Rybolovné techniky na mořích v severních státech

Pojedu zhruba v půlce srpna na 3 týdny s karavanem na projížďku po severních státech nejspíš to bude Švédsko, Finsko a možná kousek Norska. Nikdy jsem tam nechytal a tak bych se chtěl zeptat zkušenějších jaké je nejlepší mít sebou vybavení "sílu vlasce, délka prutu, nástrahy". Jsem dost všestranný a tak mi je jedno jestli chytám na přívlač nebo plavanou atd. Jenom potřebuji nějaké rady jak si, co nejlépe zachytat a hlavně jaké ryby můžu očekávat.

Děkuji za odpovědi...

Incognito - Profil | Út 12.7.2011 0:12:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem v Norsku používal makrelové návazce a nakonci 200 g pilkr a 100lb šňůru. Fungovalo to suprově, ale pro podrobnější info zkus mrknout do sekce dravci, tam sem o tom myslím také něco zahlédl.

V norsku jsme nejčastěji chytali různé druhy tresek, makrely, různé platýze, sem tam jehlice a na flašku tvrdého se dal vyšmelit pěkný losos ze sádek. :-)

FrancJosef - Profil | Po 11.7.2011 13:55:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

To těžko říct, ale v Norsku na moři se mi osvědčila 28 vlasec a vláčecí nástrahy všeho druhu- hlavně plandavky a gumy, nebo pilkry. v různých gramážích 15-60g. budeš chytat na jezerech, nebo plánuješ i moře??