Jak jsme na to tady u nás v okolí Krnova

Zdar rybáři
Byl jsem na Pochni a jak jsem potkal známého tak mi povídal,vytáhl kapra 52 a ten měl úplně zmáčklé břicho od sumce a čerstvé,ten sumec musel být jak kráva,když si na takýho troufne.Těch větších sumců jsem se doslechl že jich tam je 6.S rybama,sazením ryb tu jsme na tom tady dost blbě,ti blbci tu sadí kapříky "napůl",půl velkých a půl malých.Přitom to jsou kecy jak cip.Když tu nasadí tak jsou to 35 ti velcí-to je pro sumce třešíňka.Malých sumců je tu taky dost takže ti taky dost sežerou,štiky tu nejsou taky malé,vytáhly se tu i metrovky,ty sežerou ty menší kapry,taky další úbytek.Takže těch velkých mírových kaprů je tu fakt málo.tahají se tu většinou jen ti malí žebráci těsně pod míru 36,37,38.Když jsem se bavil s prodavačem v domácím Krnovském rybářství,zkušeným rybářem tak jsme se shodli v mnoha názorech.Když u něj byl porybnej(nebudu jmenovat),tak se chlubil jak si počíhal na jednoho rybáře,který vzal 38 kapra.Abych pravdu řek tak se mu nedivim že ho vzal.Když tam sedí skoro každý den a tahá jen také žebráky co jich tam sadí(36,37,38),tak už musí být na prášky,žena si musí myslet kam chodí,když nic nenosí dom?Tak si něco asi musel vzít.Podobně dopad jeden kámoš,ten přišel o papíry že si vzal kapra po měření 41,přišel kontrolor a naměřil 39,5-40.Nepoučil,nepokáral,ale hned vezme papíry kvůli 0,5cm,že ho kámoš blbě změřil.Kdýž jsem se chystal že tam vyrazím na sumca,tak jen my blbci tu nemáme NONSTOP-alespoň na toho sumca,ten bere hodně v noci,zavážet loďkou taky nemůžu(asi budu tím velký bójem s velkým línem nebo cejnem nahazovat:-)),kapra ze soukromého zdroje taky použít nemůžu a sumec se mi vysere na nějakýho cejna jen lín je přijattelný,ale blbě se shání.Takže s takými pravidly není šance.A ti ze svazu tu chcou pozvat nějaké experty co to umí chytat a nám místním nedaji tu blbou vyjímku jen na sumca a dělají nam ostudu že je neumíme chytat.S řekou je to to samý jen PO 20 cm sadí to je zabitý.
Tak by mě zajímalo jak jste na tom jinde,jestli stejně nebo ještě hůř.

Petrův zdar
Autor diskuse: Gllider - Profil , 7.6.2011 všeobecné - ostatní

MrKos - Profil | Út 7.6.2011 20:48:21

Vidím že v okolí Krnova je to trošku podobné jako i jinde v naší pěkné zemi a je to jen a jen tím jak se k té vodě potažmo k zemi chovají lidé - v tomto případě rybáři. Takže nelze vyčítat jaké ryby se do vody sadí, ale v první řadě si musí každý uvědomit jaké ryby on sám v té vodě nechá dorůst. 98,5% naší rybářské populace je ubrečená a ufňukaná lůza která zná jen kapra a klidně bude zabíjet ryby 38cm protože je to pořád maso a hlavně když ho u toho nikdo nechytí a když náhodou chytí tak se ještě handrkuje o milimetry. Navíc je to zadarmo nebo za sáček medovek na rok takže skoro zadarmo. Je v podstatě jedno zda se do vody vysazuje kapr 38 nebo 48 - výsledek je stejný.
Povzdech o nedostatku línů jakožto nástraze na sumce je taky groteskní - každý víkend jich v tescu pozoruju hned několik prohánět se v akvárkách v oddělení ryb.
Avšak takový lín stojí bratru i 45.-Kč a to už se nevyplatí... pravda

hraji - Profil | Út 7.6.2011 20:43:12

Já bych to vyřešil tak, že bych zakázal vysazovat kapra a počkal bych až sumci vyhladoví a odtáhnou na jih. Obecně je kraj kolem Krnova pod vlivem neutuchající diskriminace těch rybářských amatérů, co si je pořád dokola volíte do výboru. Možná by to chtělo začít myslet.