Skladovani boilie v jame na brambory???

Zdravim kolegove,
pristi mesic opustim hotovky a namicham si svoje prvni koulicky.Bude to 16mm smes 50/50(protoze potrebuji rychle boilie) s prichuti banan.

Puvodne jsem docela tapal jak ho budu skladovat,protoze jako hotovky asi nevydrzi.Puvodne jsem myslel ze ho budu susit,ale furt se mi to nejak nezda,nemam k tomu duveru.Mam proste radsi kulicky ktere se daji propichnout jehlou
Dalsi moznost ze bych si dycky navaril treba jen z pul kg smesi a pak dal do lednice,ale kdo by se s tim furt pachtil a uklizel?
Pak me napadlo ze na zahrade mame jamu na brambory,tak proc to nezkusit tam?
Bohuzel v tomto nejsem dostatecne zkuseny,vim ze na brambory je to vyborne ale na kulicky nevim nevim.Vim jen ze je tam tma,zima a vlhko.A mam k dispozici hodne prepravek,tech derovanejch na brambory samozrejme :-)

Proto se vas ptam:
Jak?Na jak dlouho?Do ceho zabalit?Nejak predtim upravovat?
Predem dekuji za odpovedi...
Autor diskuse: Knedlhans - Profil , 14.6.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

CARP DEVIL KK - Profil | Út 14.6.2011 18:17:29

Knedlhans - >> bud to dej do pytlu na boilies a dej to nekam do sucha a tepla nebo do kyblu a zasyp to cely solou do sklepa to nedavej za par dni to muzes vyhodit ti to tam zvlhne a zplesnivy nebo se ti to proste skazi a muzes to hodit do pryc

don Ferrari - Profil | Út 14.6.2011 14:38:10

Knedlhans - >> dělám hotovky s přidáním preserveru a před měsícem jsem si udělal boilies bez preserveru, koule jsem nechal 3 dny sušit a pak jsem je pouze zastříkl směsí NBA a Formid Acid, skladuji v dózách normálně v pokoji,

Malda512 - Profil | Út 14.6.2011 13:26:28

Knedlhans - >> Žádná jáma . vlhko ti boili zlikviduej dřív než se nadáš. Jsou 3 varianty. Bud to nech vysušit. Což je asi jedna z nejlepších. Když máš problém s provrtáváním tak si navrtej třeba 50 kuliček za měka . To ti usnadní práci. Pokud chceš jít k vodě na ryby tak vem vysušený boilis a namoč ho den pře rybařením do vody do které přidáš svou příchut. Boili bude na povrchu měkké a lákavé pro ryby.
Druhá varianta je zamražení
A třetí je zakonzervování, naložení.- Myslím že tato varianta je ze všech nejnáročnější .
Tvrdé vysušenné kuličky mají i další fekt a to ten že ti to nebudou tahat malé ryby.
Neboj časem si přijdeš na své varianty a uvidíš že to bude hračka. At se ti letos daří.

HULKO - Profil | Út 14.6.2011 13:05:48

Tady máš popis několika způsobů jak konzervovat čerstvé boilies bez nutnosti zamražení.

http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=731&kw=KONZERVACE%​20BOILIES

Jáma na brambory je snad nejhorší místo na uložení boilies-vlhko,tma atd.Prostě ideální místo na množení plísní,což bys za pár dní poznal sám.Zkus něco z výše uvedeného odkazu a uvidíš.

Knedlhans - Profil | Út 14.6.2011 12:01:11

pewa >> Diky moc,urco na par kulicek vyzkousim :-)

pewa - Profil | Út 14.6.2011 11:47:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Knedlhans - Profil | Út 14.6.2011 11:42:48

pewa >> Ahoj,diky za napad.Mas nejaky svuj osvedceny konzervant?Predpokladam ze myslis lidove receno Ecka(Emulgatory,kyseliny atd.)
Nebude to rybam vadit?A neznas nazev a kde bych to pripadne sehnal?Ja bych to mozna pouzil na boilie ktere bych chtel dat na hacek...

pewa - Profil | Út 14.6.2011 11:28:29

Knedlhans >> Všechny níže uvedené způsoby jde určitě využít k trvanlivosti boilies.Pak by byla ještě jedna možnost a to je použití kenzervantu.S použitím konzervantu můžeš použít dvě možnosti a to přidat přímo do boilies nebo hotové boilies pouze postříkat povrchově.Boili pak můžeš uchovávat v uzavřené krabičce a vydrží dlouho v tzv.gumovém stavu.Přeji hodně úspěchů při výrobě boilies.

