"Gulášovky" - doba hájení a sakování ryb

Nedaleko mého bydliště je revír MRS o rozloze 16 ha a každý rok se zde konají "gulášové" závody, kterých se sice aktivně neúčastním, ale vždy si najdu čas se sem podívat. Důležité je vědět, že se zde vždy před závodem dosazuje kapr a platí zde K70. Tolik na úvod a zde jsou pro zasvěcené dvě otázky:

1) Jak by měla vypadat cedule oznamující dobu hájení revíru? Vždy je zde pouze kus plechu s tím, že je popsán fixem třesící se rukou, což nejen mně přijde jako zcela nedostačující a svým způsobem neplatné, jelikož něco takového může doma vyrobit kdokoliv.

2) Jak je možné, že je dovoleno přes noc sakovat ryby (v tomto případě kapry) přesahující horní míru, a to jenom proto, aby je na druhý den v poledne změřili a vyfotili?

Díky všem za fundované odpovědi.
Autor diskuse: snipe - Profil , 14.7.2011 všeobecné - závodní sektor

FrancJosef - Profil | Čt 14.7.2011 17:49:25

nofish >> mám takovou obavu, že tohle neví....
podle kultury cedolí, se dá soudit, že buď ZŠ mají hodně dlouho za sebou...vědomosti začínají hlavu opouštět..., nebo.... Nechci se nikoho dotknout, ale slušnost má vycházet ze všech míst

snipe - Profil | Čt 14.7.2011 14:55:20

meteor >> Možná by jsi se divil.. :-0) Jinak Strážnice je "co by kamenem dohodil".

meteor - Profil | Čt 14.7.2011 14:44:14

snipe - >> OT: buď rád, že to u vás nevypadá jako na "gulášovkách" MO Strážnice:

http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=640101&kw=gul%E1%B​9ov%E9

nofish - Profil | Čt 14.7.2011 14:38:03

snipe >> To ano. Mi se jednou stalo, že jsem ve 4 ráno přiišel a za 10 minut RS a kecy že mám po papírech atd. Dali si ceduli jen k asfaltce, papír na strom. Pěkně jsem pánovi vysvětlil jakou cestou jsem přijel na kole a že nehodlám jezdit po asfaltce dvojnásobnou trasu. Když píchnou ceduli viditelně, člověka napadne se jít podívat co tam na ní je.

Jinak snad funkcionáři organizací znají zálkad co se učí na ZŠ ne? Když se píše něco oficiálně za nějakou firmu, někomu. Slušnost je napsat kdo to psal, komu to psal, kdy to psal, proč to psal,text, datum a podpis. - to ví desetileté dítě........

snipe - Profil | Čt 14.7.2011 14:33:42

nofish >> Je škoda, že jsem zrovna neměl u sebe foťák, to by se někteří podivovali nad tím, co lze vydávat za ceduli informující o hájení revíru. Ptal jsem se taky proto, že může přijet na revír někdo, kdo to tam nezná a tohle mu může přijít jako "vtip" a ne jako zákaz lovu.

nofish - Profil | Čt 14.7.2011 14:12:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Cedule by snad měla mít hlavičku MO a kdo zodpovídá za vyhlášení hájení, popřípadě i třeba kontakt. A halvně ne lihovkou na kus plechu, nebo papír v kusu igelitu, jak se běžně vídává. I blbá laminovačka stojí pár korun.

Ad 2)- teď mě všichni "soutěžící" "sežerou". Zasakovat znamená ponechat, Ryba má být ve vezírku s kruhy, nebo haltýři, ne v pytli. To je dáno. Nějaké prohlášení někoho, že to pak ráno pustí nemá snad význam ne? Fotit se dá i v noci. Mi taky nikdo neomluví že jsem si štiky cpal do vezírku protože jsem chtěl nafotit kolik jsem jich chytil a pak je pustit. Když jedny pravidla, tak pro všechny.

jasommato - Profil | Čt 14.7.2011 14:06:26

na ceduli bi mal b it aspon podpis hspodara a peciatka rz myslim ze je jedno ci je pisana rukou alebo tlacena hlavne musi bit podla predpisaneho vzoru

a to sakovanie pocas konania akychkolvek pretekou biva vela roznych vinimiek nad ktorimi sa neoplati pozastavovat

skus sa zucastnit a hned ti to sakovanie pride ako dobri napad :-)