Bivak Starbaits A-Terra Duo

Zdravim, máte někdo zkušenost s tímto bivakem Starbaits A-Terra Duo?
Chtěl bych si ho pořídit a ještě trochu váhám, jestli nemám koupit bivak od JRC.
Autor diskuse: bocanek - Profil , 3.6.2011 kaprařina - náčiní, doplňky

Jurisek - Profil | So 2.4.2016 18:35:42

Ahoj Barny, je stále pravda tvůj zápis ze 17.6.2012, že by jsi neměnil? Chci si ho koupit a sháním aktuální info.

barny - Profil | Ne 17.6.2012 7:47:19

Zdarec ,mám A-Terra a neměnil bych ,když dám středovou stěnu pryč tak tam je místa na tanečky .
Materiál a provedení suprové a neteče:-))

placido - Profil | So 16.6.2012 17:35:52

Zdarec ,mám od nich už asi 3 roky cocona a nemůžu si vynachválit. Vše co se týče byvaků od nich,tak neprohloupíš.

liboo - Profil | So 16.6.2012 17:18:07

Zdravím ta,
vlastním STARBAITS G2 Traveller a poviem ti špica bivak, A-Terra je totožna čo sa týka materiálu, rozdiel je že je vacsia a ma predsien. Naozaj ked to kupiš nespravíš chybu, STARBAITS je trochu inde. Osobne bivak už kupovat nebudem chcem obytný príves ale keby to nevišlo kupujem presne A-Terra Duo.

Som nadmieru spokojný zákazník STARBAITS, ešte ani raz mi nepremokol ani nezatiekol a to som zažil iné burky.

Majte sa :)

Zdenal77 - Profil | So 16.6.2012 16:10:19

Tulo >> Čau,já bych se nebál.

Tulo - Profil | So 16.6.2012 14:53:07

Příští týden jsem si chtěl koupit G2.No ještě asi popřemýšlím.

slavina - Profil | So 16.6.2012 12:47:33

Zdenal77 >> Já mám Cocona několik let a taky žádnej problém. V pátek nový brolly G2 prošlo bouřkou na mušově a taky žádnej problém.

Zdenal77 - Profil | So 16.6.2012 12:38:23

Mikmik >> Ahoj,to co čtu mě uplně vyrazilo dech,vlastní Partner duo 2 a půl roku,mám jen jednoplášt' a v dešti jsem byl naposled minulý týden 3 dny a ani jedna kapka způsobená deštěm,jinak kamarád má ten co ty 2 roky a taky bez problémů,tak prostě valím bulvy,jenže věřím že se to stát může,tu reklamaci raděj nekomentuju-ještě že já nic takového nemusím řešit uff.

Kaprňák - Profil | So 16.6.2012 11:51:20

Mikmik >> Řídké musíš se dostat po pásky.Někdy,když jsem dělal opravu tak jsem pásky odstranil a zatřel šité spoje.A byl pokoj.Neteklo!!!

Mikmik - Profil | So 16.6.2012 9:28:21

To zní dobře, jak husté by to mělo být po rozředění ?
Jinak ty švy jsou přelepené páskou a právě ta páska se odlepuje, což je ten problém, když budu potírat kraje pásek, tak to asi nic neřeší, nebo to pod to zateče ?

Kaprňák - Profil | So 16.6.2012 9:24:03

Mikmik >> Zdarec.Pokud se jedná o vak tak jedině precizně složit nebo nechat ušít větší a ohledně propustnosti vody jsem to řešil následovně.Vem cemoprén a naředit toluenem a všechny švi přetřít.Řídké lepidlo pěkně vsákne a nechej zaschnout a vyvětrat.Mám to mnohokrát ověřené funguje to.