Marfi - Profil | Út 14.6.2011 11:14:22

Knedlhans >> Jasný - mě teď třeba dělalo starost to, že jsem si s krmením domů (v zavřeným pytli s asi malou dirkou přitáhl hejno molů....To jsem se předzásobil asi 10ti pytlema... Musím teď rozdělat všechny a přesít a nějak zabalit...)....

Knedlhans - Profil | Út 14.6.2011 11:02:36

yvana >> Ahoj,pudu sice mame ale jsou v ni jen vany na topeni a expanzka.Na pristup bych potreboval stafle a vysavac :)

Ale uz sem to vymyslel.Ve sklepe mame kotelnu(teplo,sucho,tma) a kdyz otevru okynka na severni a jizni strane tak tam bude i pruvan.Potiz je ze mame 4 kocky ktere v kotelne prebejvaj takze boilie na masove bazi budu muset asi poradne zajistit proti drapkum a zoubkum(potvory mi rozkousali i jahodu od TS,3 roky starou co sem vyhral nekde na zavodech :D )

Knedlhans - Profil | Út 14.6.2011 10:58:58

rover >> Nee hosi ted vazne.Opravdu nejsem maly hloupy kluk jak si mnozi myslite,jen jsem novacek v tomto oboru a mam v palici moc informaci(mam precteny cely MRK,chytej.cz a jeden mensi,carptrebic.cz weby + par dalsich rozectenych)tak si dovedete predstavit ze mi z toho v hlave probiha mezinarodni konflikt :-)
Dalsi vec je ta ze neumim napsat otazku ci dotaz strucne,proto se obcas zda ze to pise nakej klucina s bujnou fantazii...
Ale hlavne ze se nejak domluvime,s tou jamou to byla fakt kravina :D

Marfi - Profil | Út 14.6.2011 10:54:02

Fishky >> Jo - někdy jsou tu fakt zajímavé úvahy.... Pro nekazivost boilies bych navrhoval naplnit s ním raketoplán a vystřelit do vesmíru.... Má to jen jednu nevýhodu - boilies se sice nebude kazit, ale bude se na něj špatně chytat... :-)

Fishky - Profil | Út 14.6.2011 10:46:21

Knedlhans - >> ze startu jsem netušil, zda si otázkou děláš srandu, nebo to myslíš fakt vážně. Boilies můžeš uskladnit do soli, cukru, mražením či sušením, někdo jej i zavařuje, ale to už je práce navíc a hlavně to zabere hodně místa. Pokud bych měl být odkázaný jen na "menší" množství koulí bez možnosti krmení, tak bych šel nejspíš do hotovek či halibutek. Obojí má výhodu, že dokážou zachytat i v menším množství, jsou otestované časem a hlavně není problém se skladováním. Do jámy každopádně boilies nedávej, stačí ho klasicky vysušit a před lovem ho můžeš klidně na 3 hodiny ponořit do vody (10dílů vody, jeden díl esence) boilies ti nacucne roztok lépe než samotnou "hustou" esenci, bude rychleji fungovat a současně se bude i lépe házet kobrou...

cajka - Profil | Út 14.6.2011 10:41:05

Knedlhans >> no záleží na tobě jaký množství budeš dělat,ale jen sušit,to už se rozhodnisám,jen si nemyslímže hotovky jsou nekvalitní,ale záleží na výrobci.Já Václavíka nechytám,tak neznám nemůžu soudit,ale at ti to jezdí.

