Domácí příprava pečiva - pekárny

část z nás se nespokojí pouze s komerční nástrahou zakoupenou ve finálním stavu. Doma si chystáme různé vlastní, vymýšlíme recepty a vylepšení. Chci se zeptat zda máte zkušenosti s přípravou pečiva. Ať už klasicky "na plechu" či v domácí pekárně. Ty mají stále více funkcí a umožňují péci různé druhy pečiva. Osobně mám dobrou zkušenost třeba s česnekovým chlebem (jen jsem ho po bytě cítil ještě dva dny :-)) Jaké jsou vaše oblíbené recepty?
Autor diskuse: Gandy - Profil , 2.6.2011 všeobecné - nástrahy, návnady

rs666 - Profil | So 9.7.2011 20:45:21

finální produkt

rs666 - Profil | St 8.6.2011 14:49:26

Gandy >> vlny rozpad určitě uspíší a před kachnami se to dá uhlídat, pokud jich neni moc, ale před cejnama (tam co chytám) není úniku. Do 8minut je pryč jakkoliv tvrdé a velké pečivo. Prostě se v tu dobu na mlaskačku nedá chytat a musí se počkat. Naštěstí mají přestávky, hlavně v noci.

rs666 - Profil | St 8.6.2011 14:44:01

nepijunesouložimneko >> nepijunesouložimnekouřimapouštim - 8.6.2011 12:41:35 >> už jsem to vyhodil, asi po 55hodinách a pořád to plavalo

nepijunesouložimnekouřimapouštim - Profil | St 8.6.2011 12:41:35

rs666 >> jsou to mimořádně nechutné fotky, ale pokračuj:-)

Gandy - Profil | St 8.6.2011 12:29:55

rs666 >> Když člověk připočítá vlnky a hlavně kachny a labutě, výdrž se zkrátí na několik minut :-) U nás mají opeřenci sluch jak netopýr. Podle dopadu poznají kdo chytá na pečivo. Nahodím na mlaskačku a jak to dopadne, už slyším káč káč a letka se blíží.

Šlapeto - Profil | Út 7.6.2011 11:58:13

rs666 >> za mnou se ozvalo: Co je to za hovna? :o)))))))))

rs666 - Profil | Út 7.6.2011 11:51:49

a ještě po dalších 12ti hodinách

rs666 - Profil | Po 6.6.2011 18:13:45

a po dalších 25hodinách

rs666 - Profil | Ne 5.6.2011 20:22:36

Gandy >> já taky ne, je to ale první pokus. Tvar jsem zatím neřešil, zajímají mě vlastnosti - gumovost, rozpustnost a potápivost

Gandy - Profil | Ne 5.6.2011 20:20:12

rs666 >> Jsem kliknul na fotku a za mnou se ozvalo fůůůj, co to je!? Skoro bych v tom pečivo nepoznal :-)))

rs666 - Profil | Ne 5.6.2011 16:53:55

Tak to je můj první testovací vzorek, ve vodě je od 11.15hod

rs666 - Profil | Pá 3.6.2011 19:01:08

Já zase potřebuju nástrahu z rohlíkovýho těsta tak velikosti 1/3rohlíku a aby byla co nejgumovější a samozřejmě musí plavat na hladině. Přes víkend začnu experimentovat.

e500 - Profil | Pá 3.6.2011 8:42:25

Gandy - Jo vpravo dole to je mazec, ale voní to trochu jinak než to vypadá :-))

Gandy - Profil | Pá 3.6.2011 8:24:53

e500 >> Přesně něco takového :-) Líbí se mi ten tvar vpravo dole. Osobně mám pekárnu od Moulinexu ve které se dají dělat i bagetky. Je dost možností jak dochutit a pak už stačí lis na rohlíkáče. Se smrádkem je to horší. Ale dá se za pár stovek koupit použitá pekárna třeba na nějakém aukčním serveru. Je to bez práce pokud má hnětací hák. Stačí jen voda (mléko), mouka, sůl, cukr, koření nebo třeba kukuřice a už to frčí.
Ale koukám, že pečení (ikdyž bezpracné) moc u rybářů neboduje.

e500 - Profil | Čt 2.6.2011 17:42:47

Gandy - >> Myslíš něco takového? Již jsem to zde v jedné otázce nadhazoval. Bohužel na to každý plivl. Na rohlíkové boilie by bylo docela snadné si připravit pečivo s vlastní příchutí. Jak říkáš ty česnek, rybí moučka atd. Ale i třeba magi a paprika. Těch možností se naskýtá veliká spousta. Jen bych to moc doma nedoporučoval.Hlavně ty "voňavější". Ta vůně je pak v celé místnosti. Ale pokud má někdo chuť experimentovat, jistě by to nebylo u vody žádné fiasko.

rs666 - Profil | Čt 2.6.2011 16:54:18

Moc dobrá otázka. Žádné zkušenosti s tím nemám a tak bych se rád něčemu přiučil. Pište!