Mikmik - Profil | So 16.6.2012 8:37:32

Zdravím Vás přátelé, také jsem od podzimu majitelem A TERRA DUO bivaku, bohužel jsem zklamán, frustrován, a co je nejhorší tak naštván (subjektivně) na prodejce i na dodavatele potažmo servis.
V čem spočívá můj postoj je naprosto jasné z popisu níže.
Bivak jsem vybíral hodně dlouho, až mi z toho občas hrabalo, nakonec jsem zvolil tento. Bohužel jsem si neuvědomil přepravní délku, která je v tomto případě cca 180cm, tuto hodnotu však nikde neuvádí! Dobrá s tím jsem se smířil(nehledě na váhu-ta mi tak nevadí).
Co mi ale fakt dost vadí je velikost přepravního vaku, do kterého se vejde tak tak pouze holé tělo jednopláště a jeden člověk ho skoro nemá šanci po složení zapnout. Tudíž se musí nosit další 2 zavazadla zimního přehozu a podlahy do které dávám ještě pytlíky s kolíky. Opravdu nešikovné řešení které jsem si uvědomil až opadla euforie z nákupu.
Další nemilé překvapení mě čekalo při stavbě bivaku se zimním přehozem. Počet kolíků totiž absolutně nekoresponduje s počtem ok bivaku, tudíž další investice do sady 10 ks kolíků :/ . Dobrá říkám si že druhý plášť použiju jen v krajním případě a začal jsem bivak používat jen jako jednoplášť. Jedním slovem katastrofa kdy při šestihodinovém dešti bivak tekl na několika místech a to tak moc že mi namočil spacák i s lehátkem nehledě na ostatní věci, takže jsem se mohl sbalit a jet domů protože by to neuschlo ani za 2 dny. (tímto chci poděkovat za hezky strávenou noc utíráním vody tečící po stěnách výrobci tohoto šmejdu).
Dobrá říkám si, ne všecko se povede na poprvé, označil jsem tedy tečící místa páskou(příčina je zřejmá na první pohled-pásky které přelepují švy se odlepují na většině míst nejen ohybů ale i rovných ploch) a rozhodl se bivak reklamovat.
Heh další překvapení čekalo u prodejce-cituji: nezlobte se ale každý jednoplášťový bivak teče, neznám bivak který by netekl :) - obrázek si udělejte sami, ale na reklamaci jsem trval, tudíž jsem ho komplet zanechal u prodejce. Za měsíc(na den přesně) bivak údajně přišel z reklamace a v reklamačním protokolu bylo popsáno že závada je způsobena špatným poskládáním v přepravním vaku. Mnou označené místa odlepujících se švů jsou přelepeny nějakým průhledným lepidlem. To se o mě už pokoušely mrákoty, ale jelikož jsem manuálně celkem zručný říkám si, tak si s tím nějak budu muset poradit. Bivak jsem teda po reklamaci vzal k vodě a teče pořád zase na jiných místech, tudíž nezbude nic jiného než ho kompletně přelepit nějakým lepidlem ("za 10K dobrá koupě!"). Jak doslouží tohle šméčko, už půjdu jedině do Ehmansu, který se mi zdál moc drahý :), nyní měním názor a než řešit takovouhle anabázi tak to za ty peníze fakt nestojí!!!!
Chtěl jsem Vás tímto poprosit o radu jaké lepidlo je na to nejlepší, nebo co byste mi na opravu doporučili.
Také pokud byste měli někdo nějaký tip na větší přepravní vak do kterého by se to všecko vlezlo, byl bych rád.
Díky Mirek

pizzamuzik - Profil | Po 6.6.2011 19:18:59

ahoj,ja ted poridil terru one man s tou zimni mistnosti a musim rict ze to maji perfektne vymysleny a super material...zatim nemam moc zkusenosti ale jsem maximalne spokojenej

levhan - Profil | Pá 3.6.2011 9:28:59

ahoj mam od sb bivak boroder koukam ze to bude asi jeho predchudce nemuzu rict jedine spatne slovo vse jak ma byt nepoti se nepromokne a co uz zazil bourek trubky sou kvalitni z bivakem od sb chybu neudelas