yvana - Profil | Út 14.6.2011 10:37:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Knedlhans - >> Jak to tak čtu,tak asi bydlíš v rodinném domku tím máš určitě půdu tam stačí na trámy zatlout pár hřebíků,koupit za pár korun pytlíky někde kde mají věci na jezírka stojí pár korun a dát to sušit,od každého druhu si můžeš trochu nechat v mrazáku,nebo je nechat ty na chytání trochu usušit a zalít nějakým smradem co si necháš,tím ti vydrží v pohodě.Já mám v dipech od loňska co používám na chytání a nic tomu není.

rover - Profil | Út 14.6.2011 10:34:56

Arsenal >>
Ahoj Honzo, ...snad u kolegy vyhraje zdravý rozum :-)

Knedlhans - Profil | Út 14.6.2011 10:32:44

Arsenal >> Ted uz vim ze s tou jamou to byla totalni trotlovina.Jen pro upresneni,je to betonova jama s vikem,hlodavci tam nehrozi :-)
Uz jsem se rozhodl,budu to susit.Jelikoz vnadim vyhradne pres PVA snurky,maximalne prakem kdyz mam cas si misto predkrmit tak jsem si koupil ten mikroakusroubovacek,ted jen este do nej splasit 2mm vrtak :D

Arsenal - Profil | Út 14.6.2011 10:29:27

rover >> Taky si myslím Pavle.Zdravím Tě :-)

Arsenal - Profil | Út 14.6.2011 10:25:58

Knedlhans >> Píšeš,že na uskladnění chceš využít nějakou jámu na uskladnění brambor,na zahradě.Když chceš tam natáhnout hlodavce,krmit myši je to tvá věc.Nedělal bych to už jenom z tohoto důvodu.Chceš-li dělat v malém množství a jseš-li zručný,zhruba za 30-40 minut máš uvařený,napařen vlastní produkt.
Stačí si vytvoviřit vlastní směs,pár vajec a aditívum.Za půl hoďky mám napařené kilčo kuliček,včetně úklidu a razím k vodě.

Knedlhans - Profil | Út 14.6.2011 10:21:57

cajka >> Cenu to samozrejme ma.Muj posledni pytel hotovek byl od Vaclavika to jeho 2barevne,prichut smetana/olihen za 182 Kc/800g
Za cca 750g kuli ze smesi 50/50 prichut banan das 78 Kc + naky to vajicko...
50/50 je pro me idealni smes protoze je rychla(chodim k vode v drtive vetsine od cca 4 odpoledne do pulnoci,jen parkrat do roka na par dni) a financne nezruinuje.

rover - Profil | Út 14.6.2011 10:18:22

Knedlhans - >>
Pokud o svůj pracně vytvořený produkt nechceš zbytečně přijít, tak suš. Vrtáček není tak finančně náročný, jak výroba boilie, navíc na sušené budeš mít určitě více úspěchů ...

cajka - Profil | Út 14.6.2011 10:08:03

jde o to jestli má cenu si je dělat doma

cajka - Profil | Út 14.6.2011 10:05:36

nechci se hádat,ale netvrdil bych,že v dnešní době jsou hotovky nejsou takkvalitní,ale zaleží od jaké firmy je bereš noooo.....

Knedlhans - Profil | Út 14.6.2011 10:01:34

Sla >> Ok,diky moc

Sla - Profil | Út 14.6.2011 9:55:28

Knedlhans >> dipovat nemusís ale můžes - zalezi na tobe. zkus a uvidis.

Knedlhans - Profil | Út 14.6.2011 9:46:21

Sla >> Hehe,to tu jeden typek psal v clanku ze to po uvareni a oschnuti dava do podkolenek a 1-2x denne s tim protrese aby nezplesniveli.Ale bedynek mam hafec,to je fakt :-)

Jinak,je treba suche boilie pred lovem nejak dipovat ci bustrovat ci jinym sajrajtem zalivat?Dik

Sla - Profil | Út 14.6.2011 9:41:32

Knedlhans >> sadu damskych podkolenek? ty jsi teda fajnšmekr:)
staci dat do bedynek nebo treba sačku od cibule nebo neceho podobneho. nalozit do soli je taky reseni, a jeste ten mrazak.

