi tím vším bude povalovat spousty láhví nedopitého alkoholu, opilých kaprařů, a mezi nimi stejný počet lehkých děv s nejbližší výpadovky na větší město.A tvůj názor že porušování rybářského řádu je úzce spojeno s bivakujícími rybáři (k bivakování lepí jak sádlo na slepici) je naprosto zcestné až úsměvné. Tebou zmíněné prohřešky spáchá stejně tak parta rybářů provádějící "těžbu ryb udicí" ,k čemuž jsou dle rybářského řádu oprávněni a stejně tak rybář který "težbu" neprovádí případně provádí, ale díky počasí si postavil na lovném místě bivak. Tebou zmíněnou anarchii neprovádí Manhaus o nic víc tím ,že dle Tebe porušuje rybářská řád a obecní vyhlášku, ale spíše Ty svým názorem molotovových koktejlů.Opět zopakuji je tů můj názor a nikomu ho nevnucuji, proto také končím s touto nic neřešící diskuzí.

šmudla - Profil | Po 8.8.2011 23:53:36

Mart2 >> Promiň, ale v kompetenci RS není postihovat porušování zákazu táboření.
Za táboření Ti dá pokutu policie ČR, převážně na udání, případně hasiči za oheň 50 metrů od lesa. RS pokud je jiného nebenevolentního názoru ti maximálně zatopí za rybářské prohřešky, které se k bivakování lepí jak sádlo na slepici:
především lov mimo stanovenou dobu, nepřítomnost u prutů, lov na více prutů(pokud jeden bdící kolega hlídá pruty spícím kolegům).... Jen by se muselo chtít trošku využívat současný pravidla, aby u vody nevládla anarchie kdy si každej druhej u vody dělá jak by žádný pravidla neplatily.

Já to opravdu myslím s Manhausem dobře, protože on neví že něco porušuje a ještě k porušování vyzývá další následovníky. Můžeš ignorovat mne bezmozka, ale že popíráš i odborníka Kakra, to je už na pováženou.

Mart2 - Profil | Po 8.8.2011 18:22:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pánové už několikrát jsem mluvil u vody s RS. Všichni měli stejný názor. Bivak si klidně postav ,bez podlážky není problém ,klasický stan se v 99% případů dělá v jednom celku i s podlahou, ale pokud se chováš slušně nikdo ti ho zakazovat nebude. Co taky chceš vytýkat na podlážce, když 90% zdejších svazovek je obsypána haldou (karvinsko),takže stanuješ na kamení. V CHKO by asi problém byl. Vždy jsem se snažil vyjít s každým Svým slušným vystupováním a zdravým rozumem a vždy se stejně tak ke mně chovala i RS. Až na jeden případ a netýkal se bivaku. Bylo mi zdůrazněno, že i oni jsou aktivními rybáři, proto bivak chápou a pokud máte na fleku poklizeno (vždy mám pytel na odpadky i při jednodenním lovu) a chováte se u vody slušně, nijak Vás napomínat případně sankcionovat nebudou. Je tedy zřejmé jaký názor převládá nejen mezi rybáři, ale i mezi rybáři vykonávající RS. Závěrem třeba podotknout ... pokud narazíš na vola ... neuspěješ ani slušným vystupováním. Šmudla by mohl zkusit začlenit se mezi RS (je to funkce víceméně dobrovolná ,nepočítám fakt, že mají menší výhody, ale finančně za tuto funkci odměňováni nejsou) a sám by zjistil jak se k problematice staví RS. Tvé argumenty molotovových koktejlů opravdu hraničí s bezmozkem. K vodě chodíme všichni za stejným účelem, tak proč si to navzájem znepříjemňovat vlastní arogancí a nepochopením. Je to jen můj názor ,má zkušenost a nikomu tento fakt nevnucuji. Pokud mi ale bude někdo nadávat do bivakujících prasat a argumentovat vypálením bivaku musí počítat se stejnou reakcí i z mé strany. Sám šmudla píše níže " Rozlišuj příčinu a následek, akci a reakci" proto každá akce vyvolá stejnou reakci milý kolego :-)

david.kalbac - Profil | Po 8.8.2011 17:35:21

Jed nekam kde muzes hledat houby,kdyz neberou ryby .. :D

Kok - Profil | Po 8.8.2011 17:29:53

....pánové mají pravdu, člověk si nemúže u vody bez pokuty už ani prdnout, ....já nedávno v chko s obyčejným deštníkem průměru 90cm,( je to ten klasickej co nosí lidi do deště ve městě ) bivakoval a byl jsem donucen toto skromné tábořiště složit. Snažil jsem se vysvětlit orgánu že jsem deštník jen o křesílko opřel a přivázal jej zezadu špagátkem to aby klukovi nepršelo za krk, žel orgán byl orgán a poukazoval na pevnou konstrukci a já nic nenadělal a tak jsem moknul.

1568 - Profil | Po 8.8.2011 17:29:15

DejF >> Já to od Tvojí ženy slyšel taky!:-)))

kakr - Profil | Po 8.8.2011 17:22:55

Manhaus >>
Zkus si zajet s bivakem na Dalešice (Jihlava 7-8). PČR Ti za Tvé peníze ráda vysvětlí rozdíl mezi bivakem, stanem, tábořením a stanováním.
Cena je lidová a nemusíš smlouvat.....