Knedlhans - Profil | Út 14.6.2011 8:33:46

Arsenal >> Ja se omlouvam,napsal jsem to spatne.Tam melo byt jen "kdo by to furt uklizel".Psal jsem to ozde vecer,samozrejme kdyby mne nebavilo varit tak to nedelam.
Vec ma ale 2 duvody.Za prve cena,davat 180-300Kc za hotovky pri prozatimni spotrebe 2-3 Kg za mesic bych dlouho nechtel tahnout,za druhe vsude se docitam ze hotovky nejsou tak kvalitni a ze to proste neni ono.

Dobra tedy,zajdu do Tesca,koupim sadu damskych podkolenek a ted tam maji v akci miniaurni lehounky mikro akusroubovacek za 150 Kc a budu susit.Dekuji vsem za rady :-)

Arsenal - Profil | Út 14.6.2011 7:40:07

"Dalsi moznost ze bych si dycky navaril treba jen z pul kg smesi a pak dal do lednice,ale kdo by se s tim furt pachtil a uklizel?"dovolil jsem zkopírovat citát z Tvé myšlenky.Na sušené,tvrdé boilies máš přece vrtáček.Nezlob se! Zůstaň u hotovek.Vaření resp.napařování boilies vyžaduje jinou náturu.Toď má rada...

tomas91 - Profil | Út 14.6.2011 7:00:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj víš jak to dělám já když máti nadává že mám plnej mražák bouli? Vyrobím jsi koule pak je nechám den dva schnout. Dělám je jen v paře tak to bohatě stačí. Pak jsi dám bud jen to 1-2 kg do mražáku až se mě pohodlně napichuje. a zbytek suším do tvrda. Když jezdím na dýl používám to sušene pokud jedeš na pár hodin a chceš přikrmit parti koulema bereš mražený

d a v i d - Profil | Út 14.6.2011 1:09:17

Knedlhans - >> jak uz nekdo psal dej je do prodysneho vaku, nekde je zaves a ,,gumove" ti vydrzi i 4-5 dni, a vubec se neboj ze by ubylo zaberu na vysusene tvrde koule

Halen - Profil | Út 14.6.2011 1:05:27

Usuš to do tvrdosti kamene. Sušil jsem v síťovce mraženky od loňského září do letošního května na půdě, pod střechou, kde je sucho a teplo, musím je vrtat a záběry na ně jsou častější, než když byly čerstvé a jehlou snadno propíchnutelné.

Jarda 2004 - Profil | Út 14.6.2011 0:37:27

Knedlhans - >> Jak už je tady psáno v díře je vlhkost a ta evokuje plísně. Ale pokud je usušíš pomalu na slunci a naložíš do soli tak tam také vydrží sůl odfiltruje vlhkost.

hadalicek - Profil | Út 14.6.2011 0:23:00

Knedlhans - >> myslím že nemá cenu ty koule ani vyrábět když je budeš skladovat v díře pro brambory.To rovnou ty suroviny tam můžeš nasypat a vyjde to na stejno.Dej to do síťky na dobře větratelné suché místo a máš vystaráno,sice ti nepůjdou tak dobře napíchnout a budeš muset vrtat ale nepřijde tvá práce nazmar.
Tak ať ti to jezdí!

P!F - Profil | Út 14.6.2011 0:14:38

mraziak alebo na povalu/balkon a susit v sietke do tvrda. Pripadne sol ako spomina Martin, ale s tym skusenosti nemam.

Martin M. - Profil | Út 14.6.2011 0:12:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Knedlhans - >> tma, zima a vlhko ... hledas substrat pro zampiony a jine houby a plisne? :-) Vic jak par dnu ti to tam nevydrzi. Pouzij sul nebo mrazak.